Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

@Prochy68 Tak ja mám celkom výhodu, že som somatotyp čistý ektomorf (AKA závodný komár :D) a nerád sa potím. Tak som vyskúšal štvore úplne rôzne ponožky, a k tým, čo fungovali, som skúsil štvoro podobných – až som dospel k dvom tretinám slučkového merina a tretine plastu :D Potiť sa viac, tak to nerozoznám.

Ale keďže nekúrim, musím zasa o to viac investovať do spacáku. Práve si jeden zimák konfigurujem, a tam je tých núl trochu viac ako pri ponožkách :unsure: To zasa nemusia riešiť ťažší ľudia.

A pretože polárna noc, to sa rozpisuje a rozpisuje...

Upraveno uživatelem wawrik
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 8 hodinami, nizkotucnytvaroh napsal:

Já teda zas budu propagovat Hoky🫣Ale za mě pořád nejlehčí hybrid botasky/mid pohorky, na celoroční nošení. Mám už několikáté Speedgoaty, tentokrát 6 GTX MID, s tím novým šněrováním přes kotník do toho nepadá sníh ani bez návleků, nesmeky to netrhaji, váží to kolem 350g na botu, a když se včas impregnuje, ještě mi to nepromoklo, naposled jsem v zimě brodil se 4kama. V zimě se s tím dá za den ujít 40, v létě 65km aniž by Ti upadly nohy. Zvládly by víc, ale já už pak trpím samomluvou a nedostatkem zásob, nebo chodím na lehko😬Měním je jen když už nemají podrážku, většinou vydrží 4 GADA, nebo 2 roky jako pravidelné trailovky se zátěží.

Já mam speedgoaty moc rád, ale nemyslím si, že to je vhodná bota pro Bohoušův dotaz. Čistě už jenom proto, že to rozhodně není MID bota. Je to klasická nízká bota s integrovaným návlekem proti padání bordelu do boty. Speedgoat 5, ještě cca MID byly, ale 6 už ne. Tam je potřeba asi se dívat po jiném modelu, ale ja osobně s nima zkušenosti nemám (trrba anacapa by mohla vyhovovat?).

Zároveň teda asi je otazka, co Bohouš bere jako že bota vydrží. Já bych asi jakýmkoliv Hokam nevěštil vic jak 2 roky, ale to neni chyba to je prostě vlastnost lehké boty, ja jsem s tim smířený, ale někoho, kdo s tím nepočítá dopředu, to muze překvapit.

Odesláno

Abych to upřesnil, svoje Prabosky mám již drahně let a nechtěl bych botu za pětku co se za rok rozpadne. Pokud je u nás v lese sucho,tak klidně jdu v teniskách. Ale teď se to zkrátka nedá. Takže bych chtěl kotníkovou obuv , něco slušného , klidně koženou,jen musí být užší a s nizkým nártem. Nohu mám 45-46 a dost bot jsou pro mě jak " ploutve" , které zkrátka nestáhnu tkaničkami , noha mi pak lítá " jak nudle v bandasce". Co kluci něco od Grisportu? https://www.grisport.cz/trekova-obuv?gad_source=1&gad_campaignid=83571715&gbraid=0AAAAADpCpO1zblmapjVgCj72eUqP4qDac&gclid=Cj0KCQiAg63LBhDtARIsAJygHZ7Ne1RHbK8gHuB9p54AYU-X84AO0hCNVd1c3_hUcwnlgfCrDKIERCUaAjs6EALw_wcB

Odesláno (upraveno)

Co ty kotníkovy Tecnica? @wawrik by myslím věděl.

Grisporty se mi vždycky prodřely na patě, ale já jsem takovej specifickej....jinak držely dobře (všechny jsem měl kožený)

Upraveno uživatelem Prochy68
Odesláno (upraveno)

Tecnica Magma má problém s dlhodobou životnosťou. Na laminácii obsádzky je jeden fail, resp. konštrukčný nedostatok - cyklickým ohybom tak po troch rokoch intenzívnejšieho nosenia obsádzka prederie zvršok. Aspoň u nás, odišli takto dva páry. Osobne to neriešim (tá bota za to stojí a ako som písal vyššie, tlmenie topánky aj tak odchádza skôr a treba ich meniť), ale bohuš písal, že také nechce, tak som bol ticho.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Edit: BTW, centimeter čiernej duct tape spoľahlivo pomôže a občas ich tak ešte nosím, ale kto by to chcel riešiť pravidelne, všakáno...

Upraveno uživatelem wawrik
Odesláno

Obecně na to má myslím největší vliv intenzita nošení, viz ty desetileté botky v předešlých příspěvcích. 

Odesláno

Zrovna Merrell Moab teda za sebe doporucit nemuzu. Za prve se mi v nich dost potila noha a to s pocenim noh normalne problem nemam. A za druhe to jsou zatim jedine boty, kde mi realne upadla podrazka, asi po 3 letech vlastnictvi. A to nemely vubec odchozeno nejak extra moc km.

Ad Grisport, k tem by se mohl vyjadrit @Zlý vlk, protoze s nima ma dost zkusenosti a celkem je chvali.

Za sebe bych asi dal hlas Lowa Renegade - je to sympaticka bota. Zrovna jsem v nich prekrocil 200 km a dobry. Akorat jsem si musel vymenit vlozku za mekci, ale to je kvuli mym problemum s nohama.

Odesláno

Ja mám dojem, že tým najviac limitujúcim faktorom bude úzke kopyto, ktoré @bohus76 hľadá. Do toho väčšina tipov vôbec nezapadá, napríklad Lowa Renegade alebo Merrel Moab.

Úzke kopytá vo všeobecnosti dosť používa napríklad La Sportiva alebo Tecnica. Ale treba skúšať, má modely aj s mierne širšími.

Odesláno

To je pravda, mám širší nohu a píšu o tom s čím mám vlasni zkušenost. Ale koukám, že co člověk tak jiná realita, to si Bohuš asi nevybere 😄.

@AndyAaron Já to má přesně opačně, mladýmu Renegade praskly obě boty po asi roce nošení, Moaby mám přes dva roky, gorac drží, paty neprodrený, nemám evidenci ale odhadem k 800km a ač trpím na puchýře a pocení, tak tady v pohodě.

Odesláno

A něco užšího od Grisportu? Nějaké tipy ? Určitě bych pak zajel do Zlína odzkoušet osobně na své tlapky. 

Odesláno
před 11 hodinami, bohus76 napsal:

Abych to upřesnil, svoje Prabosky mám již drahně let a nechtěl bych botu za pětku co se za rok rozpadne. Pokud je u nás v lese sucho,tak klidně jdu v teniskách. Ale teď se to zkrátka nedá. Takže bych chtěl kotníkovou obuv , něco slušného , klidně koženou,jen musí být užší a s nizkým nártem. 

Podívej se na Scarpa Cyrus gtx kotníkové, jsou poměrně úzké, kožené. Pokud Prabos, tak jsem měl v ruce Greyman kotníkové, vypadaly dost dobře, ale na noze jsem je nezkoušel, neměli mou velikost.

Odesláno (upraveno)

Ty Moab fakt ne. Jednak jsou široké a druhak je to straslivy shit. Měl jsem je 3x protoze kdysi bývaly aspoň levné a vsechny odešly stejným způsobem po jedné sezóně - podél hrany palce se roztrhly mezi podrážkou a svrskem boty (nebyla to hydrolyza, ale chrurgicky "řez") dokud se daly sehnat pod 15set  tak jsem to trpěl,   ale jak za ně začali chtít 2.5 tak přestaly dávat smysl. Taky me typově napadly jako první, ale rozhodne bych je nedoporučil ani nepříteli.

Edit: mozna ale neco od Garmontu by se dalo najit? Něco v tomhle stylu https://www.rockpoint.cz/boty-garmont-vetta-synth-gtx-uni_z118386/?gad_source=1&gad_campaignid=20442366928&gbraid=0AAAAADqOaDWRovoMasdRd0_F4fx0jw1-v&gclid=Cj0KCQiAprLLBhCMARIsAEDhdPcqdx5--ptC-mGKa0v9kYCcI4tnAQ0Ft1bzuUbrbsXR8tAJ8S2bcCkaAmdSEALw_wcB#416975

Otazka je, jestli je nebo neni lehká bota, z fotek to uplne nepoznám, ale podle popisu na rockpointu by to mohlo byt ono

Edit 2: upravený odkaz přímo na rockpoint, jsou tam i levnější a s větším výběrem velikostí

Upraveno uživatelem Maro
Odesláno

@Maro Tak to mám asi zlatý ručičky při výběru, moab 3 mám dvoje, Speedy jedny, mám 100kilo a všechny drzej, já bych je příteli s klidným svědomím za dvaapul doporučil, možná spíš než anacapy za čtyřku na který jinak nedám dopustit (ty mám čtvery 😀)

• Dát hlas 1
Odesláno
před 23 hodinami, bohus76 napsal:

Abych to upřesnil, svoje Prabosky mám již drahně let a nechtěl bych botu za pětku co se za rok rozpadne. Pokud je u nás v lese sucho,tak klidně jdu v teniskách. Ale teď se to zkrátka nedá. Takže bych chtěl kotníkovou obuv , něco slušného , klidně koženou,jen musí být užší a s nizkým nártem. Nohu mám 45-46 a dost bot jsou pro mě jak " ploutve" , které zkrátka nestáhnu tkaničkami , noha mi pak lítá " jak nudle v bandasce". Co kluci něco od Grisportu? https://www.grisport.cz/trekova-obuv?gad_source=1&gad_campaignid=83571715&gbraid=0AAAAADpCpO1zblmapjVgCj72eUqP4qDac&gclid=Cj0KCQiAg63LBhDtARIsAJygHZ7Ne1RHbK8gHuB9p54AYU-X84AO0hCNVd1c3_hUcwnlgfCrDKIERCUaAjs6EALw_wcB

Mám dvoje Grisporty. Ty, které by odpovídaly tvému popisu, jsou model Aztec 24. Celokožená festovní bota, co vypadá jako pohorka, ale je to lehká pohodlná vysoká bota na tkové to běžné chození se psem po lese. Velmi pohodlná, nikdy mi do ní nenateklo, oceňuji kožený vnitřek. Úžasná bota za pár peněz. Mně vyhovuje, že má hodně široké kopyto, mám svobodu pro prsty na svých širokých tlapkách. Pro tebe to teda asi nebude, když hledáš úzké boty.

Pak mám ještě jedny nízké kožené, které jsem koupil na eobuv.cz a na stránkách Grisportu je nikdy neviděl. Vypadjí cca jako model Walker Dakar. Ty už bych si příště nekoupil. Opět široké, což mi vyhovuje, ale mají tvrdou málo ohebnou podrážku, tlačí mě nárt a brzo se začala trhat textilní pata.

Před nimi jsem nosil La Sportiva Ultra Raptor GTX ve verzi WIDE a i tak byly úzké. Takže pokud máš úzkou nohu, tahle značka by pro tebe mohla být to pravé. Ale po třech letech se začala vpředu oddělovat kůže od podrážky, jak jsem tady před několika týdny viděl na fotkách tuším od Afričana. Což je trochu smutné na polobotkách za 4,5k. 

• Like 1
Odesláno

@Zlý vlk Prosim te, jsou ty Aztec uvnitr koplet kozeny, snazim se zjistit podle fotek ale vidim prd. Jde mi hlavne o patu. Diky

Odesláno
před 5 minutami, Zlý vlk napsal:

Ne, jenom v horní části od achilovky nahoru. Kupodivu se ten přechod netrhá. Můžu doma zkusit nafotit. 

Diky, to mi staci, ja se lekl ze mi neco v produkci celkozenych podsivek uteklo, mne jde hlavne o tu patu🙂 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...