Přejít na obsah

Poraďte jakou trekovou obuv ?

Doporučené příspěvky

Pokud nenese těžký bágl, tak se dají i lehčí. Ale jinak jak píšeme oba - vždy kotníkové. To je to podstatné.

Jinak já jako mladej pionýr jel jednou na LPT do Nízkých Tater s botaskama. Vydržely právě ten zájezd :-) nohám se naštětí nic nestalo.

Odjinud, ja to mam uplne obracene:) I na Tatry mam nejradsi lehci, kozeny kotnikovky, jak pises idealne s obsazkou do sutru..., ale pro me je nesmysl tahat tezky boty. Nedelam prechody na vice dnu, rano vypadnu, k veceri se vracim a chodim na lehko, tak me prijde zbytecny se tahat s tezkejma botama. Na Brdy budou super lehky bezecky trailovky.

tl

Ještě doporučuju vznést dotaz zde:

http://www.outdoorforum.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kuncak, taky jsem tam obcas byl:) a ne vsude jsou mokriny.

Ja to myslel spise tak, ze lidi koupej treba ty Islandy, protoze jsou vsude prezentovany jako TOP a pritom se pak zbytecne tahaj s tezkou a tvrdou botou na ,,vychazkach´´. Ja je taky kdysi mel, uplne krasna a super bota. Ale pro me potreby, kdy 95% casu cochtam po lesnich cestach, velkejch kamenech, loukach apod zbytecny. A ty dva tydny rocne, co jsem treba ve vetsich horach si v pohode uziju v lehkejch kotnikacich. Jen chci mit tu obsazku. I kdyz letos jsem na volny suti riznul botu i skrze ni.

Chodit kazdej vikend na bivaky na tezko a x-krat za rok si davat hrebenovky atd, tak samo beru boty typu Island. Ale jinak dle meho nazoru zbytecnost.

tl

Odkaz ke komentáři

Mě nejvíc trápí, že jsem si koupil ty Salewy a nějak nemám možnost je rozchodit. Za týden letíme na trekovou dovolenou na 3 týdny a mě pořád leží v krabici :-) Starý boty si vzít nemůžu, protože na těch se mi propadla podrážka a dá se s nima jít tak maximálně vynést koš :-)

Odkaz ke komentáři

Obecně se doporučuje, že čím je turista zkušenější a trénovanější, tím lehčí a nižší boty si může dovolit - úměrně náročnosti trasy samozřejmě.

Proto mám velký respekt před slečnami, co v říjnu kráčejí na Ještěd v lodičkách na vysokém podpatku, jakoby se nechumelilo.

Jinak v prodejně Meidl na Zborovské v Praze, když jsem tam bral nízké GTX botky kategorie A s pogumovanou špičkou, se na mě prodavač díval jako na vraha, když jsem mu řekl, že v nich chci chodit po lese - prý jsou jenom do parku... A měl pravdu, po dvou letech chození po lese se obě napříč roztrhly, prostě se jim v nártech prodřela kůže. Vylil jsem na ně tubu Freesole a po lese v nich chodím dodnes, asi šestým rokem, byly se mnou i na ferratách v Dolomitech.

Jinak mám velice dobré zkušenosti se značkou AKU a jejich low-end modely, mám jedny kotníkové a ty jsou nezničitelné.

Odkaz ke komentáři

Lidi běžně s nima chodí doma a mají je na noze, když čumí večer na TV. U nových bot si nenasviníš.

Rozhodně doporučuju začít.

Mě nejvíc trápí, že jsem si koupil ty Salewy a nějak nemám možnost je rozchodit. Za týden letíme na trekovou dovolenou na 3 týdny a mě pořád leží v krabici :-) Starý boty si vzít nemůžu, protože na těch se mi propadla podrážka a dá se s nima jít tak maximálně vynést koš :-)

Odkaz ke komentáři

Salewy nemusíš rozcházet, vůbec se toho neboj. Já svoje Trainery vybalil taky nové z krabice na Zélandu a úplně v pohodě, a je to jedna z jejich tvrdších bot. Měl jsem od nich většinu modelů, i vysoké a nikdy jsem je nějak nerozcházel. Jenom jde o zvyk, že máš něco nového na noze, ale to je všechno  :smile_anim:

post-364-0-91681200-1452677233_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak pak zbejvá buď zatnout zuby a šlapat a nebo vzít pár leukoplastí a oblepit ( tak to dělám já, když to jinak nejde ).

TLD - ber to jako pokus o vtip, bylo to myšleno jako těžká nadsázka.

Odkaz ke komentáři

Salewy nemusíš rozcházet, vůbec se toho neboj. Já svoje Trainery vybalil taky nové z krabice na Zélandu a úplně v pohodě, a je to jedna z jejich tvrdších bot. Měl jsem od nich většinu modelů, i vysoké a nikdy jsem je nějak nerozcházel. Jenom jde o zvyk, že máš něco nového na noze, ale to je všechno  :smile_anim:

Mě od nich více seděl ten měkký model, ale paní se mě ptala, jestli nosím těžký bágl, tak že bych je zničil. A když si vezmu, že mám tak 15 kg navíc proti běžnému turistovi a ještě tahám 15-20 kg krosnu, tak to už nějaká zátěž bude :D Tak jsem vzal raději ty tvrdší. 

Odkaz ke komentáři

Taky jsme boty dlouho resil - nez jsem presel na ultralight chozeni - a tam se me osvedcily trailove bezecke boty (inov8, brooks.. )

hlavne ne nic s membranou a nic kozeneho -> pomalu to schne

Odkaz ke komentáři

Taky jsme boty dlouho resil - nez jsem presel na ultralight chozeni - a tam se me osvedcily trailove bezecke boty (inov8, brooks.. )

hlavne ne nic s membranou a nic kozeneho -> pomalu to schne

Kůže schne blbě a pomalu, ale s membránou jsem problém nikdy neměl.

Jo a my, co nosíme ledvinku vpředu :-)))) ( tomas 2002 mě hovoří z duše s těma 15-ti kilama navíc ) a velkou krosnu na zádech, my potřebujem vyšší boty a ne prdítka :-)))) 

Odkaz ke komentáři

Jj, to mas pravdu - hodne to zalezi na hmotnosti batohu a samozrejme rocni dobe -> v zime v trailovkach to neni zadny med :D

Jo jinak jeste jedna mala rada ktera me fakt vyskolila - kupovat vzdy aspon o pul cisla VETSI!!! jinak vam snadno muzou slezt nehty na obou palcich :D

Odkaz ke komentáři

Včera jsem si koupil ve výprodeji v A3 sport Salomony Ultra LTR GTX za cenu 2590kč.Za ty peníze to nekoupíte ani na amazonu,ebay apod.Hodně kvalitní boty.Doporučuji.

Upraveno uživatelem roman2277
Odkaz ke komentáři

Chlapi jak to delate, ze vam ty nizke boty vydrzi tak dlouho? Mne vydrzi maximalne 2-3 roky, potom mam uplne hladkou podrazku, ze to je slick tak maximalne na asfalt. Tuhle zkusenost mam jak s nekolika Merellama s vibramem, tak Salomony s contra grip (nebo jak se to jmenuje). Nutno ale dodat, ze v tom pak krome prace chodim vsude (mesto, parky, lesy, lehky trek).

Odkaz ke komentáři

Chlapi jak to delate, ze vam ty nizke boty vydrzi tak dlouho? Mne vydrzi maximalne 2-3 roky, potom mam uplne hladkou podrazku, ze to je slick tak maximalne na asfalt. Tuhle zkusenost mam jak s nekolika Merellama s vibramem, tak Salomony s contra grip (nebo jak se to jmenuje). Nutno ale dodat, ze v tom pak krome prace chodim vsude (mesto, parky, lesy, lehky trek).

Tak si vezmi, že člověk co dělá v kaceláři nachodí za celý den zhruba 6 km. Pokud bys jen 1/3 z toho nachodil v těch botách, tak je to 730 km za rok, tedy 2.190 km za 3 roky......no co bys od tý boty chtěl ? :D

Odkaz ke komentáři

Tak si vezmi, že člověk co dělá v kaceláři nachodí za celý den zhruba 6 km. Pokud bys jen 1/3 z toho nachodil v těch botách, tak je to 730 km za rok, tedy 2.190 km za 3 roky......no co bys od tý boty chtěl ? :D

No ja se nedivim, mi to prijde normalni. Spis me zarazilo jak tu dost lidi psalo, ze maj boty pet nebo sest let a vic Z toho mi tedy vyplyva, ze je tim padem nenosi tak casto a ze tech rekneme 2000km v tech botech roztahnou do 5 a vic let.
Odkaz ke komentáři

Salewy nemusíš rozcházet, vůbec se toho neboj. Já svoje Trainery vybalil taky nové z krabice na Zélandu a úplně v pohodě, a je to jedna z jejich tvrdších bot. Měl jsem od nich většinu modelů, i vysoké a nikdy jsem je nějak nerozcházel. Jenom jde o zvyk, že máš něco nového na noze, ale to je všechno :smile_anim:

Afri tyhle Salewy jsem hrozné chtěl asi před rokem a nikde uz jsem je nenašel v ČR a jeste ve správně velikosti :( uz meli všude jen ten novější model červený/zeleny a ty se mi nelibili :( tak jsem vzal ty LaSportivy Hyper, vypadají hodne podobně i vlastnostma jsou si podobný tak nelituji.

Lituji jen toho ze jsem si do nich nechal udělat vložky "na míru" od Sidas za 15 stovek a akorát me z nich brněli nohy a to jsem to s nima zkoušel hodne dlouho :( nakonec jsem dal origo z výroby a mam klid no.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...