pepaa Odesláno 1. září 2018 Nahlásit Odesláno 1. září 2018 Potřeboval bych nějaký "dobrý" tip na trekové botky B/C.Zkoušel jsem Hanwagy, od kterých jsem si hodně sliboval (po přečtení pár recenzí), ale nesedí.Měl jsem na noze Tatry, Alasky, Alasky wide, ale ani jedny mi neseděly. Všechny se mi zdály úzké, ale pata se vyzouvala u každého páru.Co mi sedí perfektě jsou třeba INOV-8 Trailtalon 290, Scarpa Mojito.Jakýsi model AKU jsem protrpěl, ale stejně jako u Merrell Chameleon pata neseděla a prošoupala se = zničila.Nohu mám širokou (Scarpa Mojito mi vážně sedí).
kuncák7 Odesláno 1. září 2018 Nahlásit Odesláno 1. září 2018 Potřeboval bych nějaký "dobrý" tip na trekové botky B/C.Zkoušel jsem Hanwagy, od kterých jsem si hodně sliboval (po přečtení pár recenzí), ale nesedí.Měl jsem na noze Tatry, Alasky, Alasky wide, ale ani jedny mi neseděly. Všechny se mi zdály úzké, ale pata se vyzouvala u každého páru.Co mi sedí perfektě jsou třeba INOV-8 Trailtalon 290, Scarpa Mojito.Jakýsi model AKU jsem protrpěl, ale stejně jako u Merrell Chameleon pata neseděla a prošoupala se = zničila.Nohu mám širokou (Scarpa Mojito mi vážně sedí).La sportiva boulder? Mam je nove a mohu porovnat s merrel chameleon ( ty uz mam pate ). Primo porovnat nelze, La sportiva je o tridu vys.Jinak, osobne na tezsi teren preferuju vyssi obuv.
eskimak Odesláno 1. září 2018 Nahlásit Odesláno 1. září 2018 Uz som to tu pisal. Mal som podobny problem s patami ako ty, jedine boty ktore sadli boli na mieru usite Podtatran James II. Aktualne Makara obuv, asi model James Klasik. Obuv na cely zivot, len raz za 3-15 rokov (podla "najazdu") vymenis podrazku. Len nie kazdy sa chce tahat s poriadnou botou.
moco Odesláno 1. září 2018 Nahlásit Odesláno 1. září 2018 Lowa Tibet by taky mohly sedět. Mě u Hanwag Alaska taky moc nesedí pata, u prvního páru jsem je prodrel, u druhého jsem preventivně oblepil ?patu? a vážu jiným stylem (háčky vážu směrem od vrchního ke spodnímu) a pomohlo to. Mám úzkou nohu. Ty Alasky mi, až na tu nuanci kolem paty, kterou jsem již eliminoval, sedí super a můžu v nich fungovat celý den, oproti Meindl Island jsou o level pohodlnější, v Islandech chůze po asfaltu bylo ?utrpení? (měl jsme verzi profesionál, tak nevím, zda se v něčem liší od civilní verze), kdežto ty Alasky jsou papuče (proto jsem se k nim zase vrátil), ale přesto jsou dostatečně tuhé....v Afghánistánu mi zachránily kotník, když jsem uklouzl na podmáčeném svahu s Minimi a kotník si přisedl, s klasickou kanadou bych si přetrhal vazy nebo zlomil kotník, takhle jsem týden pajdal a pohoda
nickolas Odesláno 5. září 2018 Nahlásit Odesláno 5. září 2018 Tak jsem dneska v Praze koupil Lowa Zephyr MID (na doporuceni zdejsich znalcu). Kupoval jsem v Prosportu a zkouseni/nakup probehlo na jednicku, skoro bych rekl ze pristup byl az nadstandardni. Boty mam treti hodinu na noze (zatim jen v kanclu) a vypada to, ze si budeme rozumet.Shodou okolnosti se kousek vys mluvi o Meindl Island. Islandy mam uz peknych par let. Jsou to supr boty, prakticky neznicitelne. Prolezl jsem v nich kde co. Ale jak uz tady opakovane zaznelo, nejsou to boty do ceske kotliny. Jsou zbytecne velke, tezke, robustni. Prochazky po nasich kopcich v nich nejsou prilis prijemne/pohodlne. Jsou to boty do Tater (Vysokych!), do sutovisek, na velke sutry atd. Proto jsem se po letech dokopal koupit neco vice odpovidajiciho tuzemskym podminkam. V Cesku sice neni moc mist, kde by si clovek nevystacil v nizkych botach, ale ja mam radeji kotnikove. Sice mam taky radeji celokozene, ale tentokrat jsem zvolil kombinaci textil/kuze. Je to lehci, mekci, driv to uschne kdyz uz se to namoci a na zdejsi louky a lany to asi bude bohate stacit. Rozmyslel jsem se dlouho, ale nakonec jsem do toho prastil. Islandy nevyhazuju, ale nechavam si je na ty Tatry.A proc ne primo trekove, ale vojenske? No jednak se mi libi, ale hlavne, co delaji vojaci? Behaji po lesich, loukach, cestach zpevnenych i nespevnenych, lezou po stromech i skalach, ridi auta atd., nosi na zadech vetsi i mensi zatez, chodi kratsi i delsi trasy a mnoho dalsiho. A na to vsechno potrebuji vhodnou obuv. A Zephyry jsou jedny z tech, ktere vojaci (nejen) casto pouzivaji a jsou s nimi spokojeni. Navic Lowa nabizi i pozarucni servis. Jestli tak dobry jako Meindl nevim, ale to me snad jeste chvili neceka
kuncák7 Odesláno 5. září 2018 Nahlásit Odesláno 5. září 2018 (upraveno) Lowa ma dobrej servis, neboj.Jen jsem se pousmal nad tvym zduvodnenim, proc sis je vzal - ty woe, tebe jestli uvidim behat, splhat po skalach ci stromech, tak se pos..u smichy :-), ty, spokojenej, usedlej ( promin, musel jsem ). To je jak zduvodneni, proc musim mit na hodinkach wr 300m do sprchy, nebo gmt komplikaci, kdyz ji neumim ani nastavit :-).Boty uzij, budes myslim spokojen ( uz jen rozdil v te vaze ihned poznas ). Upraveno 5. září 2018 uživatelem kuncák7
nickolas Odesláno 5. září 2018 Nahlásit Odesláno 5. září 2018 Jen pockej, zajici!Ja, vyslouzilej paragan, najemnej vrah a starej skaut...pche!!!Staci kdyz si predstavis, jak v nich klidne a spokojene kracim, jednou po lesni pesine, druhdy po asfaltce, tretihdy po sotolince ci brodim sumici potucek. Nekdy s mensim, jindy vetsim batuzkem nebo krosnickou. A jelikoz jsem od prirody sporivy, potrebuju na to jedny boty A zcela konkretne za timto nakupem stoji Pochodobeh pivovarskych kvjetoborcu (gugle poradi), ktereho se konecne! zucastnim...a v tech Islandech bych tam zcela urcite potupne zhynul...takto sice zhynu taky, ale slavne!
kuncák7 Odesláno 5. září 2018 Nahlásit Odesláno 5. září 2018 :-)). Ty skaute a paragane, tak si hlavne uz ted v praci, v tech botech neubliz :-).Ale rozumim, mam tu sebou sve La sportiva botky a byl jsem s nima 400 m, na zmrzline. Do tehle kopcu stacej sandalky ci crosny ( mam to vyzkouseny z minula ), ale stejne sem si sebou vzal boty do hor.
moco Odesláno 5. září 2018 Nahlásit Odesláno 5. září 2018 (upraveno) A navíc ty Lowy mají konstrukci na vzdušný výsadek a dokonce na fastrope s nimi můžeš po práci https://youtu.be/Qq1E5wbTdbgJinak sis vybral dobře, mám je taky a v dnešní době nejsou lepší vojenské boty. Někdo chválí ještě Salomon quest 4d. Upraveno 5. září 2018 uživatelem moco
Libor_OV Odesláno 5. září 2018 Nahlásit Odesláno 5. září 2018 Nickolasi, jak se jmenuje Tvůj tym na pochodobehu? Urazis krátkou nebo dlouhou trasu? Přihlásím se k Tobě někde v pivovaru.
moco Odesláno 18. září 2018 Nahlásit Odesláno 18. září 2018 Máte někdo zkušenosti s ručně šitými pohorkami? Já už dlouho uvažuji o botech Makara
eskimak Odesláno 18. září 2018 Nahlásit Odesláno 18. září 2018 Máte někdo zkušenosti s ručně šitými pohorkami? Já už dlouho uvažuji o botech MakaraAno. Mam Makara, teda v povodnom zneni, zvane Podtatran. Mam model co sa volal James 2 tusim, v aktualnej ponuke James klasik. Co povedat. Na mieru, spica, po kupe tyzdnova tura bez problemu. Makkucke, po naimpregnovani (vosk) nepremoknu ani par dni v snehu. Jedna nevyhoda: vahaDruha nevyhoda: nepriedusne. Ale do podmienok pre ake su urcene niesu ziadne priedusne, to je jedno aku maju membranu.
moco Odesláno 18. září 2018 Nahlásit Odesláno 18. září 2018 Ano. Mam Makara, teda v povodnom zneni, zvane Podtatran. Mam model co sa volal James 2 tusim, v aktualnej ponuke James klasik. Co povedat. Na mieru, spica, po kupe tyzdnova tura bez problemu. Makkucke, po naimpregnovani (vosk) nepremoknu ani par dni v snehu. Jedna nevyhoda: vahaDruha nevyhoda: nepriedusne. Ale do podmienok pre ake su urcene niesu ziadne priedusne, to je jedno aku maju membranu.Myslel jsem si to. Na tu ?priedusnost? je důležité zvolit kvalitní ponožky (většinou hrubé), které dovedou pot od chodidla do podšivky boty/kůže. Aprorpo, mají Makary podsivku nebo je to surová kůže aka Red Wing? Můj tip je, že tam něco mezi chodidlem a kůží je (nejen ponožka)
moco Odesláno 18. září 2018 Nahlásit Odesláno 18. září 2018 Myslel jsem si to. Na tu ?priedusnost? je důležité zvolit kvalitní ponožky (většinou hrubé), které dovedou pot od chodidla do podšivky boty/kůže. Aprorpo, mají Makary podsivku nebo je to surová kůže aka Red Wing? Můj tip je, že tam něco mezi chodidlem a kůží je (nejen ponožka) Tak jsem sondoval na webu a podšívka je kožená ....k mé radosti
eskimak Odesláno 18. září 2018 Nahlásit Odesláno 18. září 2018 Tak jsem sondoval na webu a podšívka je kožená ....k mé radostiJj, je kozena. Inak by som ich nekupil. Ale je to makke, vypolstrovane, ziadne rozchadzanie topanky. Tym ze je to kozene tak nesmrdia ani ked ich tyzden nevyzujes. S ponozkami mas samozrejme pravdu, ale odvod potu pri 12h ture nevyriesi nic.
moco Odesláno 18. září 2018 Nahlásit Odesláno 18. září 2018 Jj, je kozena. Inak by som ich nekupil. Ale je to makke, vypolstrovane, ziadne rozchadzanie topanky. Tym ze je to kozene tak nesmrdia ani ked ich tyzden nevyzujes. S ponozkami mas samozrejme pravdu, ale odvod potu pri 12h ture nevyriesi nic.Vyřeší ... 3 páry ponožek (co 4h jeden pár) :)
eskimak Odesláno 18. září 2018 Nahlásit Odesláno 18. září 2018 Vyřeší ... 3 páry ponožek (co 4h jeden pár) :)To mas pravdu Ja som ale pri tychto turach ratal par ponoziek na dni, nie na hodiny... ked si clovek nesie vsetko na tyzden... vecer vyprat v potoku, dalsi den vysusit pripnute na batohu. To bolo ale davno .
Koumes Odesláno 18. září 2018 Nahlásit Odesláno 18. září 2018 Taky o botách od makary dlouho uvažuji, nakonec ale zatím vždy vyhrály ověřené modely od Hanwagu. Celokožené Yukon teď nahradil model Lhasa, zase v kůži. Aljašky jsem měl také, ale Gore-tex nemusím. Jo, a ponožka je fakt základ, používám Bridgedale Summit, nebo Hanwag Alpin...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se