Přejít na obsah

odkud je MM300?

Návštěvník Alda

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ma nekdo predstavu kolik se MM rocne vyrobi? Ja jsem porad tak nejak zil v domneni, ze to je 1-2 tisic kusu rocne a ze ve vyrobnim procesu moc automaticka vyrobni linka nefiguruje. Ale nikdy jsem se o to nezajimal, ani nevim z ceho jsem k takovymu zaveru dosel. 

Odesláno

V Malajsii?Ja doufal,ze kdyz je na dynku psano,co je,bude to pravda:-( K tomu hardlexu,ja mam jenom suma.To sklo je fajn,ale mekky jak...,pri prvnim kontaktu s tvrdsim predmetem to bylo,me to vadilo fest.Vim,ze na MM to sklo bude jiny,jednak plochy a druhak lepsi matros.No,koupil jsem konvexni safir,doufaje,ze to bude super,ale citelnost je k hovnu,z uhlu se vsechno odrazi v tom skle.Zlaty plochy sklo,konvexni je efektni,ale minimalne v tomhle pripade neprakticky.

Odesláno

Tohle me hodne mrzelo, tak proste sly z domu. Pro vetsinu asi naprosto nepodstatne, no pro me docela zasadni. Za made in japan musi clovek jeste trochu priplatit. Porad mi litaji hlavou spring drive tunaky, porad.

a nejhorší je, že ani u těch Spring Drive není záruka, že budou Made in Japan...

Návštěvník Alda
Odesláno

No, figuruje. MM300 se ani nemusi vyrabet ve velkem mnozstvi. Jsou automaticke linky, ktere jsou preprogramovatelne z jednoho typu hodinek na druhy, behem minuty.

Návštěvník Alda
Odesláno

a nejhorší je, že ani u těch Spring Drive není záruka, že budou Made in Japan...

Spring drive by mely byt vsechny made in japan a vyhradne z japonskych dilu.

Ale nedelal bych z toho vedu ogari. Co vadilo, me, nemusi vadit jinemu. Ty hodinky jsou spickove provedene.

Odesláno

Spring drive by mely byt vsechny made in japan a vyhradne z japonskych dilu.

Ale nedelal bych z toho vedu ogari. Co vadilo, me, nemusi vadit jinemu. Ty hodinky jsou spickove provedene.

viz instantova tabulka

Odesláno

nemohol to davat na chronomag ked to nedal do tohto vlakna, je nam jasno.. 

no, mna to teda nijako nerozrusilo, ani na sekundu. citujem:

"You mean that my MM300 was made on some hot nasty insect-infested Malyasian island by a buncha half-a$$ed robots that didn't give a crap and it's still better that most hand made superlative Swiss watches?"

Amen :)

Odesláno

Aha, to je to vlákno, kde jeden člověk tvrdí, že mu nějaký inženýr ze Seika poslal kompletní seznam toho, co se kde a jak vyrábí, aniž by dal jediný důkaz, že se tak opravdu stalo? Tak jo :) Řekněte si značku a já rozjedu to samý :)

Je to zvláštní story. Já mám přímý kontakt na dva lidi v Seiku, řešili jsme spolu pár věcí a vytáhnout z nich něco nad rámec zdvořilostních nebo PR řečiček je nadlidský úkol, nemluvě o tom, kolikrát se musí urgovat odpověď. 

Odesláno

si predstav jak tam ten zly malajsky Bender drbe olej z olejnicky pred koncom sichty, na na tu mas ty k*va japonska, potom zapali zvaro a ide piskajuci domov.. a kontrolor nanho: tha jak chlope? á dóbre, uz mam naolejovano na dva dni dopredu..  

Návštěvník Alda
Odesláno

si predstav jak tam ten zly malajsky Bender drbe olej z olejnicky pred koncom sichty, na na tu mas ty k*va japonska, potom zapali zvaro a ide piskajuci domov.. a kontrolor nanho: tha jak chlope? á dóbre, uz mam naolejovano na dva dni dopredu..

Ja bych z toho opravdu nedelal vedu. Ty hodinky jsou precizne vyrobene a normalnimu cloveku to muze byt sumak. Me bohuzel ne, co uz se mnou :)
Odesláno

Ano, ale stále to jsou jen domněnky, protože oficiálně to nikdo nepotvrdí :) Na druhou stranu, pokud si někdo myslel, že jsou Seiko/Orient/Citizen za 100-500 usd vyráběny v Japonsku pouze z japonských dílů, tak asi nezná ceny v Japonsku :)

Mně osobně tohle nevadí, není to tak dávno, co se na dýnku běžně dalo najít "cased in China". Alespoň to bylo veřejný. Ono by bylo zajímavý zjistit, odkud pocházejí díly, které používá třeba Stowa a další německé značky, případně i švýcarské - tam si myslím, že ten podíl JV Asie bude vyšší, než by si většina fanoušků přála...

Návštěvník Alda
Odesláno (upraveno)

V tomhle mas samozrejme pravdu a ja to u hodinek za par stovek dolaru rake neresim. U hodinek za 2000 $ uz to zamrzi, i kdyz, jak pises, nikde to neni oficialne potvrzene.

A s tema svycarama, je to proste tak, asie bude mit velky podil.

Upraveno uživatelem Alda
Návštěvník tonytrubka
Odesláno

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/41124-seiko/page-4

Jak jsem psal, na Wus je vlakno od clena, ktery byl v Shizuku Ishi osobne. MM300 tam vyrobeny nejsou. Na dynku maji pouze "japan". Made in Japan maji grand seiko, emperor take, spring drive snad vsechny.

SBDX011 - Raw Parts from Japan and Malaysia, MIM,

Aldo měsíce jsi psal o MM300 v superlativech,házel sem spousty parádních fotek,pak ze dne na den ticho a pak tohle.Mě to celé příjde jako žes musel oficiálně vymáčknout nějaký ten důvod proč šli z domu,protože se tě asi spousta lidí na to ptalo.

Já bych z toho nedělal kovbojku.Prostě Damasko jsou tvoje srdcovka a basta tak už to tady přece chodí.Leštěnky,hardlex ok,tubus já vím ty si na ty závity ale to vlákno na WUS je bizzar. ;)

Odesláno

V tom vlákně se správně objevilo, že 100% japonský původ sbdx001 je v podstatě mýtus, který nikdo ze Seika nikdy neuvedl, ale prostě se to nějak ujalo a šířilo se to. 

K těm cenám - stačí se podívat, za kolik se prodávají evropské hodinky s běžnou etou, no name pouzdrem a bez náramku. Pak těžko předpokládat, že to Japonci udělají za stejnou cenu ručně skládaný.

Návštěvník Alda
Odesláno

SBDX011 - Raw Parts from Japan and Malaysia, MIM,

Aldo měsíce jsi psal o MM300 v superlativech,házel sem spousty parádních fotek,pak ze dne na den ticho a pak tohle.Mě to celé příjde jako žes musel oficiálně vymáčknout nějaký ten důvod proč šli z domu,protože se tě asi spousta lidí na to ptalo.

Já bych z toho nedělal kovbojku.Prostě Damasko jsou tvoje srdcovka a basta tak už to tady přece chodí.Leštěnky,hardlex ok,tubus já vím ty si na ty závity ale to vlákno na WUS je bizzar. ;)

Ale ony si ty superlativy zaslouzi. Ja je nezavrhl a jedina racionalni vytka je mozna ten hardlex. Ten zbytek je, jak jsem psal urcite pro spoustu lidi nepodstatny, o zavit se da pecovat tak, aby vydrzel, kde je to vyrobene je fuk, je to vyrobene precizne atd, ale ja jsem proste jinej no...
Odesláno

Pro mě má to vlákno nulovou hodnotu. Chápal bych, že by Japonci fabulovali a neuváděli přesné a pravdivé informace o výrobcích, které jdou na export, ale že by takto uváděli v omyl (říkejme tomu jakkoliv... hra s formulacemi "Made in Japan" nebo pouze "Japan") sami sebe a tím spíš u výrobků určených primárně pro JDM, to je naprostá utopie.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...