Bert Odesláno 20. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2021 Vzhledem k ceně bych na 99 procent tipl mosaz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 20. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2021 A co budou ty šupinky kovu, napadá někoho něco? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 20. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2021 před 8 minutami, Lamiczka napsal: Měla by to snad být mosaznej HX bojler, ale material nevím na 100% nedaří se mi to dohledat. Novější model má mosaz... Tak jestli dlouho stál, jedno odvápnění asi nebude stačit . Mosazné bojlery se myslím čistí kyselinou citronovou , někde jsem viděl jak je ponoří do kbelíku . Asi by to chtělo spíše kompletně rozebrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Tak jsem ho nakonec odvápnil 2x a už mám objednaný díly. Těsnění na sprše je tvrdý jak šutrák, takže teče občas voda přes hlavu a při extrakci neudrží logicky tlak. Do té doby nemá smysl nic zkoušet vařit... Ty kovový špony se už ve vodě neobjevují, nebo jen minimálně, ale pořád nevím proč tam vůbec byly. Divný je, že byly jen ve vodě z hlavy, z parní trysky ani trysky na horkou vodu nešly... Druhej problém co jsem narazil byla lehce nazelenalá voda z trysky na horkou vodu, takže mosazný/měděný vedení zjevně zoxydovalo. Po proplachu ale už teče voda OK. Přemejšlím, že ho hodím raději na servis, ať je v pohodě a někdo to zkontroluje. Nechci se do toho pouštět sám, neznáte někoho spolehlivýho v Brně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 před 7 minutami, Lamiczka napsal: Tak jsem ho nakonec odvápnil 2x a už mám objednaný díly. Těsnění na sprše je tvrdý jak šutrák, takže teče občas voda přes hlavu a při extrakci neudrží logicky tlak. Do té doby nemá smysl nic zkoušet vařit... Ty kovový špony se už ve vodě neobjevují, nebo jen minimálně, ale pořád nevím proč tam vůbec byly. Divný je, že byly jen ve vodě z hlavy, z parní trysky ani trysky na horkou vodu nešly... Druhej problém co jsem narazil byla lehce nazelenalá voda z trysky na horkou vodu, takže mosazný/měděný vedení zjevně zoxydovalo. Po proplachu ale už teče voda OK. Přemejšlím, že ho hodím raději na servis, ať je v pohodě a někdo to zkontroluje. Nechci se do toho pouštět sám, neznáte někoho spolehlivýho v Brně? Zkus možná tohle : http://www.baristaservis.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomtur Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Tak jsem ho nakonec odvápnil 2x a už mám objednaný díly. Těsnění na sprše je tvrdý jak šutrák, takže teče občas voda přes hlavu a při extrakci neudrží logicky tlak. Do té doby nemá smysl nic zkoušet vařit... Ty kovový špony se už ve vodě neobjevují, nebo jen minimálně, ale pořád nevím proč tam vůbec byly. Divný je, že byly jen ve vodě z hlavy, z parní trysky ani trysky na horkou vodu nešly... Druhej problém co jsem narazil byla lehce nazelenalá voda z trysky na horkou vodu, takže mosazný/měděný vedení zjevně zoxydovalo. Po proplachu ale už teče voda OK. Přemejšlím, že ho hodím raději na servis, ať je v pohodě a někdo to zkontroluje. Nechci se do toho pouštět sám, neznáte někoho spolehlivýho v Brně?To byva zvacsa osupany chrom z tej mosadze v e61 je taky sulec… ten ked bol pochromovany a je z mosadze tak by to sedelo. Mne ho Ony vymenil za nerezovy.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Díky moc, fakt to bude asi ten šroub, už ni to Ony posílal taky do whatsappu. Budu muset koupit novej a nebo to fakt poslat jen na ten servis, ať to udělá někdo schopnej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolas Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Chlapi potřeboval bych poradit. Jsem absolutní nováček v tomto a rád bych si pořídil pákový kávovar a k tomu ruční mlýnek. Máte nějaký tip na kvalitní ruční mlýnek? Co se týče kávovaru, tak koukal jsem po tomto https://www.eta.cz/eta-artista-4181-90000/ (můžu mít za 6500), nedělá mi problém trochu připlatit, ale s rozumem. Líbí se mi tam ten barometr, ale zas si říkám, jestli to nebude křáp, budu rád za každé doporučení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Ruční mlýnek záleží kolik jsi ochoten do toho investovat. Doporučuju test od Hoffmanna, kde je přehled od levných až po dražší. Pokud si můžeš dovolit do toho trochu investovat, tak ber buď Commandante nebo Kinu m47, ale tam počítej s cenama kolem 6k+ Jestli je to moc, tak kolem 2-3k tak timemore chestnut.. Co se té páky týká, tak pokud chceš dobrej základ, tak bych spíš sáhnul po tom lelitu co je tady v inzerci od Motyho (jestli není pryč). Na druhou stranu já mám co říkat, se Sage co mám doma jsem spokojenej. Za mě je dobrý, že to má 58mm páku, takže v tom jde používat profi sítka atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Tady ty testy Pokud na espresso, doporučil bych z těch dražších. Osobně jsem koupil Kinu m47 simplicity (ústrojí je identické jako classic a rozdíl je jen v plastovém kroužku a násypce na těsnění místo na magnety, což mi vkonečným důsledku přijde i lepší) Tady test levných mlýnků https://www.youtube.com/watch?v=QLEBfom0mhM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Tak jsem ještě čuněl na nějaký videa a normálně bych řekl, že jestli to nemá stejnej pajšl jako ty Sage, tak se to tím minimálně inspirovalo produktově. Ta jejich Eta Artista Pro totiž vypadá konceptem a pákou stejně jako Sage SES878 (Breville Barista Pro BES878), ale to má páku jen 54mm Ta 9000 je taková nedomrdlá BES920, která je dualboiler s PIDem, ale taky 58mm. Hele jestli v tom sage zvládnu uvařit rozumný kafe já, tak asi nevidím důvod, aby to nezvládla ta eta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Když budeš vybírat ruční mlýnek, mrkni i na modely 1zpresso a to jxpro, k-plus nebo j-max. Nameleš s tím obstojně na espresso a nenadřeš se. Umlýt cca 18g mi trvá lehce přes půl minuty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Proč novej ruční za 6, když za stejnou cenu lze sehnat použitý kvalitní elektrický s customizovanou výsypkou? To je nějaká forma sebemrskačství? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bronas_k Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 před 2 minutami, 14titi napsal: Když budeš vybírat ruční mlýnek, mrkni i na modely 1zpresso a to jxpro, k-plus nebo j-max. Nameleš s tím obstojně na espresso a nenadřeš se. Umlýt cca 18g mi trvá lehce přes půl minuty. Má plynulé nastavení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 před 2 minutami, Bert napsal: Proč novej ruční za 6, když za stejnou cenu lze sehnat použitý kvalitní elektrický s customizovanou výsypkou? To je nějaká forma sebemrskačství? třeba má důvod, já šel stejnou cestou čistě pragmaticky. Kdybych sehnal Barazzu 270 za 6k, tak ji rád vemu Každopdáně nahoď odkaz předsedo Za necelých 7k se dá koupit Eureka Mignon Manuale, což imho na espresso nebude mlýt úplně špatně za ty prachy. Má to 50mm kameny. Já bral ruční z důvodu, že ho jde jednoduše přenášet...ale zajímalo by mě jak mele třeba ta Eureka vudči Kinu za stejný prachy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 před 5 minutami, bronas_k napsal: Má plynulé nastavení? Plynulým nastavením myslíž zřejmě stepless, že? To ani jeden model nemá. Nicméně model jx-pro má 200 nastavení hrubosti mletí a "kroky" mezi nastavením jsou 0,0125 mm velké. K-plus je ještě lepší a ten má dokonce 0,0088 mm kroky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bronas_k Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 před 1 minutou, 14titi napsal: Plynulým nastavením myslíž zřejmě stepless, že? To ani jeden model nemá. Nicméně model jx-pro má 200 nastavení hrubosti mletí a "kroky" mezi nastavením jsou 0,0125 mm velké. K-plus je ještě lepší a ten má dokonce 0,0088 mm kroky. Ano myslím stepless. Často to přenáším takže u mě taky ruční mlýnek jasná volba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 http://www.primacafe.cz/primafrm/viewtopic.php?f=90&t=5296 Borci, pokud nevidíte obsah, pak je to tím, že nejste nalogovaní na primacafe forum. Proto kopíruji: Po delší době jsem se rozhodl prodat mlýnek, protože ho už nepoužívám. (Mám Niche : ten mele sice trochu hůř (jinak) na espresso, byť s menším nárokem na nastavení, ale výrazně líp na filtr s jednoduchou změnou mezi, pro oba nemám místo) Fiorenzato Doge 63 - ploché kameny 63mm, broušené u p. Théra, seřízené, něco jsem na nich namlel , možná 100kg ? 3 ložiska, byly vyměněné, motor 350W, váha cca 15kg. Hlavní nevýhoda - rozměry : hloubka x šířka x výška : 37x19x38 (bez hoperu, s tím nerez výška 49 cm) Dále chybí orig. hoper, ale byl strašně velký a po uříznutí jsem ho pak ztratil. Ideální na mletí ze zásobníku. Pro single dosing je lépe upravit (všechny změny, co jsem měl, jsem odstranil, nebyly profesionální, nerez trychtýř nahoře je jen nasazený nafest, jde sundat), viz Mazzer Jolly apod. na internetu , tzn. nějaký "píst" na zatížení zrna a malý hoper. Taky nejlíp upravit držák na páku, nádobu apod., případně vyměnit trychtýř, nebo upravit na konkrétní způsob mletí. Má malý výstupní kanálek, jako Mazzer, což je za a) nevýhoda - zůstává v něm káva b) výhoda - po vyhrábnutí hrabátkem lze vyfouknout spuštěním mlýnku na 2 vteřiny - jen při single dosing Životnost asi neomezená. (U Niche jsem po 2 letech už musel měnit pružiny, protože se uvolňovalo nastavení a jen se bojím, co jednou udělá motor nebo převodovka. Ale čím modernější a elektronické, tím kratší životnost, tak už to teď je.) Rozhodně se mi ho nechce posílat poštou, raději osobní předání , Lovosice, Litoměřice a poblíž. Cena ve stavu jak je : 2.900,- Kč. Za míň si ho raději nechám doma. Co když NZ klekne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Objevují se tam častěji podobné prodejní nabídky? Po Novém roce asi taky pomalu začnu řešit lepší mlýnek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 21. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2021 Pepíno, určitě se tohle forum vyplatí sledovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se