Přejít na obsah

Hasňa's Damasko in-house world

Hasňa

Doporučené příspěvky

Oni na rozdíl od tebe dokázali debatovat i o hodinkách a ne jen o růstu cen napřesrok. ;)

A myslím že neutekli ale prostě odešli aby nemuseli číst tady ty tvoje kydy.

Nomen omen? Asi není třeba opakovaně potvrzovat, že ne.. Ale když se cítíš být jediným spravedlivým mezi všemi :frusty:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník dlubix

Kdybys aspoň chvíli držel hubu.

Marosh sorry, ale ne. Když si mě někdo vezme do huby, budu reagovat.

Edit: i když máš vlastně pravdu. O "mrtvých" jen dobře, takže už mlčím

Upraveno uživatelem dlubix
Odkaz ke komentáři

Návštěvník tonytrubka

Nomen omen? Asi není třeba opakovaně potvrzovat, že ne..

edit

Nevěděl jsem že si k tomu kamil založil spešl vlákno,vidím ho až teď.

Upraveno uživatelem tonytrubka
Odkaz ke komentáři

kludne odtialto padajte ak nemate chut na konstruktivnu diskusiu. ja len hovorim to co nam bolo povedane a to je, ze bezne ocelove lozisko rotora by malo byt menene v urcitom servisnom intervale (u damasko nam povedali 5 rokov). dovod na vymenu loziska rotora moze byt hlavne ubytok rezervy natahu resp. nizsia efektivita natahu. a mnoho hodiniek tymto naozaj zvykne trpiet hlavne ked sa blizi servisny interval.. ak mate ine informacie kludne si ich vypocujem.

Trošku se mi nezdá ten úbytek rezervy nátahu. Ano, rotor se nebude tolik točit, ale za den rukou vykonáš tolik pohybu, že by jsi hodinky natáhl minimálně 2x. Je super, že mají lepší ložisko, které tě přežije, ale s tou Etou bych to tak tragicky neviděl. 

Odkaz ke komentáři

..Co se tyce povrchoveho kaleni pouzder, uz se tuu o tom psalo. Mekke pouzdro a tvrda povrchovka, co to muze casem delat ? Navic, nevim nevim s opravitelnosti...

Aldo, nerez je tvrdej. Aji, kdyz je surovej, je tvrdej. To, ze pouzdro bude mit o neco mensi tvrdost uvnitr, nez na povrchu, je uplne jedno. To neni jako vajicko, mekkej bilek, zloutek a tvrda skorapka. tobe tvrdost na povrchu staci, protoze ti jde primarne o oteruvzdornost...

Odkaz ke komentáři

Marosh sorry, ale ne. Když si mě někdo vezme do huby, budu reagovat.

Edit: i když máš vlastně pravdu. O "mrtvých" jen dobře, takže už mlčím

jasny provokater a asi maznacik miestnych modov si ty. kazis hodinkovu diskusiu a ja byt moderatorom, BAN by si dostal hned pri prvej provokacii. schvalne si spravme prierez prispevkami aldu, bedjassona a teba a skusme zhodnotit kto robil toto forum atraktivnejsim a hodnotnejsim....

Trošku se mi nezdá ten úbytek rezervy nátahu. Ano, rotor se nebude tolik točit, ale za den rukou vykonáš tolik pohybu, že by jsi hodinky natáhl minimálně 2x. Je super, že mají lepší ložisko, které tě přežije, ale s tou Etou bych to tak tragicky neviděl. 

ubytok rezervy natahu je prave jeden z faktorov, ktore v Damasku zdoraznovali. U Damasko inhouse kalibrov by tento jav vobec nemal nastat narozdiel od ETA kalibrov atd..

Odkaz ke komentáři

jasny provokater a asi maznacik miestnych modov si ty. kazis hodinkovu diskusiu a ja byt moderatorom, BAN by si dostal hned pri prvej provokacii. schvalne si spravme prierez prispevkami aldu, bedjassona a teba a skusme zhodnotit kto robil toto forum atraktivnejsim a hodnotnejsim....

ubytok rezervy natahu je prave jeden z faktorov, ktore v Damasku zdoraznovali. U Damasko inhouse kalibrov by tento jav vobec nemal nastat narozdiel od ETA kalibrov atd..

Já věřím, že to tam říkali. Pouze hledám logickou vazbu mezi horší rotací závaží a kratší doby nátahu, když za den bez problému natáhneš hodinky z nuly naplný nátah. 

Odkaz ke komentáři

Taky mi uniká souvislost opotřebovaného ložiska rotoru a rezervou chodu. Nedošlo tady ke komunikačnímu šumu? Nemyslel Konrád obecně, že u ETA dochází časem k opotřebování ložiska a snižování rezervy chodu, ovšem bez vzájemné souvislosti? A zlepšováky v jejich kalibrech tyto dva neduhy eliminují?   

Odkaz ke komentáři

Mne se v lozisku rotoru u ML (Sellita 220) to lozisko nejak vycvachtalo nebo co, poustelo to olej a nenatahovaly se spravne, poradil si s tim pan Broz. Takze nerealny to rozhodne neni.

Edit: foto jako dukaz misto slibu:) Ani ne ctyri roky stary hodinky, 99% casu se tocily na winderu.

post-6006-0-83704000-1433534769_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

Ked o danej informacii pochybujete tak kludne napiste mail do Damaska a informujte sa. Ja pisem to co som pocul na mieste kde hodinky vyrabaju a predpokladam, ze vedia o com hovoria.

Konradeje deti samozrejme nehovorili, ze kazda ETA co nema keramicke lozisko sa zacne do 5 rokov zadrhavat a kazit. Uvedomte si, ze sa tu bavime o inovaciach, ktore maju eliminovat MOZNE problemy a predlzovat servisne intervaly.

Odkaz ke komentáři

Hasňo, sedíš?

38mm, inhouse...

To jsou proporce co?

Dnešní Instagram...

Už sedím. Nemůžu se ani zvednout. Uhrál jsem celých, úžasných 19 stablefordů. Ostuda. Hodinky nádherné. Cartier ke mě promlouvá. Má téměř bezchybnou image. Ale Damasko zase nemá žádnou a to se mi taky hodně líbí.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...