villain83 Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 Povedie to tam monsignor A a jeho brat v inkvizícii, H, obaja kopajúci za stajňu D To bude super vlákno, už len popcorn a mätový čaj, a zábava môže začať. F.úplně vedle,rejpání bych nechal na chvíli,kdy to bude potřeba,teď ne....
F.B. Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 (upraveno) Jdi s těma hloupýma narážkama už do řiti. Jsi jak ukřivděné a otravné děcko. Aký hustý vierozvesca :-) úplně vedle,rejpání bych nechal na chvíli,kdy to bude potřeba,teď ne.... Máš pravdu, kajám sa. F. Upraveno 14. října 2014 uživatelem F.B.
villain83 Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 Přijde mi divné, že by Seiko něco takového riskovalo a vůbec mi nepřijde divné, že se k tomu nijak nevyjádřili, protože bych se na jejich místě taky k tomu taky nevyjadřoval. Prezentují se jako "made in J" a hotovo, proč reagovat na nějaký drb někde na internetu no možná proto,že třeba WUS je poměrně "autorita",kdyby na tebe někdo kydal špínu,bylo by ti to jedno?Taky si nemyslím,že by vyjádření jednoho z AD nemělo bejt relevantní,spolupráce na týhle úrovni už asi něco znamená....
Návštěvník Ondra Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 At to tu je, dam sem citat z WUS: SBDX001 (MarineMaster 300m) - Raw Parts mainly from Japan and Malaysia, MIM, RA with final oversight by Japanese technicians in Japan (bet this will surprise many as the 8L35 in this watch is robot assembled) Ono ikdyby platilo "made in japan" na stitku, tak k tomu podle japonske legislativy staci, kdyz je u vyroby nebo jen finalni kontroly Japonec. Takze z naseho pohledu, tak jak jsme zvykli "made in" znaceni pouzivat, je to zavadejici. Pro me to neni bariera, abych si Seika koupil. Jen zrovna 2.000 Euro za MM, ktery v Japonsku jen nekdo finalne zkouknul a zabalil, se mi zda too much. Ale to neznamena, ze by ne meli jejich majitele zanevrit.
Hasňa Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 (upraveno) Ona Malajsie není zase taková špína. Blbe by bylo to vysvětlování toho "made in Japan", ale stačí se naučit argumentaci poloviny švýcarských firem na téma "Swiss made" a jsou v klidu. Edit: Aha, Ondra byl rychlejší. Tak to Made in Japan je teda ještě volnější, než Swiss made. Stačí pouhé oversight. Edit 2: Tak teď zas vypadá, že zásadní část musí být vyrobena v Japonsku. No je to matoucí. A reakci takového kolosu na diskuzní fórum, a navíc jedno tvrzení, bych taky neočekával. Bylo by to ale sympatické, kdyby zareagovali, o tom žádná. Upraveno 14. října 2014 uživatelem Hasňa
Návštěvník YPO Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 trochu odbočím ..... kolik swiss made hodinek je komplet sakumprásk swiss ? ..... já to nevím ..... ví to někdo ? ..... můj tip je tak do pěti značek (a to sem možná přehnal)
villain83 Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 trochu odbočím ..... kolik swiss made hodinek je komplet sakumprásk swiss ? ..... já to nevím ..... ví to někdo ? ..... můj tip je tak do pěti značek (a to sem možná přehnal)pokud vím,tak nad 50% by to mělo bejt skládaný ve Švýcarsku...ale asi to není přesný....
Ohm-Aztec Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 (upraveno) To Ondra: To tvrzení o interpretaci máš ze stejného vlákna na WUS a buď jsi nerozuměl textu, nebo jsi vybral tu čás, která ti sedí lépe do krámu. Odhlédnu od toho, že to bylo opět jen tvrzení ničím průkazným nedoložené, ale hlavní myšlenkou v této souvislosti bylo, že aby mohlo být tvrzeno, že je výrobek Made in Japan, musí proběhnout zásadní čás (složení kalibru) a/nebo final assembly v Japonsku. Upraveno 14. října 2014 uživatelem Ohm-Aztec
Návštěvník Ondra Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 myslim si, ze prave proto pozivaji swiss made a ne made in swiss pripada mi to podobny jako czech made a made in czech republic
Návštěvník YPO Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 (upraveno) pokud vím,tak nad 50% by to mělo bejt skládaný ve Švýcarsku...ale asi to není přesný....to je asi obecný pravidlo pro to aby na tom mohlo být made in xxxx ...... jde mi o komplet hodinky od A do Z udělaný v jedný zemi ...... to asi neexistuje *možná vlastně Parnis .... ten je komplet z jedný země Upraveno 14. října 2014 uživatelem YPO
villain83 Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 to je asi obecný pravidlo pro to aby na tom mohlo být made in xxxx ...... jde mi o komplet hodinky od A do Z udělaný v jedný zemi ...... to asi neexistuje no,já jsem to,myslím,četl konkrétně o týhle formulce někde tady,ale nechci kecat...o tom to je,pokud někdo nebude citovat to,jak dle práva má bejt,budou to jenom kecy a dohady....
Návštěvník YPO Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 (upraveno) no,já jsem to,myslím,četl konkrétně o týhle formulce někde tady,ale nechci kecat...o tom to je,pokud někdo nebude citovat to,jak dle práva má bejt,budou to jenom kecy a dohady....tak formulka je napsaná na wiki (stejně to psal nějakej místní pytlík ) ...... http://cs.wikipedia.org/wiki/Swiss_Made Upraveno 14. října 2014 uživatelem YPO
Jörg8X Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 no možná proto,že třeba WUS je poměrně "autorita",kdyby na tebe někdo kydal špínu,bylo by ti to jedno?Taky si nemyslím,že by vyjádření jednoho z AD nemělo bejt relevantní,spolupráce na týhle úrovni už asi něco znamená....Tak je otázka jestli tu autoritu tak vnímají i v Seiku, tak jsem to myslel.
petr_cha Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 Myslim, ze v dnesnim svete, kdy nektere korporace maji vetsi silu a vahu nez lecktere staty, je uz docela putna "kde"... ale spis "kdo" a podle jakych pravidel kvality..
Návštěvník Kamil Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 trochu odbočím ..... kolik swiss made hodinek je komplet sakumprásk swiss ? ..... já to nevím ..... ví to někdo ? ..... můj tip je tak do pěti značek (a to sem možná přehnal)Taky bych řekl, žes to přehnal. Teda pokud se nebavíme o značkách, co dělají pár hodinek za rok. pokud vím,tak nad 50% by to mělo bejt skládaný ve Švýcarsku...ale asi to není přesný....Víš to špatně, není to přesný, přečti si specifikaci.
kamilb Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 myslim si, ze prave proto pozivaji swiss made a ne made in swiss pripada mi to podobny jako czech made a made in czech republic A to je ten pravý základ pro rozvinutí plnotučné teorie jako třeba Japan A, že jo Já měl na roládách jen nápis swiss.Asi prototyp co myslíš?
villain83 Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 Taky bych řekl, žes to přehnal. Teda pokud se nebavíme o značkách, co dělají pár hodinek za rok. Víš to špatně, není to přesný, přečti si specifikaci. Aha..tak presne jsem to nenapsal,seskladano a vyrobeno minimalne z 50% ve Svycarsku,nebo tak nejak,nebudu se v tom babrat,nejsem tabulkar,kazdopadne svycarsky a japonsky zakony budou asi v tomto ohledu dost podobny,v obou pripadech je to kus narodniho dedectvi,na ktery budou zajiste zakony dane zeme pamatovat
kamilb Odesláno 14. října 2014 Nahlásit Odesláno 14. října 2014 (upraveno) ....Pro me to neni bariera, abych si Seika koupil. Jen zrovna 2.000 Euro za MM, ktery v Japonsku jen nekdo finalne zkouknul a zabalil, se mi zda too much. Ale to neznamena, ze by ne meli jejich majitele zanevrit.Ukaž mi co není too much IWC/ETA nebo Panerai/Unitas?A ty tady řešíš jestli in-house kalibr Seiko 8L35 montuje do hodinek chlap co nemá dostatečně šikmé oči. edit: Ale to neznamena, ze by ne meli jejich majitele zanevrit.To jako myslíš na základě tvého rozboru - czech made man?Ty budeš ale veselá kopa Upraveno 14. října 2014 uživatelem kamilb
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se