Přejít na obsah

ONDŘEJ BERKUS - POTĚMKIN

df-otto

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 242
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Když se mnou O.B. studoval na fakultě, vypadal vcelku neškodně. Když ho z fakulty ve druháku vyhodili, zřejmě seznal, že hodinařina je jasná volba:-D Upřímně, byl jsem zděšen při zjištění, že ten klučík s rovnou šiltovkou, co do pěti neuměl napočítat, fušuje do hodinek za desetitisíce... Ale jak říkáš, není to ani tak o úmyslu lidi podvádět, jako spíš o zoufalství a neumětelství. 

No, na mě to celé působí tak, že pan Berkus není ani tak podvodník, jako zoufalec, který se dostal přeceněním vlastních schopností do dost těžkých finančních problémů a vytlouká klín klínem. Viz zmínka o nutnosti platit faktury, "ušetřené" tritiové trubice a další náznaky. Z této situace patrně pramení i "ochota" kooperantů.

Provedení hodinek je úděsné a odevzdat něco takového je vskutku drzost. Nebo znak zoufalství.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Na prosbu zakladatele vlákna ho jeden z moderátorů smazal. Což se mi hrubě nelíbilo, takže celé vlákno vracím zpátky. Jsme víceméně svobodné diskuzní fórum a žádný výrobce nebo prodejce si nebude diktovat, co se něm má nebo nemá psát.

Odkaz ke komentáři

Já jsem byl Ottou požádán taktéž o smazání tohoto vlákna, ale odmítl jsem to. OB mu vrátil peníze a převzal si hodinky - můj názor je, že díky tomuto vláknu. A při tom ho požádal o likvidaci tohoto vlákna a ukončení diskuzí o něm. Otto mu chtěl vyhovět, ale přišlo mi to krajně neetické. Lepší je zde zveřejnit, že vše nakonec dobře dopadlo. Píšu to já, neboť Otto je na dovolené někde mimo internet.

Odkaz ke komentáři

Docela škoda, že se k celé kauze vůbec nevyjádřil sám OB jakožto tvůrce. A uklidnit jednoho zákazníka tím, že mu vrátím peníze s tím, že popis jeho negativní zkušenosti bude následně sprovozen navždy ze světa a jeho anabáze pro ostatní případný zájemce navždy zapomenuta, mi nepřijde úplně dobrý řešení. Za lepší a rovnější bych považoval říct: "Jo, tohle jsem prostě po.ral, zákazníkovi vracím peníze a udělám maximum pro to, aby se příště nic podobnýho už neopakovalo". Takhle nad celou záležitostí stejně pořád zůstává takovej blbej stín pochybností pro případný další zájemce o jeho tvorbu. A jsem takřka stoprocentně přesvědčenej (obzvláště po tom "hezkým" článku na blogu OB, jak se mu tyhle hodinky fakt dobře dělaly), že kdyby tady kupující tuhle bídnou zkušenost s OB nezveřejnil, vrácení peněz by se zřejmě nikdy nedočkal.

Edit: A pokud je OB aspoň trochu soudnej, tak zřejmě ze svýho blogu stáhne i tu hezkou "Pohádku o dvou hodinkách", protože tón a forma, kterou je "pohádka" psána, novýho zákazníka asi zrovna nenaláká.

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...