Jarett Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Odesláno 1. října 2017 No a to si prave nemyslim. Ten zajem o prvni knihu byl taky ve vlnach. Byly casy, kdy lezela skladem bez povsimnuti.Na druhou stranu i kdyby byla za 1600, tak furt lepsi nez prvni vydani za 4k na Aukru, ne? Ad Aukro ... například já jsem jich před pár lety, tehdy ještě jako spolupracovník Eltonu, kde jsem je nakoupil, vzal pět kusů na olomoucký sraz .... a zájemce byl jeden, prodal jsem ji za 600,-. Ostatní mi ležely od té doby ve skříni. To, že bych s nimi měl jakkoli spekulovat mě ani nenapadlo ... a pak se objevily, pro mě naprosto nepochopitelně, na Aukru. Zbytek příběhu je znám. Takže bych obecně nemluvil o spekulaci, ale o situaci, vyvolanou zájmem. Je to stejné jak u vintage hodinek, či různých limitek ... za "původní" cenu je obvykle nikdy neseženeš. A s tím jak ceny rostou, mám bohatou zkušenost, kdy jsem tady před pár lety prodal Rolex 1675 z roku 67 za 79tis, Rolex 5513 meter first z roku 68 za 79tis., Rolex 1680 RED z roku 71 v komplet balení za 200tis. Omega Alaska za 80tis. či Omega 145.012 taky za 80tis. A dnes ? Dnes bych za ně dostal minimálně 3x tolik ... jenže to je život, že ? Ale označovat někoho za spekulanta je zbytečné, tím bych řekl je ten, kdo věc pořizuje přímo s cílem věc prodat se ziskem, bez zájmu o věc samotnou ... a u většiny z nás tady na fóru jde především o věc, tedy hodinky, to že se občas něco zhodnotí (spíš výjímečně, dle toho co se za kolik prodá v prodejní sekci:), beru jako mírnou kompenzaci nákladů na tento, obecně nepříliš s porozuměním braný, koníček
JR_2010 Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Odesláno 1. října 2017 S tím i ja souhlasím a jestli se najdou odborníci co skoupí vse a pak na tom budou vydělávat 10ti násobky se mi take nelíbí,me by postavila jedna kniha pro mneMelo by to byt trochu ošetřenéTak napiš Sobotkovy, až ošetří máslo, tak to třeba zařadí na pořad dne.
AndyAaron Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Odesláno 1. října 2017 Ad Aukro ... například já jsem jich před pár lety, tehdy ještě jako spolupracovník Eltonu, kde jsem je nakoupil, vzal pět kusů na olomoucký sraz .... a zájemce byl jeden, prodal jsem ji za 600,-. Ostatní mi ležely od té doby ve skříni. To, že bych s nimi měl jakkoli spekulovat mě ani nenapadlo ... a pak se objevily, pro mě naprosto nepochopitelně, na Aukru. Zbytek příběhu je znám. Takže bych obecně nemluvil o spekulaci, ale o situaci, vyvolanou zájmem. Je to stejné jak u vintage hodinek, či různých limitek ... za "původní" cenu je obvykle nikdy neseženeš. A s tím jak ceny rostou, mám bohatou zkušenost, kdy jsem tady před pár lety prodal Rolex 1675 z roku 67 za 79tis, Rolex 5513 meter first z roku 68 za 79tis., Rolex 1680 RED z roku 71 v komplet balení za 200tis. Omega Alaska za 80tis. či Omega 145.012 taky za 80tis. A dnes ? Dnes bych za ně dostal minimálně 3x tolik ... jenže to je život, že ? Ale označovat někoho za spekulanta je zbytečné, tím bych řekl je ten, kdo věc pořizuje přímo s cílem věc prodat se ziskem, bez zájmu o věc samotnou ... a u většiny z nás tady na fóru jde především o věc, tedy hodinky, to že se občas něco zhodnotí (spíš výjímečně, dle toho co se za kolik prodá v prodejní sekci:), beru jako mírnou kompenzaci nákladů na tento, obecně nepříliš s porozuměním braný, koníček Pod to se ti podepisu. Ja s tim v podstate taky nemam problem. Pokud nekdo chce a koupi tech knih treba deset s tim, ze mu budou lezet ve skrini a on jen bude cekat na vhodny cas kdy je prodat, tak je to jen a jen jeho problem a v podstate to tak muze udelat kdokoliv. Proto nejake reci o omezovani mi prijdou smesne, protoze kazdy na sebe bere svoje riziko. Stejne jak tu knihu muze za rok prodat za dvojnasobek, tak taky klidne za pulku pri nezajmu. Vse je to otazka nabidky a poptavky. Ted je evidentni, ze je o knihu zajem, takze si Accutron muze treba cenu nastrelit (ono taky konecne ztravil nad revizi a doplnenim urcite spoustu casu, takze zvysena cena oproti prvni verzi se da cekat), ale to neznamena, ze pri nezajmu se ta kniha nebude valet nekde zase za tri kila a bez povsimnuti...Ad ceny tech tvych hodinek. By me jeblo Ale je to proste o tom, ze posledni dva tri roky se vintage vlna zvedla, coz je videt snad vsude. Ojebane skarede stare hnusne kousky se prodavaji za silene ceny. A ty v dobrem a zachovalem stavu za raketu. Uz je to tak videt i v "blbejch" digitalkach, coz sam moc dobre vis Holt takova je doba
straspol Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Odesláno 1. října 2017 S tím i ja souhlasím a jestli se najdou odborníci co skoupí vse a pak na tom budou vydělávat 10ti násobky se mi take nelíbí,me by postavila jedna kniha pro mneMelo by to byt trochu ošetřenéš ,,Poručíme větru, dešti, trhu "? ...Proboha, jen to ne... to už jsme tady měli...
Tobi Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Odesláno 1. října 2017 Jo tomu se říká tržní hospodářství,neboli trhni co můžeš.
bohus76 Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Odesláno 1. října 2017 Teď jsou to samé spekulace o zájmu a o ceně.Počkáme a uvidíme.Kdo bude chtít koupit,koupí,kdo nebude chtít,nekoupí.Jak prosté milý Watsone :-)
Thomas v.Bayern Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Odesláno 2. října 2017 Ví někdo kde bude přesně kniha k mání?
colommbo Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Odesláno 2. října 2017 Projdi si posledních pár stránek vlákna, ale "kdy přesně" dnes ještě neví zřejmě nikdo, ani sám autor.
Thomas v.Bayern Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Odesláno 2. října 2017 Projdi si posledních pár stránek vlákna, ale "kdy přesně" dnes ještě neví zřejmě nikdo, ani sám autor.OK Dekuji
Jan_Jan_2006 Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Odesláno 2. října 2017 Už nechte těch spekulací a trpělivě čekejte a těšte se...
Thomas v.Bayern Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Odesláno 2. října 2017 Už nechte těch spekulací a trpělivě čekejte a těšte se... No to ano :-D
Daftra Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Odesláno 2. října 2017 Projdi si posledních pár stránek vlákna, ale "kdy přesně" dnes ještě neví zřejmě nikdo, ani sám autor.Tebe tady nebýt,esembáku,tak se nikdo nic nedozví.
feltharg Odesláno 3. října 2017 Nahlásit Odesláno 3. října 2017 no tak to mne po*er, takove znehodnoceni me ivnestice na spekulaci! mam rozporuplne pocity - ten hrejivy pocit, ze mam v knihonve knizku, jejiz cena stoupa rychleji nez 30 procent za rok a oproti tomu teseni se na nove vydani...u mne to bylo tak, ze sem jednu horko tezko shanel a docela sem vokolo toho vyvadel, ale nakonec sehnal. moje tehdejsi pritelkyne si shaneni vsimla a knihu mi poridila - bohuzel uz si ale nevsimla, ze jsem ji mezitim poridil ja. takze se mi sesly dve, tak sem si rikal, fajn, do jedny muzu cmarat a druha je hezky darek a bude vystavena v knihovne... pak prislo aukro a ja se pomalu bal tu knizku otvirat bez rukavic takze sice ji ted nemuzu ciste teoreticky vyhodne zpenezit, ale aspon si ji vice uziju P.S. nedavno jsem nekomu vysvetloval, jak to mam se sbiranim vinilu - kdyz vyjde neco noveho "limitovaneho", tak to clovek chce, zejo...no tak si to koupi, za draho... s cilem to mit a uzit si to, rozbalit a pustit si v klidu jeho oblibenou kapelu...nojo, ale kdyz clovek neco sbirat, tak vi, ze hodnotu si to drzi v "MINT" stavu, takze to je kokotina rozdelavat... co s tim?reseni - koupit si dve desky, jednu si uzivat a jednu do sbirky.nojo, ale kdyz ma clovek sbirku, tak prece nesbira s "cilem" to prodavat s nejakym ziskem. jasne, ta eventualita tam nekde je, ale prece se mi moje sbirka liib a proc bych ji proboha rozprodaval...reseni - koupit si tri desky, jednu si uzivat, jednu do sve sbirky a treti na spekulaci, ze treba nekdy v budoucnu se na tom bude dat trhnout nakej kesh... vysledek je ovsem takovy, ze ma clovek ve sbirce tri exemplare toho sameho a proda mozna tak kulovy... protoze, jak pise vyse dafra, kdyz to ted prodam za takhle draho... tak prece za deset let to muzu prodat za trikrat tak draho, no ne? a toho se bojim takze ja se ridim tim, ze dokud mam co zrat, tak na sbirku se nesaha
Mirek Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Odesláno 11. října 2017 Ono to zase bude horký zboží, až dojde dotisk(sám autor neví, kdy to bude) a než se dotiskne dotisk dotisku, kterej bude doplněnej o měřáky radiace, kukačky a teploměry.
stenly Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Odesláno 11. října 2017 Tak to záleží v první řadě na množství výtisků. Pokud se vytiskne opět 2500 ks, je možné, že za dva roky bude po publikaci zase hlad.
Thomas v.Bayern Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Odesláno 11. října 2017 To jsem zvědav jak dlouho budou k mání :-/
Harwey Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 kto by si chcel prihodit https://aukro.cz/kniha-hodinky-prim-1954-1994-libor-hovorka-6914468352
Thomas v.Bayern Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Odesláno 24. října 2017 Kolik by jste byli schopni za knihu 1954-1994 zaplatit.?
Thomas v.Bayern Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Odesláno 24. října 2017 Každy máme doma jednu ale treba do zásoby?Kdyby náhodou....Kde je u Vas ta hranice ?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se