Filip.J Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 Kamile, respekt! Taky si myslím, že by to tady mělo zůstat.
instant Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 Docela škoda, že se k celé kauze vůbec nevyjádřil sám OB jakožto tvůrce. A uklidnit jednoho zákazníka tím, že mu vrátím peníze s tím, že popis jeho negativní zkušenosti bude následně sprovozen navždy ze světa a jeho anabáze pro ostatní případný zájemce navždy zapomenuta, mi nepřijde úplně dobrý řešení. Za lepší a rovnější bych považoval říct: "Jo, tohle jsem prostě po.ral, zákazníkovi vracím peníze a udělám maximum pro to, aby se příště nic podobnýho už neopakovalo". Takhle nad celou záležitostí stejně pořád zůstává takovej blbej stín pochybností pro případný další zájemce o jeho tvorbu. A jsem takřka stoprocentně přesvědčenej (obzvláště po tom "hezkým" článku na blogu OB, jak se mu tyhle hodinky fakt dobře dělaly), že kdyby tady kupující tuhle bídnou zkušenost s OB nezveřejnil, vrácení peněz by se zřejmě nikdy nedočkal.Edit: A pokud je OB aspoň trochu soudnej, tak zřejmě ze svýho blogu stáhne i tu hezkou "Pohádku o dvou hodinkách", protože tón a forma, kterou je "pohádka" psána, novýho zákazníka asi zrovna nenaláká. prepac ale co to tu pises kolego. niekto doda pacientovi hodinky vystruhane pilnikom, zlepene zuvackou, po termine a s kyblom nadavok, a tebe je luto ze sa tu neobhajil? blbej stin pochybnosti? to teraz mame pana krivaka doslova nutit aby zaujal chlapsky postoj (haha), aby to akoze bolo objektivne? pravda a laska podla manualu? moznost ma predsa stale, cital to na beton cele a do detailu - vysledok vidime vyssie. myslim ze prave to je dokaz, ze to vobec skoda nie je a hovori to uplne kompletne vsetko co malo byt povedane. Kamil +1bod
nAscA Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 Jsem rad, ze to pro Ottu dopadlo tak jak dopadlo, moc jsem tomu neveril.A diky Kamilovi, ze se zachoval spravne.
Chorche Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 Zajímavé čtení. Vlastně ani nemusím nic psát,vše zaznělo. Pohádku o dvou hodinkach jsem si taky přečetl a jak vidno,sebereflexe je pro OB a jeho okoli zjevně cizí pojem. A dobre ty,Kamile!
marosh Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 prepac ale co to tu pises kolego. niekto doda pacientovi hodinky vystruhane pilnikom, zlepene zuvackou, po termine a s kyblom nadavok, a tebe je luto ze sa tu neobhajil? blbej stin pochybnosti? to teraz mame pana krivaka doslova nutit aby zaujal chlapsky postoj (haha), aby to akoze bolo objektivne? pravda a laska podla manualu? moznost ma predsa stale, cital to na beton cele a do detailu - vysledok vidime vyssie. myslim ze prave to je dokaz, ze to vobec skoda nie je a hovori to uplne kompletne vsetko co malo byt povedane. Kamil +1bod Si zabil.:-)
Hodo65 Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 prepac ale co to tu pises kolego. niekto doda pacientovi hodinky vystruhane pilnikom, zlepene zuvackou, po termine a s kyblom nadavok, a tebe je luto ze sa tu neobhajil? blbej stin pochybnosti? to teraz mame pana krivaka doslova nutit aby zaujal chlapsky postoj (haha), aby to akoze bolo objektivne? pravda a laska podla manualu? moznost ma predsa stale, cital to na beton cele a do detailu - vysledok vidime vyssie. myslim ze prave to je dokaz, ze to vobec skoda nie je a hovori to uplne kompletne vsetko co malo byt povedane. Kamil +1bodNevím jak Ty, ale já jsem zvyklej si vždycky poslechnout názor obou znesvářených stran.
nAscA Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 Tady ale byla znesvarena jen jedna strana, druha byla docela spokojena Pokud nepocitam chudaka Rusa, ktery se penez nedocka asi uz nikdy.
Návštěvník eloga Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 no nic, no koment, kamil ok+, jinak hrůza,* já bych jen něco podotknul k tomu pánovi z Ruska, je z Magadanu a menuje Ernest,to můžee být klidně potomek němců co je Stalin vystěhoval za války z Povolží na Sibiř do neobydlených oblastí a gulagů. V Magadanu sou zlatý doly, otřesné podmínky, dřív i dnes,Nechat si udělat hodinky privátně je tam jednoduší v Číně a ten člověk chudák mrknul do staré dobré kapitalistické Evropy, kde je to samý výrobce kvalitních hodinek ve Švajcu a v Bémenméren. Samý gut fabriky Rolex, Tuzex a Hardlex. A nadějnej je ten mladej, ten Berkutex, jen škoda jen že z toho nic nebylo, ani založení fabriky pro výrobu nožů a hodinek do tajgy pro lovce ztraceného času. , .**Kdyby si to ten Erni nechal udělat číně měl jich celý kontejner včetně reklamy. kdyby si otto koupil za desetinu ceny Seiko, bude na tom mnohem líp - a já taky, koukl bych se tu na Seiko, to je zdraví prospěšnější..**Sorry, good night.
instant Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 Tady ale byla znesvarena jen jedna strana, druha byla docela spokojena Pokud nepocitam chudaka Rusa, ktery se penez nedocka asi uz nikdy. za lutovanie Rusov sa tu dava ban, neblbni... Nevím jak Ty, ale já jsem zvyklej si vždycky poslechnout názor obou znesvářených stran. ....on tu niekto Majstrovi brani(l) napisat vysvetlenie? Chcel to riesit tak ako citas vyssie - vacsine z nas to staci k tomu aby si nechala zajst chut na papivyrobky. no nic, no koment, kamil ok+, jinak hrůza,* já bych jen něco podotknul k tomu pánovi z Ruska, je z Magadanu a menuje Ernest,to můžee být klidně potomek němců co je Stalin vystěhoval za války z Povolží na Sibiř do neobydlených oblastí a gulagů. V Magadanu sou zlatý doly, otřesné podmínky, dřív i dnes,......... a já taky, koukl bych se tu na Seiko, to je zdraví prospěšnější..**Sorry, good night. mne napriklad pomaha, ze ked idem chlastat, odlozim mobil a ne-chy-taaam sa ho, keby co sa dialo...
Návštěvník eloga Odesláno 26. července 2014 Nahlásit Odesláno 26. července 2014 instant, ty seš taky nadějnej novinář nebo mluvčí, pracuješ se slovem a textem ke svému prospěchu.... **
lucid Odesláno 26. července 2014 Nahlásit Odesláno 26. července 2014 Je dobře, že to vlákno tu zůstalo. Nejde jen o OB, ale v tom příběhu je obecně popsána řada kroků, kterých se třeba vyvarovat při jiných zakázkových obchodech. OB měl a má možnost se vyjádřit. A alespoň jednu větu typu: sorry, neuřídil jsem to, je to pro mne ponaučení, by člověk od chlapa očekával. Jinak bych osobně to VLÁKNO ZAMKNUL, případně promazal a nechal Ottovy příspěvky a věcný reakce s Ottovým dovysvětlením. Nic nového se do ?případu? již vnést nedá a ty naše plky příliš k užitku nejsou a orientaci v tom všem spíše stěžují.
t.p Odesláno 26. července 2014 Nahlásit Odesláno 26. července 2014 Na prosbu zakladatele vlákna ho jeden z moderátorů smazal. Což se mi hrubě nelíbilo, takže celé vlákno vracím zpátky. Jsme víceméně svobodné diskuzní fórum a žádný výrobce nebo prodejce si nebude diktovat, co se něm má nebo nemá psát.Díky Kamile.
Hodo65 Odesláno 28. července 2014 Nahlásit Odesláno 28. července 2014 Ze stránek OB zmizela "Pohádka o dvou hodinkách" .
grakij Odesláno 28. července 2014 Nahlásit Odesláno 28. července 2014 Pro další generace... V textové podobě http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:97X7WKwV9TkJ:hodinky-berkus.blogspot.com/p/pohadka-o-dv.html+&cd=1&hl=cs&ct=clnk&gl=cz Nebo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Odesláno 28. července 2014 Nahlásit Odesláno 28. července 2014 No, když to vidím zpětně, tak bych si nejradši dal pohlavek. To vlákno jsem na základě prosby autora smazal já. Přišel za mnou velice slušně a já jsem usoudil, že mu vyhověním pomůžu k urovnání jeho neshody s Berkusem. Když teď vidím ten eklhaft, co za tím byl schovanej, udělal jsem špatné rozhodnutí. Poučení pro příště. A já vůl stará se tady vytahoval, že nic nemažu. No nic, určitě mi to pomůže v budoucích podobných případech. Člověk chybu může udělat, blbec se z ní nepoučí.
Daemonultimate Odesláno 29. července 2014 Nahlásit Odesláno 29. července 2014 Celý to tu samozřejmě sleduju, tak si Romane myslím, že si zase tolik popel na hlavu sypat nemusíš. Rozhodnutí jsi provedl z nějakého důvodu (sám píšeš pro lepší urovnání sporu mezi zadavatelem a vykonavatelem) a pod okamžitým vlivem situace. Vlákno bylo zcela správně zachráněno a z mého pohledu to jen ukazuje, že práce modů není až tak jednoduchá a někdy dokáže být pěkně nevděčná. V takových případech se jistě vyplatí porada s ostatními moderátory.
šíma Odesláno 29. července 2014 Nahlásit Odesláno 29. července 2014 Teď jsem to teprve celé přečetl, je to opravdu síla a je dobře že vlákno zůstalo. Hodinky OB jsem viděl na >cenzura< a jen jsem si řekl že něco takového bych na ruku nedal a dál jsem se tím nezabýval.Celé mi to připomíná kauzu, kdy moji známí měli svatbu a jako jeden ze svatebních darů dostali od někoho poukázku na 50% slevu z ceny mistrovské kytary, kterou si následně nechali od "mistra kytaráře" vyrobit a zaplatili 12 000 Kč, což tedy mělo být 50% jakési virtuální vstupní ceny, tedy 24 000 Kč. Kdysi jsem se několik let zabýval vývojem a zakázkovou výrobou akustických kytar a tak jsem byl novomanželi požádán o posoužení jejich nástroje, neboť se jim prý nějak nezdál. No, zkrátím to, byla to jedna z největších hrůz které jsem kdy v životě viděl, hrubá tesařská práce snad se všemi prohřešky proti řemeslu, akustice apod., kterou samozvaný výrobce, nikoli nepodobný léčiteli, či senzibilovi, co v sobě ucítil schopnosti a nutkání se realizovat v dané oblasti, oblažuje a zušlechťuje své zákazníky a ještě má tu drzost chtít za svůj pochybný produkt nemalou sumu peněz. Nakonec to dobře dopadlo, "mistr" po urgencích a vyhrožování vrátil peníze a byl klid. Ale jistě jsou i případy, kdy si pouze nesednou dva lidi. Před několika lety jsem si nechal ušít řemen k hodinkám pro syna k Vánocům u mistra Šímy a když byl konečně v půlce ledna řemen po několika návštěvách, předělávkách apod. hotový, byli jsme nakadění jistě oba, touto cestou bych znovu nešel, ale byl bych ochoten toto zařadit k pravidlo potvrzujícím výjimkám. Takže poučení je takové, že je třeba ovládat svoji nezřízenou touhu po originalitě, nebo pak našinec dopadne jak Jiří Suchý z divadla Semafor, který zkřížil koniklec s pampeliškou, protože chtěl mít zvláštnost, konilišku a vyšel mu pampeklec...
Návštěvník Zmizík Odesláno 29. července 2014 Nahlásit Odesláno 29. července 2014 No, když to vidím zpětně, tak bych si nejradši dal pohlavek. To vlákno jsem na základě prosby autora smazal já. Přišel za mnou velice slušně a já jsem usoudil, že mu vyhověním pomůžu k urovnání jeho neshody s Berkusem. Když teď vidím ten eklhaft, co za tím byl schovanej, udělal jsem špatné rozhodnutí. Poučení pro příště. A já vůl stará se tady vytahoval, že nic nemažu. No nic, určitě mi to pomůže v budoucích podobných případech. Člověk chybu může udělat, blbec se z ní nepoučí.A tak si zas nesyp, Slunečníku, já si umím představit, jak Berkus ottovi říká "Dobře, já ti ty hajzle nevděčnej ty prachy vrátím, ale nejdřív se postarej, ať zmizne ten článek." Takžes třeba posloužil dobré věci.
šíma Odesláno 30. července 2014 Nahlásit Odesláno 30. července 2014 Teď jsem to teprve celé přečetl, je to opravdu síla a je dobře že vlákno zůstalo. Hodinky OB jsem viděl na >cenzura< a jen jsem si řekl že... Proč mi to přípomíná tohle..? Jen ten podpis chybí. Švejk vzal tu domácí relikvii a četl:Milá Aninko! Máme se zde velice dobře, všichni jsme zdrávi. Sousedka vedle na posteli má skvrnitý ??? a také jsou zde černé ????????? . Jinak je vše v pořádku. Jídla máme dost a sbíráme bramborové ?????? na polívku. Slyšela jsem, že je pan Švejk už ?????? , tak nějak vypátrej, kde leží, abychom po válce mohli mu dát ten hrob obložit. Zapomněla jsem ti říct, že na půdě v pravém rohu je v bedničce jeden malej pejsek ratlíček, štěňátko. Ale to už je kolik neděl, co nedostal nic žrát, od tý doby, kdy si pro mne přišli pro ????????? .Tak myslím, že je už pozdě a že už je ten pejsek taky na pravdě ???? .A přes celý lístek růžové razítko: Zensuriert. K. u. k. Konzentrationslager Stainhof.
filo-boxer Odesláno 30. července 2014 Nahlásit Odesláno 30. července 2014 O co ti jde? Odkazy na kibiho stranky tu nejsou trpeny, to je cele. Nedelej Zagorku.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.