vikinho Odesláno 22. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2023 Panove, prosim o radu.. ja vlakno sleduji, ale spis ze zajimavosti, protoze jsem si dosud myslel, ze doma to nehrozi..Zena (trosku ji podezrivam ze schvalne) rozbila CleverDripper.. a ze by chtela zkusit paku..https://www.magnumhome.cz/kitchenaid-espresso-kavovar-5kes6403ebmJe to uplna blbina? Podle parametru to nevypada zle, byt samozrejme mouchy to ma.. popravde, i cenove je to asi max.. ja jsem s filtrem spokojen (rano potrebuji i kvantitu ), tak vic se mi davat nechce.. mlynek mam Encore Baratza.. kavu jsme dosud kupovali spis kg baliky ruznych znacek..Diky moc za pripadne podnety.. preci jenom, pisledbich nekoli desitek stranek se spise resi vybaveni v nasobku me hranice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 23. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2023 Dostanes, co si zaplatis. Takze takovou lepsi detskou hracku S timhle rozpoctem zustan u filtru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikinho Odesláno 25. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2023 Nojo, já s filtrem problém nemám.. Žena ano (ok, tu implikaci tam vidím také :-)) Když pro lepší kávovar to bude chtít i lepší mlýnek, lepší zrna.. no nic, děkuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radis09 Odesláno 25. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2023 Zdravím Vás, jdu si pro radu... Do teď jsme měli obyč kávu jelikož jsme jeli jen mokka (z Grizly arabica 1kg za 350,-) při přechodu na páku byla kyselejší a možná díky množství se to srovnalo a pak celkem cajk. Teď jsme nahodili (chtěli jsme polepšit) Nikaragua San Juan del Río Coco (coffeespot 1kg 599,- taky arabica) tak je fakt šíleně kyselá a to by měla být takřka bez acidity. Když jsem na mlýnku přidal (jemněji) tak to skoro neteklo, když naopak tak zas teklo hodně ale byla méně kyselá. Extrakce trvala třeba 15sek. S množstvím sem si taky pohrával (miska 14g) dřív jsem dával 15g a sedělo to parádně, teď +-1g a bez úspěchu. Nejsem v tom tak zběhlý a rád bych vás poprosil, kterým směrem bych se měl vydat a co zkoušet. Rancilio silvia PID (bunacafé) čístá, drží 9bar. Ascaso I-steel - melu někde na stupni 5,75\10. Při mletí za 10sek sem někde kolem 11-12g. Precizní miska la marzocco 14g. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 25. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2023 Zjemnit mleti, tzn. prodlouzit extrakci. Gramaz kavy na vstupu a gramaz vysledneho napoje drz porad stejne. Sleduj posun v chuti. Mela by se zacit potlacovat kyselost. Finalni nastaveni mleti je o chutove preferenci. Zkousej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 25. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2023 Mám kavovar La pavoni europiccolu , dávam 7g kávy extrakcia trvá okolo 25 sec a netečie 25 ml. Nikaragua je moja najobľúbenejšia káva , ale používam kavu max do mesiaca od dátumu praženia . Pražiareň mám v meste tak kupujem len malé balenia .A dávam prednosť tmavšiemu praženiu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 25. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2023 Pokud nejsi schopen pouze jemnych zmen mleti na svem mlynku, bude potreba to resit vyssi gramazi na vstupu. Ale neni to idealni reseni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zerrou Odesláno 11. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2023 káva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jore1 Odesláno 16. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2023 Tip na paky, Alza skvele slevy na paky Sage990 za 36t, 980 za 35t ....Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 16. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2023 před 12 minutami, jore1 napsal: Tip na paky, Alza skvele slevy na paky Sage 990 za 36t, 980 za 35t .... Odesláno z mého SM-G975F pomocí Tapatalk Je to marný, je to marný, je to marný .... 236 stránek textu na téma káva, a přesto se na Chronomagu najde borec, co propaguje integrovaný mlýnek. Pro neznalé, a @jore1 zvláště: mletí má být co nejchladnější. Jak to asi půjde zařídit při konstrukci, kde se káva, potažmo tělo mlýnku zahřívají od kávovaru? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 16. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2023 Dorazil mi Timemore Sculptor 078s! Oproti staremu (ARCO) a integrovanemu (Sage... jojo taky jsem to zkousel, ale spis to bylo kvuli postupnemu prechodu na neco jineho, nez si zvykne zena... jo, zvykla si, kafe delam uz jen ja) mlynku mi prijde, ze mleti je vyrazne vic konzistentni a kafe chutna pri podobnych parametrech tak nejak podobne a obecne lepe. A bavi me, ze retence namlete kavy v mlynku je temer minimalni. Zkousel jsem zatim jen espresso a jeste me ceka chemex. Zena teda pry u Pumpkin Spice Lexaurin Vodka Latte zmenu neciti... Vsude se pise o tom, ze si chce ze zacatku sednout, coz znamena 6-7kg kavy, ale to se mi delat nechce, takze si chvili pockam a uvidim, jestli se neco zlepsi. Za Kickstarter cenu se myslim vyplatil. Vzal jste ho taky nekdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jore1 Odesláno 16. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2023 před 17 hodinami, Bert napsal: Je to marný, je to marný, je to marný .... 236 stránek textu na téma káva, a přesto se na Chronomagu najde borec, co propaguje integrovaný mlýnek. Pro neznalé, a @jore1 zvláště: mletí má být co nejchladnější. Jak to asi půjde zařídit při konstrukci, kde se káva, potažmo tělo mlýnku zahřívají od kávovaru? Ano Berte máš pravdu, ale třeba Sage BES920BTR Black Truffle bez mýnku za necelých 24t úspora 6t, byl to jenom tip a že se dá koupit páka třeba do kanclu téměř za půlku Sage SES990BTR Black Truffle za 36t úspora 27t... Dík za reakci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 16. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2023 Kdyby to byly super stroje, šly by na dračku a nebylo by potřeba na ně dávat slevy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 17. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2023 @jore1 Nerozumím řeči Tvého kmene. Nejdříve v taxativním výčtu upozorníš na výhodnost koupě Sage s mlýnkem. Pro přesnost cituji: "Tip na paky, Alza skvele slevy na paky Sage 990 za 36t, 980 za 35t ...." Posléze uhneš do argumentace ohledně mašin Sage bez mlýnku. Nakonec opět zmíníš model s mlýnkem. Pro přesnost cituji: Ano Berte máš pravdu, ale třeba Sage BES920BTR Black Truffle bez mýnku za necelých 24t úspora 6t, byl to jenom tip a že se dá koupit páka třeba do kanclu téměř za půlku Sage SES990BTR Black Truffle za 36t úspora 27t"....... No nic, tohle fakt nedávám. Otázka: koupil sis z toho něco? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jore1 Odesláno 17. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2023 před 13 hodinami, Bert napsal: @jore1 Nerozumím řeči Tvého kmene. Nejdříve v taxativním výčtu upozorníš na výhodnost koupě Sage s mlýnkem. Pro přesnost cituji: "Tip na paky, Alza skvele slevy na paky Sage 990 za 36t, 980 za 35t ...." Posléze uhneš do argumentace ohledně mašin Sage bez mlýnku. Nakonec opět zmíníš model s mlýnkem. Pro přesnost cituji: Ano Berte máš pravdu, ale třeba Sage BES920BTR Black Truffle bez mýnku za necelých 24t úspora 6t, byl to jenom tip a že se dá koupit páka třeba do kanclu téměř za půlku Sage SES990BTR Black Truffle za 36t úspora 27t"....... No nic, tohle fakt nedávám. Otázka: koupil sis z toho něco? Ano tu 990, přišlo mi to výhodné a ta černá mi vyhovuje, bude to výměna za automat Miele. Původně jsem chtěl 920 v sadě s mlýnkem 820 a když jsem viděl tu cenu, tak jsem do toho šel. Teď jenom doufat, že to dá i manželka. Když ne, tak půjde vystřídat Nespresso na chalupu. PS: ta původní zpráva měla být pouze tip na výhodnodnost nabídky a nikoliv někoho přesvědčovat o koupi nebo kvalitě Sage, pro mě asi bude kvalita kávy dostatečná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 17. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2023 Kvalita kávy je primárně o kvalitě vstupní suroviny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davkiller Odesláno 20. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2023 Zdravim vsechny priznivce kavy, jsem nyni tady na tomto foru novy. Chtel jsem se zeptat, nema nahodou nekdo na prodej prazicku Gene Cafe CBR-101 diky moc d. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodeo65 Odesláno 25. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2023 Konecne dosly akupunkturni jehly.Prijemna hracka Pouzivate taky?Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 25. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2023 Takto sofistikované nikoli Hoď sem pls odkaz. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 25. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2023 Vypadá to jako 3D tisk. Něco takového https://www.printables.com/model/481587-umikot-planetary-gear-spirograph-espresso-wdt-tool třeba? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se