lolohh Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2010 tak di do prdele - he he - já nebudu stát hodinu v kuchyni než wohřeju hrnky, někam něco nasypu, udělám wůdů taneček a pak to na jeden srk vypiju - na to nemám čas Ale to neni tak hrozný, fakt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2010 Ale to neni tak hrozný, fakt. OK - tak na ten stroj kadím - pánové, kafe vaří lolohh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2010 OK - tak na ten stroj kadím - pánové, kafe vaří lolohh Neni problém. Zavolej kdykoliv, přivezu ti ho domu. Když nahřeju hrnky, tak to bude teplý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2010 Neni problém. Zavolej kdykoliv, přivezu ti ho domu. Když nahřeju hrnky, tak to bude teplý. až f pondělí, zejtra letím sekat trávu na chatu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2010 až f pondělí, zejtra letím sekat trávu na chatu To je dobrej nápad, nezapomeň sklidit mrkev. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
twinsfather Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2010 YPO mám doma Dolce Gusto a v práci to jak to vypadá jako "stan". Rozdíl podle mýho subjektivního názoru nesrovnatelnej. Dolce Gusto je minimálně o level níž! Navíc výběr kafe omezenej, i když teď to obohatili o espresso intenso. Do toho "stanu" si koupíš kapsle přesně se sílou, která Ti vyhovuje a to kafe je vážně mnohem lepší. O trochu dražší provoz oproti DG. Ale to pochutnání to vynahradí. A jinak souhlas s těma, co říkaj, že je to pro pohodlný hejsky, je to tak, ale na světě je tolik ženskejch a času tak málo! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 8. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2010 Nechtěl jsem ani náznakem pohodlnost jakkoliv dehonestovat každému, co jeho jest. Možná je to jen můj subjektivní problém, že mi asi z principu (zatím) vadí to, že jsem vázaný na jednu konkrétní značku náplně. Ale je fakt, že když je u mně nějaká slezina, tak mi to taky už kolikrát leze krkem se s tím ocrcávat - YPO to trefil úpe přesně - woodoo taneček Ale v podstatě si čím dál víc uvědomuju, že k té pohodlnosti spěju. Páč času je fakt málo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 9. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2010 Neni problém. Zavolej kdykoliv, přivezu ti ho domu. Když nahřeju hrnky, tak to bude teplý. tak já bych si teda jedno dal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 9. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2010 Umí i melange? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 10. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2010 ktory mlynek by ste odporucili, a preco? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 10. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2010 ktory mlynek by ste odporucili, a preco? To nejsou mlýnky, ale dekorace do kuchyně. Kup si elektrický s mlecími kameny, ne tříštivý. Třeba takový http://www.kasa.cz/male-domaci-spotrebice/...eta-0067-90100/ Dá se regulovat jemnost mletí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 10. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2010 pokud to skutečně mele tak proč ne? Sice jsem to v reálu neviděl ale odhaduju že uvnitř budou všechny stejné.Otázka je jak to bude trvanlivé a jak dobře to bude mlít, nejspíš to bude z Číny. Ruční mlýnek má tu výhodu že se namele opravdu jen potřebné množství a káva se v něm určitě při mletí nepřehřeje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 10. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2010 (upraveno) pokud to skutečně mele tak proč ne? Sice jsem to v reálu neviděl ale odhaduju že uvnitř budou všechny stejné.Otázka je jak to bude trvanlivé a jak dobře to bude mlít, nejspíš to bude z Číny. Ruční mlýnek má tu výhodu že se namele opravdu jen potřebné množství a káva se v něm určitě při mletí nepřehřeje. Tak jsem ho teda vyzkoušel (ten ruční) a je to na prd. Mele moc nahrubo 1-2 mm zrníčka. Na jemněji to dát nejde, když přidám o zoubek, už s ním nejde točit. Možná na turka, ale z pressa teče skoro od začátku jen tmavší voda. Po uvaření nevyklepnu z páky slisované kolečko kávy, ale je tam takové polotekuté bahno. Navíc se ani netrefí do šuplíčku a káva se sype vedle. Zkoušel jsem ten http://www.caj.sk/index.php?page=14&pa...8&filters=1 Ale mechanika bude u všech stejná. Upraveno 10. ledna 2010 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiktaktiktak Odesláno 10. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2010 Namleti kavy dela 90% uspechu respektive jeji chuti (pokud mluvime o espressu, je pouzita kvalitni kava a stroj, ktery splni zakladni parametry pro tvorbu espressa) Takze rucni mlynek klidne, ale musi byt nastavitelny nebo upraveny tak, aby vysledek mleti byl skutecne tak jemny, jak je potreba (a rucnich mylnku, ktere to dokazou skutecne moc neni) Profi nebo poloprofi mlynky maji treba 32 az 48 stupnu nastaveni hrubosti a to ted nemyslim to, ze na minimalnim z toho padaji rozpulena kavova zrnka a na nejjemnejsim prach, ale cely rozsah je uzpusoben pro "espresso" namleti, takze rozdily od krajnich nastaveni jsou i tak relativne minimalni. Pokud nekdo doma experimentuje s tvorbou kvalitni kavy, je skoro dulezitejsi nez dobry stroj na espresso dobry mlynek. Jelikoz pri spatnem namleti kavy nepomuze ani zlacena La Pavoni, zatimco pri spravnem namleti kavy se da udelat dobre espresso i na beznem domacim pakovem espresso pristroji v cene nekolika malo tisic, bazarove i radove nekolika set korun. K tomu samozrejme lepsi mlynky maji nejen hodne stupnu moznosti namleti, ktere jsou nutne (nebot kazda kava je jinak prazena, ma jiny obsah silic, oleju a vubec konzistenci, takze tezke, olejnate, hodne prazene kavy se melou "mene", zatimco lehke, svetle prazene musi byt jemnejsi - neni to presne dogma ale u vetsiny druhu kavy to takto plati) a rovnez maji mlynky moznost nastaveni gramaze, tedy dokazou namlit treba jen jednu porci a sami se zastavit, ci maji "davkovac", kdy se namele mensi mnozstvi kavy a pootocenim mechanismu se do paky primo vsype tech pozadovanych 6-9 g kavy (to je vetsinou take nastavitelne) Takze komu jeho rucni mlynek je schopne namlit kavu tak jemne, jak je na espresso potreba, tak at jej klidne pouziva, nicmene tech, co to zvladnou asi moc nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 10. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2010 mlynek ETA mam, skor by som chcel poradit nejaky rucny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 10. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2010 Má smysl uvažovat na cesty a pikniky o něčem takovémhle, nebo je to totální nesmysl a mám si radši vařit čaj? http://www.handpresso.com/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 12. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2010 ... Profi nebo poloprofi mlynky maji treba 32 az 48 stupnu nastaveni hrubosti a to ted nemyslim to, ze na minimalnim z toho padaji rozpulena kavova zrnka a na nejjemnejsim prach, ale cely rozsah je uzpusoben pro "espresso" namleti, takze rozdily od krajnich nastaveni jsou i tak relativne minimalni . .. vedell by si dat tip na dobry mlynek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 13. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2010 vedell by si dat tip na dobry mlynek? Gaggia MDF. Nej pomer cena - pouzitelnost, pokud uvazujeme standardni ceny. Nebo idealne nejakej jetej mlynek z kavarny, nechat nabrousit kameny... a jedeme Do 10K jeste treba Rancilio, mozna by se dal sehnat Mahlkoenig. A jeste doplnim jednu vec - mlynek s kameny ano, ale POMALOOTACKOVY! Rychle otacky spali kafe, ta ETA uz je prilis rychla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 13. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2010 A jeste doplnim jednu vec - mlynek s kameny ano, ale POMALOOTACKOVY! Rychle otacky spali kafe, ta ETA uz je prilis rychla. Vyrábí ETA ještě něco v ČR nebo už je to všechno čína? Viz.: http://ekonomika.idnes.cz/eta-vyrabi-padel...9_ekonomika_fih Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 13. ledna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2010 Gaggia MDF. Nej pomer cena - pouzitelnost, pokud uvazujeme standardni ceny . .. uff, cca. 150? len za mlynek je uz silne cafe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se