Jump to content

Káva


Recommended Posts

Pánové specialisté, co si myslíte o této sestavě???

Mám nutkavý pocit přejít z automatu JURA ENA7 na pákový kávovar a vybírám a hledám a líbí se mi právě toto. Má s těmito stroji někdo zkušenost? Díky.

https://www.sage-eshop.cz/priprava-kavy/espresso-sage-bes920-mlynek-na-kavu-sage-bcg820bss

Link to comment
Share on other sites

Převlečený Catler. Zamysli se: prodává Sage nějaký obchod, který se opravdu specializuje na pákové mašiny?

Za ty samý prachy máš tady:

https://www.bunacafe.cz/burse220pidemmablbl-rancilio-silvia-pid-buna-cafe-edice-eureka-mignon-manuale-bl-black

PIDovou mašinu. Entry level do profi světa.

Link to comment
Share on other sites

Jo, díky, to vypadá dobře, možná, že bych k němu vybral jiný mlýnek, ale kávovar nemají a kdoví kdy bude, i když zase tak šíleně nespěchám, tak by se vidělo za nějaký čas.

Trochu mě u toho Sage lákal dvojí boiler, ale chvilku počkat na ohřev mléka se asi dá...

Link to comment
Share on other sites

@pavča Sage BES920 mám doma já a upřímně jsem naprosto spokojenej, viz posledních pár stránek. Jsou tam i fotky co z toho leze. Vybíral jsem podle testů a teď mám vedle toho doma kávovar od ségry s E61 hlavou.

Upřímně uživatelsky je pro mě mnohem příjemnější ten Sage a nemám s tím nejmenší problémy, ale taky počítám, že to není kávovar co vydrží 20 let. Na druhou stranu se stal celkem oblíbenej, takže i servis doufám, že na něj bude dostupný dlouho.

Stačilo dokoupit pár věcí řádově za pár stovek, terý ale použiješ s jakýmkoliv dalším pákovým kávovarem s 58mm pákou (minimálně doporučuju precizní misku, distributor a začít se učit už se slušným kafem, vyhnout se Lavazze a podobným laskominám). Objednal jsem i jinou sprchu od IMS, ale spíš kvůli čištění, ta jediná nepasuje jinam.

Ten poloprofi s E61 už začínám trochu zvládat, ale stejně mi vadí, že nevidím tlak při extrakci atd, dá se tam ale všechno dodělat a je to postavený jak tank. Nevýhoda je, že se to fakt dlouho nahřívá, ale to je asi tak všechno.

Nicméně 30k za tu sadu bych nedal, ten svůj jsem kupoval samostatně za 19k. Sage mlýnek stojí kolem 6k a upřímně bych se mu taky spíš vyhnul, není špatnej, ale za ty prachy se dá sehnat lepší, nebo bych dal zrovna 12k za Barazza sette 270 co má Bert (budget na to máš) nebo vyšší řadu Eureka Mignon, případně ještě přitlačit na toho Mohlkoniga X54, nebo Mignon XL

Pokud hledáš něco rozumnýho na start, tak bych zkusil od @Moty ten Lelit s PIDem co má v nabídce. Je to imho srovnatelná mašina s tím Ranciliem (je u toho všechno potřebné) a vzal bych za zbytek nějakej pořádnej mlejnek...

Ten Eureka Mignon Manualle je úplně základní mignon s uchycením na páku s nejmenšíma kamenama v tý řadě. Dá se sehnat pod 7k takže i s tím Lelitem by tě to vyšlo o dost líp...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Zdravím,

doufám, že tím tady někoho nepobouřím, ale měl bych dotaz. Chtěl bych rodičům pořídit kávovar na zrnkovou kávu. Musí být co nejjednodušší, nejblbuvzdornější a dlouho vydržet. Máte někdo tip na značku nebo konkrétní model? Máme v práci několik let nějaký Krups a zatím funguje, jinak se ale v tomhle absolutně neorientuju. Po stroji se bude chtít z 99 % obyčejná černá káva, maximálně nějaké to espresso, žádné latéčka apod. — čili zbytečná funkce. Výhodou by byla příprava dvou hrnků najednou. Cena ideálně do 8 tisíc.

Anebo v těchto relacích nemá vůbec smysl moc přemýšlet a mám sáhnout po prvním kávovaru, který se mi líbí? :D

Děkuju za každou reakci.

Link to comment
Share on other sites

Zdravím,

doufám, že tím tady někoho nepobouřím, ale měl bych dotaz. Chtěl bych rodičům pořídit kávovar na zrnkovou kávu. Musí být co nejjednodušší, nejblbuvzdornější a dlouho vydržet. Máte někdo tip na značku nebo konkrétní model? Máme v práci několik let nějaký Krups a zatím funguje, jinak se ale v tomhle absolutně neorientuju. Po stroji se bude chtít z 99 % obyčejná černá káva, maximálně nějaké to espresso, žádné latéčka apod. — čili zbytečná funkce. Výhodou by byla příprava dvou hrnků najednou. Cena ideálně do 8 tisíc.

Anebo v těchto relacích nemá vůbec smysl moc přemýšlet a mám sáhnout po prvním kávovaru, který se mi líbí?

Děkuju za každou reakci.

Nezatracuj to Nespresso fakt lepsie ako lacny automat.
Link to comment
Share on other sites

před 17 minutami, Gustaf napsal:

DeLonghi ecam magnifica S

Děkuju, to vypadá dobře. Nicméně v recenzích na Alze se zmiňuje, že umí jen dva objemy vody (0,5 a 1,5 dcl), je to pravda? Na tom Krupsu mě právě baví, že umí stupňovat množství vody po 10 ml. Což sice úplně nepotřebuju, ale větší možnost volby by se mi líbila. :)

A ještě jedna věc, ten vodní filtr k tomu je nutnost? Tady ve vlákně jsem se dočetl, že je dobré do kávovaru dávat vodu z reverzní osmózy, což mě doteď nikdy nenapadlo. :D Stroj na reverzní osmózu mám v práci, takže to by nebyl žádný problém. Odpadla by tím nutnost toho filtru?

Link to comment
Share on other sites

Tak abych uzavřel můj výběr - nakonec jsem koupil toto:

https://www.bunacafe.cz/buassduopidbwemxlcb-ascaso-steel-duo-pid-black-wood-eureka-mignon-xl-cr-black

kávovar: https://www.bunacafe.cz/assduopidbw-ascaso-steel-duo-pid-black-wood

mlýnek: https://www.bunacafe.cz/emxlcb-eureka-mignon-xl-cr-black

zítra začnu zkoušet a žasnout, zatím se seznamuji a kochám...

Kávovar a mlýnek.jpg

Edited by pavča
Link to comment
Share on other sites

před 25 minutami, Kluk jako buk napsal:

Děkuju, to vypadá dobře. Nicméně v recenzích na Alze se zmiňuje, že umí jen dva objemy vody (0,5 a 1,5 dcl), je to pravda? Na tom Krupsu mě právě baví, že umí stupňovat množství vody po 10 ml. Což sice úplně nepotřebuju, ale větší možnost volby by se mi líbila. :)

A ještě jedna věc, ten vodní filtr k tomu je nutnost? Tady ve vlákně jsem se dočetl, že je dobré do kávovaru dávat vodu z reverzní osmózy, což mě doteď nikdy nenapadlo. :D Stroj na reverzní osmózu mám v práci, takže to by nebyl žádný problém. Odpadla by tím nutnost toho filtru?

Potvor už ti odepsal. Ja odvapnuji až si o to přístroj řekne. Máme taky tvrdší vodu, tak tam leju prefiltrovanou z Brita konvice a filtr v kávovaru měním tak po půl až třičtvrtě roce. 

Link to comment
Share on other sites

Jo, zatím zápolím s nastavením hrubosti mletí, zkusil jsem nastavení z výroby, ale káva skoro netekla (hrubost na 3, nyní jsem na 6,5 a bude to asi chtít ještě trošičku hrubší mletí.

Druhá věc je odhad utemování kávy tamperem, četl jsem, že to má být asi 20 kg, budu si to asi muset zkusit mačkat na váze...

Link to comment
Share on other sites

před 1 hodinou, Bert napsal:

Pavčo, plus mínus ano, ale hlavně: vždycky stejně. Bacha na loket. Většina rádoby baristů na YouTube drží tamper jak 🐷 cvičky.

No bude to chtít trochu cviku, první kávu jsem slisoval tak, že skoro nic neteklo, nešla ani vyklepnout z páky...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...