Zdenek1307 Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 PS: našel jsem například Salewa WS Crow GTX, ale nevím, jak je na tom Salewa s kvalitou obuvi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 (upraveno) před 1 hodinou, Zdenek1307 napsal: PS: našel jsem například Salewa WS Crow GTX, ale nevím, jak je na tom Salewa s kvalitou obuvi. Myslím, že by měli splnit vše co jsi psal v předchozím příspěvku. Bude to velmi pohodlná bota jako vše od Salewy, navíc lehká dle použitého materiálu....pro ženskou na normální trekové trasy bez nějákého mega těžkýho batohu si myslím že ideální. Kvalita bude model od modelu, mě něco vydrží déle něco méně, od Salewy jsem toho měl hafo a zpravidla dva roky maximum, některé dali sotva rok. Každopádně vždycky říkám už nikdy Salewu a koupím si je znovu, to pohodlí tam opravdu je. Ale to je idividuální, chodím hodně, teď se mi třeba rozrthla vnitřní látka u Milletu Friction po deseti měsících, kterou jsem tady tak chválil Kvalita jde napříč spektrem celkově do zadele, nebo ci musíš sakra připlatit. Jěště bych omrknul nějáký prověřený model Trango od LS. To jsou držáci většinou ať už jakákoliv varianta co jsem slyšel....třeba tady ta je fajnová za stejný peníz. https://www.hudy.cz/trango-tech-gtx-women?size=280593&utm_campaign=freelistings&utm_medium=organic&utm_source=google&utm_term=Trango+Tech+Gtx+Women+La+Sportiva+Boty++Modrá++39+EU&variant=77528&gclid=EAIaIQobChMI_4uyv_m2ggMV7aKDBx3gswjIEAQYBCABEgJK4_D_BwE Upraveno 9. listopadu 2023 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 1 hodinou, African napsal: Myslím, že by měli splnit vše co jsi psal v předchozím příspěvku. Bude to velmi pohodlná bota jako vše od Salewy, navíc lehká dle použitého materiálu....pro ženskou na normální trekové trasy bez nějákého mega těžkýho batohu si myslím že ideální. Kvalita bude model od modelu, mě něco vydrží déle něco méně, od Salewy jsem toho měl hafo a zpravidla dva roky maximum, některé dali sotva rok. Každopádně vždycky říkám už nikdy Salewu a koupím si je znovu, to pohodlí tam opravdu je. Ale to je idividuální, chodím hodně, teď se mi třeba rozrthla vnitřní látka u Milletu Friction po deseti měsících, kterou jsem tady tak chválil Kvalita jde napříč spektrem celkově do zadele, nebo ci musíš sakra připlatit. Jěště bych omrknul nějáký prověřený model Trango od LS. To jsou držáci většinou ať už jakákoliv varianta co jsem slyšel....třeba tady ta je fajnová za stejný peníz. https://www.hudy.cz/trango-tech-gtx-women?size=280593&utm_campaign=freelistings&utm_medium=organic&utm_source=google&utm_term=Trango+Tech+Gtx+Women+La+Sportiva+Boty++Modrá++39+EU&variant=77528&gclid=EAIaIQobChMI_4uyv_m2ggMV7aKDBx3gswjIEAQYBCABEgJK4_D_BwE Děkuji za tipy. Nízké Millet Friction bez GTX máme oba, myslím, že už více jak dva roky a zatím super. Líbí se mi ten klasicky styl, nepotřebujeme žádné výstřelky. U Salewy právě nevím s kvalitou, ale jak píšeš, ta doba je tak jiná, že výdrž obuvi 2 roky je možná na dnešní poměry luxus. Záleží na spoustě věcí. Já se teda o všechny boty hodně starám a proto i doufám v tu odolnost. A ty Tranga, ty už vypadají hodně jinak než jsme měli kdysi... ale beru na vědomí. Vybereme troje páry a vyzkoušíme. Dva typy už máme, ještě doladit ten třetí. PS: a trefil ses tou barvou, to je u ženské základ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 (upraveno) Ty požadavky se trošku vylučují. Prostě lezecká bota na skálu je jiná než bota na turistiku. Na skálu potřebuješ mít cit, obvykle tkaničky více do špičky, užší střih... naopak boty na turistiku více pohodlí a místo pro nohu... je to trade-off. A na lehký, pohodlný a polokotník mít požadavek na poloautomaty je podle mě taky mimo. Jinak já nedám dopustit na boty Lowa. Obvykle jsou trošku těžší než konkurence, ale já jsem spokojen s kvalitou, výdží, servisem atd. Upraveno 9. listopadu 2023 uživatelem redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 Jen doplním. Chce to botu, co sedne a líbí se. Vybírat dle určení, co chodíte, lezete, s jakou zátěží, kilometráž, v kterém ročním období. Já mám těch "křusek" vícero a volím dle charakteru výletu. Ale to všechno určitě víš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 1 hodinou, redd napsal: Ty požadavky se trošku vylučují. Prostě lezecká bota na skálu je jiná než bota na turistiku. Na skálu potřebuješ mít cit, obvykle tkaničky více do špičky, užší střih... naopak boty na turistiku více pohodlí a místo pro nohu... je to trade-off. A na lehký, pohodlný a polokotník mít požadavek na poloautomaty je podle mě taky mimo. Jinak já nedám dopustit na boty Lowa. Obvykle jsou trošku těžší než konkurence, ale já jsem spokojen s kvalitou, výdží, servisem atd. LOWA Renegade je jedna z možností Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 Před hodinou, vzduch napsal: Jen doplním. Chce to botu, co sedne a líbí se. Vybírat dle určení, co chodíte, lezete, s jakou zátěží, kilometráž, v kterém ročním období. Já mám těch "křusek" vícero a volím dle charakteru výletu. Ale to všechno určitě víš Chodime a lezeme vsecko, ale nejsme horolezci Takze vetsinou v jednech botach. Nekdy dlouhy nastup, nejaka zajistena cesta, obcas trochu snehu nebo ledu. Proste kdyz jdu do hor tak ve vysokych pevnych botach, ale zase to nesmi znicit nohy, obcas byvame i 12 hodin v tahu. Zda se ale ze ty Salewy by to mohly splnit. Mozna bych to videl i na ty MS Trainer Mid. Ja osobne uz jsem toho mel taky dost a jedny starsi Salewy byly nesmrtelne...jen nevim jak jim to drzi ted. Asi to vyskousime a riskneme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 Na druhou stranu, kdyz si vzpomenu, co vsechno jsme uz v horach videli a zazili, tak jsme porad skvele obuti, obleceni a zajisteni Hlavne kdyz koupime zase pohorky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 3 hodinami, Zdenek1307 napsal: Děkuji za tipy. Nízké Millet Friction bez GTX máme oba, myslím, že už více jak dva roky a zatím super. Líbí se mi ten klasicky styl, nepotřebujeme žádné výstřelky. U Salewy právě nevím s kvalitou, ale jak píšeš, ta doba je tak jiná, že výdrž obuvi 2 roky je možná na dnešní poměry luxus. Záleží na spoustě věcí. Já se teda o všechny boty hodně starám a proto i doufám v tu odolnost. A ty Tranga, ty už vypadají hodně jinak než jsme měli kdysi... ale beru na vědomí. Vybereme troje páry a vyzkoušíme. Dva typy už máme, ještě doladit ten třetí. PS: a trefil ses tou barvou, to je u ženské základ! Na ty Tranga mrkni zblízka určitě, hodně univerzální botička a záruka že vydrží, jen aby pořádně sedla jak píšou kluci. Já je budu taky objednávat, sice trochu jiný model, ale určitě Trango. Každopádně i ta Salewa v normálním uživatelském rozhraní zvládne hodně moc, na mačky bych volil asi trochu tvrdší botu. Jinak na dámské barvy jsem expert, dneska jsem lajsknul na tajňačku pro svoji ženu jednu radost, protože by byl hřích je na Namche za ty prašule nechat......a jak se tvářila? Happy https://www.namcheshop.cz/damske-boty-aku-alterra-lite-gtx-sedo-svetle-modra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 Za mě jako univerzály do hor Hanwag Alaska, ale je to taková klasická pohorka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 před 18 hodinami, vzduch napsal: Za mě jako univerzály do hor Hanwag Alaska, ale je to taková klasická pohorka. Právě to studuju. Jo, ty jsou legendární. Bral bych je i pro sebe. Dík za tip. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 před 6 hodinami, Zdenek1307 napsal: Právě to studuju. Jo, ty jsou legendární. Bral bych je i pro sebe. Dík za tip. Eobuv má 25% slevy v aplikaci, některých škrpále už jdou za super peníz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chuckie2 Odesláno 10. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2023 On 11/9/2023 at 8:02 PM, vzduch said: Za mě jako univerzály do hor Hanwag Alaska, ale je to taková klasická pohorka. Já mám Hanwagy už 5 let a kupoval jsem je v super akci na Hudy za cca 2k. Ale teda ta podrážka je za trest. Jakože bota dobrá ale sálovka tak ndklouže. Jednou jsem se frajersky nezapnul na ferratě a málem to odnesl. A to bylo v létě a mokrý kámen. Holky v teniskách to prošly jak nic a já myslel, že jsem na ledu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 11. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2023 Chtěl jsem trochu jiný model, ale za 4800,- to tam nechat? Kurňa, to je stres Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 11. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2023 před 3 hodinami, African napsal: Chtěl jsem trochu jiný model, ale za 4800,- to tam nechat? Kurňa, to je stres Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 11. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2023 před 31 minutami, Zdenek1307 napsal: Nevím no, moc mě tam nesedí to očko k dotahování... mám zálusk na Tower GTX, ale mé číslo má Hudy naskladnit až v lednu. Ale ceny s tou slevou fajnové Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 11. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2023 Když očko utrhnes, máš ještě jedno až nahoře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 11. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2023 před 3 hodinami, Prochy68 napsal: Když očko utrhnes, máš ještě jedno až nahoře Hmm dlabu na to, železo je železo, mé nesmrtelné desetiletky to pouze potvrzují...na skále to dostává zabrat. Přeci jenom Tranga už je mají lépe chráněné a vršek železo... musím vydržet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 12. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2023 Nepochybne jsou dneska lepsi boty do terenu a pohodlnejsi boty do mesta, ale jak jsem je poprve uvidel, musel jsem je mit. Zvlast kdyz uz se nevyrabi, takze to bylo ted nebo nikdy. A zena klasicky Dolomity, taky se tvari spokojene. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 12. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2023 před 6 minutami, warann napsal: Nepochybne jsou dneska lepsi boty do terenu a pohodlnejsi boty do mesta, ale jak jsem je poprve uvidel, musel jsem je mit. Zvlast kdyz uz se nevyrabi, takze to bylo ted nebo nikdy. A zena klasicky Dolomity, taky se tvari spokojene. Ty Scarpy vypadaji fakt uzasne. Takove retro se mi libi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se