VladimirVladimirovic Posted June 15, 2014 Report Posted June 15, 2014 Nejde mi zašroubovat korunka, už dřív se vysouvala a teď nejde zašroubovat vůbec. Umíte někdo poradit. dík VV
VladimirVladimirovic Posted June 15, 2014 Author Report Posted June 15, 2014 A co třeba hodinář?A stačí na to obyč hodinář co mění baterky a tahy?
straspol Posted June 15, 2014 Report Posted June 15, 2014 A stačí na to obyč hodinář co mění baterky a tahy?Chceš je opravit, nebo vykurvit? Jestli jsou v záruce, šup do záručního servisu, jestli už záruku nemají, hledej hodináře ...
habadej Posted June 15, 2014 Report Posted June 15, 2014 viz. např. vlákno: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/848-doporu%C4%8D-dobr%C3%A9ho-hodin%C3%A1%C5%99e/?hl=%2Bdoporu%C4%8D+%2Bdobr%C3%A9ho
VladimirVladimirovic Posted June 15, 2014 Author Report Posted June 15, 2014 Chceš je opravit, nebo vykurvit? Jestli jsou v záruce, šup do záručního servisu, jestli už záruku nemají, hledej hodináře ...V záruce to není a hodináře nemůžu najít
cali Posted June 15, 2014 Report Posted June 15, 2014 Autorizovane servisy renovanych znaciek zvladaju opravu krcku korunky celkom dobre, nakolko maju k nahradnym dielom pristup, ale jednak to vzdy sfuknu s kompletnou opravou, co neide vacsinou pod 10K a jednak Poljot medzi taketo znacky nepatri. Takze doporucujem stavku na overeneho neautorizovaneho hodinara. Bude to chciet urcite viac nez menica bateriek. Aj nemale percento ozajstnych hodinarov ta s tou opravou posle kade lahsie, lebo vyhlasia ze originalny diel proste nezozenu. U dobreho hodinara s trochou stastia zozenu aspon zhruba pasujuci krcek a korunku a nejak to tam pripasuju (zavisi na metode uchytenia krcku, srobovany/lisovany/letovany/lepeny...) ale priprav sa ze to vo vysledku moze byt celkom palka. Ja osobne mam dobre skusenosti s K&M. Pre predstavu, vymenu neoriginalneho krcku na titanovych citizenoch tam zvladli za 2K5. Co pravda na hodinkach, ktore idu na ebay nove po 150$ nebola prave idealna investicia, ale poznas to, ked musis, tak musis
cooper2005 Posted June 20, 2014 Report Posted June 20, 2014 (edited) S dovolením se přidám k tomuto tématu - proč zakládat jiné.... Malinký dotaz ohledně Poljot Aviator 3105. Hodinky jdou a kupodivu velmi přesně. Mám ovšem jeden problém ( všiml jsem si toho náhodou ) - pokud s hodinkami silněji zatřesu / ne že bych třásl schválně / nebo pokud do hodinek takzvaně ťuknete z boku / dejme tomu že tím imituji prudký pohyb nebo např. úder rukou /, tak minutová ručička se mi posune dopředu o cca 1/2 minuty, při dalším úderu či pokud chcete ťuknutí do boku hodinek opět o cca 1/2 minuty. Než dojdu 100km k hodináři, tak se jen zeptám, v čem by mohla spočívat oprava? Děkuji. Edited June 20, 2014 by cooper2005
PetrL Posted June 20, 2014 Report Posted June 20, 2014 S dovolením se přidám k tomuto tématu - proč zakládat jiné.... Malinký dotaz ohledně Poljot Aviator 3105. Hodinky jdou a kupodivu velmi přesně. Mám ovšem jeden problém ( všiml jsem si toho náhodou ) - pokud s hodinkami silněji zatřesu / ne že bych třásl schválně / nebo pokud do hodinek takzvaně ťuknete z boku / dejme tomu že tím imituji prudký pohyb nebo např. úder rukou /, tak minutová ručička se mi posune dopředu o cca 1/2 minuty, při dalším úderu či pokud chcete ťuknutí do boku hodinek opět o cca 1/2 minuty. Než dojdu 100km k hodináři, tak se jen zeptám, v čem by mohla spočívat oprava? Děkuji.Zkus se kouknout semhttp://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/42494-knespl-majzlik/a třeba napsat dotaz uživateli dknsepl do SZ. Třeba ti poradí.
VladimirVladimirovic Posted August 6, 2014 Author Report Posted August 6, 2014 Tak jsem obešel asi 10 hodinářů a nic jedině K&M nabídli pomoc a vyřešil jsem to o kroužkem přes krček - do 10 atm to asi není ale jako tuning to jde. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Americkej Posted August 6, 2014 Report Posted August 6, 2014 Tomuhle říkáš řešení? Pokud K&M nabídli opravu, tak věřím, že skutečnou. Zadarmo samozřejmě nedělají, ale s prací Mechana jsem byl na 100% spokojený. Tohle si ani ruský hodinky nezaslouží.
kuncák7 Posted August 6, 2014 Report Posted August 6, 2014 Brož nic? Nebo jak jsem psal jinde já, ve Vršovicích pan Brada či pan Zahradník? Divil bych se, že nikdo tohle neopraví.
cali Posted August 6, 2014 Report Posted August 6, 2014 (edited) To je vazne krutoprisna oprava. Ale teraz vazne,.... su to mechanicke hodinky s dobrym strojom, triezveho designu(na rusov az necakane),.... Keby sa oprava vosla do 3K (co sa u KM urcite vojde) tak sa to IMO stale este oplati viac nez nakup novych. Ked si tam nechas nasadit nesrobovaciu korunku, ziskas hodinky, ktore ta pri beznom pouzivani a navsteve hodinara raz za 3-4 roky mozu v pohode prezit a na smrtelnej posteli ich este das synovi. Edit: pre milovnikov overkill rieseni.... existuju vo svete hodinari co sa specializuju na triplock korunky ala rolex a dokazu ich napasovat na prakticky akekolvek hodinky napr na vintage seiko: http://forum.tz-uk.com/showthread.php?149257-6105-Triplock Edited August 6, 2014 by cali
VladimirVladimirovic Posted August 28, 2014 Author Report Posted August 28, 2014 Zdravím, včera jsem viděl v jednom Pražským bazaru stejný Aviatory a taky nešla zašroubovat korunka - takžě je to nějaká systémová chybka. Jinak i takhle prasečí oprava funguje i za deště - nemlží se.Včera jsem s Aviatorem štípal dřevo a taky ok super je doba chodu vcelku zaručeně 48 h. Chtěl jsem je uložit do archivu ale nějak jsem si je oblíbil.
Recommended Posts