Přejít na obsah

Poraďte jakou trekovou obuv ?

Doporučené příspěvky

Jj, vím, ale měl jsem i model Bergler s dvojitým prošitím, koupil jsem ho protože se mi Yukony odlepily a nebylo to ono. prostě ta bota měla jiný tvar uvnitř.

Nosím ty boty pracovně každý den, a už preferuji pohodlí. Ty v podstatě Tatry z jačí kůže jsou jako bačkůrky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lhasa je oproti Makara obyc komercia so zivotnostou +-4 roky, kvoli lepenej podrazke. U Makary sa rata zivotnost cloveka a pocet podrazok...

Dnes jsem telefonoval s prodejcem Makara bot a říkal mi, že všechny modely jsou dost široké, potvrdíš mi to, Eskimáku?

Na druhou stranu si trochu protiřečil, protože říkal, že jsou široké ale všichni si je nechávají přešívat ještě více do šířky, že jsou jim úzké.

Každopádně zítra bude osobně mluvit s ševcem, tak se ho zeptá jestli by šly zúžit, protože jak jsem z hovoru pochopil, tak mají ke každému modelu kopyto, což je samozřejmé a neví, jestli by je pro mě zúžil.

Dokážeš šířku Makar přirovnat například k Hanwag Alaska nebo Meindl Island, oboje jsem měl a Islandy jsou, co se šířky tyče, strop.

Kdysi jsem zkoušel Lowa Tibet a noha mi tam lítala jak párek v tělocvičně :)

Do Zlína se budu muset vypravit a zkusit základní modely, protože jedna věc je šířka a druhá věc je mohutnost

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

Tak jsem při pátrání po klasických ponorkách narazil na další modely, konkrétně italské výroby, a to Dallapé a Gronell. Oboje jsou o dost hezciho vzhledu než Makara (Ital je Ital) :)

Na outdoor fóru si hodně chválí Dallapé.... v poměru cena/výkon/zpracování nepřekonatelné. Mají kůži 3mm tlustou a model co se mi líbí je hodně hodně klasický a umím si ho představit i na zimní pochůzky ve městě k jeansům.

+ bezešvá konstrukce

+ univerzální vzhled

+ cena a reference

- nižší komín

- klasické oka na tkaničky

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Gronell Stelvio jsou ovšem šmrncovnější a taky o dost dražší, kůže úctyhodných 3,5mm (v dnešní době nevídané).

+ kůže 3,5mm

+ líbí se mi více

+ zpracování a systém jazyku

- cena

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

Byl jsem dnes ve Zlíně vyzkoušet Makary a co se týče šířky tak mohu říct, že to není pravda, co se hlásá do světa, že jsou strašně široké. Široké nejsou, jsou pouze vyšší, tak jako každé oldshool pohory, ale nic co by se nedalo stáhnout. Tento pocit jsem měl na nových botech, po rozchození si to musí sednout. Prsty na nohou jsem měl krásně uvolněné, takže si v nich dokážu představit strávit cely den. Kůže nebyla tak hrubá jak jsem očekával, prej ji dělají jen nějakých 2,5mm

Nicméně jsou to škaredé boty :) Možná až chytnou patinu, tak zkrásní, taky je pravda, že jsem zkoušel černé modely, které tu ?krásu? podtrhují.

Nebyl jsem nadšený s ochoty personálu při zkoušení, neměli na mě čas,pokaždé jsem se musel doprošovat aby mi dali i druhou botu na zkoušku,ostuda, proto já jim sedm tisíc vydělat nedám.

Prodám zánovní Hanwag Alaska a objednám si Dallapé

Odkaz ke komentáři

Ještě jsem s vzpomněl, outdoorforum, vlákno kožené pohory. O těch italkách je tam také dost napsáno.

Ano ano, jsem dlouholetým čtenářem :) Tam jsem právě ?nasál? info o těch Dallapé a jsem o nich přesvědčen. Jinak na netu se toho moc načíst nedá, ani YouTube není sdílný

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

Ty Gronell me zaujali, pripominaj boty meho mladi a kdyz ctu o "italech" v horach, tak je to ten samej design - osklivej ale ucelnej. Ty bych ti doporucil.

Gronelli jsou můj vítěz z hlediska životnosti, 3,5mm kůže nejde zničit :) , ale nikde jsem se nedočetl jaké mají kopyto (ale je to ital a ti dělají pro mě :) )

a uvidím co český dodavatel udělá s cenou, mají je na webu za 6990 Kč ale malé velikosti (zbytky), ptal jsem se na doskladnění a dají mi vědět. Normálně jsou pod osm teček a to už se mi asi nechce dávat, když si je ani nezkusím.

Poměr cena/výkon/kvalita hraje ve prospěch Dallapé jednoznačně a ohlasy jsou na ně jen kladné a doporučující.

Ale rozhodovat se mezi Makara a Gronell, tak jednoznačně dám peníze Itálii

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

Já tyhle boty taky můžu. :rolleyes:

Mám Meindl, Garmisch.

Jsou těžké, tvrdé, neohebné, pomalu schnou, nedá se v nich řídit auto, jsou téměř nezničitelné stačí vyměnit podrážku, mají kouzlo jako mechanické hodinky...

Na ebay jich je mraky za dostupné peníze, pokud by nesedly dají se poslat dál.

Tady krátké počtení:

https://americanalpineclub.org/library-blog/2017/12/18/the-evolution-of-mountaineering-boots

U nás umí hardcore SWISS MOUNTAIN BOOTS taky, případně si jemůžeš ušít sám :D :

http://www.koutny-cz.cz/horske-bergschuhe-gebirgsjaeger/

Odkaz ke komentáři

Gronelli jsou můj vítěz z hlediska životnosti, 3,5mm kůže nejde zničit :) , ale nikde jsem se nedočetl jaké mají kopyto (ale je to ital a ti dělají pro mě :) )

a uvidím co český dodavatel udělá s cenou, mají je na webu za 6990 Kč ale malé velikosti (zbytky), ptal jsem se na doskladnění a dají mi vědět. Normálně jsou pod osm teček a to už se mi asi nechce dávat, když si je ani nezkusím.

Poměr cena/výkon/kvalita hraje ve prospěch Dallapé jednoznačně a ohlasy jsou na ně jen kladné a doporučující.

Ale rozhodovat se mezi Makara a Gronell, tak jednoznačně dám peníze Itálii

Jak to tu čtu a jak píšeš "sosám" info (výhledově uvažuju o klasických pohorkách, ale ne do velkých krpálů) tak ty Dallapé vypadají parádně.

http://www.calzaturedallape.it/component/virtuemart/scarponi-tradizionali-dallape/stelvio-406-detail.html?Itemid=0   Ty jsou trochu jako ty Gronell co píšeš.

Mě teda berou tyhle, ale bez zkoušení na to nemám nerva  http://www.calzaturedallape.it/component/virtuemart/scarponi-tradizionali-dallape/lagolo-detail.html?Itemid=0  A 120 eček nezní jako moc. 

Odkaz ke komentáři

Před nákupem doporučuji jít někam zkusit boty podobné konstrukce...

- ony se opravdu líbí, ale může přijít překvapení v podobě přirovnání ke španělské botě... :lol2:

- tohle jsou boty určené primárně právě do velkých krpálů v suti a se zátěží na zádech. Ohýbat 3 mm tlustou kůži z kruponu krávy dá dost sebezapření..., ale já v nich chodím taky jen tak se psem... :whistling:

Takže jestli nepinglujete na Lomničáku, šel bych s komfortem výš...

* velikost 46/47 pak rád převezmu.

Upraveno uživatelem horal
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...