Přejít na obsah

Vintážní Ladičky ("Electric watch")

Rodkopf

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 583
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Chlapi a co ak sa v ladickach nieco pokazi, mame tu niekoho (v CSSR) kto sa do toho vyzna?

Však jsem psal - mně se astronauty pokákly - šla kukat jedna cívka a Long mi to někde zařídil a nebyl to solón K+M. A ani to nebylo nijak extrémně drahý. Ještě jednou díky Longu. :notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, tak to tady sleduju a mate fakt pekne kousky. Taky mi to prijde, ze se zalozi vlakno a zacne se hromadne nakupovat. :-) Ja jsem se jeste nedohrabal k chronum ze 70. let a uz abych shanel neco na elektriku. :-) Navic ta kombinace mechanika/elektrika to je fakt radost koukat.

Akorat pokud se to pokasle, tak s opravou to bude asi horsi, jak mechanicke, ne?

Odkaz ke komentáři

je ich dost neboj sa :)

ad servis: na ebayii niekto ponuka komplet servis accutronov za 125/180 USD, takze to by mal byt strop...

service manual:

https://ia600307.us.archive.org/34/items/Accutron218ServiceManual/Accutron218ServiceManual.pdf

Odkaz ke komentáři

To vypada, ze sem chodi na inspiraci i nekteri prodejci z aukra. Vlakno je tu par dni a sup, hned jsou jedny ladicky v prodeji.

Akorat od tohohle prodejce bych uz po nekolika zkusenostech nekoupil ani stezejky.

jj, taky mám negativní zkušenost. A jedna mi stačila.

Odkaz ke komentáři

Vzhledem k tomu, že tohle budou mé první ladičky zeptám se zkušenějších, jak se o ně staráte vy?

1. Necháváte je pořád v chodu, i když je nenosíte? Nebo je zastavujete. Je vůči nim šetrnější zastavovat je a pokud je chcete nosit tak seřídit a pustit, nebo nechat      plynule běžet i ve stojánku, když se dostanou na ruku 1x týdně?

2. Jakým způsobem se seřizují, nastavuje datum a zastavují? Kolik poloh má vytažení korunky?

3. Někde jsem četl, že by se měly seřizovat jenom ve dne, V noci prý hrozí, že se něco po...... To je myšleno jako když je seřizuji kolem půlnoci, když se zrovna přetáčí    datum?

4. Jak dlouho asi vydrží v chodu baterie? A kupujete nějaké speciální a u hodinářů nebo kde?

Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

Bod 3 - při nastavování v noci hrozí poškození zoubků u datového věnce

více zde

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/38190-ladickove-omegy/?p=769818

Bod 4. - cca jeden rok, záleží na strojku a baterii, mě hodinky došly i s původní baterii 1,3V (mimo hodinky v pytlíku a mrtvá), nahrazena baterií Renata 344 1,5V. Předpokládám, že ta nová bude mít o něco větší výdrž

Odkaz ke komentáři

Bod 1 - zastavit jdou, (nevím ale jestli všechny kalibry) - vytažením korunky se odpojí přívod el.energie a tím se strojek zastaví. Po opětovném zastrčení se hodinky zase rozběhnou. Ale protože náběh proudu je pozvolný, sekundovka se rozbíhá pomalu, má takový "rozjezd" (cca 1-2 sec) a proto je třeba si udělat praxi při nastavování přesného času. Praktickou výhodu v zastavování nevidím, proto je nechávám běžet pořád.

Bod 2 - korunka má většinou jednu nebo dvě polohy, to jestli je strojek jen s datem nebo i s dnem v týdnu.

Ostatní viz výše.

Bod 4 - baterka byla původně rtuťová, což už dnes sehnat nelze. Ideálně by měla mít 1,3V, ale hodinky si dají říct i s dnešními 1,5V. Jen někdy to může dělat problém s přesností (prý, nemám ověřeno). V tom případě se dá sehnat, např.:

http://www.ebay.co.uk/itm/Accucell-1-387-343-Mercury-free-replacement-for-Bulova-Accutron-Watches-/161401564094?pt=UK_Jewellery_Watches_WatchAccessories_SpareParts_SM&hash=item2594486bbe

nebo třeba tady

http://www.ebay.co.uk/itm/Batteria-1-35-V-Accucell-1-per-orologi-Bulova-Accutron-/261492237725?pt=Accessori_e_Ricambi&hash=item3ce226e59d

Ale moc jsem nehledal, myslím, že by mohly být dostupné i z nás.

Jo a ještě jedna rada, kterou jsem někde vyčetl. Nastavování času by se mělo dělat opatrně a nejlépe JEN ve směru (dopředu), nikoliv pozpátku proti času. Hrozí totiž poškození indexového kola (malinká součástka o průměru 3-5mm s 300 zuby. ani lupou ty zuby nevidím, když se na to koukám :))

A zároveň nenastavovat v noci, protože se může poškodit datový věnec.

Ale jinak jsou to opravdu spolehlivé hodinky. :clap:

Odkaz ke komentáři

accutron 218:

jedna poloha vytiahnutia korunky, nou sa meni cas... nastavis si najprv den automatickym preklapanim o polnoci
potom nastavit cas medzi 22.00-23.00, korunku zatlacit, a otacanim nastavit datum

povytiahnut, dostavit cas

= neoplati sa nechavat ich stat lebo vela roboty to naspat nastavit.

doplnenie navod: (ENG)

http://www.ebay.com/gds/How-to-set-day-date-on-Bulova-Accutron-2182-movement-/10000000006982861/g.html

2. Jakým způsobem se seřizují, nastavuje datum a zastavují? Kolik poloh má vytažení korunky?

Díky za odpovědi.

Upraveno uživatelem Chocholusik
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...