RedAce666 Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2020 V 13. 12. 2020 v 18:49, Bert napsal: Já zkrátka nemám dobré zkušenosti s jakýmkoliv přemraženým olejem. Změna chuti.Dělal jsem pokusy s mraženou a rozmrazenou kávou, dělal jsem pokusy s kávou mletou přímo z mrazáku a ani u jednoho jsem nezaznamenal degradaci chutí. Naopak to mletí zmrzlé kávy mi fungovalo skvěle. Třeba v rámci 2-3 týdnů jsem bral předpřipravené dávky kávy a nebylo třeba nijak prenastavovat mlýnek a extrakce byly znatelně lepší.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
Bert Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2020 ... ale to mletí zmrzlé kávy je tak dobré proto, že je namletá směs pořád ještě relativně studená .....
RedAce666 Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2020 V 13. 12. 2020 v 20:17, Bert napsal: ... ale to mletí zmrzlé kávy je tak dobré proto, že je namletá směs pořád ještě relativně studená .....Jo, to určitě. Proto jsem to i dělal. A čím lepší mlýnek, tím menší je benefit toho zmražení. Ale říkám to hlavně proto, že jsem nikdy nezaznamenal, že by se to negativně podepsalo na chuti.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
eskimak Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2020 Ja mrazim bezne. Kupim cca 1.5-2kg kavy, co mam na mesiac, cca polovica ide do mrazu. Rozdiel nevidim.
redd Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2020 V 13. 12. 2020 v 20:35, RedAce666 napsal: Jo, to určitě. Proto jsem to i dělal. A čím lepší mlýnek, tím menší je benefit toho zmražení. Ale říkám to hlavně proto, že jsem nikdy nezaznamenal, že by se to negativně podepsalo na chuti.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí TapatalkDotaz: 1) Mrazíš čerstvou nebo už “ready to use” (řekněme 10denní)? 2) Pokud meleš zmrazenou, pozoruješ změny ve statice?
RedAce666 Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2020 V 13. 12. 2020 v 20:48, redd napsal: Dotaz: 1) Mrazíš čerstvou nebo už “ready to use” (řekněme 10denní)? 2) Pokud meleš zmrazenou, pozoruješ změny ve statice?Mrazil jsem ASAP, ale dělal jsem to v době, kdy jsem měl většinu kafe z nějakého předplatného (Doubleshot, La Bohéme apod.) a to se ke mě málokdy dostalo dřív než cca 5 dní po pražení, což je podle mě v poho. Nemyslím si, že je třeba čekat 10 dní.Rozdíl ve statice a hlavně hrudkování byl znatelný. Podobný efekt jako udělá RDT. Což jsem vždy přikládal tomu, že na ledové kávě za tu chvilku před umletím nějaká ta vlhkost zkondenzuje.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
Pepino777 Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2020 OK dam na vas a pulku kafe strkam do mrazaku, uvidime co to udela.
RedAce666 Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2020 Zmrzne toOdesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk
eskimak Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2020 V 16. 12. 2020 v 18:39, RedAce666 napsal: Zmrzne to Rozšířit tvl
jovani Odesláno 2. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2021 nj, koniec objednavkam z Hasbean a celkovo z UK za 1 balicek kavy(len rychly test ceny) £30 za dopravu isto nedam, plus platba DPH v SR(neviem isto ... )
shaggy Odesláno 2. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2021 Lenze tympadom ceny by mali byt bez UK VAT a cvaknes ju tu. Ak ti to predaju s VAT tak uz dph nedoplacas, max clo a colne konanie.Sent via IPoAC
Tom4 Odesláno 3. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2021 Sím, tohle mi asi přinesl rohatej nebo nevím. Řekl bych že to dělám správně, konvičku vypláchnu, naleju studenou vodu, do sítka kávu nepěchuji, dám na střední teplotu, je to verze na indukci takže se dá teplota regulovat hezky. Ovšem. Výsledkem je produkt tmavé barvy, ale studený! Jenom 48°C. Co dělám špatně?
filltos Odesláno 3. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2021 Jedině mě napadá ještě předehřát vršek, ale podle mě to ničemu nevadí, jen se to hned ochladí. Příprava podle mě bude v pořádku.
Tom4 Odesláno 3. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2021 Nakonec vyřešeno s pomocí big bosse (děkuji!) na vině bylo moc kafe a moc pomalý ohřev, už mám ve výsledku plnou konvičku nahoře o teplotě asi 85°C
Effe Odesláno 3. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2021 V 3. 1. 2021 v 14:20, Tom4 napsal: Sím, tohle mi asi přinesl rohatej nebo nevím. Řekl bych že to dělám správně, konvičku vypláchnu, naleju studenou vodu, do sítka kávu nepěchuji, dám na střední teplotu, je to verze na indukci takže se dá teplota regulovat hezky. Ovšem. Výsledkem je produkt tmavé barvy, ale studený! Jenom 48°C. Co dělám špatně? Rozšířit Já tam liju dolů horkou vodu (z konvice) ať se káva moc dlouho nezahřívá , zdá se mi , že výsledek je pak lepší ...
redd Odesláno 4. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2021 Jedna tematická. Jen pro pobavení mě zajímá, na čem při přípravě espressa stopujete čas extrakce - hodinky, váha, umí to mašina?
Bert Odesláno 4. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2021 Jedna moje mašina to umí, na druhé mám pověšené letecké Primky, u třetí odpocitavam, no a na páku, kterou tlačím rukou, čumím
jvecer Odesláno 4. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2021 Ja používám tento SEIKO budík ... je to vcelku nepraktické, ale stylové ... myslím
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se