Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Pod závalem všemožných ebooku radících skoro o všem jsem se nad tím vším zamyslel a narazil na zajímavý článek z roku 1909, který je bohužel hrozivě pravdivý. 

Pro inspiraci: 

http://www.cse.dmu.ac.uk/~mward/gkc/books/success.html

Dostal jsem se k němu v souvislosti zjištění pravdy o R. Kiosakim, který je dnes brán jako guru motivačních knih o penězích. Celkem mě zklamalo, že skoro neexistují podložené záznamy o jeho úspěších a první obrovský objem knih prodal "obchodníkům" resp. "chudákům" v rámci Amwaye, tedy klasického letadla. Na základě toho se z jeho knih staly bestsellery a začali si je kupovat i lidé mimo. :/

EDIT: Píšu to spíše jen pro zamyšlení, budu rád, když někdo, kdo to třeba čet, bude reagovat.

Upraveno uživatelem Rodkopf
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Pomalu si zvykám na Kindle a není problém. Akorát jsem nějak nepochopil navigaci v knize. Sony tam dávalo číslo stránky z celkového počtu. U Kindle můžu zvolit čas nebo nějaké číslo. A to číslo nechápu. Knížka má například 9853 něčeho. Když otočím stránku, zvedne se čítač náhodně o 7-20. Systém jsem zatím neobjevil. Je to  náhodné. Počet slov to není, počet vět to není, počet odstavců to není, počet schválených nesmyslů v Bruseli to taky není. Tak co to číslo znamená?

Odesláno

Teď dočítávám Murakamiho IQ84 a jako jo... Četl jsem od něho zatím Norské dřevo a Hardboiled Wonderland a za mne je zatím IQ84 nejlepší. Murakami tam nechává prosakovat i humor, který knihu krásně oživí. Kniha mi stylem i sarkastickým humorem trochu připomíná pozdějšího R.Zelazneho a navíc nikdo není schopen popsat např. jednu postavu na celé stránce tak jako Murakami.

Odesláno
  V 1. 9. 2014 v 19:31, vojt napsal:

Já teď čtu Knihu o životě a smrti od Axela Muntheho. Asi se stane pro mě dost důležitou. Zná někdo?

Mám ji doma a četl jsem ji už několikrát. Pro mě je to jedna z nejlepších knih, co jsem četl. Po jejím přečtení a vlastně i v jeho průběhu se zastavím a zamyslím, a prehodnocuji různé životní situace a problémy.

Je skvělá. A všiml sis, ze sbíral hodinky ?:)

Odesláno
  V 1. 9. 2014 v 18:55, FraK napsal:

Tak jsem si o deštivém víkendu přečetl zde i jinde doporučovanou 1Q84.

Všude tu knihu chválí a označují za přelomové dílo světové literatury. Můj šálek kávy to tedy ale není.

Uznávám, že to je bravurně napsané, avšak pro mě příliš zdlouhavé. Např. popis Giljaků (obyvatelů Sachalinu) na několik stranách v zásadě jen proto, aby hrdinka o pár stránek dál mohla říct, že jde taky raději mimo zavedené cesty, mi přišlo jako příznačné pro celý styl knihy. Úplně jsem žasnul, do jaké hloubky je každá postava, vnitřní pocit, atmosféra  nebo místo v knize popsané, ale já na něco takového prostě nemám trpělivost. Knihu jsem si přečetl, ale líbila se mi asi jako když jsem byl pozvaný do opery. Jako pěkný, ale do iPodu si operu nenahraji. Taky se proto zase vrátím ke svým severským detektivkám a podobnému braku, co nemá takovou uměleckou hodnotu, ale zase to má větší odpich.

V 29. 9. 2014 v 19:37, wizard-ov napsal:

Teď dočítávám Murakamiho IQ84 a jako jo... Četl jsem od něho zatím Norské dřevo a Hardboiled Wonderland a za mne je zatím IQ84 nejlepší. Murakami tam nechává prosakovat i humor, který knihu krásně oživí. Kniha mi stylem i sarkastickým humorem trochu připomíná pozdějšího R.Zelazneho a navíc nikdo není schopen popsat např. jednu postavu na celé stránce tak jako Murakami.

Mam ji rozectenou uz dyl nez mesic a jsem v půlce, obvykle mi knížka trva par dni. Četl jsem od něho O čem mluvím, kdyz mluvím o běhání a to me bavilo moc. Toto zatím ne a ne me chytit. Zkusim Norské Drevo a uvidím :)

Odesláno
  V 29. 9. 2014 v 20:42, Ondrej71 napsal:

Mám ji doma a četl jsem ji už několikrát. Pro mě je to jedna z nejlepších knih, co jsem četl. Po jejím přečtení a vlastně i v jeho průběhu se zastavím a zamyslím, a prehodnocuji různé životní situace a problémy.

Je skvělá. A všiml sis, ze sbíral hodinky ? :)

Jo, a byl kvůli nim i zavřenej :) Jsem rád, že se někdo ozval a podobně to vnímá. Zatím jen jedno přečtení, ale už chci jet na Anacapri a prohlídnout si tu jeho žulovou sfingu.

Odesláno
  V 29. 8. 2014 v 14:20, F.B. napsal:

Práve končím Business Adventures od Johna Brooksa. Je to jedna z dvoch obľúbených kníh B.Gatesa a W.Buffeta o biznise.

Určite vrelo odporúčam!

F.

Fakt tomu věříš??? Nebo to byla jen žertovná ukázka?  :)

(Je to jedna z dvoch obľúbených kníh B.Gatesa a W.Buffeta o biznise.)  - to je mazec :)

Odesláno
  V 29. 9. 2014 v 21:11, NobodyR napsal:

Fakt tomu věříš??? Nebo to byla jen žertovná ukázka?   :)

(Je to jedna z dvoch obľúbených kníh B.Gatesa a W.Buffeta o biznise.)  - to je mazec :)

Sarkazmus? Irónia? Orgazmus? :-)

Čo keby si mi vysvetlil, ako to myslíš. Čital si tú knihu?

Mne sa teda fakt páčila, a dala mi dosť.

F.

Odesláno (upraveno)

Já právě dočetl Silo (odkaz: http://rajknih.cz/index.php?bk=247697&autor=120318) a musím říct, že dobrý. Přečetl jsem to jedním dechem asi za 5 dní.

Před tím jsem četl Robokalypsu (odkaz: http://rajknih.cz/index.php?bk=216504&autor=86804) a taky mě to bavilo.

Tak pokud jsem někoho inspiroval, tak pěkné čtení :-)

edit: přidán link

Upraveno uživatelem ToMa
Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

ja som teraz v nejakej divnej rovine - strasne rad citam pri jedeni a tak mam vzdy na stole nejaku uz precitanu knihu napriklad od Hellera ( Hlava 22,?) a len tak ju niekde otvorim. Takto mi funguje aj Sto rokov samoty

a moj favorit Snidane sampionu

https://www.kosmas.cz/knihy/60997/snidane-sampionu/

inak v elektronicke podobe som este nic necital ale mozno napisem Jeziskovi, nech ma prekvapi!

Odesláno (upraveno)

Dneska jsem se pustil do těch hypersuper 50 odstínů šedi. Jsem v 10% pořád čekám, kdy to začne být zajímavé a furt o ničem. Má cenu to číst do konce? Zatím to beru jako zabité odpoledne a jdu číst něco jiného.

Upraveno uživatelem VS
Odesláno
  V 6. 10. 2014 v 17:42, VS napsal:

Dneska jsem se pustil do těch hypersuper 50 odstínů šedi. Jsem v 10% pořád čekám, kdy to začne být zajímavé a furt o ničem. Má cenu to číst do konce? Zatím to beru jako zabité odpoledne a jdu číst něco jiného.

Pokud jsi 16ti letá pipka, určitě přečti cele :-)
Odesláno

Bol tu jarmok a burza knih a ze Veltistov, Chlapec z kufra, klasicka edicia s.t.o.p.y. Chcel (predajca) za to 10centov, tak som neodolal. Ked som bol maly fascinovala ma ta kniha. Mozno si to po rokoch zase niekedy precitam :)

Odesláno
  V 6. 10. 2014 v 18:08, Frantik napsal:

Pokud jsi 16ti letá pipka, určitě přečti cele :-)

Já to tušil. Tak blbě zabít půlden dovolené. Tak aspoň, že koleno je uvařené a technická prodloužena na další 2 roky :)

Odesláno

post-268-0-55205700-1412676287.jpg

Křížové výpravy očima arabských kronikářů...hodně často opakující se popisy obléhání, ale také velice zajímavý život křižáků očima arabů a pak také portrét Saladina, znovudobytí Jeruzaléma atd.

Odesláno

Tak jsem dneska zakoupil Já, poutník. Prý nejlepší thriller letošního roku. Jsem na to zvědavý. Nejdřív ale musím dočíst Agent 6, který se proti Dítěti 44 nebo Utajovanému projevu nějak moc vleče.

ja-poutnik-219728.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...