Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ahoj kluci,

objevily se nám v rodině tyhle Rolexy, myslím, že jsou dámské, ale jsem naprostý laik a Rolex není má dominanta. Nicméně jedná se o pozůstalost po dědečkovi, odhadované stáří je cca 30-40 let, ale vše jen tipuji. 

Nicméně, jak jsem psal, jsem naprostý laik, a tak bych byl rád, za rady a postřehy, co se s tím dá dělat? Osobně bych je rád nechal zrenovovat a zachoval je. Ale nevím, kde to nechat zrenovovat, kolik to může zhruba stát a ani nevím co je to za model. Má takovýto model nějakou finanční hodnotu, aby se vyplatilo to renovovat, není to primární faktor, ale zajímalo by mě to. 

Budu rád, za jakékoliv postřehy, přikládám foto.

Posted

A jsou echt? Model mas napsany na ciferniku. Sundej tah a na pouzdre pak z jedne strany mas referencni cislo modelu a z druhe vyrobni cislo, pomoci neho pak muzes zjistit rok vyroby.  

Posted

Díky, popravdě jsem tah nikdy nesundával :D , takže se do toho moc nechci pouštět, ale dík za radu, jak to zjistit ...

Posted

Tak náramek je dole, má číslo "57", ale číslo modelu nejde moc dobře přečíst, nicméně je tam zřejmně 6674 a pod tím nápis "registered design" , sériové číslo je 445160 .

Tak a co teď :) ?

Posted

Ja bych je asi nechal tak jak jsou, stav vypadá dobře, nechal bych jen vyčistit a seřídit strojek, povyměnovat těsnění a to je celé. Ciferník i ručky nevypadaj, že by byly nějak hodně jetý.

Posted

Co bys chtěl renovovat? Vždyť jsou krásné :) Servis strojku nebude žádná složitost, snad jen jestli není stržený závit na korunce...

Posted

asi nejlepsi bude, kdyz s nima skocis k bechynemu nebo do carollina, at je vycisti a seridi. nic jineho bych s nima nedelal - jakakoliv 'renovace' spojena s vymenou za nove dily, by je jen znehodnotila...

Posted

Kluci díky za info. Tak rád bych je uvedl do super stavu. Ale faktem je, že by možná stačily vyčistit. Zarazilo mě to natahování, musela se nejdříve jakoby vyšroubovat korunka a pak nátah, jako u mých Steinů. Ale jedou :) .

Smutný je, že když byly u Bechyněho, tak říkal, že nemá smysl se jimi zabývat, ale nechci to vzdávat. Nejde o prodej, ale je to takový příjemný artefakt. Napadli mě kluci na Dělostřílnách, ale to je asi blbost ne? 

Posted

Kluci díky za info. Tak rád bych je uvedl do super stavu. Ale faktem je, že by možná stačily vyčistit. Zarazilo mě to natahování, musela se nejdříve jakoby vyšroubovat korunka a pak nátah, jako u mých Steinů. Ale jedou :) .

Smutný je, že když byly u Bechyněho, tak říkal, že nemá smysl se jimi zabývat, ale nechci to vzdávat. Nejde o prodej, ale je to takový příjemný artefakt. Napadli mě kluci na Dělostřílnách, ale to je asi blbost ne? 

řekl bych, že ateliér K+N by mohl mnohému po domluvě napomoci

Posted

Tohle bych chtěl uvést na pravou míru. Napsal jsem to špatně. Důvod proč nemá smysl se tím zabývat byl fakt, že padla řeč o generálce, kdy mi bylo řečeno, že cena by se pohybovala od 15-20.000,-Kč.

Ale pravdou je, že nemá smysl do nich kromě čištění a seřízení zbytečně zasahovat, ztratily by ten "punc" desítek let. To vám dávám za pravdu.

Posted

řekl bych, že ateliér K+N by mohl mnohému po domluvě napomoci

Oslovím je. Za to nic nedám. Nemá někdo tucha, co je uvnitř za srdce/strojek?

Posted

Hele průměr je snad 37/8mm ... a pánské by měly být, nosil je děděček :) .

Posted (edited)

Jdu to přeměřit ...

EDIT: nemám měřítko, ale podle pravítka to vychází na 35/36mm, tak to jsem nebyl daleko ...

Edited by Sphinxx
Posted

Hodinky už jsou v rukách mistrů: Knepsl&Mejzlík :) .

Tímto děkuji za rady pánové a uvidíme, jak to bude vypadat ...

Posted

Určitě dobře, mně tam kdysi moc pěkně popracovali na vintážních Omega Geneve... :-)

Posted

Tome, to je jeden z důvodů proč šly nakonec sem a dali jsme pánů přednost před jinými "renomovanými" AD :) . Nicméně sluší se říct, že ta celková "renovace" byla z mé strany fakt blbost, původní stav je do budoucna určitě lepší ...

Posted

Správně, já měnil prasklé sklíčko, korunku a pero (vše samozřejmě objednáno originál od Omegy), jinak čištění, mazání, seřízení. Ale já měl kliku, že hodinky byly převážně nenošené, visely třicet let na řemínku na zdi a byly používány jako nástěnné minihodiny.  :lol2: