Přejít na obsah

Vám to nevadí?

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 730
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zajímavé, až filozofické okénko.

Nespisovná čeština mi nevadí, hrubky ano, ale nejvíc mi vadí zlozvyky a afektovanost ve vyjadřování - výrazy jako je "neskutečně krásné", "neuvěřitelně", "respekt", "gratulace" a velká spousta dalších.

Upraveno uživatelem Chronař
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavé, až filozofické okénko.

Nespisovná čeština mi nevadí, hrubky ano, ale nejvíc mi vadí zlozvyky a afektovanost ve vyjadřování - výrazy jako je "neskutečně krásné", "neuvěřitelně", "respekt", "gratulace" a velká spousta dalších.

Muzu se optat kde je ta zminovana afektovanost u napr slova gratulace? Ja jen abych neposkodil neci jemnocit :-))).

Dodal bych toho vic,ale nema to cenu,asi jsem afektovanej :-))).

Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg

Muzu se optat kde je ta zminovana afektovanost u napr slova gratulace? Ja jen abych neposkodil neci jemnocit :-))).

Dodal bych toho vic,ale nema to cenu,asi jsem afektovanej :-))).

asi tak som to chcel aj ja napisat, ale uz nemam naladu ani len tu zartovat, odbornici na gramatiku su citlivi ako predkozka na Jeremiasovom bimbasovi...

ked uz vadia aj bezne:

výrazy jako je "neskutečně krásné", "neuvěřitelně",

Odkaz ke komentáři

http://ottocopy.cz/cesi-narod-cedulek

Aj tu na fore mnou vzdy trhne, ked zdanlivo neutralnu vetu autor zakonci dvoma-tromi vykricnikmi. Mam pocit ze ten clovek hrozne krici a neviem preco. Dostavam z toho potom zachvaty melancholie. O zakonceni vety sposobom !?!! ani nehovorim.

Odkaz ke komentáři

http://ottocopy.cz/cesi-narod-cedulek

Aj tu na fore mnou vzdy trhne, ked zdanlivo neutralnu vetu autor zakonci dvoma-tromi vykricnikmi. Mam pocit ze ten clovek hrozne krici a neviem preco. Dostavam z toho potom zachvaty melancholie. O zakonceni vety sposobom !?!! ani nehovorim.

Já z toho nemám záchvaty melancholie, ale spíš se mi při pohledu na několik vykřičníků za sebou zvedá tlak. Když dá někdo do předmětu e-mailu za naprostou pitomost několik vykřičníků, aby tím zvýšil váhu svého oznámení, rovnou to mažu.   

Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg

tak toto je super vlakno!

myslim, ze Humor aj so slonikom nema sancu ma takto pobavit, ked tu citam, ze komu co tak strasne vadi a ako ich to trapi, co vsetko im zneprijemnuje zivot, a zataha im to za oci:

alebo ako tu citam:  Mě třeba tahá za uši...

alebo ze: Vstávají mi chlupy na nohách 

alebo ze: Ale co mě s..e

alebo ze:  což mě dovádělo k šílenství a vždycky jsem se

je "neskutečně krásné", "neuvěřitelně", sledovat, ze co vas tak v zivote likviduje a nici nervy a nuti vas sa tu trapit ???       ( otazniky mozem,ne? )

neco ve smyslu"jezisi,co je to za vyblitky"? 

chlapci, dajte sa trochu do pohody, uzivajte si krasu zivota ( hodiniek, zien, nasich deti alebo >neskutocne krasnych zazitkov< ...) a verte mi, ze su ovela vaznejsie problemy ( napriklad ja prichadzam o nohy a rapidne stracam zrak a vcelku zdravie likviduje silny diabetes ) a predsa sa snazim uzit si vsetko to pekne, co este zvladam. Ale pokial sa fakt viete odbavovat len na tom, ze hladate chyby, preklepy alebo odlisnosti v cudzich textoch tak to je ine - to chapem!!!

Odkaz ke komentáři

Řekl bych, že to zbytečně zveličuješ. Že mi tyhle jevy vadí je pravda, ale zdaleka ne natolik, aby mě to nějak hlouběji ovlivňovalo, natož abych se tím trápil. To jak se každý vyjadřuje, je vizitka toho jedince. Celkově gramotnost národa upadá. Jak chceš potom vychovávat svoje děti k lásce ke čtení, knihám a jazyku, když i z médií na ně útočí hrubky, které se jim hned automaticky ukládají do podvědomí? Takže pokud Ti na dětech záleží, pořád se je snažíš automaticky korigovat. Ale opakuji, tohle téma se jmenuje "Vám to nevadí?" a ne "Z čeho jste neuvěřitelně strašně vytočení?" Snad v tom vnímáš rozdíl. Je smutné, že člověk s tak vážnými zdravotními problémy si ničí život tím, že musí diskutovat o slaboduchosti jazykomilců. (Tu poslední větu ber prosím s velkou nadsázkou, rozhodně nechci zlehčovat Tvůj stav, sám vím, že zdraví je mrcha a staroba je hnusná věc".

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...