Přejít na obsah

177 hlasů

1. 1. Tesite se na iPhone?

• Ne, iPhone mne ubec nezajima.
      124
    • Zajimave zarizeni, pockam si na poradne recenze.
      37
    • Bezim si iPhone koupit hned jak bude u nas k dostani.
      14
    • Jsem tak nadrzeny, ze si ho koupim uz ted na ebay a klidne pockam, az ho hackeri unlocknou.
      2

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
iPhone je jen navoněná bída ... B) Nic od Apple mi nesmí domů ... Na trhu jsou rozhodně lepší alternativy, iPhone ještě neni vymakanej, stačí si přečíst pár objektivních recenzí ...

To voni budou teda pěkně smutný, to voni se zrovna tam, tak těšili ... :-) Srovnaní Aceru a Apple, taky dobrý...

• po měsících...
  • Odpovědi 249
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

No je pravda, že iPhone rozsekne lidi na dva ortodoxní tábory. Jedni si trvají na tom, že v roce 2008 nepotřebují bluetooth, rychlejší data než GPRS, MMS a zdůvodní si to jakkoli, druzí vidí že za dané peníze by mohl některé samozřejmosti mít. I když spíš souhasím s druhým táborem, naskytla se mi možnost ho opatřit za pomínek, které se prostě neodmítají :-). Nechci po delší době rozpoutat znovu debatu o smysluplnosti téhle hračky, ale spíš se zaptat majitelů, nebo lidí, kteří s ním přišli do styku na pár podrobností...

- má přístroj nějaké profily, jako je tichý, pouze pípnutí... ?

- opravdu přes bluetooth nejde poslat jakýkoli soubor (fotku třeba) a je jen pro nějaký wireless headset?

- jak je na tom s kalendářem a připomínkami úkolů, narozenin atd, má něco jako zobrazení těchto věci v pohotovostním režimu? Ozve se nastavená upomínka? S tím trochu souvisí i budík, umí ráno zapnout zařízení?

- je nějaká možnost nahrávat si hovory?

- umí zprostředkovat hovor nahlas?

- dá se nějak do přístroje nasypat množství kontaktů z outlooku (a pokud umí nějaký kalendář, i věci z něj)

- používáte někdo nějaký slovník EN-CZ CZ-EN? jako je ten neskutečně slovně vybavenej v javě

Vím, že se spousta věcí dá na netu vyčíst, ale možnost je dost časově limitovaná a navíc není nad reakce zkušených namísto blábolů a pocitů.

Díky

Odesláno
- má přístroj nějaké profily, jako je tichý, pouze pípnutí... ?

Bez dodatečného software umí jen přepínat mezi silent a normálním modem - je to takový ten přepínač pod tlačítky pro ovládání hlasitosti.

- opravdu přes bluetooth nejde poslat jakýkoli soubor (fotku třeba) a je jen pro nějaký wireless headset?

Ano, to je prozatím pravda.

- jak je na tom s kalendářem a připomínkami úkolů, narozenin atd, má něco jako zobrazení těchto věci v pohotovostním režimu? Ozve se nastavená upomínka? S tím trochu souvisí i budík, umí ráno zapnout zařízení?

V pohotovostním režimu se neukáže nic, upomínky fungují (dokoce 2 nezávislé na 1 event). Budík neumí zapnout zařízení.

- je nějaká možnost nahrávat si hovory?

Ne.

- umí zprostředkovat hovor nahlas?

Ano. Klepni na "Speaker" tlačítko, zobrazené během hovoru.

- dá se nějak do přístroje nasypat množství kontaktů z outlooku (a pokud umí nějaký kalendář, i věci z něj)

Jde to, ale nevím přesně tak, já používám iCal a Address book on Mac OS X.

Odesláno (upraveno)

iPhone jsem měl, kdybych ho bral jako hračku, tak maximální spokojenost.

1) Přístroj má hardware tlačítko na ztišovaní, potom telefon nezvoní, jen vibruje.

2) Přes bluetooth opravdu nic poslat ani příjmout nejde, k posilání není vůbec v menu možnost a příjmat taky nic nejde.

3) Nic se mi nikde nezobrazovalo, s tím budíkem bohužel nevím, nezkoušel jsem.

4) Nahráváni hovoru u mé verze 1.1.1 nešlo.

5) Pokud si to dobře pamatuji, tak ano.

6) Bohužel nezkoušel jsem, ale co je horší nejdou kopírovat kontakty ani ze sim karty, je možné, že jsem na to nebyl dost technicky zdatný, ale mně to opravdu nešlo.

7) Opravdu nevim, bohužel.

Jak tak koukám, skoro na vše jsem odpověděl NE nebo BOHUŽEL, ale aspoň vidíš, že iPhone je zařízení určené spíše pro multimedia a zábavu.

Upraveno uživatelem jacob
Odesláno
Nevim jak na iPhonu, ale do iPodu Touch jdou kontakty a udalosti z outlooku normalne nasynchronizovat pres iTunes, myslim, ze na iPhonu by to taky nemel byt problem ;)

Mělo by to jít jak píšeš, mně spíše překvapila absence možnosti kopírovaní kontaktů ze sim karty.

Ale abychom tady nepsali jen co iPhone neumí, takže umí krásně přehrávat videa, prohlížení obrázků včetně příbližování pomocí roztahovaní prstů je dokonalé... internetový prohlížeč podle mě chodí rychleji, než na Symbianových Nokia.

Odesláno
Mělo by to jít jak píšeš, mně spíše překvapila absence možnosti kopírovaní kontaktů ze sim karty.

No nevím, vzhledem k primitivnosti seznamu na SIM (jedno číslo, omezení délky jména apod.) mi tahle funkce nevadí. Někdy od doby Ericssonu T39m jsem to stejně nepoužil.

Odesláno

Možná se zeptám špatně, ale nedá mi to. Proč takovej drahej vergl neumí některé pro mě podstatné a běžné funkce? To je o lidské blbosti nebo to má nějaký obchodní důvod?

Odesláno
Možná se zeptám špatně, ale nedá mi to. Proč takovej drahej vergl neumí některé pro mě podstatné a běžné funkce? To je o lidské blbosti nebo to má nějaký obchodní důvod?

Těch důvodů bude víc. Jobs je velký levičák a třeba chce, aby iPhone mohli používat i průměrní voliči Demokratické strany se svou inteligencí (či jejím nedostatkem).

Takto vyjádřeno se to může zdát absurdní, v reálu to tak ale částečně je:

1. O Jobsovi je známo, že zejména v případě svých oblíbených projektů (kromě iPhone třeba ještě Apple TV a iTunes) opravdu rozhoduje autoritativně a často dost iracionálně (kejkle s update Apple TV jsou známy). Takže když Jobs rozhodne, že normální člověk funkci x nepotřebuje, tak tam ta funkce nebude.

2. Některé z těch občas postrádaných funkcí by telefon opravdu mohly zbytečně komplikovat po stránce ovládání, nebo by to alespoň u userů mohlo budit ten dojem. Mohli to zkusit řešit třeba i dvěma režimy Simple/Advanced (podobně jako u některých digitálních foťáků či videokamer), ale prostě se rozhodli to řešit takhle a hotovo. Na rozdíl od státních úředníků mi Apple své produkty nevnucuje násilím, takže je jen jejich věc, jaké si je budou dělat (a moje, zda je budu kupovat).

3. Je pravdou, že čím otevřenější je platforma, tím větší potenciál pro nějaký průšvih, způsobený blbě napsaným softwarem (třeba v kombinaci s bugem v OS), nota bene pokud by 3rd party aplikace měla mít přístup k některým low-level funkcím. Sice to nemůže způsobit zhroucení sítě (jak plácal Steve v nějakém interview), ale snadno to produktu zajistí pověst nespolehlivého šmejdu, o kterou rozhodně nestojí. Apple si tedy své produkty dost hlídá - a nejen hardware. Třeba konektory k iPodu vyrábí jediná firma a ta je bez souhlasu Apple nikomu neprodá - chce-li někdo vyrábět příslušenství k iPodu, musí mu to Apple schválit.

4. Některá technická řešení by se dala implementovat pouze za cenu zhoršení ostatních parametrů. Třeba výdrž ve 3G sítích je opravdu tragická (mám E61 a doma, kde jede v UMTS mi vydrží s bídou den a půl, v ČR s GPRS podstatně déle).

Mimochodem - iPhone není "drahej vergl". Při současném kursu dolaru stojí v přepočtu kolem 8.000Kč s DPH. Za to se v Kocourkově pořídí třeba Nokia 6500.

Odesláno
Mimochodem - iPhone není "drahej vergl". Při současném kursu dolaru stojí v přepočtu kolem 8.000Kč s DPH. Za to se v Kocourkově pořídí třeba Nokia 6500.

To je ovšem relativní pojem, beru cenu za kterou se dá "oficiálně" v čr sehnat. Což je docela podstatný rozdíl proti 8000Kč. Ale to je myslím česká specialita. Já jsem svého času dost obchodoval s bicykly a tam to platí speciálně, co je v čr za 100% je v usa za 60%, co je v usa ve výprodeji je v čr horká novinka. Poslední kocourkovský příklad je z tohoto týdne, kdy jsem řešil dlažbu v rámci developerského projektu. Firma, která realizuje dodávku dlažby mi tuto nabídla za 1000Kč a přitom se ta samá prodává v německu za 550Kč. Ale to se můžeme bavit o hodinkách, pneumatikách nebo třeba obkladačkách.

Ale abych neodbočoval. Pokud je produkt určený pro veřejnost, tak by se měl výrobce zajímat co v tom produktu chtělí uživatelé a ne co si vymyslí jeden hlupák. Pokud to tak není, je to pro mě další důvod to nekoupit. Proto jsem svého času miloval telefony siemens, co nebylo to si člověk upravil.

Odesláno
Ale abych neodbočoval. Pokud je produkt určený pro veřejnost, tak by se měl výrobce zajímat co v tom produktu chtělí uživatelé a ne co si vymyslí jeden hlupák.

Ano a ne. Moje skepse stran demokracie a hlasu lidu je tu nejspíš dost známa. Má-li vzniknout něco opravdu významného či přelomového, tak to ve většině případů musí vymyslet jeden člověk či malý team s nějakou visí. "Lid" se k tomu pustí až s peněženkou :-) a pak se ukáže, zda je produkt skvělý, či totální propadák. Kecá-li do přípravy nového produktu moc lidí, tak radikálně nový produkt nevznikne - takový přístup je dobrý jen k dílčímu vylepšování a dolaďování existujícího, ale ne k zásadním změnám.

Pokud to tak není, je to pro mě další důvod to nekoupit. Proto jsem svého času miloval telefony siemens, co nebylo to si člověk upravil.

Ber to tak, že jsi menšinový spotřebitel. A jestli Tě to potěší, tak já ve spoustě věcí také. iPhone si sice neupravíš (zatím, SDK by měl být venku každým dnem), zato jeho ovládání pochopí i moje čtyřletá dcera a mail na něm je schopna používat i moje maminka - na E61 to zvládala s bídou, maximálně tak přečíst zprávu, SE Pxxx řadu nepochopila vůbec, ale s iPhone nemá nejmenší problém

Odesláno

... no tady je to naopak :-) Jeden arogantní hlupák si něco vymyslí a i když jsou požadavky lidí asi širší, platí "ber,nebo nech bejt".

Je to asi odvážnější, než dělat věci které požadavkům lidí podlejzají, ale jak vydíme prodejnost, vychází mu to.

Když jsem ho jan tak asi hodinku v práci testoval, všiml jsem si, že tam jde doinstalovat přes wi-fi dost aplikací.

Byl tam i zmíněný slovník, to jsou aplikace třetích stran? bylo tam množství nějakých updatů nebo patchů a tak.

Rozumím tomu dobře, že jsou ke zprovoznění mimo sít at&t dvě možnosti.

1, emulace domovské sítě pomocí nějaké předprogramované sim karty a tím neměním software v telefonu a má to výhodu, že je to řešení i pro budoucí firmware (dá se updatovat FW ?)

2, pro FW 1.-3. existuje software, který udělá vše potřebné přímo v telefonu, ale je to již zásah do software telefonu a navíc je po update vše zase při starém a navíc se neví jestli s dalším FW bude metoda účinná.

• po měsíci...
Návštěvník YPO
Odesláno
Kde ste kupovali iPhone? Poraďte nejakého predajcu/web v Európe. Prípadne ako sa k nemu dostať za rozumnú cenu.

Nechci tu zvedat vášně, ale měl jsem s tímto přístrojem chvilku možnost verglovat (má ho kolega) a nijak mě to nenadchlo - i on sám říká, že jeho druhý telefon SE P1 je lepší ..... jinak ho kupoval v Praze v nějakém kamenném obchodě (můžu zjistit)

Odesláno

Nechci být přehnaně pesimistický,ale domnívám se,že většina výměn telefonu za novější model s tím, že to bude lepší je stejný omyl jako rozvést se a znovu oženit s tím, že teprve ted to bude to pravé ořechové. :sad01_anim:

Návštěvník YPO
Odesláno
Nechci být přehnaně pesimistický,ale domnívám se,že většina výměn telefonu za novější model s tím, že to bude lepší je stejný omyl jako rozvést se a znovu oženit s tím, že teprve ted to bude to pravé ořechové. :sad01_anim:

tohle by se dalo aplikovat i na hodinky :)

Odesláno
Nechci tu zvedat vášně, ale měl jsem s tímto přístrojem chvilku možnost verglovat (má ho kolega) a nijak mě to nenadchlo - i on sám říká, že jeho druhý telefon SE P1 je lepší ..... jinak ho kupoval v Praze v nějakém kamenném obchodě (můžu zjistit)

No jo, to si člověk může hodit korunou, zda iPhone, který spoustu věcí neumí (profily, SyncML, Bluetooth s výjimkou headsetu atd. atd.), ale to, co dělá, dělá perfektně, nebo papírově nadupaný SE, Nokii či jiný telefon, kterému každá pitomost šíleně trvá, občas jen tak z plezíru potěší člověka hláškou o tom, že je málo paměti a musí zavírat aplikace a párkrát do měsíce pro jistotu vytuhne úplně.

Odesláno (upraveno)
Kde ste kupovali iPhone? Poraďte nejakého predajcu/web v Európe. Prípadne ako sa k nemu dostať za rozumnú cenu.

Tady ho mají i v češtině.

http://www.mshop.cz/shop/read.php?k=1155

Ale místní by se měli poohlédnout radši po něčem takovém:

http://mobil.idnes.cz/ma-se-vertu-zacit-ba...20_telefony_ada

Upraveno uživatelem Berbatow
Odesláno
Ustálil jsem se na kombinaci Sony Ericsson k 750 na vše co chci od mobilu a k tomu HTC TYNT na vše co potřebuji od notebooku takže jej nemusím ssebou tahat a bylo by i zbytečné si jej kupovat.

Taky si vystačím s SE K750i, a to víc než bohatě. Dostatečně velká paměťová karta, a mám s sebou hudbu, e-knihy (úžasná věc), slovníky, příruční rychlý foták na pracovní záležitosti, případně ICQ klienta a jiní wifikundace. Na co si jen vzpomenu.

No, a pověsím na něj ještě tohle - obrázek dole a mám s sebou neustále pidi flash disk s kapacitou 2GB.

O i-phone vím jen to co jsem četl tady, a tím je pro mně absolutně nezajímavý.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...