Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Než koupit levnou páku, tak bych si raději nechal Nespresso.

+1

Aj ked s lacnou pakou sa pri urcitych upravach espresso robit da, mlynceku sa nevyhnes. Co je minimalne nejakych 250e, skor 400. Takze odporucam sa na to vyprdnut.

Odesláno

Mám ho 5 roku (předchůdce EC685, dedica). Postupně jsem se na tom učil... Ted tam mám normální jednostěnný filtr (ne ten jejich pressurized se dvěma dnama který nejdou pořádně vymýt a po čase má kafe pachť) a páku jsem uříznul jednak aby se tam ten filtr vešel a abych viděl jak a kudy to teče.

 

Základem všeho je ale dobře namletá káva - na to jjak velkej je to rozdíl sem přišel až s koupí pořádného mlýnku.

Takže teď je zase nejužší místo ten kávovar.

Takže si myslím, že dobrý kafe se na tom udělat dá. - Nespresoo jsem pil chvíli v práci a neoslovilo mě to (to neznamená že to hejtuju nebo říkám že to není dobrý)

post-23279-0-76182700-1580584608_thumb.jpeg

post-23279-0-80089400-1580584620_thumb.png

Odesláno (upraveno)

Ja mam tedy vyse zminenou paku 35.31 k tomu mlynek delonghi kg89 ktery me teda zezacatku neskutecne stval ale po mensi uprave se s nim da zit celkem vpohode.

 

U paky si s tim muzes alespon hrat a muzes ovlivnit vstupni surovinu, hrubost mleti, silu stlaceni atd.

 

A i v tyhle levny sestave o kterou by si vetsina lidi tady neoprela ani kolo (coz je pochopitelne kdyz maj doma vybavu za xx tisic) si dokazu vzdycky udelat lepsi kafe nez vyleze z dolce gusto, tchibo a podobnych kapslovych kavovaru.

 

Nehlede na to ze u paky jediny odpad co mam je puk ktery svihnu na kompost. Zadny plast atp. Tak a ted do me

 

Edit: oprava par preklepu. Mastim to tu na mobilu.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Pepino777
Odesláno

Hrát si se sílou stlačení (tempování) je imho nesmysl. Tohle by mělo být pořád stejný, abys sis právě mohl hrát s gramáží a hrubostí... a věděl, co to dělá

Odesláno

Cupping se vzdycky dela bez jakekoli filtrace a vzdycky se ochutnava. Jen na ocuchavani se nedela.

 

Asi bych si ty dokumenty o kave mel projet vsechny znovu. Taky se to ochutnava lzickou ne? Takze ten sediment zustane dole a jak to pak chladne, tak difuze neprobiha tak intenzivne.

Odesláno

Borci, poslední dobou se v tomto úžasném vlákně začínají opět množit dotazy, které již vícekrát byly zodpovězeny, vyřešeny, odsouhlaseny, ... atd. Jak asi většina z vás, co tu nejste nováčci, ví, že před rokem pod mým nelaskavým dohledem proběhl kurz přípravy espressa. Díky Zdenálovi a Ondrovi pak i s teoretickým přesahem k technologii mlýnků a profilování. Absolventům jsem slíbil, že bych pro ně udělal něco jako pokračovací taneční (strašné, když si představím Tikala). Takže čistě informativně. Praha, sobota nebo neděle, rozsah cca 6 - 8 hodin, kurz 1 začátečníci (espresso od začátku do konce), kurz 2 pokročilí (profilování). Cena spíše symbolická, jen spotřebované suroviny.

 

Kdo by měl zájem? Viděl bych to stejně jako loni na březen.

Odesláno

Pokud to bude jen trochu mozne, tak urcite rad dorazim. Rad se podelim o to malo, co o priprave a pripadne prazeni vim.

 

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk

 

Děkuji, to by bylo opravdu skvělé.

Odesláno

Ahoj Berte mňa by zaujímalo to profilováni tam som sa ešte nedostal mohol by si prosím ta k tomu niečo napísať ako si spokojný čo sa zlepšilo a podobne.Dik.

Odesláno

A nějaká jednodušší otázka by nebyla? :-)

 

Teď vážně. Já mám profilování jako zábavu. Na mých mašinách (rocket r58, brasilia belle epoque, brasilia junior, arte di poccino) jsem schopen sázet jedno stejné espresso za druhým. Mimochodem, všichni říkají, že výborné :-). Ale tam někde vzadu v hlavě zkrátka hlodá ten červík pochybnosti, co by se stalo, kdybych na 15. sekundě prudce zvýšil tlak, nebo třeba až ke konci, když se louhuje ta hořká složka .... atd.

 

Tedy abych odpověděl na Tvou otázku. Zlepšilo se úplně všechno, protože si mohu vyrobit kávu, jakou chci, na jakou mám zrovna chuť. Mám stabilizovaných (na ruku) přibližně 5 profilů z jedné směsi 30/70 a jsem spokojenej parchant :-)

Odesláno (upraveno)

Pokud bude tento kurz (myslím ten pro začátečníky) v termínu, který mi bude vyhovovat a praconí povinnosti mi to dovolí, také bych velmi rád rád dorazil. David

Upraveno uživatelem bananovec
Odesláno

Tak to raději začnu psát. Zatím projeven předběžný zájem takto:

 

Začátečníci - espresso od A do Z

(předpokládaný termín 15.3.2020)

 

1. Maxmilian

2. Pepino777

3. bananovec

4. dimple

 

Pokročilí - profilování kávy

 

1. ony

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...