Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Krups 4000 je bezesporu slusny domaci pristroj, jedine, co obcasne odchazi na tehle kontrukci je pakovy prepinac funkci (bud se zlomi, nebo vyklokta uplne) a parni tryska neni z nejvykonejsich, nicmene vzhledem k cene je good.

 

Ohledne cremy - peny - hustou a vysokou cremu tvori vetsinou tmaveji prazene kavy s primesi Robusty (tedy treba 80/20 Arabica/Robusta), extrakvalitni, jemne prazene jednoodrudove zrna cremu pri spravne priprave vytvori rovnez, ale ne tak vizualne "uzasnou". Nicmene to neni zadny problem, na vysledne chuti to nic nemeni a kava je i tak pri spravne priprave excelentni.

 

U domaci pakovky jde skutecne z 90% o spravnou hrubost namleti kavy, a spravne stlaceni kavy (v barech se na to pouzivaji tzv. "Tampery" a tlak kolem 30 liber -kolem 15kg, dokonce se daji koupit nechutne drahe tzv. dynamicke Tampery, ktere jsou zaveseny na pruzine a diky tomuto mechanismu by pri stlaceni k dorazum mel byt pritlak konstatni a idealni) viz treba zde http://www.espressozone.com/4814.html

 

V takoveto pakovce je tedy vse regulovano jen rychlosti prutoku vody pres hlavu a spravne namleti konkretni kavy je takove, ze tedy voda na 30ml kavu proteka tech cca. 25-35 vterin.

 

Tedy gratulace k novemu pristroji a preji uspesne testovani :)

Odesláno
Krups 4000 je bezesporu slusny domaci pristroj, jedine, co obcasne odchazi na tehle kontrukci je pakovy prepinac funkci (bud se zlomi, nebo vyklokta uplne) a parni tryska neni z nejvykonejsich, nicmene vzhledem k cene je good.

 

Ohledne cremy - peny - hustou a vysokou cremu tvori vetsinou tmaveji prazene kavy s primesi Robusty (tedy treba 80/20 Arabica/Robusta), extrakvalitni, jemne prazene jednoodrudove zrna cremu pri spravne priprave vytvori rovnez, ale ne tak vizualne "uzasnou". Nicmene to neni zadny problem, na vysledne chuti to nic nemeni a kava je i tak pri spravne priprave excelentni.

 

U domaci pakovky jde skutecne z 90% o spravnou hrubost namleti kavy, a spravne stlaceni kavy (v barech se na to pouzivaji tzv. "Tampery" a tlak kolem 30 liber -kolem 15kg, dokonce se daji koupit nechutne drahe tzv. dynamicke Tampery, ktere jsou zaveseny na pruzine a diky tomuto mechanismu by pri stlaceni k dorazum mel byt pritlak konstatni a idealni) viz treba zde http://www.espressozone.com/4814.html

 

V takoveto pakovce je tedy vse regulovano jen rychlosti prutoku vody pres hlavu a spravne namleti konkretni kavy je takove, ze tedy voda na 30ml kavu proteka tech cca. 25-35 vterin.

 

Tedy gratulace k novemu pristroji a preji uspesne testovani :)

 

Díky moc za zajímavé informace. Takže výsledně se řídit podle chuti kávy a tebou popsaného ideálního času. Asi budu must trošku více stačit

Odesláno (upraveno)

Tak jsem dnes ochutnal kapsle Tchibo v jejich firemní prodejně a něco tak hnusného jsem snad ještě nepil.

Pěna žádná a chuť kapitola sama pro sebe - jako by se do půl roku starého turka někdo vydělal :(

Naprosto nechápu, že na tohle mohou dělat předváděčku.

Tady bych snad i souhlasil s Kejklikem, že v těch kapslích je schován odpad.

 

Ale teď jsem si spravil chuť Nespressem - limitkou Dulsao do Brasil a jsem spokojen.

Ještě Omegy na ruku a budu jak George Clooney :D

post-1118-1255791614.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno (upraveno)

Dulsao je fajn. Jeste tam myslim mam posledni dve davky. Mimochodem mame presne ten strojek co stoji vedle Jirky Zkulny. Podle doporuceni tiktaktiktaka jsem jeste trochu snizil objem protlacovane vody a je to jeste lepsi. Byl jsem ve stredu na mistni docela drahe presso do restaurace a bylo to pravda lepsi, ale pak jsem si dal doma a jak rikam, je to 87% kvalita ve srovnani s tim pressem v pristavu, ale taky za patnactinove naklady, a je to kdykoliv po ruce, i v nedeli rano. A Omegy Railmaster by me taky teda jako neurazily. To zase jo.

Upraveno uživatelem Hasňa
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Nemáte někdo Mukka Express od Bialetti ?

Mám ho přes dva roky a občas se mi stane, že ventil z boku na dně syčí jak šílenej a žádný kafe se do horní nádoby nedostane. Po schlazení a následném druhém pokusu /kafe i mlíko nové/ je vše OK několik týdnů a pak opět..

2x to řešil servis :

Poprvé ze mě udělali blbce - kafe podle návodu nepřesýpat a mlíko tam dávejte co nejtučnější /// Podruhé vyměnili vrchní ventil a mlíko mám dávat polotučné

Mlíka mám plný kredence, ale stejně to blbne. Nemáte někdo typ ?

 

Odesláno
Tak by mě zajímalo, zda je mezi námi takový gourmet, resp. frajer, který zkusil cibetkovou kávu.

 

 

 

...jedna z najlepších kávových chutí, vynikajúca!

Odesláno (upraveno)

Káva je dobrá téma:-)

 

Pred pár rokmi som skúšal coffeeart - tak sa tým obrazcom v pene tuším hovorí - , len tak zo zábavy, ale veľmi som tieto zručnosti nerozvíjal, nakoľko pijem takmer výhradne espresso:

 

/...keby som mal v hodinkách tak jasno ako v káve :( /

 

 

post-1110-1256798081.jpg

Upraveno uživatelem Gilius
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Během roku 2 x v servise,sem tam se zasekne zásobník. Po poslední reklamačce nějak hodně tlakuje a prská,kafe taky nic moc. Vaříme denně max 15 hrnků. Ale možná jsme trefili zrovna na problémový kus.

Odesláno
Během roku 2 x v servise,sem tam se zasekne zásobník. Po poslední reklamačce nějak hodně tlakuje a prská,kafe taky nic moc. Vaříme denně max 15 hrnků. Ale možná jsme trefili zrovna na problémový kus.

To se na jejich webu nepíše, tam maj toto:

 

Kávovary Saeco nyní se slevou

Dělíme se s Vámi o bonusy, které jsme dosáhli v tomto roce u výrobce

Díky nízké poruchovosti nejsme nuceni vytvářet velké finanční zálohy na servis

 

Díky za praktické zkušenosti. Budu muset najít nějaké fórum o kávovarech, nejlépe v cz.

  • po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Šéf povolil mým kolegům (mě kafe neláká) nákup tohoto stroje do kanclíku. Máte nějakou zkušenost? Mně se zdá na těch 10 kafíček denně trochu předimenzovaný...

 

Saeco ROYAL Coffee Bar

 

18.jpg

Upraveno uživatelem Traveller
Odesláno

Tak jsem pořídil italskou klasiku ve formě "Bialetti moka expres". Už se těším až bude doma na plotně :o)

 

má někdo zkušenosti "jak správně na to?" Díky

 

Odesláno

 

To je faaakt odbornej test :thumbsdown_anim:

Chudaci ctenari, co se tim budou ridit...

 

Šéf povolil mým kolegům (mě kafe neláká) nákup tohoto stroje do kanclíku. Máte nějakou zkušenost? Mně se zdá na těch 10 kafíček denně trochu předimenzovaný...

 

Saeco ROYAL Coffee Bar

 

Do firmy super...

Odesláno
Tak jsem pořídil italskou klasiku ve formě "Bialetti moka expres". Už se těším až bude doma na plotně :o)

 

má někdo zkušenosti "jak správně na to?" Díky

 

Normálně do spodku naleješ vodu - k tomu pojistnýmu ventilu. Do sítka nasypeš kafe, decentně udusat. Celý zašroubovat a dát na plotnu. Sám uslyšíš až to bude hotový...

 

 

 

Odesláno
Šéf povolil mým kolegům (mě kafe neláká) nákup tohoto stroje do kanclíku. Máte nějakou zkušenost? Mně se zdá na těch 10 kafíček denně trochu předimenzovaný...

 

Saeco ROYAL Coffee Bar

Máme tu dva podobné, jeden u sekretářky GŘ, jeden v kuchyňce. Spolehlivý, akorát se nesmí zanedbat údržba a pravidelně čistit. Týdně každým projde kilo kávy. Jediná oprava, když ho z počátku půl roku nikdo nečistil :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...