Přejít na obsah

Jake knihy prave ctete nebo co dobreho jste cetli?

Doporučené příspěvky

ta kniha je sračka... autor si hraje na demaskování určitých stereotypů a přitom je sám typickým příkladem západního stereotypu... např. jeho teorie nad tím jak americkou kulturu vytvářeli v době osidlování pouze vzdělanci mě naprosto rozsekaly

:D azeppeline, přidej ještě 5 dalších případů sraček z oblasti literatury. rád si je přečtu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Další himalájská, tentokrát česká expedice: V. Procházka - Na Annapúrnu. Zatím jsem kousek za půlkou a už jsem si jistý, že ji nečtu naposled.

Ha, bydlim patro pod Bohoušem Svatošem, a shodou okolností se jeden člen expedice jmenoval stejně jako já. Ten už ale nežije. Kdybys tu knižku chtěl od Bohouše třeba podepsat, tak mi napiš.

Odkaz ke komentáři

To je ale náhoda. Tak ho aspoň pozdravuj. Tu expedici bych určitě nepřežil, ale rozhodně si o tom rád aspoň čtu :)

Ha, bydlim patro pod Bohoušem Svatošem, a shodou okolností se jeden člen expedice jmenoval stejně jako já. Ten už ale nežije. Kdybys tu knižku chtěl od Bohouše třeba podepsat, tak mi napiš.

Odkaz ke komentáři

Já teď čtu knihu filmového režiséra Otakara Vávry "Paměti aneb Moje filmové 100letí". Je to velmi zajímavé čtení, které je nejen o režiséru Vávrovi a filmu, ale hlavně o společenském a politickém pozadí filmu a vůbec společnosti od První republiky do současnosti. Doporučuji, je to i dosti poučné.

Odkaz ke komentáři

:D azeppeline, přidej ještě 5 dalších případů sraček z oblasti literatury. rád si je přečtu.

No asi takhle, já dělám vše pro to abych se vyhnul sračkoidní proamerické literatuře velkým obloukem. Tuhle knihu mám zprostředkovanou přítelkyní, která je socioložka. Mám ji tu vedle sebe zrovna na poličce, tak když budeš chtít argumentovat pro knihu, tak se můžeme pobavit. Já uvádím že chlapík je možná dobrý v některých dedukcích, ale u sociologa, který si má být vědom determinace společnosti určitou kulturou je nanejvýš trapné, když prokládá demaskování sociállní reality neobjektivními demagogickými bludy.

Jestli chceš perly, tak si přečti některé práce z genderových studií Masarykovy univerzity.

Odkaz ke komentáři

No asi takhle, já dělám vše pro to abych se vyhnul sračkoidní proamerické literatuře velkým obloukem. Tuhle knihu mám zprostředkovanou přítelkyní, která je socioložka. Mám ji tu vedle sebe zrovna na poličce, tak když budeš chtít argumentovat pro knihu, tak se můžeme pobavit. Já uvádím že chlapík je možná dobrý v některých dedukcích, ale u sociologa, který si má být vědom determinace společnosti určitou kulturou je nanejvýš trapné, když prokládá demaskování sociállní reality neobjektivními demagogickými bludy.

Jestli chceš perly, tak si přečti některé práce z genderových studií Masarykovy univerzity.

ok, tak vážně, co je sračkoidní na základní premise knihy, že forma vyjádření myšlenky má vliv na to, jaká vůbec může být myšlenka vyjádřena, neboli že médium určuje strukturu a téma komunikace?

nezlob se, ale tvoje i moje reakce ji jenom potvrzujou :) Postman rozhodně nevynáší americkou kulturu do nebes, naopak podrobuje zdrcující kritice degradaci úrovně kritickýho myšlení, díky vynálezům telegrafu, fotky a TV. píše že telegraf jen vzbuzuje dojem informovanosti, ale ve skutečnosti přináší info mimo čtenářův kontext a irelevantní a tím ve skutečnosti způsobuje jeho pocit bezmoci. psaný slovo vyžaduje soudržnost argumentace a čtenáře, který rozumí textu, ale televizní heslovitost a nezastavitelnost proudu ne-informací tohle potlačuje, ničí - informaci mění na infotainment. ta kniha je velmi kritickou k souvislostem přechodu z kultury psanýho slova na kulturu televizní.

vysvětlovat tady ty souvislosti na deset řádek nemá podle premisy týhle knihy smysl. člověče, chtěl jsem reagovat na tvou výzvu, že bychom se o knize mohli bavit tak, že bych ti mailnul tu práci do školy, u který stojím o kritický komentář, ale teď po druhým přečtení tvýho postu nevím, jestli jsi to vlastně četl. co znamená to zprostředkování přítelkyní? :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

ekonomka s marxem na stolku??? :D

Marxův Kapitál je do dneška v podstatě nejlepší a bezbychybná analýza kapitalismu, akorát jeho závěry a návrhy jak řešit neduhy kapitalismu jsou mimo mísu. Je velká škoda, že dnes je Marx na ekonomických studiích opomíjen. Jenže dnes jde o to mít rychle titul nikoli o to něco znát a umět :-/

BTW: pro spoustu lidí je Marx póza. Maj Kapitál na stolku, ale prd ví co v něm je napsáno :-)

Upraveno uživatelem VasekN
Odkaz ke komentáři

Už po stotřicátéosmé Gulikova Soudce Ti, protože nemůžu furt (latinsky "pořád") číst svoje memoáry co spleskal Doyle :sad01_anim:.

Jsem si to nasekal chronologicky od začátku kariéry. Možná tentokrát přelousknu i ty "nové"-Lenomardovy. Z těch mám strach.

...no a k tomu Skorzenyho životopis. Je to zajímav pohled na ten kus historie ale chce to mít načteny jiné zdroje. Je dost alibistický. No ale je to jeho pohled. Rozhodně jiný než oficiální...

Odkaz ke komentáři

Marxův Kapitál je do dneška v podstatě nejlepší a bezbychybná analýza kapitalismu, akorát jeho závěry a návrhy jak řešit neduhy kapitalismu jsou mimo mísu. Je velká škoda, že dnes je Marx na ekonomických studiích opomíjen. Jenže dnes jde o to mít rychle titul nikoli o to něco znát a umět :-/

BTW: pro spoustu lidí je Marx póza. Maj Kapitál na stolku, ale prd ví co v něm je napsáno :-)

Marxa treba mat proste stale pripraveneho :clap:

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Začal jsem číst Herbert George Wells - (nesmrtelná klasika) Válka Světů, ale pak jsem zakoupil Manuel F. van Eyck - Pěšákem ve Vietnamu (příběh jednoho Čecha, který emigroval do USA již s tím cílem, že do Vietnamu půjde)

a ta mne chytla, tak jsem Válku Světů na chvíli odložil.

Zatímco jsem četl tento pravdivý a poutavý příběh, pravidelně jsem kontroloval knihkupectví, zda se v něm objeví bomba tohoto roku. Bomba Rocku se objevila v anglické sekci a já prostě nemohl čekat na český překlad.

Takže Pěšákem ve Vietnamu i Válka Světů jsou odloženy na neurčito, neboť momentálně se snažím přelouskat povinnou literaturu - KEITH RICHARDS - LIFE - to snad nepotřebuje další komentáře.

Kniha je přesně taková, jak se dalo čekat: Drogy, sex a Rock and Roll a k tomu ještě trocha sexu a ještě nějaký ty drogy a pak ještě víc drog :guitar::gora:

Odkaz ke komentáři

Chlapi, naháním knížku Biggles od velbloudích stíhaček (jako e-knihu), nemáte někdo????

Koukl jsi na uloz to? Já tam našel tohle, tak jestli to mezi tím nebude:

Johns W.E. - Biggles 95 knih PDF

Já stáhl TOHLE a ten příběh tam je ve wordu...jestli chceš tak ti to někam pošlu :-)..zkusil jsem to v SZ tak uvidíš.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...