sqad Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Já bych byl rád také rezervovaný, ale Ondřej mě svými příspěvky vůbec nepřesvědčil. Ono by možná také neškodilo upřesnit alespoň v jakých řádech se pohybovala výsledná částka za to "dílo". Pokud šlo řádově o pěticiferné sumy, je zvláštní, že Ondřej nesepsal smlouvu o dílo. Z jeho studií ji sepsat umí:-)
df-otto Odesláno 31. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Zdravím všechny členy chronomagu. Už toho bylo napsáno hodně, tak ještě trochu napíši. Nemám zapotřebí nikoho anonymně urážet, pan Ondřej Berkus mě zná osobně, pro něj nejsem anonymní tvář z internetu. Musím uznat, že jsem panu Ondřeji Berkusovi tykal, má přibližně poloviční věk a připadalo mě to zcela normální. Na jeho požádání jsem mu začal vykat, přesto mně pan Ondřej Berkus neustále tyká do dnešní doby. To Vás však nemusí zajímat ani trápit. 1. Poškozené hodinové kolo bylo, oprava proběhla v hodinářství STRNAD Brno Veveří. Doklad jsem předal panu Ondřeji Berkusovi. 2. Vynechání závitu jak je vidět z fotek nedošlo, na pouzdře je vidět pokus o výrobu závitu. Důvody proč k tomu nedošlo, nebudu řešit. 3. Pan Ondřej Berkus se mě snažil přesvědčit na řešení, které se líbí ostatním klientům, já jsem chtěl jednoduché, přehledné a funkční hodinky zatěsněné proti prachu a vodě. Slova, které zde popisuje slovy jako 'blbost' a 'hovadina' nemám ve svém slovníku. Cenu navrhnul pan Ondřej Berkus a má pravdu protože mě zaskočila, byla o 50% vyšší než u hodinek Princesa Azul, já s ní souhlasil a druhý den jsem dostal email s textem už mám odracováno a je potřeba zaplatit zálohu. Tu jsem obratem zaplatil. 4. Děkuji, že pan Ondřej Berkus přiznává, že se nechal zapírat a nezvedal telefon, neodpovídal na emaily. Rozdíl je jen v pointě, když jsem se dovolal, vedl monolog pan Ondřej Berkus a na jeho sprosté nadávky mám svědky. Jak je zde potvrzeno dokázal jsem se mu dovolat ze zahraničních čísel a začalo to krásně a medově a po zjištění kdo volá, spustila se na mě palba sprostých slov. 5. Materiál na pouzdro mě pan Ondřej Berkus ukazoval již při mé osobní návštěvě. 6. Konečnou cenu mě pan Ondřej Berkus zdělil do telefonu s tím, že mě udělá malou slevu. To je důvod proč jsem měl peníze nachystány přesně. 7. Při jednání o hodinkách jsme byli v dílně sami a o nevratné záloze nepadlo ani slovo, smlouvu o dílo pan Ondřej Berkus nechtěl řešit, protože je solidní výrobce hodinek. MUSÍM DÁT ZA PRAVDU PANU ONDŘEJI BERKUSOVI, ŽE JSME SE VZÁJEMNĚ DOHODLI NA ODSTRANĚNÍ PŘÍSPĚVKU. Bylo to racionální oboustranné a prospěšné řešení, nikomu to již nepomůže, ani neprospěje a já osobně se nemám zájem dívat a vzpomínat dalších 40 nebo 60 let na tento příběh. Podle mě je to zcela zbytečné a každý má dostat druhou šanci. Podle mého názoru i pan Ondřej Berkus, proto jsem požádal písemně ROMANA o odstranění příspěvků. Tímto všechny prosím nenadávejte Romanovi, bylo to od něj splnění MÉHO PŘÁNÍ. Závěr: To již nebudu řešit, kam se poděli tritiové kapsle, nemám tušení, když tam nebyli. Chybějící závit, těsnění a lepený ciferník byl pro mě šok. Prostě zde se jasně ukazuje ta chyba v komunikaci s klientem. Na rotoru jsem chtěl svoje jméno ve spodní části, vždyť podle představy to měli být moje hodinky, jak je vidět na fotkách záhadně se objevilo nahoře. Prostě spodní část je moc silná na nějaké prořezání jak jsem se dozvěděl. Jak se zde zase ukázalo, pan Ondřej Berkus má zde svůj tábor svých obdivovatelů a tudíž jim doporučím, pokud si někdo myslí, že panu Ondřeji Berkusovi křivdím a ubližuji, mám jen jedno doporučení, seberte odvahu tak jako já, zaplaťte zálohu a zadejte panu Ondřeji Berkusovi výrobu svých vysněných hodinek, tak jako jeden bídný červ co nepřispíval do zdejšího fóra již mám zkušenost s bílou holubicí a dovolil jsem si upozornit na nedodržení dohody. Panu Ondřeji Berkusovi jsem nevyhrožoval, ani jej nijak nekontaktoval. Podle telefonních výpisů se dá zcela jasně zjistit, že mě zavolal pan Ondřej Berkus, navrhnul zpětné finanční vyrovnání. To proběhlo dle naší dohody. Tak jak jsem psal Romanovi vše na závěr proběhlo v pořádku. Pan Ondřej Berkus si převzal hodinky zpět a mě vrátil celou částku. Přeji mu tímto všechno dobré v dalším životě a mnoho spokojených a trpělivých zákazníků. Otto JirkaNež jsem se mohl vyjadrit , bylo vlákno zamčeno. Mohl by prosím někdo tohle přesunout na jeho konec, ať je pro budoucí reference jasné, o co jde? Diky Takže, zákazníkovi včera uběhla lhůta pro vyřešení tohohle nepořádku. To samozřejmě neproběhlo, takže to s ním budu řešit jiným způsobem. Nicméně, k vysvětlení toho, co tady pan Jirka předvedl. V první řadě, na hodinkách došlo k chybám ve výrobě, o tom není pochyb. Údajně poškozené hodinové kolo je možné a chybějící závit je vyloženě moje chyba, zdaleka ne tak velká jako to, že jsem tu práci vůbec vzal. Bylo to ještě v době, kdy jsem neměl stálé zaměstnání a hodinky byly jediný zdroj příjmů. To už je teď jinak a i díky tomu si můžu (a musím) vybírat, na čem budu pracovat, jak přítelkyně zmínila na blogu. Proč došlo k vynechání závitu a proč se celá situace takhle vyvinula, má samozřejmě důvody na obou stranách. Pan Jirka tu popsal svá uskali , bez toho, aby se mě vůbec pokusil kontaktovat. Než jsem s ním stihl situaci vyřešit, nechtěl jsem nic z toho komentovat, ale pokud chcete vedet , jak věci probíhaly i z druhé strany, čtěte prosím dále. Pan Jirka mě kontaktoval ohledně výroby hodinek. Jako každého zákazníka, pro kterého je to možné jsem ho pozval k sobě do dílny, aby se podíval na všechny materiály a podobně. A tady je zárodek celého problému. Mezi mými zákazníky (zvlášť, když ode mě mají hodinek několik) panuje určitý respekt mezi zadavatelem a tvůrcem. Od pana Jirky tohle nikdy nenastalo. Asi po dvaceti minutách jednání mi začal bez problému tykat, moje návrhy odbýval slovy jako 'blbost' a 'hovadina' . Přiznám se, povýšeněji se mnou ještě nikdo nejednal. Po domluvení hodinek mi s výrazem obrovské křivdy schválil cenu a odjel. Co nastalo potom mě malém přimělo utopit telefon. Pan Jirka mi volal i dvacetkrát denně, pokaždé mluvil o tom samém, nenechal se odbýt, byly to opravdu telefony, kdy pan Jirka vedl monology, poslouchal se běžně i hodinu, volal v šest ráno, v deset večer. Několikrát jsem mu řekl, že je práce na hodinkách časově náročná a že mu těžko sdělím zprávy o postupu v rámci dvou, tří hodin. Opět žádný respekt. Časem jsem telefon přestal zvedat, jednak mi byly jeho monology nepříjemné, jednak jsem opravdu potřeboval udělat i nějakou praci. Pak začaly SMS zprávy: ' to ti nestojím ani za zvednutí telefonu?' a podobně. Přítelkyně používá můj telefon na volání, takže jsem jí tyhle zprávy raději ukázal, s tím, od koho jsou. Nijak dvakrát ji to nepobavilo. To, že mi pan Jirka volal z cizího telefonu a pak vedl monology o tom, jak mu nezvedám telefon už mě opravdu dostalo, proto jsem mu jasně a důrazně vysvětlil, aby na mě nepoužíval triky ze střední školy. Když mě pak nazval 'ty spratku', vysvětlil jsem mu, že jsme spolu husy nepásli a už vůbec si netykáme. Žádné sprosté slovo z mé strany nezaznělo. To je jenom jedna z lží, kterou pan Jirka tuhle záležitost opředl. Hodinkami jsem se postupně prokousal přes další úskalí jako nesehnatelný materiál na pouzdro, celou věčnost trvající řezání ciferníku a podobně. Pan Jirka si v průběhu výroby vymyslel ještě další věci, které se projevily na ceně. Opět nulový respekt, myslel si, že jsme se domluvili na ceně a ta je konečná i když si přidával věci do zadání. Takhle to vážně nefunguje. Při předání jsme se sešli v Brně, předal jsem hodinky, panu Jirkovi jsem sdělil spočítaný doplatek ( který už věděl po telefonu) a protože mi přišlo, že je to nějak hodně, pár tisíc jsem z ceny ubral. Jaké bylo moje překvapení, že si pan Jirka přinesl částku zaokrouhlenou dolů na celé desetitisíce. Nulový respekt, prostě beze slov prohlásil, že si určí cenu. Kývnul jsem, slevil dalších pár tisíc, chtěl jsem to mít za sebou. Moje překvapení, že tady pan Jirka píše, lže a zveřejňuje korespondenci, aniž by mě kontaktoval, si určitě dokážete představit. Zvlášť, když se mě ani nepokusil kontaktovat. Po několika urgencích se mi ozval, s tím, že mi vrátí hodinky a já mu vrátím peníze. Připomněl jsem mu, že, jak mi schválil při zadání, je záloha po započetí práce nevratná. To samozřejmě popřel a na mou připomínku, že u jednání byl přítomen můj bratranec reagoval : 'klidně si sezvi celou rodinu, já to popřu a pokud nedostanu všechny peníze, budu pokračovat na zahraničních fórech, Facebooku, založím web, dokud tě kompletně nezničím' . Opět jsme u tykání. Opět jsem kyvnul, ovšem pod podmínkou, že tato diskuze zmizí. Upřímně, kdo z Vás by chtěl, aby se o něm něco takového psalo, zvlášť, když je to z velké části fikce? Jen nevím, jestli mě víc mrzí výbuch pana Jirky nebo reakce místních gentlemanů, kterým nedělá nejmenší problém pustit se pomalu do mých prapředků a nenechat jednu nit suchou. Ale jsme na internetu, jste anonymní, tak proč nelynčovat pod heslem : 'pověste ho vejš, ať se houpá' . S panem Jirkou jsem se dohodl, dostal zpátky veškeré peníze a vrátil mi hodinky ( narozdíl od Ernesta z Ruska, který má peníze i hodinky). Také se zavázal, že se postará o odstranění tohohle svého internetového omylu ( když uznal, že pochybil a neměl sem nic psát) a už se k věci nebude vyjadřovat. Považoval jsem věc za vyřešenou. To, co se tady děje potom a to, jak se mnou pan Jirka odmítl komunikovat pro vyřešení je předmětem sporu mimo chronomag. Na závěr: V hodinkách bylo dvanáct tritiových kapslí, kam se poděly mezi předáním hodinek a fotkami pana Jirky ví jen pan Jirka a jeho hodinář. Těsnění - pan Jirka trval na co nejmenší tloušťce hodinek a můj návrh na tekuté silikonové těsnění místo o-kroužků přijal a schválil. Lepený ciferník - další věc, o které pan Jirka věděl a schválil. Bylo mu vysvětleno, že použitý strojek musí mít tak tenký ciferník, že není v mých silách jej vyfrézovat s nohami pro uchycení. Rotor - ten jsem chtěl nechat plný, ale pan Jirka trval na tom, aby nesl jeho jméno. Potom, co se rozhodl, že mám rotor raději prořezat, jsem tak učinil. Nechápu tedy jeho ironickou poznámku na tohle téma, když prořezání rotoru vymyslel on. Samozřejmě je pravděpodobné, že pan Jirka svoje omyly popře a celá situace se tady bude rozmazávat ještě dalšího půl roku, s dalšími gentlemanskými komentáři. Ale s tím bohužel nic nenadělám. Moje vysvětlení máte a čemu se rozhodnete věřit je vaše věc. S pozdravem Ondřej Ps: dotazy klidně smerujte do pm, e-mailu nebo na telefon.
cali Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Tiez hlasujem za aspon k radove odhalenie finalnej sumy. To co je na fotkach v uvode vlakna by povedzme za 20K neboli zle hodinky, za 200K by to bol naopak zly vtip. Odhadujem ze to bude nieco medzi tym, takze bez toho aby sme vedeli ku ktorej hranici to ma blizsie si proste obrazok neurobime.
USER47 Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Princesa Azul se tu prodávaly za 40k, jestli tyhle byly o 50% dražší, tak to dělá plus mínus 60k CZK. Ty fotky jsou každopádně dost masakr. btw: Je zvláštní, že zrovna Berkus z přitahuje ty údajně bláznivý jedince, co chtějí naprosto bezdůvodně obětovat nemalý úsilí na zničení jeho pověsti a poctivého živobytí.:-D
NIGHTinGALE Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Cali, z textu jsem pochopil, že cena byla cca. 3.000 dolarů.Pokud jsem to pochopil správně, tak je to dost smutné
Karlos Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Já jak to sleduju, tak už vidím, že chyba byla z obou stran a pravda bude jako obvykle někde uprostřed.Na jedné straně zákazník, kterému připadá normální u objednávky za několik desítek tisíc druhé straně tykat, a na druhé straně nezkušený a nepřipravený výrobce. To nemohlo dopadnout jinak než špatně.Edit: Takový souboj dvou eg
IzTaPa Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Na jedné straně zákazník, kterému připadá normální u objednávky za několik desítek tisíc druhé straně tykat, zajimava konstrukce - castka, o kterou jde, urcuje i jazyk a formu vyjadrovani. pokud obe strany nepouzivaji spravny jazyk, jsou a priori vinni? od jake castky se pak ma pouzivat francouzstina, jazyk diplomacie?
Hodo65 Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Zásadní problém bych tady viděl v tom, že oba dva měli už zpočátku ze svý spolupráce dost divnej pocit (byť by to bylo třebas jen to, že si "nepadli do oka"), přesto ovšem oba pokračovali dál. Vzájemný antipatie od začátku spolupráce a dlouhá realizace, to prostě jinak nemohlo dopadnout.
Sphinxx Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Venezuelská telenovela hadr :D ... Snad už je konec téhle super-story a Ti co ji sledovali si příště dají pozor, já si z toho své ponaučení vzal a jestli budu jednou trochu ve vatě, obrátím se zde: http://www.jaquet-droz.com/en a nebo zde: http://www.vacheron-constantin.com/en2/ . Do tý doby mi budou stačit Steiny a nějaký "ušmudlaný" Béčka do foroty, případně G-Shocky do opery :D . EDIT: Jooo a abychom to měli závěrem bez "detektivky" alá "detektiv Murdoch", tak ještě nahoďte tu cenu hoši, myslím, že to už je to nejmenší po tom, co se tady odehrálo a je to takovej "zlatej hřeb večera" .
cali Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Beriem spat to s 20K a uchadzajucimi hodinkami... (preskumal som povodne iba fotky na prvej strane vlakna). Moj zaver je teraz uz jasny. Ak boli hodinky za viac nez desiatku, tak to co je na strane druhej pan majster do sveta vypustit jednoducho nemal a chovanie zakaznika, akekolvek nepatricne, na tom nic nemeni.
Z. Paul Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Jestli bylo chování Jirky Otty nevhodné, nevím jak by se označilo chování mé, kdybych zjistil jak skvělý "mistrovský" dílo jsem dostal o rok později než bylo původně dohodnuto, které bylo oproti tvrzení zhotovitele a několikanásobném ujišťování jiné než se dohodlo, a ještě k tomu i přes toto ujištování něco chybělo (ty trubice mi nejdou do hlavy, jak tam mohly být, když tam nikde neni vidět lepidlo od těch co zmizely). U minulého díla jsem se O.B. zastával, protože podal dlouhé vysvětlení proč a jak. Ted napsal další dlouhý příběh, a já mam pocit, že jediné co mu jde je se vymlouvat a házet vinu na zákazníky, plus vyjádření, které psala přítelkyně. To mi stačí na to, abych věděl, že ikdybych měl budget na projekt hodinek podle sebe, tak O. B. bych se vyhnul obloukem. Za vlákno jsem rád, stejně jako to, že se J. O. vrátily peníze zpět jen ten čas a nervy už zpět asi nedostane, o hodinkách snů nemluvě - tak snad někdy v budoucnu u jiného zhotovitele to klapne podle představ
Karlos Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 zajimava konstrukce - castka, o kterou jde, urcuje i jazyk a formu vyjadrovani. pokud obe strany nepouzivaji spravny jazyk, jsou a priori vinni? od jake castky se pak ma pouzivat francouzstina, jazyk diplomacie? Vinni ne, ale prostě se neshodnou. Oba mají vlastní odlišnou představu o způsobu komunikace a vedení obchodu.
TomNguyen Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Cena byla dle Otta stejně u toho Rusáka, takže cca 2500 EUR
gougy Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Vinni ne, ale prostě se neshodnou. Oba mají vlastní odlišnou představu o způsobu komunikace a vedení obchodu.Přičemž jedna z nich - minimálně představa obdržet za své peníze dohodnutou práci v termínu, mi přijde poměrně standardní.
Sphinxx Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Hmmm, za to by v tom případě byly nový SMP .
Radek124 Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Boha jeho, je snad úplně jedno jak se choval napálený platící zákazník? Podstatné je že Mr Papi zbastlil nestoudný drek za který mu nebylo stydno vyinkasovat peníze. A dalších pár týdnů (po které tu visela tato výživná debata) mu trvalo pumpnout nějakého jiného kořena o prachy, aby mohl Ottovi vrátit to oč jej de-facto podvodem připravil - samozřejmě bez úroků a smluvních pokut za nedodržení lhůty, protože se "solidním živnostníkem" přece není důvod uzavírat smlouvu...
nAscA Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Tykani-vykani. S kymkoliv z tohoto fora jsem se setkal, vzdy jsme si takali. Starsi, mladsi, vzdyt je to fajn. Jinak mne nekdo sproste vynadat do telefonu, tak bych pozadoval rovnou penize zpet.
Denjl Odesláno 1. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2014 přesně, s nikým z fóra jsem si nikdy nevykal.... a to mě je 26 a většině se kterýma jsem dělal nějaký delal bylo víc Tykani-vykani. S kymkoliv z tohoto fora jsem se setkal, vzdy jsme si takali. Starsi, mladsi, vzdyt je to fajn. Jinak mne nekdo sproste vynadat do telefonu, tak bych pozadoval rovnou penize zpet.
instant Odesláno 1. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2014 Ja myslim ze Berkusova SEO karma je nakrmena, tema vycerpana, navrhujem to tu zamknut a zaramovat. Pripadne virtualny betonovy sarkofag s prislusnym oznacenim. Adrenalinovych turistov sa rodi stale dost.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.