RedAce666 Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Mam to taky tak (i kdyz ta retence je zanedbatelna, kdyz vymetu tunel). Ale pod mlynek davam na vahu jen misku s tim limcem, namelu potrebne mnozstvi, promicham, sundam limec, tampuju a az pak davam misku do paky... Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Já páku s miskou nechávám nahřívat v kávovaru před extrakcí . Asi bych si pak popálil prsty , kdybych misku vytahoval tam a zpátky ale připouštím , že jsem možná méně šikovný :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Paku nahrivam (i kdyz mam bezednou a neni to tak kriticke). Misku nenahrivam. Mam misku bez drazky a pruzinku v pace hodne volnou, takze vlozeni misky do paky je snadne a popaleni nepravdepodobne :-)Tohle vsechno je samozrejme coffee-geek verze pro jedno kafe za hodinu. Kdyz se toho sejde hodne najednou, jdou tyhle srandicky stranou. A je zajimave, ze vysledna kava tim trpi takrka nepozorovatelne. Paretovo pravidlo je neoblomne a plati tu naprosto beze zbytku... Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Je to pravé dřevo, švestka. Kávu vážím před mletím v misce, mám retenci vychytanou a nedělá mi to žádný problém. Problém byl, že 14g double miska je mělká a padalo mi to všude možně.Páku nahřívám sólo, misku ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Uniká mi tedy důvod nahřívání páky (bezedné především ) , pokud je miska studená . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Tak na misce /mám precizní/ je ten plech tak tenký, že se ohřeje za malou chviličku, ale u klasické páky jde o masivní mosaz a ta se musí pořádně ohřát, tam to trvá, to by ti teplotu kávy dost ovlivnilo. Stejně jako nepředehřátý hrnek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Přijde mi z hlediska tepelné stability lepší cesta : spařená káva/nahřátá miska/nahřátá páka/nahřátý hrnek než spařená káva/studená miska/nahřátá páka/nahřátý hrnek....nejdelší styk extraktu bude podle mne spíše s miskou než s pákou ,kterou to jen prohrčí nemluvě o bezedné páce s kterou se nepotká.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Co se deje s extrahovanou kavou uz je mi uplne jedno. Mam radsi chladnejsi kavu. Takze mi jde jen o nahratou hlavu kavovaru. Ale kdyz bych do ni upnul studenou kilovou paku, tak to z ni dost tepla vytahne. Ale misku uz neresim - to je plisek. A hrnecek uz vubec ne... Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Předehřívám celou soustavu včetně hrnku. Tam, kde nemají požnost nahřátí hrnku na kávovaru použiji na hrnek vodu a mikrovlnku. IMHO hrnek je strašně důležitej. Jenom pro doplnění: vždy je lepší mít páku v hlavě po dobu nahřívání i kvůli "neroztékání se" těsnění hlavy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Předehřívám celou soustavu včetně hrnku. Tam, kde nemají požnost nahřátí hrnku na kávovaru použiji na hrnek vodu a mikrovlnku. IMHO hrnek je strašně důležitej. Jenom pro doplnění: vždy je lepší mít páku v hlavě po dobu nahřívání i kvůli "neroztékání se" těsnění hlavy.Tak hrnek můžeš nahřát odpuštěním vody přes prázdnou páku (bez kávy) z kávovaru.Mezitím si pomalu namelu kávu . Odesláno z mého FRD-L19 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Co se deje s extrahovanou kavou uz je mi uplne jedno. Mam radsi chladnejsi kavu. Takze mi jde jen o nahratou hlavu kavovaru. Ale kdyz bych do ni upnul studenou kilovou paku, tak to z ni dost tepla vytahne. Ale misku uz neresim - to je plisek. A hrnecek uz vubec ne... Odesláno z mého SM-J530F pomocí TapatalkOT: nemas ty nahodou v kavovare akusticku signalizaciu ubehnutych 25s? Ak som si Ta pomylil tak nic, ak mas, nenaznacis riesenie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Zadnou signalizaci nemam. Pouzivam Brewista vahu, ktera ma i automaticke stopky...Pro me je hrnek taky strasne dulezitej, ale opacnym smerem. Filtr i espresso si nejvic vychutnam nekde kolem 40°C (proste pocitove mirne tepla kava). Zamerne si kvuli tomu i espresso delam do vetsiho cappuccino hrnecku, abych ho po extrakci tou vetsi masou studeneho porcelanu zchladil a rozmichal cremu.Horke espresso do horkeho demitasse hrnecku je pro me nepozivatelne horke a chutove nezajimave... Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Myslel jsem, že jsem jedinej, kdo má rád kafe chladnější, taky mi víc chutná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 Ona je cela ta poucka o nutnosti predehrateho hrnku a povinnosti konzumace do par vetrin pozustatkem puvodnich italskych kavovaru. Ktere sice delali kavu rychle, ale byla prepalena, preextrahovana a dle dnesnich standardu dost nedobra. A protoze lidske telo rozeznava vyrazne mene chuti u velmi horkych/studenych pokrmu a napoju, darilo se diky tomu hodne defektu maskovat. A udelal se kolem toho hezky pribeh o aromatickych latkach, ktere pri chladnuti utikaji.Z podobneho duvodu se cola pije sycena a s ledem.Nechci tvrdit, ze horka kava je spatna, ale to vychladnuti ji nijak neskodi. Jen pak proste jinak chutna. Me vic, nekomu min... Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 3. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2019 A co teprve filtr na led, to ma rozhodne lepsi chut nez vystydlej klasickej filtr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 8. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2019 AhojZačal jsem si mlýt kafe (Hario)nějaký tip na kávu? Možnost třeba koupit i v marketu.Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 8. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2019 A jak kavu pripravujes? A kolik ji spotrebujes?Obecne se v marketech moc neda sehnat skutecne dobra kava. A i kdyz se tam nejaka lepsi nahodou objevi (treba La Boheme Cafe v Makru), tak nebyva cerstva, takze to dost ztraci smysl... Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 8. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2019 Umelu a zaleju ....co jsem zde přečetl tak jsem barbar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
464 Odesláno 8. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2019 (upraveno) No vono moc ne. Posledni dobou mi non-espresso kava extremne zachytnala. Dripper hario v60 nebo frenchpress delam na stridacku a je to za me docela dost bomba. Optimal je asi zacit s nejakym degustacnim packem, ja koupil i cerstvakava.cz, pak se usadil na brazilia santos. Upraveno 8. května 2019 uživatelem 464 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 8. května 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2019 čerstvákava jsem vzal kolumbii,jak píšeš asi degustační balíček Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se