Prochy68 Odesláno 3. července Nahlásit Odesláno 3. července před 8 minutami, Mko napsal: Dlhodobo Salewa Mtn Trainer, asi ich mám už od 2018, stále dezén, bez odlepkov, bolo treba dať spraviť päty z vnútra po rokoch aj to asi hlavne na jednej, ktorú som kus pokašľal bez obuváka v prvy týžden a nešlo to vrátiť celkom. Nové 2ky model sa mi zdá byť o pol čísla menší, tak sú v škatuli. Čas není podstatnej, důležitý je kolik v nich nechodíš, já mám taky Salomony 10 let, když jsem v nich všeho všudy ušel 200 kilaku a jsou v krabici. Teda jestli už se tam nerozpadly
Mko Odesláno 3. července Nahlásit Odesláno 3. července (upraveno) před 3 hodinami, Prochy68 napsal: Čas není podstatnej, důležitý je kolik v nich nechodíš, já mám taky Salomony 10 let, když jsem v nich všeho všudy ušel 200 kilaku a jsou v krabici. Teda jestli už se tam nerozpadly Súhlas, mám aj ja také topánky, ktoré obujem pár krát v roku. Je pravda, že v začiatku som ich nosil viac v rámci mesta a bežného užívania, ale časom príroda, bike.. Za mňa spokojnosť a ku podivu sa vzhľadom k času držia stále pokope. O inom je obuv ku psom ráno rosa podvečer rosa, poľná cesta každý deň, na tie som dral Bosp Taras. Upraveno 3. července uživatelem Mko Doplnenie slova
Lynx12 Odesláno 5. července Nahlásit Odesláno 5. července V 3. 7. 2025 v 18:43, Prochy68 napsal: Čas není podstatnej, důležitý je kolik v nich nechodíš, já mám taky Salomony 10 let, když jsem v nich všeho všudy ušel 200 kilaku a jsou v krabici. Teda jestli už se tam nerozpadly Salomony jsou dobrý, já nízký nosím jako běžné boty ve městě a nedám na ně dopustit. Ty aktuální mám osmým rokem a pořád jsou cajk. Nosím je, krom zimy denně...
Prochy68 Odesláno 5. července Nahlásit Odesláno 5. července před 31 minutami, Lynx12 napsal: Salomony jsou dobrý, já nízký nosím jako běžné boty ve městě a nedám na ně dopustit. Ty aktuální mám osmým rokem a pořád jsou cajk. Nosím je, krom zimy denně... Já neříkám že jsou špatný, jen na mě jsou až moc tvrdý, já je měl teda na běhání a dálky, na denní nošení bych je asi mít mohl. Jen nechápu jak to děláte s tou životnosti, já nosit jedny boty denně, tak do roka mají holou podrážku. Částečně to asi bude tím mým metrákem, ale i tak. 1
Ajaj Odesláno 5. července Nahlásit Odesláno 5. července Na to že nachodíš za rok co 3 normální běžci naběhají, tak je to fakt divný 1
Lynx12 Odesláno 5. července Nahlásit Odesláno 5. července před 5 hodinami, Prochy68 napsal: Já neříkám že jsou špatný, jen na mě jsou až moc tvrdý, já je měl teda na běhání a dálky, na denní nošení bych je asi mít mohl. Jen nechápu jak to děláte s tou životnosti, já nosit jedny boty denně, tak do roka mají holou podrážku. Částečně to asi bude tím mým metrákem, ale i tak. Ano, Salomony mají relativně tuhý skelet. Když jsem koupil kdysi první, překvapilo mne to, nicméně celkem rychle se přizpůsobí noze. Na běhání to asi moc nebude, to ovšem nemohu posoudit, protože nedobíhám ani tramvaj Pravda, z původního 6 mm vzorku je dnes max 3mm, ale pořád slouží. Já měl cca 94 kg, nicméně už asi dva roky 82-4 a nyní 80... Za mne mají Salomony (minimálně ty, co jsem měl, tyhle jsou druhé a ty první ještě mám a jsou také stále funkční a nepočítám zimní, ty za těch asi 5 let strávily 98% času v botníku ) naprosto skvělý poměr cena/výkon.
moco Odesláno 10. července Nahlásit Odesláno 10. července Chystám se výhledově na via ferratu. Má smysl kvůli tomu (nevím, jestli mě to bude bavit do budoucna) kupovat specializovanou obuv nebo to lze absolvovat v kožených klasických pohorkách?
vzduch Odesláno 10. července Nahlásit Odesláno 10. července Je otázkou, co je to za ferratu, jaké bude počasí, sestup, má to více proměnných. Ony by mohly stačit i tenisky
African Odesláno 10. července Nahlásit Odesláno 10. července před 4 hodinami, moco napsal: Chystám se výhledově na via ferratu. Má smysl kvůli tomu (nevím, jestli mě to bude bavit do budoucna) kupovat specializovanou obuv nebo to lze absolvovat v kožených klasických pohorkách? Přesně jak píše vzduch, na něco beru tenisky, na něco vysokou LS. Ta tvá výše uvedená se mi zdá ale dost nepohyblivá, navíc ta kůže dostane mega zabrat a během pár ferat ji zbytečně zničíš....
nizkotucnytvaroh Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července Jsem nepoučitelný, ale dám jim ještě šanci, vypadá to, že změnili svrchní materiál, i podrážku, tak uvidíme. Jak na mě vyskočila barva co u nás není k dostání, navíc za slušnou cenu... Každopádně díky všem za tipy @Prochy68 & @African a ty LaSportiva Ultra Raptor Mid si skočím minimálně vyzkoušet, začínají se mi líbit víc a víc.
Prochy68 Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července Vypadají zajímavě že nebude padat bordel do boty, příště zkusím
nizkotucnytvaroh Odesláno 11. července Nahlásit Odesláno 11. července před 1 minutou, Prochy68 napsal: Vypadají zajímavě že nebude padat bordel do boty, příště zkusím Právě, chtěl jsem zase něco na lehké celoroční výběhy, a tohle vypadalo cool, tak uvidíme, průběžně sem hodím, jak drží. Jinak jsem objednával z Itálie od MisterRunning za necelých 120€, levnější než u nás ve slevě ty klasické varianty. 1
Radek Cigi Odesláno 17. července Nahlásit Odesláno 17. července Poprosím Vás o názory a zkušenosti s italskou značkou SCARPA. Vím, že tady hodně frčí La Sportiva (sám mám TX5 low a Ultra Raptor II mid). Jde mi hlavně o mnou favorizované modely - RIBELLE Lite (kat. C) a MARMOLADA Pro HD (kat. B/C)?! Ribelle Lite | SCARPA Marmolada Pro HD | SCARPA Chtěl bych nějaké do páru na střídačku k mým Meindl Vakuum GTX. A možná bych i vyzkoušel modernější pojetí "pohorek" - materiály, barvičky. Byly by primárně používány k několikahodinovým (max. 6-ti hodinovým s malým batůžkem - svačina, pití...) vycházkám po šumavských lesích od podzimu do jara - takže 20% zpevněné cesty a 80% les (kameny, kořeny, sníh). Jako info k výběru kategorie - vážím cca 109 kg. Děkuji Vám za rady, sdělení zkušeností, popř. tipů. Radek scarpa-ribelle-lite-hd-mountaineering-boots-mens.webp 1
Prochy68 Odesláno 17. července Nahlásit Odesláno 17. července Šel bych do něčeho moderního, lehkého co ti dobře sedne. Na tohle si myslím nepotřebuješ ani pohorky pokud není sníh.
vzduch Odesláno 17. července Nahlásit Odesláno 17. července před 1 minutou, Prochy68 napsal: Šel bych do něčeho moderního, lehkého co ti dobře sedne. Na tohle si myslím nepotřebuješ ani pohorky pokud není sníh. Souhlasím s výše uvedeným. Díval bych se po nějakých z kategorie B nebo směrem k armádním botám.
Maro Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července V 11. 7. 2025 v 16:58, nizkotucnytvaroh napsal: Právě, chtěl jsem zase něco na lehké celoroční výběhy, a tohle vypadalo cool, tak uvidíme, průběžně sem hodím, jak drží. Jinak jsem objednával z Itálie od MisterRunning za necelých 120€, levnější než u nás ve slevě ty klasické varianty. Aktuálně jsou na eobuv za 2850 tak jsem je taky risknul, i kdyz se přiznám, ze očekávám podobný průběh jako u Alter, na ktere jsem tady dštil síru, za ty prachy to aspoň risknu, jelikož aktuálně nemam lehké boty do deště. Snad přijdou nejpozději v úterý, ve čtvrtek se chystám na čundr a uplne novou botu si moc brát nechci.
Prochy68 Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července Dejte vědět zkušenosti, je dojizdim starý a už mám připravený další
Micey Odesláno 30. července Nahlásit Odesláno 30. července (upraveno) Dnes mi prislo todle https://www.tecnicacz.cz/cs/p/tecnica-magma-2-0-s-gtx-ms-dark-green_yellow-tecnica a jsem potesen.. beru to jako takovou hlavni univerzalni botu do prirody, zadny treky nedelam. Pevna podrazka z jednoho kusu, gore-tex, uzsi, vyssi kotnik, vypadaj dobre. A teda.. za plnou bych je asi nekupoval, ale za ty 2,2 co se daj normalne na eshopech koupit, podle me supr. https://www.exisport.cz/nizka-turisticka-obuv/103037-panska-nizka-turisticka-obuv-tecnica-magma-s-gtx-ms-rich-bosco-true-laterite-8050459877649.html?gad_source=1&gad_campaignid=20151435049&gbraid=0AAAAAo4MZXeETMwGylEotU5RlBg5UI3Bx&gclid=Cj0KCQjwhafEBhCcARIsAEGZEKKnFMOoH6o8Bw-ZHKBQ3F1JhLk-3YTYW2Xk7Ck5E0LbRJ6w56DM5S4aAspYEALw_wcB#/2336-velikost_eu-42/885-barva-zelena Uplne vidim jak na ne budu za tri mesice tady nadavat:) Upraveno 30. července uživatelem Micey 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se