Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím Vás,

dnes som zažil veľmi nemilé prekvapenie. Objednal som u Katsu Higuchiho dalšie hodinky (minulý rok som u neho kupoval SEIKO Samurai Blue Titan). Tentokrát o to boli Seiko SCVS003. Všetko prebiehalo ako zvyčajne, potvrdenie objednávky, VISA platba, email s EMS tracking number, .... Po tyždni prišiel balík, evidentne otváraný na slovenskej colnici (prelepená krabica, nálepky "Bez colného dlhu",). Problém bol že krabička od hodiniek (šedý box SEIKO) bola prázdna. Takže ak mi viete niekto poradiť ča sa dá s tým robiť, prípadne má niekto podobnú skúsenosť, budem rád za každé info. Ďakujem.

PeterG

Posted

Muzes taky zkusit kontaktovat celni spravu. Je to sice vysoce nepravdepodobne, ale mohla se stat i neumyslna chyba a hodinky tam jeste nekde jsou.

Posted

Ukradeno na celnici. Běžná věc. Nedokážeš nic, pošta i celnice se budou navzájem krýt (o kořist se dělí). Abys mohl reklamovat, musel bys balík rozbalit ihned na poště u přepážky.

Posted
Ukradeno na celnici. Běžná věc. Nedokážeš nic, pošta i celnice se budou navzájem krýt (o kořist se dělí). Abys mohl reklamovat, musel bys balík rozbalit ihned na poště u přepážky.

Tak mě napadá. Asi to nic neřeší, ale u EMS je vždy uvedena hmotnost zásilky. Dalo by se z toho poznat, jestli Higuchi hodinky zapoměl do balíku přidat či je opravdu ukradli na celnici.

Posted (edited)

Už se mi to stalo také, ale s DHL reklamoval jsem na všechny strany, ztráta času. Šlo o 30 tis Kč. Nikomu nic nedokážeš, pokud to neotevřeš před doručovatelem a neuděláš zápis. Přeju ti, aby jsi měl víc štěstí než já.

Edited by Dali
Posted
Už se mi to stalo také, ale s DHL reklamoval jsem na všechny strany, ztráta času. Šlo o 30 tis Kč. Nikomu nic nedokážeš, pokud to neotevřeš před doručovatelem a neuděláš zápis. Přeju ti, aby jsi měl víc štěstí než já.

Tak to je opravdu nemile. :sad01_anim:

Posted

po zkušenostech s poštou (tuzemskou i cizí) dcera když posílá něco z USA tak na to napíše kletbu "ten kdo to ukradne, tomu ruka upadne" ve všech jí známých řečech hlavně Aj a Čj. Je to úsměvné ale pomáhá to. asi se fakt bojí kletby zas raný zloději.

Posted
Zdravím Vás,

dnes som zažil veľmi nemilé prekvapenie. Objednal som u Katsu Higuchiho dalšie hodinky (minulý rok som u neho kupoval SEIKO Samurai Blue Titan). Tentokrát o to boli Seiko SCVS003. Všetko prebiehalo ako zvyčajne, potvrdenie objednávky, VISA platba, email s EMS tracking number, .... Po tyždni prišiel balík, evidentne otváraný na slovenskej colnici (prelepená krabica, nálepky "Bez colného dlhu",). Problém bol že krabička od hodiniek (šedý box SEIKO) bola prázdna. Takže ak mi viete niekto poradiť ča sa dá s tým robiť, prípadne má niekto podobnú skúsenosť, budem rád za každé info. Ďakujem.

PeterG

Poslal jsem Ti zprávu.

Posted

Trpím s tebou :( Jsou případy, které fakt nase...! Vzpomínám, když mi před lety posílal kámoš discmena za 6000,-na dobírku. Balík byl pečivě zabalen a uvnitř zbyli pouze sluchátka. Nejlépe otvírat balík přímo na poště a zrovna sepsat protokol, buď proti poště, či zasílajícímu, což se sepisuje už s policií. V mém případě to musel loupnout někdo s pošty, jelikož kámoš to na 100% poslal, za to bych dal ruku do ohně"

Posted

Chlapi s postou mam jen ty nejhorsi zkusenosti. Tedy s '' ceskou'' a stejne tak s celnikama.

je to nejvetsi lumparna a sprostota jakou znam.

ze Singapuru jde balik 3 dny coz je super. posleze je bez potizi 10 dni na celnici,jsou moc peclivi a dukladni. (LTO funguje stale jen lehce pozmenene) no a pak mi jdou hodinky 3 dny!!! z Havirova do Prahy???? jo a to si jdu na postu bez listecku(oznameni) ve schrance proste neni. (Jsem z Prahy)

to me vazne hlava nebere. stiznosti na Ceske poste nejsou k nicemu,vazne vim to,bojoval jsem jako lev. hahaha long

Posted

Mám nepříme zkušenosti s posíláním balíků z USA do ČR. A kupodivu to vypadá, že nám pouze naši milí celníci kradou. Pokud to šlo celou dobu po DHL, a pod. tak musí mít neustálou evidenci, a do určitého času by měla jít zásilka reklamovat u přepravce. Ne tak u české zlodějské(pardon pošty). Určitě tu nebude nikdo, kdo s poštou nemá negativní zážitky. Jednou jsme dokonce řešili, to jak se mohlo na poště stát, že někdo dal do balíku předmět, a po doručení byl v balíku jiný předmět, balík byl znovu pečlivě zabalen, popsán, ovázán, naceněn, jen ta váha jaksi neseděla. :(

Posted

Zdravím Vás,

takže postupoval som presne podla Vaších rád (ďakujem), zásielku som reklamoval na pošte, dal som vedieť aj Mr. Higuchimu. Mal som štastie, zásielka prišla na Slovensko poškodená, bol zaznamenaný úbytok hmotnosti, poštári a colníci spísali o tom úradný zápis. Po mojej reklamácii na pošte mi bolo oznámené že celú záležitosť posúpili odosielacej pošte (Japan). Zásielky EMS do 20000 YEN sú štandardne poistené bez poplatku, 20000 - 40000YEN za poplatok 50YEN. Myslím že Mr. Higuchi zásielku poistil, dnes mi poslal mail, info o poslaní nových hodiniek + EMS tracking number. Dúfam že to tentokrát dorazí balík v poriadku, a Mr. Higuchi úspešne vyreklamuje predchádzajúcu poškodenú zásielku (krádež). Majte sa.

PeterG

Posted
Zdravím Vás,

takže postupoval som presne podla Vaších rád (ďakujem), zásielku som reklamoval na pošte, dal som vedieť aj Mr. Higuchimu. Mal som štastie, zásielka prišla na Slovensko poškodená, bol zaznamenaný úbytok hmotnosti, poštári a colníci spísali o tom úradný zápis. Po mojej reklamácii na pošte mi bolo oznámené že celú záležitosť posúpili odosielacej pošte (Japan). Zásielky EMS do 20000 YEN sú štandardne poistené bez poplatku, 20000 - 40000YEN za poplatok 50YEN. Myslím že Mr. Higuchi zásielku poistil, dnes mi poslal mail, info o poslaní nových hodiniek + EMS tracking number. Dúfam že to tentokrát dorazí balík v poriadku, a Mr. Higuchi úspešne vyreklamuje predchádzajúcu poškodenú zásielku (krádež). Majte sa.

PeterG

Konec dobrý, všechno dobré.

Gratuluju

Posted
Zdravím Vás,

takže postupoval som presne podla Vaších rád (ďakujem), ...Dúfam že to tentokrát dorazí balík v poriadku, a Mr. Higuchi úspešne vyreklamuje predchádzajúcu poškodenú zásielku (krádež). Majte sa.

PeterG

Z pekla klika, zázraky se ještě dějí, raduju se s Tebou.

Posted

Já měl podobný problém s RLT a taky to dobře dopadlo.Akorát mě to stálo 70 liber. (protože jsem využil situace a objednal dražší hodinky a těch 70 liber byl doplatek :clap: )