midloch Odesláno 13. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2023 před 6 minutami, redd napsal: @midloch Mléko našleháš v čemkoli. Konvička je zásadní (hlavně tvar zobáčku) jen pokud chceš něco z našlehaného mléka v hrnku vytvořit. BTW. Ten stroj to je single boiler nebo heat exchanger nebo co to je? Zdar, měl by to být jednobojler s PID, pak mají ještě verzi DUO ale tu v ČR mají za 45tis. Za ten náš tu chtějí skoro 40tis. Já to risknul z Polska z Lublane z 30 coffe a vyšel na necelých 31tis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 13. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2023 (upraveno) Pokud je to klasickej single boiler, tak po tom co uděláš kafe, kávovar musí stejnou vodu nahřát na páru, což může chvíli trvat. Pokud bys chtěl šlehat dřív, než je opravdu nahřáto na páru, tak může tý vody v trysce být víc než je obvyklé… Obecně platí, čím více nápojů s mlékem děláš, tím je single boiler méně vhodný. Největší problém je situace, kdy po tom, co máš nahřáto na páru, chceš zase dělat kafe… to je voser. Ke konvičce na mléko, výrobců je mraky - já doporučuju s relativně ostrym / úzkým zobákem, super se pak dávkuje našlehané mléko do hrnku. Správná mikropěna znamená, že mléko našlehám jen o cca půl objemu nahoru. Rozhnodně ne full, neměly by být velké bubliny, víceméně by neměly být žádné bubliny… Po došlehání klepnout s konvičkou o desku a chvilku točit dokud se mléko neleskne… pak začít s latte art Mléko se při šlehání nesmí přepálit. Obecná rada je, že když už bys měl problém konvičku udržet v ruce, tak zastavit páru. Upraveno 13. března 2023 uživatelem redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 14. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2023 před 7 hodinami, midloch napsal: Zdar, měl by to být jednobojler s PID, pak mají ještě verzi DUO ale tu v ČR mají za 45tis. Za ten náš tu chtějí skoro 40tis. Já to risknul z Polska z Lublane z 30 coffe a vyšel na necelých 31tis. Ted rano jsem sledoval jak se chova moje Rancilio Silvia BC a para je nahrata za cca 3min, pak tece cca 5s voda(20ml) dalsich 10s to jeste trochu prska(5ml) pak uz je para temer sucha. Vetsinou odpoustim jen tech prvnich 5s(20ml) a mleko se nasleha bez problemu. Jinak musim rict ze je to Ascaco Steel Uno nadherna masinka, ja mam tyhle krabicoidni kavovary rad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan Procházka Odesláno 18. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2023 Dnešní relax. Rozborka a čištění + upgrade některých dílů do nového stroje do fabriky. Radost na tom dělat, minimum plastových serepetiček, všechno jde rozebrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Denjl Odesláno 18. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2023 Trošku se mě to teď na pražírně rozmnožilo Marzocco kam se podíváš za dva týdny naskladníme ještě ty nové Micry ve 4 barvách Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 19. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2023 Opravdu hezky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 19. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2023 @Jan Procházka@Denjl Pánové, radost pohledět! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 21. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2023 Nemáte doma někdo ruční mlýnek Porlex (Tall), který už nevyužíváte? Odkoupím. Ten svůj furt přemisťuji z domova do práce, sem a tam a jsem vždycky velmi rozhněvaný když si mlýnek zapomenu na místě, kde zrovna nejsem Tak potřebuji nastavit rovnovážný stav Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 23. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2023 V 18. 3. 2023 v 18:37, Denjl napsal: Trošku se mě to teď na pražírně rozmnožilo Marzocco kam se podíváš za dva týdny naskladníme ještě ty nové Micry ve 4 barvách Sent from my iPhone using Tapatalk Ty Micry jsou nadherny, napis k nim něco pak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cecil Odesláno 26. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2023 Ahoj chlapi mám už více jak pět let automat Delonghi Dinamica, má za sebou už asi 10t káv. Mašina je pravidelně udržovaná šlape perfektně. Ale zvažuji nějaký novější pořádný stroj. Zase automatický pokud možno. Doporučili by jste mi nějakou značku? Jura nebo jinu? Děkuji moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 26. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2023 Již poněkolikáté v tomto vlákně Pokud cílíš na Juru, podívej se na NIVONA. Výkon stejný, spolehlivost stejná, cena 60 - 70 procent, a levnější servis. Je to tu fakt již několikrát, včetně děkovných reakcí .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Denjl Odesláno 26. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2023 Již poněkolikáté v tomto vlákně Pokud cílíš na Juru, podívej se na NIVONA. Výkon stejný, spolehlivost stejná, cena 60 - 70 procent, a levnější servis. Je to tu fakt již několikrát, včetně děkovných reakcí ....Potvrzuji…. V rámci pražírny půjčujeme Nivony do kanceláři a musím říct, že reklamace minimální… a to si nedělám iluze, že by se k tomu chovali nějak slušně…Nivona za mě rozhodně lepší než Jura… (poměr cena výkon)Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cecil Odesláno 26. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2023 Nivona, no kouknu na to a přiznám se že jsem na tuhle značku ještě nenarazil. Saeco jsem dal na Ukrajinu, ten šlapal bezvadně. Taky slušná značka ale chtěl bych něco jiného zkusit. Mrknu na to. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Denjl Odesláno 26. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2023 Nivona, no kouknu na to a přiznám se že jsem na tuhle značku ještě nenarazil. Saeco jsem dal na Ukrajinu, ten šlapal bezvadně. Taky slušná značka ale chtěl bych něco jiného zkusit. Mrknu na to. Díky.Kdybys chtěl poradit s výběrem, napiš sz… nějakou zkušenost s novinkou z pražírny máme )Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cecil Odesláno 26. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2023 před 7 minutami, Denjl napsal: Kdybys chtěl poradit s výběrem, napiš sz… nějakou zkušenost s novinkou z pražírny máme ) Sent from my iPhone using Tapatalk díky SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david11 Odesláno 29. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2023 Konečne som sa odhodlal prejsť od automatu k páke ...o neporovnateľnom výsledku sa nemusím rozpisovať Aj obávaná príprava sa stala pôžitkom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 29. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2023 Vítej do klubu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maurice Odesláno 13. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2023 Zdravím, má někdo zkušenost s Lelit Mara PL62X V2 ? Vše co jsem na Netu našel vypadá zatím dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 13. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2023 Nevim, jestli presne tuhle verzi, ale Lelit Mara ma kamos a je spokojenej. V kombinaci s Niche Zero. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maurice Odesláno 14. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2023 Ten mlýnek jsem zatím nikde neviděl na netu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se