Přejít na obsah

Káva

Doporučené příspěvky

Elektra Belle Epoque. Vrchol HX mašin. Co kafe, dobrý? :-)

Já věděl, že tě to potěší :-). Já na to koukal celkem překvapeně, fakt bych to maloměstě v pivovarský hospodě úplně nečekal. Ale pokud jde o kafe, tak po pravdě mi přišlo dost mdlý, nevýrazný, prostě nijaký. Samozřejmě nevím, jak to tam mají nastaveno, holky (obsluha) lítaly s poledním menu a na to kafe dle mýho nemají moc čas. Ale byl jsem tam jednou, třeba to byla výjimka.

Jo a dotaz obsluhy k mý objednávce: "A espresso chcete velký nebo malý?" mě v kontextu týhle super mašiny docela rozesmál.

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, ona neteče celých těch 25 s. Ze začátku neteče vůbec (cca 5 až 10 sec), a pak teče o to rychleji. Navíc, je lepší se orientovat ve váze produktu, nikoli v objemu. Vysvětlím: crema (pěna) v tom dělá trochu bordel :-) Začínáš být pacoš, budeš muset z velké dálky přijet na další kurz :-)

Odkaz ke komentáři

JJ, občas je dobrý to převážit. Klasika BR je myslím 1:2, takže z nějakých 8g kávy 16g výsledného produktu za 20-30s? 

Jinak doma mám HX s 1,5l boilerem a největší výhoda je opakovatelnost a non stop dostupnost páry. Jen nevím jednu věc - hodně lidí tvrdí, že by mělo být možné extrahovat a u toho rovnou šlehat mléko, ale když se dívám na tlakoměr v boileru, tak při šlehání padá tlak na půlku optima. Takže si raději našlehám mléko a pak počkám pár sekund než se tlak vrátí k optimu

Odkaz ke komentáři

BR 1:2 je IMHO ristretto, nikoli espresso. Pokud ale pojedeš z dvanácti gramů, pak .... :-)

Jasně, že to jde, extrahovat a šlehat mléko zároveň, ale potřebuješ k tomu trochu víc ručiček :cheers:

Teď vážně: jde to, ale vykašlal bych se na to.

Odkaz ke komentáři

No, ona neteče celých těch 25 s. Ze začátku neteče vůbec (cca 5 až 10 sec), a pak teče o to rychleji. Navíc, je lepší se orientovat ve váze produktu, nikoli v objemu. Vysvětlím: crema (pěna) v tom dělá trochu bordel :-) Začínáš být pacoš, budeš muset z velké dálky přijet na další kurz :-)

No to já bych rád, o tom žádná.
Odkaz ke komentáři

Nevidím nádobu na vodu, to vypadá, že je potřeba připojení na tlakovku, nebo samostatný barel (tedy pokud to dokáže nasát). Jinak je to postaveno dost bytelně. Ovládání neumím.

Tady je o dost levněji:

https://elektro.bazos.cz/inzerat/96157727/Pakovka-Leone.php

Odkaz ke komentáři

Z neznalosti věci jsem myslel, že nádoba je ten měděnej velkej buben. Hodil jsme link na ten rozebranej, bo je vidět střeva - pro posouzení znalými. A mám to za barákem, třeba bych ho případně ukacal na konkurenční cenu.

BTW Rocket zůstává doma?

Nevím, jestli to je krok správným směrem, na rychlý raní kafe to nebude a jak to jednou roztopím, tak u toho budu sedět a lít jedno kafe za druhým :)

Odkaz ke komentáři

He he he, dobře Ti tak, propadl jsi peklu :-) a to počkej, až sesmolím reportáž ze včerejšího osmi hodinového kávičkového soustředění členů Chronomagu ....

Na vodovod to určitě půjde hodit, ale pokud to má silné čerpadlo, stačil by barel.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...