organic Odesláno 27. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2014 (upraveno) Nebo si v Beskydech delej sushi sam, jako ja... Upraveno 27. listopadu 2014 uživatelem organic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 27. listopadu 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2014 (upraveno) No, na to nemám trpělivost. Sushi je sice super, ale těšínský chleba se sádlem a kvašák k tomu kdykoliv budu chtít, na to se docela těším. Taky pizza je ve Fukušimě lepší, než kdekoliv tady. Střádat snad nebudem. Ale to neznamená, že bych se nenechal pozvat na dobré sushi! Upraveno 27. listopadu 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 27. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2014 Suschi si můžeš dát i ve Frndě (OC Frýda). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 27. listopadu 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2014 To je ten, jak je Carrefour? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 27. listopadu 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2014 Aha. No fajn, to je blízko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chosef76 Odesláno 27. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2014 Asi tě zklamu . Není v tom žádná úvaha, jen racionální kalkul. Sbírku jsem už před 1,5 rokem rozprodal kvůli cashi, která ve finále padla na něco úplně jinýho. Pak jsem v březnu koupil Rolády, protože to pro mě jsou definitivní hodinky. Ty jsem prodal zase kvůli cashi, tentokrát na umoření kusu hypotéky (OK, původně na BMW M5, ale snažím se chovat zodpovědně). Z hodinek mi zbyly jen Steinharty (aktuálně v prodeji ), který ale nejsou nijak zvlášť vodotěsný a jsou (po pohodlných Roládách) velký. Hledal jsem teda velikostní náhradu za Rlx, univerzální otloukánky, kterých mi nebude extra líto, něco vydrží a který zase časem zaměním za Rolex. Koketoval jsem s MM300, ale jsou IMHO strašně vysoký. Pak jsem okukoval Sinny, Eterny a pak jsem si vzpomněl, že se mi DA36 líbily vždycky, parametrově nejsou úplně špatný, a tak jsem je včera v náhlým popudu koupil. Nic víc v tom není. A jinak ano - loni toho šlo z baráku dost: Zenith Defy, Breitling, Omega, 2x Sinn, Panerai, IWC... To jsem dopad . To je smutný příběh...mám z něj husí kůži jak pralinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 28. listopadu 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2014 (upraveno) Na dnešní schůzku na policii jsem si radši vzal hodinky, co něco vydrží a moc se nelesknou. Upraveno 28. listopadu 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 29. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2014 a to byl Hasnuv posledni prispevek na dlouhou dobu, ve vazbe nema internet just kidding, a kdy se vlastne vracis natrvalo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 29. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2014 Hele, už se neozval - nemalujte čerta na zeď. Třeba se teď benga perou o správné německé toolovky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2014 Tak zase doma. Damasko jako kauci naštěstí nechtěli. Kdo by je taky chtěl, že ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2014 Natrvalo se vrátím, až postavíme a až půjde junior do první třídy. Tedy tak za dva roky. Na návštěvu pořád ještě času dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 4. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2014 (upraveno) Že začátku jsem ten origo řemen vnímal spíše chladně. Klukům v Praze se zpočátku líbil více, než mě. Ale už je na ničem jiném nenosím. Je to do detailu propracovaný řemen. Stále voní novotou voda mu nedělá nic, barevné ladí s hodinkami dokonale. Upraveno 4. prosince 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Alda Odesláno 4. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2014 (upraveno) Original co jsem mel k DA36 vydrzel slusnou sodu. Bazen, more, manualni prace, sport, pot, nesm.del a vydrzel. Jen byl uz hnusny. Za normalnich podminek by slouzil dodnes. Fajne remeny ma Konrad. Upraveno 4. prosince 2014 uživatelem Alda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 4. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2014 Aldo, ty jsi měl tenhle nový? Ten je teď i na 36 se žlutozelenou niti.Řemen je super. Echt tool, sedne k nim. Jeden z těch mála řemenů, který pocitově nesráží bytelný hodinky do oblekovek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 4. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2014 (upraveno) Jo, je to tak, ale bál jsem se to sem napsat takhle na přímo a bez obalu. Díky nekonečné ochotě a vstřícnosti Chronoshopu mám ještě stejný jen s červeným prošitím a preklápěčkou, ale přes to, že materiál a povrchovka té spony snese přísná měřítka, její mechanismus spojení s řemenem ne. Je tam jen takový kolíček s kloboučkem, který se potlačí dírkou a to je vše. Žádné zaklapnutí něčeho, žádné zajištění. Funkční to možná bude, ale inhauzní Damasko za kilo si člověk kupuje protože technologicky, materiálově a invenčně, jsou ty hodinky zcela nekompromisní a na současné špičce pelotonu; stejné materiály a technologie v kalibru a pouzdře používá JLC a Patek v hodinkách za půl míče a víc. No a to ta preklápěčka teda skutečně není. Ta jejich klasická, pravěká trnovka vypadá skvěle. Na ní ovšem zase není co vymýšlet, že ano, stačí ji udělat festovně a zakalit v ledu. Mimochodem zcela stejné ty řemeny taky nejsou, ten pro trnovou sponu má ještě ochranu pod sponou. Upraveno 4. prosince 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Alda Odesláno 4. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2014 Aldo, ty jsi měl tenhle nový? Ten je teď i na 36 se žlutozelenou niti.Řemen je super. Echt tool, sedne k nim. Jeden z těch mála řemenů, který pocitově nesráží bytelný hodinky do oblekovek.Ne ne, mel jsem ten puvodni bombirovany. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 4. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2014 Chtěl jsem to ještě hodit do toho svého příspěvku, ale pozdě. Takze sem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 4. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2014 (upraveno) Quote:"... This is an extraordinarily sophisticated movement. Let's start with the balance wheel. This is a free sprung balance, which means it lacks a regulator. This is a characteristic of most high-end chronometers..... But not all free sprung balances are, apparently, created equal. The ultimate style of variable inertia balance is usually considered to be the Patek Gyromax balance, which is also used by Audemars Piguet--and Damasko. The difference in this balance as compared to say an Omega 8500 is that instead of timing screws, tiny adjustable weights are found on top of the balance. The weights themselves are unbalanced, which is to say they have a heavy side and a light side. By rotating these weights, called collets, two at a time, a skilled watchmaker can change the rate of the watch without need of a regulator. The advantage of this style is that there are no screws sticking out of the balance wheel, making it more compact, and ultimately allowing the use of a larger balance wheel in the same space. These days, timing screws on Omegas and Rolexes are actually on the inside of the balance wheel, making this less of an issue, but there is yet another advantage to the Gyromax style: aerodynamics. Due to their shape and location, the weights are less likely to cause drag compared to timing screws, making for a more efficient system, but also reducing the effect of changes in the viscosity of air due to the temperature. Ultimately, therefore, free sprung balances are, at least, on paper more stable than regulated balances, and Gyromax style balances more efficient and perhaps even more stable than non-Gyromax style variable inertia balances........ Most brands would be very proud to make a Gyromax style free sprung watch and would call it a day there. But not Damasko. They continued innovating with their own proprietary silicon hairspring, called the EPS spring. As you may already know, currently only elite makers have access to silicon hairsprings--Patek, Breguet, Omega, Ulysse Nardin and recently Rolex........ But Damasko didn't stop there. They added a silicon escape wheel just to round it out. Silicon escape wheels are even rarer than free sprung balances and silicon hairsprings--I can think of only a few companies that use them, Ulysse Nardin and Patek being the two big proponents, although recently Zenith has made this part available in some high-end models. The upcoming Maurice Lacroix Gravity made news simply by announcing it'd be using an all-silicon escapement, which shows just how impressive this part is..... like a few other elite brands like Omega and Jaeger, the rotor glides on ceramic ball bearings--these are actually Damasko's ball bearings.... it's incredibly advanced--it is no exaggeration that these technologies are normally not found until you spend 4 times as much.... It's incredibly advanced movement - it is no exaggeration that these technologies are normally not found until you spend 4 times as much.... This is an absolutely amazing set of specifications for a watch under $20,000, let alone under $5000 and from a manufacturer who produces fewer watches in a year than Rolex produces in a day.... " Upraveno 4. prosince 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 4. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2014 (upraveno) Další detaily tady. Už se to tu probíralo. http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=1047910 http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=1049306 Upraveno 4. prosince 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 5. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2014 (upraveno) Mazal jsem staré fotky na záloze Googlu, tak sem tři dám, i když už tu možná byly. Jedna současná, jako ukázka toolovské čitelnosti, a dvě vzpomínky na léto a Schaffky. Upraveno 5. prosince 2014 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se