eskimak Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 Než koupit levnou páku, tak bych si raději nechal Nespresso.+1Aj ked s lacnou pakou sa pri urcitych upravach espresso robit da, mlynceku sa nevyhnes. Co je minimalne nejakych 250e, skor 400. Takze odporucam sa na to vyprdnut. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan Procházka Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 Mám ho 5 roku (předchůdce EC685, dedica). Postupně jsem se na tom učil... Ted tam mám normální jednostěnný filtr (ne ten jejich pressurized se dvěma dnama který nejdou pořádně vymýt a po čase má kafe pachť) a páku jsem uříznul jednak aby se tam ten filtr vešel a abych viděl jak a kudy to teče. Základem všeho je ale dobře namletá káva - na to jjak velkej je to rozdíl sem přišel až s koupí pořádného mlýnku.Takže teď je zase nejužší místo ten kávovar.Takže si myslím, že dobrý kafe se na tom udělat dá. - Nespresoo jsem pil chvíli v práci a neoslovilo mě to (to neznamená že to hejtuju nebo říkám že to není dobrý) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 (upraveno) Ja mam tedy vyse zminenou paku 35.31 k tomu mlynek delonghi kg89 ktery me teda zezacatku neskutecne stval ale po mensi uprave se s nim da zit celkem vpohode. U paky si s tim muzes alespon hrat a muzes ovlivnit vstupni surovinu, hrubost mleti, silu stlaceni atd. A i v tyhle levny sestave o kterou by si vetsina lidi tady neoprela ani kolo (coz je pochopitelne kdyz maj doma vybavu za xx tisic) si dokazu vzdycky udelat lepsi kafe nez vyleze z dolce gusto, tchibo a podobnych kapslovych kavovaru. Nehlede na to ze u paky jediny odpad co mam je puk ktery svihnu na kompost. Zadny plast atp. Tak a ted do me Edit: oprava par preklepu. Mastim to tu na mobilu. Sent from my iPhone using Tapatalk Upraveno 1. února 2020 uživatelem Pepino777 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 Hrát si se sílou stlačení (tempování) je imho nesmysl. Tohle by mělo být pořád stejný, abys sis právě mohl hrát s gramáží a hrubostí... a věděl, co to dělá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 Cupping se vzdycky dela bez jakekoli filtrace a vzdycky se ochutnava. Jen na ocuchavani se nedela. Asi bych si ty dokumenty o kave mel projet vsechny znovu. Taky se to ochutnava lzickou ne? Takze ten sediment zustane dole a jak to pak chladne, tak difuze neprobiha tak intenzivne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 Borci, poslední dobou se v tomto úžasném vlákně začínají opět množit dotazy, které již vícekrát byly zodpovězeny, vyřešeny, odsouhlaseny, ... atd. Jak asi většina z vás, co tu nejste nováčci, ví, že před rokem pod mým nelaskavým dohledem proběhl kurz přípravy espressa. Díky Zdenálovi a Ondrovi pak i s teoretickým přesahem k technologii mlýnků a profilování. Absolventům jsem slíbil, že bych pro ně udělal něco jako pokračovací taneční (strašné, když si představím Tikala). Takže čistě informativně. Praha, sobota nebo neděle, rozsah cca 6 - 8 hodin, kurz 1 začátečníci (espresso od začátku do konce), kurz 2 pokročilí (profilování). Cena spíše symbolická, jen spotřebované suroviny. Kdo by měl zájem? Viděl bych to stejně jako loni na březen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 Hlasim se. Pokud mi nepriklepnou sichtu. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 Pokud to bude jen trochu mozne, tak urcite rad dorazim. Rad se podelim o to malo, co o priprave a pripadne prazeni vim. Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 JInak důkaz místo slibů. Podívejte na Tikala jak mu ta příprava hezky jde. Asi tak 4 stránky dozadu: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dimple Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 Ahoj Berte,taky bych se zúčastnil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 Pokud to bude jen trochu mozne, tak urcite rad dorazim. Rad se podelim o to malo, co o priprave a pripadne prazeni vim. Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Děkuji, to by bylo opravdu skvělé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ony Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 Ahoj Berte mňa by zaujímalo to profilováni tam som sa ešte nedostal mohol by si prosím ta k tomu niečo napísať ako si spokojný čo sa zlepšilo a podobne.Dik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 A nějaká jednodušší otázka by nebyla? :-) Teď vážně. Já mám profilování jako zábavu. Na mých mašinách (rocket r58, brasilia belle epoque, brasilia junior, arte di poccino) jsem schopen sázet jedno stejné espresso za druhým. Mimochodem, všichni říkají, že výborné :-). Ale tam někde vzadu v hlavě zkrátka hlodá ten červík pochybnosti, co by se stalo, kdybych na 15. sekundě prudce zvýšil tlak, nebo třeba až ke konci, když se louhuje ta hořká složka .... atd. Tedy abych odpověděl na Tvou otázku. Zlepšilo se úplně všechno, protože si mohu vyrobit kávu, jakou chci, na jakou mám zrovna chuť. Mám stabilizovaných (na ruku) přibližně 5 profilů z jedné směsi 30/70 a jsem spokojenej parchant :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daredevill Odesláno 1. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2020 .. ale 70/30 je můj jasný favorit...Ja jsem asi slepej, ale můžeš mi říct kde ho kupujes? Rad bych vyzkoušel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 70/30 bere Tikal v Holešovicích. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bananovec Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 (upraveno) Pokud bude tento kurz (myslím ten pro začátečníky) v termínu, který mi bude vyhovovat a praconí povinnosti mi to dovolí, také bych velmi rád rád dorazil. David Upraveno 2. února 2020 uživatelem bananovec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Bude pak nekde poradnik a blizsi info pro zacatecniky? Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Jo, v tomhle vlákně a pak v SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Jestli to bude i pro začátečníky, který jsou na kafe (zatím) úplný dementi, tak bych se přidal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Tak to raději začnu psát. Zatím projeven předběžný zájem takto: Začátečníci - espresso od A do Z(předpokládaný termín 15.3.2020) 1. Maxmilian2. Pepino7773. bananovec4. dimple Pokročilí - profilování kávy 1. ony Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se