Jump to content

Káva

Recommended Posts

Asi oželím vzhled a budu se zabývat jen vnitřní krásou. :) 

Fotka z netu, návrh na kavovar Rancilio Silvia je od AI. 

IMG_5245.jpeg

Dneska jsem narazil v lidlu na kuchyňskou váhu do 200g s přesností na setiny gramu. Nedělám si iluze o nějaké laboratorní přesnosti, ale za mě slušná hračka za 160 kaček. Zkoušel jsem jen tak 10x zvážit stejné množství zrníček a váha se lišila v rozmezí tří setin gramu. 

20240722_114232.jpg

Já upřímně mám krabicový design Silvie aqpod. rád a nezabírá to moc místa, ale tohle je paráda.

Věřim že to kafe chutná o třídu líp už jenom proto, jaká je to krásná mašina 😍

V 22. 7. 2024 v 11:46, 14titi napsal:

Dneska jsem narazil v lidlu na kuchyňskou váhu do 200g s přesností na setiny gramu. Nedělám si iluze o nějaké laboratorní přesnosti, ale za mě slušná hračka za 160 kaček. Zkoušel jsem jen tak 10x zvážit stejné množství zrníček a váha se lišila v rozmezí tří setin gramu. 

20240722_114232.jpg

Já mám tuto. Dneska ji koupíš na Alze za kilo. Mám ji asi 10 let a baterie jsem měnil jednou nebo dvakrát. V práci máme kalibrovanou a vážilo to na setiny přesně. Takže spokojenost.

Screenshot_20240723-174146.png

• 4 weeks later...

Obrázek WhatsApp, 2024-08-19 v 19.13.48_3bf7386b.jpg

Když jsi v hotelu /Parkhotel Morris Nový Bor/ a vidíš parádní mašinu, tak máš fakt radost, že je šance na dobrou kávu a oni ti řeknou, že je to jen dekorace a udělají ti presso z automatu... 🤣🤣

• Sad 1

Před hodinou, Jehlan napsal:

dal bych  slovo, jestli by ten "krám" nepustili, když na to beztak jen sedá prach 😄 

Nepustili, obsluha s tím neumí a nemají mlýnek 🙂

• Haha 1

před 4 minutami, filltos napsal:

Nepustili=neprodali?

Původní myšlenka, ale pak jsem mrknul co ta krása stojí. Tím víc je pro mě zarážející, že někdo investuje do přístroje, který je pak jen jako lapač prachu, než by zvednul úroveň podniku.🙄

• Upvote 1

před 33 minutami, filltos napsal:

Nepustili=neprodali?

Pardon, dnes mi to spíná pomaleji než normálně...

No, pro mé potřeby je to asi trochu větší, stačí mi moje Brasilie.

20200320_091444.jpg

Jinak jsem doma nadobro opustil osvědčené vody 70/30 a už jedu jen čistou robustu. Brasilie z toho umí vykouzlit úžasné presso. Nová závislost...

https://www.kavaprodej.cz/vietnam-gr-18

• Like 1
  • Thanks 1

před 11 minutami, Jehlan napsal:

Původní myšlenka, ale pak jsem mrknul co ta krása stojí. Tím víc je pro mě zarážející, že někdo investuje do přístroje, který je pak jen jako lapač prachu, než by zvednul úroveň podniku.🙄

To je přesně ono, ale v Novém Boru asi nejedou kávovou kulturu, jen lesklé, okázalé dekorace...

• Like 1

Brasilia BE jsem tady měl v inzerci. Borec, který si ji odvezl do Brna tvrdil, že na vánoce mě pozve na kafe ze zgenerálkované mašiny. Tak pak budeme vědět o dvou, kteří ji používají. 🧨