Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, mate tip na nejake funkcni osvedcene nesmeky? Neplanuju v nich chodit od rana do vecera, spis jako funkcni pomucku kdyby neco. Vyuziti tak 2x do roka nebo vubec, takze spis z dolni cenove relace.

Diky

Odesláno (upraveno)

puvodne i na behani, ale pak jsem pochopil, ze jsou na pohory, jsem mel tezsi kalibr - https://www.hudy.cz/alp?size=4958  maji jeste pojistny pasek, takze se skoro nedaji sundat, ale podarilo se mi, kdyz jsem je mel na teniskach, pri sebehu zout na pate

a na beh klasicke nejosvedcenejsi snowline chainsen pro jsem vymenil za naprosto perfektni nortec micro crampons https://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/equipment-c3/hardware-c81/crampons-c83/trail-micro-crampons-p6508

fakt zalezi na tom na co ten nesmek budes obouvat. ty prvni se hodi na pevnejsi kotnikovou obuv. maji jinak resenou tu gumu nahore, delsi retizky - ktere na teniskach podle me strasne tlaci do prstu, do kustek. hlavne pri ceste dolu.

ty nesmeky co jsou primarne na tenisky maji gumu "niz" , takze to tak netlaci

Upraveno uživatelem Anela
Odesláno

Řeším podobný problém, tak se zeptám aj tady. Vadí mi nízká mechanická odolnost ale u běžeckých bot, dvakrát Dynafit ms feline vydrží mi vždy 550-700 km tzn. cca 70-80 hod běhu. Inov8 rocklite 290 mám teď, no mají cca 300-400 km podrážka drží v pohodě, ale vršek boty se začíná trhat.

Má někdo zkušenosti s La Sportiva, popř značka Altea lone peak.

díky za rady.

Já běhám sice jenom mimo asfalt a v Salomonech a ty mi přijdou více než dostatečně odolné plus mi sedí (celá slab kolekce a dokonce ve stejném čísle). Projel jsem komplet celou nabídku a všechny vydržely dost. Je pravda, že nejdříve začnou odcházet v ohybu špičky, ale žádná trága to není a použitelné jsou ještě dlouho. Navíc jsou to první boty resp. značka, kde podrážka přežije zbytek boty (ale to je asi tím během v lese). Pokud sednou, za mě doporučuju.

LaSportivy mají kupu švů, což mi přijde zbytečný risk na odřeniny po delším běhu. Inov8, mimo toho že mi moc nesedí, mají tragickou (nulovou) ochranu špičky.

Odesláno

Za sebe doporučuju Meindl Island MFS Active - mám je jak na výšlapy po horách, tak zároveň na myslivost a drží jak helvétská víra. Často jim dávam ?napít? kvalitního vosku a kůže je pořád v supr stavu!

Odesláno

Za sebe doporučuju Meindl Island MFS Active - mám je jak na výšlapy po horách, tak zároveň na myslivost a drží jak helvétská víra. Často jim dávam ?napít? kvalitního vosku a kůže je pořád v supr stavu!

Odesláno

Tenhle model bude dost mozna sirsi kopyto...maji dve a nektere uzke modely jsou schopni usit i na tom sirsim. Ale obecne jsou fakt uzke. Byl jsem zkouset a do nekterych jsem nebyl schopny dostat nohu.

Návštěvník YPO
Odesláno

tak sem vyrazil na votočku do keenu pro pérka ..... pérka jsem koupil, ale k mému zděšení, neb sem si je chtěl koupit online jsem zjistil, že číslo které běžně nosím mi je malé ..... tak sem si koupil o číslo větší a jsem poučen

jak se v tom chodí a co to vydrží nevím, ale do lesa moc nechodím, tak to asi vydrží dlouho

https://www.keenfootwear.cz/targhee-iii-wp-m

Návštěvník YPO
Odesláno

já na keen nedám dopustit ..... první jsem koupil tak nějak omylem jenom, že se mi to líbilo a prakticky už nic jinýho nenosím ....mám patery různý

nosí je i ten malej kluk co s náma bydlí a máma je nadšená za něj :D

Odesláno

Ahoj, mate tip na nejake funkcni osvedcene nesmeky? Neplanuju v nich chodit od rana do vecera, spis jako funkcni pomucku kdyby neco. Vyuziti tak 2x do roka nebo vubec, takze spis z dolni cenove relace.

Ak už nie je neskoro, skús Snowline Chainsen Light. Používam roky, do Nepálu už mačky skoro ani nenosím. Pozor na rôzne podobné výrobky, vyzerajú rovnako, ale elastomer, ktorý to celé drží na topánke, je iný - často v mrazoch tuhne a nedrží.

Určite nekupuj nesmeky ako Grivel Spider, tie sú na ľade vyslovene nebezpečné, chôdzu im musíš veľmi prispôsobovať.

Odesláno

Ahoj, diky za tip, jeste jsem nic neporidil. Chtel jsem koupit nejake s tim jisticim paskem, tyhle ho koukam nemaji, ale kdyz pises ze jsi spokojeny, tak asi drzi na bote dobre. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...