Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To co píše Boukal je pravda, ale pouze u nových skel ,která nejsou poškrábaná.

Stávalo se to, že při vsazování vypouklého novvého plexiskla z Tvaru Pardubice.

Udělala se na něm  taková jakoby bílá pavučina někdy větší někdy menší. A opravdu stačil zapalovač nebo lihový plamen z kahanu .

Ale muselo se to líznout opravdu opatrně nebo jsi sklo zničil. :)

Ale na poškrábaná skla to není . Jirka

Raději bych, kdyby se někdo se sklíčkem, které už nepotřebuje postavil ke šporheltu a řekl mi, že teplem to opravit jde nebo nejde. Já mám v tomto stavu pouze jedno, zatím pro mě nesehnatelné sklíčko. To by znamenalo, že mám jen jeden pokus.

Jinak díky, ty vyfikundace co popisuješ jsou zajímavé :D

• Odpovědi 215
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Diky, ano bavíme se o prasklinkách. Foto výše vypadá hrozivě, ale jsou to opravdu prasklinky viditelné spíše pod úhlem. Technologii na škrábance mám zmáklou. No nic počkám do víkendu, dám si pár piv na kuráž a zkusím to.

• po měsících...
Odesláno

Vyzkoušel jsem smirkove papíry po 2000. Následně sitol ale výsledek je nic moc. Hlavně sitol spíš nic než moc:-(

Proč tam nenecháš vyměnit sklo za nové? Tím leštěním můžeš ještě poškodit i pouzdro. Jirka

Odesláno

Chlapi co kdybychom zde dávali i fotky před a po, byl bych za ně vděčný. 

Teď jsem koupil pastu Polywatch, tak se podělím o výsledky.

Odesláno

Proč tam nenecháš vyměnit sklo za nové? Tím leštěním můžeš ještě poškodit i pouzdro. Jirka

Zkoušku jsem dělal na starých hodinkách :-) Na něčem lepším bych to nedělal. Spíš mi šlo o to jestli to funguje.

• po měsících...
Odesláno

Tak jsem se po pořízení prvních vintage Primek pustil do odstranění škrábanců ze sklíčka.

Použil jsem pilník na nehty a pak nějaké leštítko na nehty (obojí dostupné v každé drogérii) a na finish jsem měl zubní pastu Elmex.

Před:

94WP_20140616_002.jpg

Během:

20WP_20140616_003.jpg

A výsledek:

76WP_20140616_004.jpg

Zůstala pouze menší ďupka, ale ta je hlubší a nerad bych to brousil až "na krev", takže ji prozatím ponechávám.

Odesláno

já takhle taky vyleštil doškrábané sklíčko na prvních PSII. Prvně jsem to zkoušel jemně zubní pastou a nic. Pak jsem vzal cif a taky nic, tak jsem zašel do garáže pro leštěnku na auto a škrábance začaly postupně mizet :-)  a na finish jsem použil taky zubní pastu.

• po měsíci...
Odesláno

Na rozleštění můžu doporučit sadu modelářských smirků, zrnitosti 3200, 3400, 4000, 6000, 8000 leštil jsem nejedny primky a sklíčka jsou jako nová, sada mě stála kolem 300 kč v modelářských potřebách, když se nakonec rozleští finish pastou, nebo leštěnkou na auto, tak jsou jako zrcadlo. (Jestli to tu už někdo psal, tak se omlouvám, nepročítal jsem všechny příspěvky)

• po měsících...
Odesláno

Dobrý den,

zdravím všechny hodinkové nadšence. Mám doma několikeré Primky s plastovými sklíčky, které by potřebovaly rozleštit. Už jsem zde na fóru četl některé rady, ale nedozvěděl jsem se, zda se má při leštění sklíčko sundat. Moc se bojím, abych těm hodinkám nějak neublížil. 

U těch ''skoro diplomatů'' chybí vteřinová ručička. Je to normální?  :lol2:

Děkuji za odpovědi  :rolleyes:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Stačí olepit kraje páskou abys neošmrdlal i zlacení či chrom.Před započetím práce je lépe sklíčko začmrkat lihovým fixem,alespoň pak lépe vidíš kde ještě leštit.Nejdříve bych brousil carborundovým /vodním/ smirkem zrnitosti 1200 pak 1500 a nakonec 2000.Pak stačí obyčejná zubní pasta či leštící pasta na auta Tempo.Já ten smirek jen lehce zvlhčím,tak aby se voda nedostala do hodinek.

Odesláno

Při té Tvé zrnitosti je to sice  rychlovka,ale brzy bude po sklíčku a nebo tam probrousíš díru.Raděj začínám tou 1200 a víckrát,aby mne tam z toho sklíčka něco zbylo.

Odesláno

Trochu oživuji vlákno, dnes jsem zkoušel zkušebně vyleštit plastové sklíčko mých Casií MRT-200, bylo opravdu hodně jeté. Cca. 10 minut jsem ručně leštil Tempem (na staré laky) pomocí kousku kapesníku, poté znovu cca. 10 minut zubní pastou zase kapesníkem a výsledek mě mile překvapil - zbyly jen dvě hlubší rýhy a jedna ďubka, které by asi pobral až jemný smirek, který ale nemám, tak je vyleštím jindy. Jinak je sklíčko krásně hladké a lesklé, ostatní drobnější rýhy zmizely.

Odesláno

Při té Tvé zrnitosti je to sice  rychlovka,ale brzy bude po sklíčku a nebo tam probrousíš díru.Raděj začínám tou 1200 a víckrát,aby mne tam z toho sklíčka něco zbylo.

S tou 500vkou som len opatrne prebrúsil najhlbšie ryhy ,keby zatlačím viac tak sa prebrúsim až k ciferníku :) .To sklíčko bolo úplne na výmenu,takže ak sa znova doškriabe pôjde tam nové.

• po 5 týdnech...
Odesláno

Mám jeden dotaz a jednu novou zkušenost...

Jak řešíte minerální sklíčko, jde to rozleštit stejnou metodou jako plastové? 

Za druhé jsem teď čistil sklíčko starších hodinek, bylo to takové to zvláštní zažloutlé sklíčko, které už jsem párkrát viděl. 

Když jsem chtěl finišovat leštění pastou PolyWatch, které se povětšinou osvědčila, tak se sklíčem začala nějak reagovat. 

Vypadalo to, jako kdyby to sklíčko nějak rozleptávala či co. :) Tak jsem to dokončil zubní pastou. :) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...