Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Po 14 dnech pročítání a brouzdání zde na fóru jsem se odhodla k registraci a k založení tohoto tématu.

Přes 10 let mám hodinky Roamer

http://i.ebayimg.com/t/Neuw-ROAMER-Herrenuhr-Mens-Watch-mit-Datum-neuer-Batterie-/00/s/NTEyWDM0OA==/z/1v8AAOxy5rpSOag7/$(KGrHqZ,!rYFIuJpi+yHBSO,g7VtUw~~60_35.JPG

Jsem spokojen s jejich velikostí, výškou i váhou, černou barvou pozadí.

Bohužel teď při přechodu na letní čast jsem zjistil, že ručičky nejdou přetáčet. Udělal jsem si kolečko u nás po hidnářství, všude mi řekli, že nejsou náhradní díly. Poslední hodinář mi navíc Roamer dost pohanil, že to má polské vnitřky a že je to nic moc. (Jsem z Liberci, koukal jsem, že je tu dost lidí od "Ještědu", nebyl to někdo místní?) O Roameru tu moc informací není, nikde na internetu jsem ale nic, co by nasvědčovolo tomu, co říkal, není. To udávám jen na okraj k dokreslení celého příběho, který mě vede k výběru nových hodinek.

Takže vzhledem k nastálé situaci sháním nové hodinky.

Roamer je švýcarská konzumní masovka. Rád bych proto vybral něco "z vyšší ligy".

Jak už jsem psal, vyhovuje mi ta velikost i černý ciferník. Hodinky mají hodiny, minuty, sekundy, datum, safírové sklo. To by měl mít i nástupce.

Hodinky si kupuji napořád, takže bych chtěl nějaké, které se mnou půjdou do práce, odpoledne do fitky a v létě se třeba vykoupat a nebude jím to dělat problém. Takže vodoodolnost 100 m.

Současné jsou na baterku, jestli nové budou quartz nebo na ruční pohon, je mi celkem jedno, i když tuším, že ruční pohon jsou "víc hodinky", ale asi i dražší?

Na začátku jsem měl cenovku tak kolem 20000, pak jsem posunul limit na 50000 Kč. Víc bych asi investovat nechtěl. Hodinky nosím všude a když bych je někde nechal, někdo mi je čorknul, tak nevím, co bych dělal :giljotiini: A propos, jak to děláte vy, co máte super drahé hodinky?

Vím, že tu dost doporučujete Hamilton, Oris, Fortis apod., ale chtěl bych současně něco, co není až tak úplně profláklé, ale ani ne něco, co nikdo nezná.

Líbí se mi hodinky od Longines http://www.hodinky-koscom.cz/cz/longines-l3-688-4-03-6

Ale nemusí to být nutně Longines, ale tahle značka dobře splňuje to, že jsou to Švýcaři, není úplně neznámá, ale není ani tak profláklá jako třeba Rolex. Chci, aby bylo vidět, že hodinky jsou kvalitní, ale zase ne, aby každý hned viděl "Jé Rolex, pán je v balíku, toho musím ošulit".

Narazil jsem taky na tyto Omegy http://www.omegawatches.com/fileadmin/images/watches/soldier-detail/23110422102002-20  . Ale netuším, jak moc je to mimo můj rozpočet.

Jo a ještě, příští týden jedu do Švýcarska. Je lepší hodinky koupit přímo ve Švýcarsku? Nebudu mít čas jezdit někdam do centrály, myslím normálně na prodejně. Mají tyhle značky něco jako celosvětový servis. Tudíž, když se mi s nima něco stane v záruce, můžu to řešit třeba v Praze?

Upraveno uživatelem mandrinka
Odesláno (upraveno)

Link na Omegy ti nefunguje. Omegy mají tuším 4 roky mezinárodní záruku, je fuk kde koupíš dokud je to Autorizovaný Dealer. Kdyby byl problém můžeš řešit u Dušáka v Praze. Otázka je jestli se ti vyplatí kupovat nové hodinky, v inzerci jsou často hodinky za zlomek ceny.

Upraveno uživatelem Exiztence
Odesláno (upraveno)

Ty vole 50 za aquaracery u Koscomu, dobrá pohádka  :clap:

Abych nebyl OT:

OP by chtěl něco známeho ale ne tak moc jako Rolex, Omegy se mu líbí a chce švýcary, Sinn jsou němci a spíš bych řekl pro znalce. 

S limitem do 50 mi z toho vycházej Bondovky.

Upraveno uživatelem Exiztence
Odesláno

1) Svýcary

2) žádná masovka

3) ale zároveň nic noname

Z toho mi naprosto jasně vypadá Eterna Kontiki. Ikona, jednoduchost, funkčnost, supr tah.

Já mít pade a chtít hodinky nadosmrti, tak neváhám. :)

1220-41-43-0268.png

Odesláno

Ball je v pohode znakca, ale tusim nema v cechach ofiko zastupenie. Montuju ETY takze s vacsinou dielov nie je problem, aj keby bol, tak to asi nebude velky problem nechat oservisovat v zahranici. Pokial ide o tento konkretny model, tak niekto by tam mohol vidiet inspiraciu datejustom, co ale moze byt plus aj minus zaroven :D zalezi na vkuse kazdeho sudruha.

Odesláno (upraveno)

...Jak už jsem psal, vyhovuje mi ta velikost i černý ciferník. Hodinky mají hodiny, minuty, sekundy, datum, safírové sklo. To by měl mít i nástupce...

...které se mnou půjdou do práce, odpoledne do fitky a v létě se třeba vykoupat a nebude jím to dělat problém. Takže vodoodolnost 100 m...

...Současné jsou na baterku, jestli nové budou quartz nebo na ruční pohon, je mi celkem jedno...

...limit na 50000 Kč. Víc bych asi investovat nechtěl...

...chtěl bych současně něco, co není až tak úplně profláklé, ale ani ne něco, co nikdo nezná...Chci, aby bylo vidět, že hodinky jsou kvalitní, ale zase ne, aby každý hned viděl "Jé Rolex, pán je v balíku, toho musím ošulit"...

Hele, co třeba nějaký ze základních GS? :) Tuším, že do padesáti litrů by se ty levnější quartzový modely měly vejít, mívaj veskrze 100m WR, univerzální vzhled a skvělou strojovnu. Zároveň to není značka, která by bila do očí laika svou cenou...

Něco jako SBGX061:

4eOFmO5.jpg?1

Se zastoupením v čechách je to trochu problém, pár jich mají nově v koscomu, ale nevím, jestli zrovna tyhle levnější. Jinak spíš řešit v cizině, pokud jezdíš :).

Upraveno uživatelem USER47

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...