Přejít na obsah

Káva

Doporučené příspěvky

Mlýnek mám Sage BCG 820. Doma si hraju i s nahou pákou a to kafe opravdu chutná mnohem lépe. Než přetlaková sítka. Mě to hraní s tou kávou prostě baví. Mačkání tlačítek mám v práci dost. Vstupní surovina je dobrá poučil jsem se z tohoto vlákna a kupuji Mezzo. Vlastně jsem na to naučil celé moje okolí a slízl smetanu za vás 😃

• Haha 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem si propagací přístavní směsky po známých a přátelích zadělal na kýlu, v úterý jsem tam vyzvedával 70kg kafe... 🤣

A to už vůbec nemluvím o investici do skládacího hliníkového rudla, abych zachránil alespoň podešve.

Odkaz ke komentáři

tyo, coffeespot na filtr a ještě ke všemu strong 🤔 ale je fakt, že my v pražírně jedeme na filtr jen experimentální zpracování, promyté keni z mikrolotů atd... takže mě představa strongu na filtr uděla husí kůži 😀

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Chtěl jsem vyzkoušet něco jinýho a na zdejší doporučení jsem zkusil ten Vietnam 100% robustu z Mezza a nedalo se to vypít... a řekl bych, že vypiju asi všechno. Bylo to teda do automatu. Naštěstí to nebylo tak drahý, tak jsem to dal kolegovi v práci. Je možný, že to v nějaký namíchaný směsi a v pákovce může bejt jinak, ale samotný v automatu je to hodně špatný (IMHO). Zůstávám u DoubleShotu, který teda nejsou nejlevnější, ale neměl jsem (zatím) lepší kafe. 

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Strocek napsal:

Chtěl jsem vyzkoušet něco jinýho a na zdejší doporučení jsem zkusil ten Vietnam 100% robustu z Mezza a nedalo se to vypít...  

Zkoušel si od nich i normální kafe, ne jen ten robustovej humus?

Odkaz ke komentáři

Nezkoušel. Já jsem se i tady kdysi dávno ptal, jestli někdo nemá tip na něco dobrýho, že chci zkusit něco jinýho a nikdo nic nepsal, ale běžela tady debata vo tom vjetnamskym, tak jsem ho zkusil. Jako jasný robusta, tak jsem nečekal chuťovej zázrak a čekal jsem že bude aspoň silnější a taky nic. Možná, že jsem měl velký očekávání, ale jak sem psal, to nešlo vypít, jakože fakt nešlo :default_smile:. Měl jsem asi 5 kafí celkem z kilovky a ty poslední 2 jsem vylil, což jsem snad nikdy neudělal :default_smile:. Já to tady nechci nějak hejtit, třeba někomu chutná, ale psal jsem to aby někdo nebyl zklamanej jako já.

Klidně si nechám poradit co od nich zkusit dobrýho.  

Odkaz ke komentáři

Beru z Holešovic dlouhý roky a poměr cena/kvalita u mne ještě nikdo jinej neprolomil.

Někdy zkouším nový věci, pro mě ověřená kvalita bude Brasil Rain Forest, Columbia Supremo, zemitější Cuba Lavado, zajímavá a pro mě taková tvrdá je India, přijde mi že mě usadí po takových lehčích kávách. Moc mi chutná blend Mezzo Caffe, příjemně až čokoládově sladká. Výborná je Malawi, Papua New guinea sigri. Z blendů se dá ochutnat všechno, ale dávej bacha, jsou tam asi 3 s robustou a za mě neee. Jednou jsem vzal blend z robustou a bylo po radosti.

Odkaz ke komentáři

Díky za tipy, tak je ještě zkusim. Koukám, že maj Keňu a ta mi chutnala vždycky a všude, tak jí vyzkoušim. Já jedu DoubleShot a max spokojenost, jsou drahý, ale chceš si prostě dopřát dobrý kafe, takže už na cenu moc nekoukám. Samozřejmě levnější potěší, ale neřešim.

Odkaz ke komentáři

před 23 hodinami, Strocek napsal:

Nezkoušel. Já jsem se i tady kdysi dávno ptal, jestli někdo nemá tip na něco dobrýho, že chci zkusit něco jinýho a nikdo nic nepsal, ale běžela tady debata vo tom vjetnamskym, tak jsem ho zkusil. Jako jasný robusta, tak jsem nečekal chuťovej zázrak a čekal jsem že bude aspoň silnější a taky nic. Možná, že jsem měl velký očekávání, ale jak sem psal, to nešlo vypít, jakože fakt nešlo :default_smile:. Měl jsem asi 5 kafí celkem z kilovky a ty poslední 2 jsem vylil, což jsem snad nikdy neudělal :default_smile:. Já to tady nechci nějak hejtit, třeba někomu chutná, ale psal jsem to aby někdo nebyl zklamanej jako já.

Klidně si nechám poradit co od nich zkusit dobrýho.  

Beru už několik let od https://www.kava-kromeriz.cz a s poměrem cena/výkon jsem spokojen. 

Odkaz ke komentáři

Jestli ti chutná doubleshot, coz je dobrý odrazovy můstek, tak správná cesta dál je Naughty Dog, Alf&Bet a dalsi vyberove prazirny, ne Mezzo, to je prostě komoditní fabrika. Jasně, chápu, že člověk chce ušetřit, ale na surovině to bohužel prostě nejde a je třeba se smířit s tím, že kilo dobreho kafe začíná na 1500...

Ale bavím se samozřejmě o filtru nebo rozumné páce spolu s kvalitním mlýnem, to je prerekvizita. Do automatu to nemá smysl.

Odkaz ke komentáři

Jestli ti chutná doubleshot, coz je dobrý odrazovy můstek, tak správná cesta dál je Naughty Dog, Alf&Bet a dalsi vyberove prazirny, ne Mezzo, to je prostě komoditní fabrika. Jasně, chápu, že člověk chce ušetřit, ale na surovině to bohužel prostě nejde a je třeba se smířit s tím, že kilo dobreho kafe začíná na 1500...
Ale bavím se samozřejmě o filtru nebo rozumné páce spolu s kvalitním mlýnem, to je prerekvizita. Do automatu to nemá smysl.

Souhlas… mezzo je komoditka, kde člověk krom hořkosti neucítí nic… double shoz je super, začínali s vyberovkou v Česku, Ondra Hurtik je skvělej… naughty dog teda za mě osobně velký špatný poslední dobou, Petra to jede pres knížky a úplně už teda neřeší kvalitu… pokud fakt roky, tak:
Beansmith
CandyCane
IG Coffee roasters
Fifty Beans
Poslední dobou do toho dost šlape dot Coffee rosstery…

Jsem trošku insider, jezdíme s SCA po všech akcích, upražíme ročně 25t kafe a nás pražíc skončil teď na roasting championschip ČR devátý, tak máme něco nechutnáno :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

Na kafi šetřit nechci jak jsem psal, ale zase dávat za to nesmysly taky ne, ale nemám problém si zaplatit. Kolikrát to neni ani o ceně, zrovna u doubleshotu mi chutná nejvíc ta nejlevnější... teď jsem si objednal tu nejdražší abych si to zase potvrdil, ale oni jak to tam mixujou, tak pokaždý piješ trochu něco jinýho, ale spíš mi u nich chutnaj ty levnější. Zrovna tu Keňu z Mezza objednám, abych jí zkusil a klidně můžu pak zkusit i dražší.

Bohužel jsem limitovanej strojem (spíš manželkou :default_smile:) a ta automat nevymění a pro dvě strojovny tady místo není, ale samozřejmě dobrá pákovka bude dělat lepší kafe než automat. Proto jsem taky musel tenkrát prodat Silvii s Rockym na které rád vzpomínám. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...