Přejít na obsah

odkud je MM300?

Návštěvník Alda

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zmiziku - to mozes, spona je proste kus plechu, s tym nic nenarobime. okrem funkcnosti na nej nie je nic vynimocne. Sinn spona to veru nie je :) ale zase stoji 80usd, no.. 

mne na MM az tak nevadi, ako na GS Dajvroch ze je ten isty zaklad len to ma zvonku frezovane dekle. Tam by to urcite chcelo poriadny upgrade, za tie peniaze to tam nepatri.

CEGY - neviem. ja ich zvycajne lakam na sladkosti. V poslednej dobe ale najlepsie zabera ten najprizemnejsi trik: vzbudzovanie lutosti.

Odesláno

CEGY - neviem. ja ich zvycajne lakam na sladkosti. V poslednej dobe ale najlepsie zabera ten najprizemnejsi trik: vzbudzovanie lutosti.

já si myslím, že to není přízemní, že to máme v genech, co se probudí někdy kolem čtyřicítky :D

Návštěvník Alda
Odesláno

Zmiziku - to mozes, spona je proste kus plechu, s tym nic nenarobime. okrem funkcnosti na nej nie je nic vynimocne. Sinn spona to veru nie je :) ale zase stoji 80usd, no.. 

mne na MM az tak nevadi, ako na GS Dajvroch ze je ten isty zaklad len to ma zvonku frezovane dekle. Tam by to urcite chcelo poriadny upgrade, za tie peniaze to tam nepatri.

A diky bohu. Na strihani silikonu a spone bez regulace nevidim nic dobreho. Nevim, kdo to vymyslel, ale v poradku moc nebyl. Zase tem Seikam tolik nekrivdi :) Sponu maji jednoduchou a funkcni. Zmizik tomu nerozumi :)

Odesláno

Pouzdro po dvouletem uzivani. Dulkova koroze napadla tubus. Co s tim? 26accf5faac5951e7c76afd234c504e2.jpg

Kde je v tubusu ta koroze? Já vidím jen na pouzdře a to nemá na vodotěsnost vliv.

Odesláno (upraveno)

Kazda prilisna adorace ve svem dusledku spis skodi.. odkaz na ten wus jsem na chronomag nekdy pred tremi tydny daval ja (i jako majitel MM300)a musim rict, ze je dost zajimave, jak se s tim kdo vyrovnava.. jak tady, tak na wus... klobouk dolu pro ty, kdo to umi s nadhledem :-)

Upraveno uživatelem petr_cha
Návštěvník Zmizík
Odesláno

A diky bohu. Na strihani silikonu a spone bez regulace nevidim nic dobreho. Nevim, kdo to vymyslel, ale v poradku moc nebyl. Zase tem Seikam tolik nekrivdi :) Sponu maji jednoduchou a funkcni. Zmizik tomu nerozumi :)

Dnes sem svoje MM nechal doma. Du vokopávat řepu, tak si je nechci ničit. Ta spona je irelevantní nesmysl, plechovej hnusnej mrzák s naprosto odlišným designem od zbytku celejch hodinek, nejenom náramku. A to včetně barvy! S povytaženou regulací to vypadá jak kdybych si  tam nějak narafičil takovou tu ocelovou stahovací pásku, navíc jsou tam ostré hrany. Když tu blbost utáhnu, tak mě to kousne do ruky. Klidně bych za tu sponu dal 200,300 USD jen aby korespondovala aspoň trošičku s těma hodinkama. Vohánět se funkčností a laciností je mi málo, zvlášť, když to zas tak dobře nefunguje. Takhle vypadá spona, co je továrně na gumě. Tak toho du taky blejt, fakt ty hodinky skvěle doplňuje. Jako je to sraní do vlastního hnízda ale když může decebal, můžu já taky.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Návštěvník Alda
Odesláno

Dnes sem svoje MM nechal doma. Du vokopávat řepu, tak si je nechci ničit. Ta spona je irelevantní nesmysl, plechovej hnusnej mrzák s naprosto odlišným designem od zbytku celejch hodinek, nejenom náramku. A to včetně barvy! S povytaženou regulací to vypadá jak kdybych si  tam nějak narafičil takovou tu ocelovou stahovací pásku, navíc jsou tam ostré hrany. Když tu blbost utáhnu, tak mě to kousne do ruky. Klidně bych za tu sponu dal 200,300 USD jen aby korespondovala aspoň trošičku s těma hodinkama. Vohánět se funkčností a laciností je mi málo, zvlášť, když to zas tak dobře nefunguje. Takhle vypadá spona, co je továrně na gumě. Tak toho du taky blejt, fakt ty hodinky skvěle doplňuje. Jako je to sraní do vlastního hnízda ale když může decebal, můžu já taky.

Sto lidi, sto chuti, chapu te.

Ale proc sem davas fotku tveho snubaku ? :)

Návštěvník Alda
Odesláno

Aldo: tou narazkou na Sinn som myslel plech vs freza/mim. Jej funkcnost mi, na rozdiel od kolegu Zmizika, plne vyhovuje :)

Njn, rychleji pisu, nez myslim.

Návštěvník Ondra
Odesláno

Když jsem sledoval diskusi, tak jsem se původně k tématu ani vyjadřovat nechtěl, ale mám chvilku čas, a přeci jen mi to nedá.

MM jsem před pár lety měl a ať tak či tak to jsou rozhodně osobité hodinky, které mají, alespoň pro mě, charisma. Je to určitě dáno i dobou svého vzniku - jestli se nemýlím, tak původní model je z konce 60. let - kdy se prostě dělaly hezký hodinky.

Vadily mi na nich 2 věci ? jednak jejich celková váha ? ale to otázka zvyku, a pak ?fórové? zpracování spony, díky kterému jsem si v létě, kdy bylo teplo a ruka byla zpocená, sedřel kůži na vnitřní straně zápěstí. Ta druhá věc mi vadila dost a hodinky se pro mě tak staly nenositelné.

Ale protože člověk časem zapomíná na to špatné, tak už jsem měl několikrát chuť si je zase koupit? a důvodem byl i fakt, že jsem je vnímal jako echt čistokrevné ?japonce? a nikdy mě ani nenapadlo, že by nebyly vyráběné v JP. Notabene, když několikanásobně levnější Spirity jsou ?made in japan?. U modelu vyšší řady v ceně 2.000 Euro jsem to prostě bral jako samozřejmost.

Za sebe to mám tak, že když jsou vyráběné v Malajsii, tak jejich kouzlo pro mě kleslo. Pořád je beru jako výborné hodinky, ale ne za 50k. Už to není ten ?kousek Japonska?, který bych si nechal poslat do Evropy? Myslím, že je to škoda, tyhle hodinky by si výrobu v Japonsku zasloužily.

Odesláno (upraveno)

No,já sem četl že v Seiku když to prasklo byl pořádný humbuk.Malaysia byl totiž obrovský potenciál.

Dílnu už jim zavřeli ale dělají dál kde se dá.

Teď se prý na pár let výroba vrátí do Japonska.Viděl jsem ale fotky co nahodil jeden chlápek na jedno zahraniční forum tak už stojí fabrika v Tasmanii.

To co se ještě teď dodělává v Malaysii neprodávají AD ale je to kvalita 2C - MIM.Tyto kousky se objevují jen u překupníků,má je třeba i Seiya ve slevě a pozná se to že má u nich dole popis:

NOTE:
The chapter ring and index & bezel index and face index not being aligned perfectly.
In general, Seiko's screw down crowns are not smooth as Swiss manufactures'

Tak bacha na to chlapi.

Jinak na tu sponu si stěžoval už i Zmizík že ho kousla tak si myslím že to bude už asi trochu větší problém než jen ty dvě spony.

Edit:

Ještě sem četl že ty několikanásobně levnější Spirity jsou fakt ?made in japan" protože je to tam napsáno.

A teď pozor u těch MM300 je to tam taky na štítku napsáno ale,není to pravda.

Edit2:

Měl jsem SBPG001,měly na dýnku Made in China ,si do teď lámu hlavu kde se mohly ve skutečnosti vyrábět,normálně jako hlavolam

Upraveno uživatelem kamilb
Návštěvník YPO
Odesláno

a já furt proč tu tak rotujou ty jepky ..... vono je to s tasmánije ..... konzervovej plech

Odesláno

Tak jsem konzultoval problém s Made in Japan na štítku k MM300 s jedním odborníkem ze zahraničního fóra a ten mě upozornil na to, že jen ten štítek byl vyroben v Japonsku a to Made in Japan se vztahuje k němu a ne k hodinkám.

Odesláno (upraveno)

No pánové začíná to dotahovat vlákno Damaskoroze :-)

@Ohm - ale provázek je malajský...

Upraveno uživatelem wizard-ov
Odesláno (upraveno)

Myslím, že ne... tady nikdo hysťáky nechytá...

Provázek je pouze vyrobený v Malajsii, ale výhradně z ručně splétaných vláken z Japonska...

Upraveno uživatelem Ohm-Aztec

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...