tiktaktiktak Odesláno 16. října 2009 Nahlásit Odesláno 16. října 2009 Krups 4000 je bezesporu slusny domaci pristroj, jedine, co obcasne odchazi na tehle kontrukci je pakovy prepinac funkci (bud se zlomi, nebo vyklokta uplne) a parni tryska neni z nejvykonejsich, nicmene vzhledem k cene je good. Ohledne cremy - peny - hustou a vysokou cremu tvori vetsinou tmaveji prazene kavy s primesi Robusty (tedy treba 80/20 Arabica/Robusta), extrakvalitni, jemne prazene jednoodrudove zrna cremu pri spravne priprave vytvori rovnez, ale ne tak vizualne "uzasnou". Nicmene to neni zadny problem, na vysledne chuti to nic nemeni a kava je i tak pri spravne priprave excelentni. U domaci pakovky jde skutecne z 90% o spravnou hrubost namleti kavy, a spravne stlaceni kavy (v barech se na to pouzivaji tzv. "Tampery" a tlak kolem 30 liber -kolem 15kg, dokonce se daji koupit nechutne drahe tzv. dynamicke Tampery, ktere jsou zaveseny na pruzine a diky tomuto mechanismu by pri stlaceni k dorazum mel byt pritlak konstatni a idealni) viz treba zde http://www.espressozone.com/4814.html V takoveto pakovce je tedy vse regulovano jen rychlosti prutoku vody pres hlavu a spravne namleti konkretni kavy je takove, ze tedy voda na 30ml kavu proteka tech cca. 25-35 vterin. Tedy gratulace k novemu pristroji a preji uspesne testovani
safi Odesláno 16. října 2009 Nahlásit Odesláno 16. října 2009 Krups 4000 je bezesporu slusny domaci pristroj, jedine, co obcasne odchazi na tehle kontrukci je pakovy prepinac funkci (bud se zlomi, nebo vyklokta uplne) a parni tryska neni z nejvykonejsich, nicmene vzhledem k cene je good. Ohledne cremy - peny - hustou a vysokou cremu tvori vetsinou tmaveji prazene kavy s primesi Robusty (tedy treba 80/20 Arabica/Robusta), extrakvalitni, jemne prazene jednoodrudove zrna cremu pri spravne priprave vytvori rovnez, ale ne tak vizualne "uzasnou". Nicmene to neni zadny problem, na vysledne chuti to nic nemeni a kava je i tak pri spravne priprave excelentni. U domaci pakovky jde skutecne z 90% o spravnou hrubost namleti kavy, a spravne stlaceni kavy (v barech se na to pouzivaji tzv. "Tampery" a tlak kolem 30 liber -kolem 15kg, dokonce se daji koupit nechutne drahe tzv. dynamicke Tampery, ktere jsou zaveseny na pruzine a diky tomuto mechanismu by pri stlaceni k dorazum mel byt pritlak konstatni a idealni) viz treba zde http://www.espressozone.com/4814.html V takoveto pakovce je tedy vse regulovano jen rychlosti prutoku vody pres hlavu a spravne namleti konkretni kavy je takove, ze tedy voda na 30ml kavu proteka tech cca. 25-35 vterin. Tedy gratulace k novemu pristroji a preji uspesne testovani Díky moc za zajímavé informace. Takže výsledně se řídit podle chuti kávy a tebou popsaného ideálního času. Asi budu must trošku více stačit
NIGHTinGALE Odesláno 17. října 2009 Nahlásit Odesláno 17. října 2009 (upraveno) Tak jsem dnes ochutnal kapsle Tchibo v jejich firemní prodejně a něco tak hnusného jsem snad ještě nepil. Pěna žádná a chuť kapitola sama pro sebe - jako by se do půl roku starého turka někdo vydělal Naprosto nechápu, že na tohle mohou dělat předváděčku. Tady bych snad i souhlasil s Kejklikem, že v těch kapslích je schován odpad. Ale teď jsem si spravil chuť Nespressem - limitkou Dulsao do Brasil a jsem spokojen. Ještě Omegy na ruku a budu jak George Clooney Upraveno 17. října 2009 uživatelem NIGHTinGALE
Hasňa Odesláno 17. října 2009 Nahlásit Odesláno 17. října 2009 (upraveno) Dulsao je fajn. Jeste tam myslim mam posledni dve davky. Mimochodem mame presne ten strojek co stoji vedle Jirky Zkulny. Podle doporuceni tiktaktiktaka jsem jeste trochu snizil objem protlacovane vody a je to jeste lepsi. Byl jsem ve stredu na mistni docela drahe presso do restaurace a bylo to pravda lepsi, ale pak jsem si dal doma a jak rikam, je to 87% kvalita ve srovnani s tim pressem v pristavu, ale taky za patnactinove naklady, a je to kdykoliv po ruce, i v nedeli rano. A Omegy Railmaster by me taky teda jako neurazily. To zase jo. Upraveno 17. října 2009 uživatelem Hasňa
Začátečníček Odesláno 28. října 2009 Nahlásit Odesláno 28. října 2009 Nemáte někdo Mukka Express od Bialetti ? Mám ho přes dva roky a občas se mi stane, že ventil z boku na dně syčí jak šílenej a žádný kafe se do horní nádoby nedostane. Po schlazení a následném druhém pokusu /kafe i mlíko nové/ je vše OK několik týdnů a pak opět.. 2x to řešil servis : Poprvé ze mě udělali blbce - kafe podle návodu nepřesýpat a mlíko tam dávejte co nejtučnější /// Podruhé vyměnili vrchní ventil a mlíko mám dávat polotučné Mlíka mám plný kredence, ale stejně to blbne. Nemáte někdo typ ?
zuikomatt Odesláno 28. října 2009 Nahlásit Odesláno 28. října 2009 Tak by mě zajímalo, zda je mezi námi takový gourmet, resp. frajer, který zkusil cibetkovou kávu. ...jedna z najlepších kávových chutí, vynikajúca!
zuikomatt Odesláno 28. října 2009 Nahlásit Odesláno 28. října 2009 (upraveno) Káva je dobrá téma:-) Pred pár rokmi som skúšal coffeeart - tak sa tým obrazcom v pene tuším hovorí - , len tak zo zábavy, ale veľmi som tieto zručnosti nerozvíjal, nakoľko pijem takmer výhradne espresso: /...keby som mal v hodinkách tak jasno ako v káve / Upraveno 29. října 2009 uživatelem Gilius
Začátečníček Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Nemáte zkušenosti s tímto typem ? : Saeco Odea Giro Orange http://www.cityshop.cz/male-a-ostatni-doma...e_ii/8944#tab-3 Mám takové vánoční svrbění...
heboš Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Nemáte zkušenosti s tímto typem ? : Saeco Odea Giro Orange http://www.cityshop.cz/male-a-ostatni-doma...e_ii/8944#tab-3 Mám takové vánoční svrbění... Máme ho v práci,domů bych ho nechtěl...
Začátečníček Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Máme ho v práci,domů bych ho nechtěl... Nešlo by rozepsat proč ?
heboš Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Během roku 2 x v servise,sem tam se zasekne zásobník. Po poslední reklamačce nějak hodně tlakuje a prská,kafe taky nic moc. Vaříme denně max 15 hrnků. Ale možná jsme trefili zrovna na problémový kus.
Začátečníček Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 Během roku 2 x v servise,sem tam se zasekne zásobník. Po poslední reklamačce nějak hodně tlakuje a prská,kafe taky nic moc. Vaříme denně max 15 hrnků. Ale možná jsme trefili zrovna na problémový kus. To se na jejich webu nepíše, tam maj toto: Kávovary Saeco nyní se slevou Dělíme se s Vámi o bonusy, které jsme dosáhli v tomto roce u výrobce Díky nízké poruchovosti nejsme nuceni vytvářet velké finanční zálohy na servis Díky za praktické zkušenosti. Budu muset najít nějaké fórum o kávovarech, nejlépe v cz.
tombed Odesláno 15. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2009 mám Saeco, pravda o třídu výš, za 3 měsíce používání spokojenost, podívej se na značky Saeco a Jura, jsou chválené.
Začátečníček Odesláno 16. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2009 Nevim jestli se kávovary nepřeceňujou - http://www.vimeo.com/2643633
Začátečníček Odesláno 25. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2009 Test domácích kávovarů : http://ekonomika.idnes.cz/domaci-espreso-s...292063_test_spi
Traveller Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 (upraveno) Šéf povolil mým kolegům (mě kafe neláká) nákup tohoto stroje do kanclíku. Máte nějakou zkušenost? Mně se zdá na těch 10 kafíček denně trochu předimenzovaný... Saeco ROYAL Coffee Bar Upraveno 26. listopadu 2009 uživatelem Traveller
JPS Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Tak jsem pořídil italskou klasiku ve formě "Bialetti moka expres". Už se těším až bude doma na plotně ) má někdo zkušenosti "jak správně na to?" Díky
boo-beek Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Test domácích kávovarů : http://ekonomika.idnes.cz/domaci-espreso-s...292063_test_spi To je faaakt odbornej test Chudaci ctenari, co se tim budou ridit... Šéf povolil mým kolegům (mě kafe neláká) nákup tohoto stroje do kanclíku. Máte nějakou zkušenost? Mně se zdá na těch 10 kafíček denně trochu předimenzovaný... Saeco ROYAL Coffee Bar Do firmy super...
Leclerc Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Tak jsem pořídil italskou klasiku ve formě "Bialetti moka expres". Už se těším až bude doma na plotně ) má někdo zkušenosti "jak správně na to?" Díky Normálně do spodku naleješ vodu - k tomu pojistnýmu ventilu. Do sítka nasypeš kafe, decentně udusat. Celý zašroubovat a dát na plotnu. Sám uslyšíš až to bude hotový...
VS Odesláno 26. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2009 Šéf povolil mým kolegům (mě kafe neláká) nákup tohoto stroje do kanclíku. Máte nějakou zkušenost? Mně se zdá na těch 10 kafíček denně trochu předimenzovaný... Saeco ROYAL Coffee Bar Máme tu dva podobné, jeden u sekretářky GŘ, jeden v kuchyňce. Spolehlivý, akorát se nesmí zanedbat údržba a pravidelně čistit. Týdně každým projde kilo kávy. Jediná oprava, když ho z počátku půl roku nikdo nečistil
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se