Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Kopi Luwak nie je znacka, v preklade to je nieco ako Cibetkova kava...

Kde ju kupoval? Kolkko stala asi nevies, ked to bol darcek :wallbash:

Upraveno uživatelem seaman
  • Odpovědi 5,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

da swe poridit kolem $110 jako wholesale ale jinak ty ceny jsou od 120-450 za libru. je potreba pripocist naklady na dobravu a je to neprazena kava

za 50g u nas das 650CZK

Odesláno (upraveno)

Dobrá, když jsi o tom přesvědčený, tak zde máš obrázek vrchního obalu kávy.

Tuto kávu jsme dostal cca před 5 lety.

Jinak cenu jsem opravdu nezkoumal...u daru to většinou není ani vhodné.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Carlosin79
Odesláno
Dobrá, když jsi o tom přesvědčený, tak zde máš obrázek vrchního obalu kávy.

Tuto kávu jsme dostal cca před 5 lety.

Jinak cenu jsem opravdu nezkoumal...u daru to většinou není ani vhodné.

to je sice fajn, ale neni to Znacka. Brand. hod fotku celeho sacku uvidis, ze tam znacku najdeme. tohle je v prekladu cibetkova kava. obecny termin

Odesláno (upraveno)
to je sice fajn, ale neni to Znacka. Brand. hod fotku celeho sacku uvidis, ze tam znacku najdeme. tohle je v prekladu cibetkova kava. obecny termin

Hele kavu moc nepiju , ale myslim ze pred casem jsem videl dokument o techto tvorech a ta kava byla bila... Je to tak nebo se mylim?

EDIT: Nevim jestli jsem to napsal srozumitelne... Jako ze ty kavova zrnka byly v tech hovinkach bile....

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno
Tak ja som uz skusal asi kavy zo vsetkych kutov sveta, teda plantazne gurmanske kavy, ziadne zmesky ako Alftredo, Lvazza a podobne...

Bola medzi nimi aj Kopi Luwak, inymi slovami Cibetkova, velmi zaujimava skusenost, zaujimava chut.

Koupil jsem si ji v Jakartě v normálním obchodě za pár šupů, bylo na ní napsáno Kopi Luwak s nakreslenou cibetkou, ale myslím jestli to nebyl vzhledem k ceně nějakej fejk či co (stálo to na naše asi 60 korun nějakých 150g), to kafe mě nějak moc neoslovilo, dost nezvyklá chuť těžko k něčemu přirovnatelná, asi proto, že jsem zvyklej na espresso a todle bylo mletý.

Odesláno
Koupil jsem si ji v Jakartě v normálním obchodě za pár šupů, bylo na ní napsáno Kopi Luwak s nakreslenou cibetkou, ale myslím jestli to nebyl vzhledem k ceně nějakej fejk či co (stálo to na naše asi 60 korun nějakých 150g), to kafe mě nějak moc neoslovilo, dost nezvyklá chuť těžko k něčemu přirovnatelná, asi proto, že jsem zvyklej na espresso a todle bylo mletý.

ono totiz hoodne zalezi na zpusobu prazeni. tak jak ti to udelaji v Indonesii, tak je pro nasince celkem nepitelny. jinak ja si dam taky radsi Arabicu

Odesláno

Tuto etiketu jsem stáhl z internetu, neboť ta má je již doost ošoupaná.

Jinak jak jsem psal dostal jsem ji cca před 5 roky.

Tak jsem dnes vovlal kamarádovi jestli si náhodou nevzpomene, kde ji koupil. Značka kávy pod kterou ji koupil v USA již neprodává .... jinak se jmenovala "Kopi happens".

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdravím kofeinové závisláky:-)Na aukru jsem si vydražil tu italskou Mokka konvičku.Otázka zní, jakou do toho mám dávat kávu, jde mi spíš o hrubost pomleté kávy.Mohu tam dát mletou kávu na expresso?Nebo si mám koupit zrnkovou a pomlít si to rukama na starým mlýnku od babičky:-)Nechci,aby mi konvička vymalovala kuchyň, když se ucpe filtr jemnou kávou! Předem díky.

Odesláno
Zdravím kofeinové závisláky:-)Na aukru jsem si vydražil tu italskou Mokka konvičku.Otázka zní, jakou do toho mám dávat kávu, jde mi spíš o hrubost pomleté kávy.Mohu tam dát mletou kávu na expresso?Nebo si mám koupit zrnkovou a pomlít si to rukama na starým mlýnku od babičky:-)Nechci,aby mi konvička vymalovala kuchyň, když se ucpe filtr jemnou kávou! Předem díky.

myslím že už se to tady probíralo, můžeš do toho dát cokoliv. ještě se mi to nikdy neucpalo a taky to má pojistný ventil takže by si to přinejhorším odfouklo páru. Chce to hledat vhodnou kávu a možná i prudkost vaření. Mě připadá že v tom dobře fungujou běžné směsky do presso strojů, jednodruhové arabiky mi chutnají víc klasicky v džezvě. S tím starým mlýnkem to není až tak špatná myšlenka. nameleš si jen tolik kolik spotřebuješ takže to nevyčichne a mele to pomalu, nepřehřeje se to.

Odesláno
Hele kavu moc nepiju , ale myslim ze pred casem jsem videl dokument o techto tvorech a ta kava byla bila... Je to tak nebo se mylim?

EDIT: Nevim jestli jsem to napsal srozumitelne... Jako ze ty kavova zrnka byly v tech hovinkach bile....

Jasne, zrnka su pred prazenim svetle a hnedu farbu ziskavaju az prazenim..., t. j. ked ich tie cibetky vylupnu zo supky a stravia, su biele..

...alebo ze by to bola kava specialne na pripravu bielej kavy???? :lol2:

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Před pár dny jsem neodolal a koupil ve slevě za necelé dva a půl tisíce jednoduchou mašinku na presso Krups XP 4000.

Jedná se o nejlevnější model z nabídky výrobce, klasický mechanický pákový přístroj s tlakem 15BAR (kdoví jak to s těmi bary je), který umí:

• Připravit presso
  • Napěnit mléko
  • Nahřát šálky
  • Vypustit hromadu páry, když otočíte knoflíkem v blbém pořadí :thumbsup_anim:
06.jpg

Zdroj fotoggrafie: domacnost.sme.sk

Tělo přístroje je plastové, stejně jako zásobník na vodu. Přístroj se zapíná tlačítkem, další ovládání je mechanickým kolečkem. Automatiku v modelu žádnou nenajdete. Pákový zásobník na kafe má tři vložky - na jeden šálek, na dva šálky a dále na E.S.E. pody

Kvalita pressa ze Starbucks kávy Sumatra je překvapivě dobrá a bude chutnat i Starbucksem zmlsaným jedincům, jako jsem já. Kvalit pressa z jejich super přístroje samozřejmě nedosahuje...

Za cenu necelé dva a půl tisíce korun se jedná o slušný přístroj do začátku. Na Alzasoftu si můžete zakoupit přístroje výrobce se stejnými střevy, ale s ovládáním na tlačítka, popřípadně vybavené vychytanější pákou na kafe, která se snadněji vyprazdňuje. Tam se ale už dostáváme na ceny více jak 6000 korun.

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno

Pro zaryté pressaře - milovníky opravdového italského espresa - mohu jen doporučit espresso mašiny v podobných cenových hladinách jako safiho krups od značky DeLonghi - akorát si dejte pozor, aby stroj měl tzv. "disco crema", což sice na první pohled je marketingová slovní hříčka, nicméně ze skušeností mohu říci, že jako jediná z kávovarů různých značek pod cca 5tis opravdu funguje a při použití správně umleté kávy je schopna vyrobit skutečné krásně husté espresso.

Odesláno
Pro zaryté pressaře - milovníky opravdového italského espresa - mohu jen doporučit espresso mašiny v podobných cenových hladinách jako safiho krups od značky DeLonghi - akorát si dejte pozor, aby stroj měl tzv. "disco crema", což sice na první pohled je marketingová slovní hříčka, nicméně ze skušeností mohu říci, že jako jediná z kávovarů různých značek pod cca 5tis opravdu funguje a při použití správně umleté kávy je schopna vyrobit skutečné krásně husté espresso.

Dovolim si nesouhlasit - disco crema ci jakakoliv obdoba (pretlakova sitka ci paky) slouzi akorat k tomu, aby se dala udelat pena i na spatne namlete / stare / jakkoliv jinak mizerne kave. To je fetaure, kterou zadny profi pristroje nepouzivaj a IMHO je to dobry jenom kdyz se clovek o to kafe nechce moc starat. Ta pena tam je, ale oproti "originalni" ma uplne jinou chrakteristiku a zaroven bohuzel zakryva jine nedostatky kafe, ktery by byly jinak ocividny. Doporucuju mrknout na forum na strankach primacafe.cz, tam se o tom pise dost.

Kazdopadne pokud se chce clovek bavit s opravdickym espressem, tak bez crema discu a podobnejch udelatek. Napr. u toho Delonghi jde myslim vyndat a vybarna je jejich masinka EC14, jako jedna z mala v dane cenove kategorii dela vodu v bojleru...

Odesláno
Před pár dny jsem neodolal a koupil ve slevě za necelé dva a půl tisíce jednoduchou mašinku na presso Krups XP 4000.

Mohu potvrdit, že je to výborný kup. Dělá mi do 10 kafí dennně pro mě a návštěvy a zatím po víc jak roce bez problému. Co se týká kvality pressa, je 95% dáno kvalitou kávy a vody! Na vodu se zapomíná, ale je dost zásadní.

Odesláno
Dovolim si nesouhlasit - disco crema ci jakakoliv obdoba (pretlakova sitka ci paky) slouzi akorat k tomu, aby se dala udelat pena i na spatne namlete / stare / jakkoliv jinak mizerne kave. To je fetaure, kterou zadny profi pristroje nepouzivaj a IMHO je to dobry jenom kdyz se clovek o to kafe nechce moc starat. Ta pena tam je, ale oproti "originalni" ma uplne jinou chrakteristiku a zaroven bohuzel zakryva jine nedostatky kafe, ktery by byly jinak ocividny. Doporucuju mrknout na forum na strankach primacafe.cz, tam se o tom pise dost.

Kazdopadne pokud se chce clovek bavit s opravdickym espressem, tak bez crema discu a podobnejch udelatek. Napr. u toho Delonghi jde myslim vyndat a vybarna je jejich masinka EC14, jako jedna z mala v dane cenove kategorii dela vodu v bojleru...

Tohle je klidne mozne - na vsech masinkach jsem zkousel stejnou kvalitni, cerstvou doma umletou kavu a vysledek na delonghi byl pro me nejzajimavejsi...

Odesláno

Mám DeLonghi Magnifica a jsem moc spokojenej, jenom se vážně musí čistit vodní kámen. Jednou jsem to zanedbal a bylo ucpáno.. Jinak v čechách je na kafe děsně tvrdá voda.

Ke kofeinu: na jedný akci, kde řipravovali kávu odborníci, jsem se dozvěděl, že množství kofeinu je přímo úměrné množství vody. To by mělo znamenat, že v piccolu je kofeinu nejmíň. Samozřejmě záleží taky na druhu zrna. Výše zmiňované Illy má kofeinu velmi málo, zas je 2xtak drahý oproti normálním kafím. Ze standardních se mi nejvíc chutná Davidoff.

Odesláno

Tak do přístroje dávej balenou vodu, ta je měkká a cenu kávy to o tolik nezvedne ;)

Jinak doporučuji časopis dtest - 2 měsíce zpět tam proběhl test kávy / přístrojů a vyhrál (na plné čáře) Nespresso system.

Což mi jen potvrdilo to, že jsem už před 3 roky zvolil dobře. I když kafe moc nepiju, z téhle mašinky mi fakt chutná. A pěna? Lahoda!

Odesláno (upraveno)

Fakt?? No to me pochopitelne taky tesi. A Jirku Zkulny urcite taky. Prave jsem pred objednanim dalsi zasilky kapsli. Je ten dtest platek i na siti?

Upraveno uživatelem Hasňa

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...