Přejít na obsah

Káva


Doporučené příspěvky

před 6 hodinami, sibirnaya napsal:

Chtel bych koupit klukum do dilny masinu na presso, je tohle slusny, nebo je to krap? 

https://www.mall.cz/automaticka-espressa/gaggia-cadorna-style-100034058326

2000

Chcel by som takeho sefa!

 

Dobry vyber! Gaggia je talianska klasika...

Keramicky mlyncek, kvalitne materialy.. Na talianskych strankach ma dobre hodnotenie..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jura je (za ty prachy) konstrukčně výš než zmiňovaný Krups a nebo všudypřítomné DeLonghi - pozná se to hlavně při důkladnější údržbě, až zjistíte že taloš klidně usměrňuje proud čerstvé kávy směsí vazelíny a lógru, která po pár letech navenek bezproblémového provozu začne prosakovat a zahnívat v předním prostoru. Nicméně i Jura má v sobě kurvítka, konkrétně u "domácích" řad jsou to třeba čidla teploty, detaily viz trubka. A i když se na to dají díly sehnat levně i mimo servis, dostat se dovnitř přes patentní šroufky s nenápadně eliptickou hlavou bez šlicu (pokud nechcete aby došlo ke ztrátě záruky "násilným vniknutím") je celkem prča. Jinak Švýcary brát a servisovat jedině u dovozce = Petraco v Brně - když nic jiného, dají se tam domluvit lepší záruční podmínky na IČO i lepší ceny za vystavené/doprodejní kousky, což Vám u téhle značky žádný e-shopový šoupač beden nebo hypermarket nedá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vem jim tohle šerife, snadný čištění, poměrně rychlej start, nastavitelný standby, voda se doleje lehce, podle servismanů klasická mašina do kanclu nebo malého provozu, blbuvzdorné, na automat slušný kafe a horká voda na čaj apod., za léta v hotelnictví jsem pro tyhle účely viděl dost, volil bych tenhle. Naposled jsem je zařizoval ve firmě do nekolika sdilených kanceláří a doporučuju. Menší gastro provozy tímhle osazují i kávový firmy. Ano, stojí peníze a je potřeba nekašlat na odvápnění ale zase potom provozní náklady na kávu jsou 00nic.

https://www.mironet.cz/saeco-royal-gran-crema-automaticky-kavovar-1850-w-antracitova+dp384898/

 

 

2020-10-22 07.21.48.jpg

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ona většina automatů ti udělá pitelné kafe, pokud tam nasypeš dobrou surovinu. Problém je, že to vyžaduje nějakou údržbu, což v práci obvykle nikdo nedělá. Z toho důvodu u nás dáváme do všech poboček Nespresso, jelikož mašina je za pár kaček, nemá se tam co podělat a lidi si koupí kapsle dle své chuti.

Kdysi jsem byl na pobočce, kde jsme právě měli automat od Siemens, kolega co tam byl, tak dělal údržbu sypal do mašiny kulumbii z místní pražírny, takže výsledný nápoj super. Pak byl kolega odejit pro nadbytečnost, kávovar dostala na starost uklízečka. Ta do toho sypala snad Jihlavanku, pže byla v kaufu v akci a celá údržba byla otření mašiny hadrem jednou týdně...netřeba asi zmiňovat, že z mašiny lezla smradlavá břečka. 

Takže do práce automat klidně, ale chce to někomu svěřit a řádně zaškolit, jinak hrozí zažívací potíže (znám z vlastní zkušenosti).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...