Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zatím ne, ale mám ji v pořadí. A ještě další dvě od Thora Heyerdahla:

- Aku-Aku

- Výpravy Ra

Poslední dobou mám pocit, že stejně jako neodolám některým hodinkám (který všechny nestihnu unosit) tak neodolám knihám (který nestíhám číst :)).

Jj je to vyborna kniha, ted ji ma pujcenou kamarad-clen. Kupoval jsem ji az v Liberci v antikvariatu, pokud by jsi chtel mohu Ti ji pujcit;).

Je pak o to vetsi duvod koupit ty hodinky:) a neprodat je. Prekvapil mne jeden pan v hospode, sam mel Seiko, nebyl to nikdo tady odsud. Koukl na mou ruku a povida, to je Eterna Kontiky, ale nejake modernejsi, ne? Vyvalil jsem oci na nej, ze to zna. Rikal, ze jedna z jeho nej knih je prave tato. Potesilo to, asi se o to zajimal.

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Tak to se na ni těším. Knihu mám taky, doma jsme ji měli už dlouho. Aku-Aku a Výpravy Ra jsem pak dokoupil teprve nedávno na aukru. S těma hodinkama máš naprostou pravdu :) Obdobnej pocit jsem měl, když jsem poprvé slyšel od Těžkýho Pokondra jejich Felicii - to člověk má kolikrát taky chuť si jednu pořídit. No, ještě že hodinky jsou skladnější a ve srovnání s Felicií téměř bezúdržbový.

Jj je to vyborna kniha, ted ji ma pujcenou kamarad-clen. Kupoval jsem ji az v Liberci v antikvariatu, pokud by jsi chtel mohu Ti ji pujcit;).
Je pak o to vetsi duvod koupit ty hodinky:) a neprodat je. Prekvapil mne jeden pan v hospode, sam mel Seiko, nebyl to nikdo tady odsud. Koukl na mou ruku a povida, to je Eterna Kontiky, ale nejake modernejsi, ne? Vyvalil jsem oci na nej, ze to zna. Rikal, ze jedna z jeho nej knih je prave tato. Potesilo to, asi se o to zajimal.

Odesláno

A dobry nebo blby?

Není to špatné. Hodne jsem ted četl Murakamiho a tam jsem na jméno tohoto, v Japonsku hodne známého, spisovatele narazil. Přečetl jsem to docela rychle, je to mirne sexuálně posedle a konec hodne otevřeny, ale na to obojí jsem zvyklý od Murakamiho.

Odesláno (upraveno)

Murakami píše zvláštně ale bavi mě..čekám na další kus, dvakrát se to číst nedá..ted potřebuju najít po Martianovi od Weira něco dalšího na čtení.. Ale musím zas něco v AJ a nic moc jsem nenašel..

Schválně na toho Japonce mrknu

Upraveno uživatelem tenge
Odesláno

Murakami je super, bavi me moc. Většinu uz mam přečtenou, chybi mi jen par věci a na ty se tesim. Poslední jsem četl Sputnik, ma láska.

Odesláno

Četl jsem něco od Junga, on tam občas doporučuje literární příklady (v mém případě archetyp animy)

• Rider Haggard - She (mají v antikvariátech asi za 40,- Kč)
  • Pierre Benoit - Atlantida (sehnal jsem jen jako ebook)

Já to za sebe doporučuji i mimo mou oblast zájmu - jsou to dobrodužné romány ze začátku 20. století a je zajímavé porovnat, kam se posunula dnešní tvorba. Psané krásným jazykem a ty kulturní přesahy jsou neuvěřitelné.

Odesláno

Pro filmové nedočkavce nového Vetřelce/Promethea:

Baronet vydal trilogii příběhů z prostředí Gigera. Nevím jak je to s autorskými právy, moc originality nečekejte. Každá kniha jiný autor. Ale, je to hodně čtivé. Ideální odpočinková kniha na pláž.

http://www.databazeknih.cz/serie/vetrelec-4702

Jo, a musím si tu postěžovat jak mne neuvěřitelně seje nekolegiální přístup nakladatelů. Po vydání všech knih lze nyní koupit edici všech tří v pěkné krabici za lepší cenu. To stejné udělal Plus po vydání Lovecrafta. Takový zdvižený prostředníček fanouškům, kteří knihy postupně kupovali a díky nimž se nakladateli vyplatilo vydat celou sérii.

Odesláno (upraveno)

To nevypadá zle.

Hele tajemny organizace, odkazy do historie, staré deníky a mapy, nemecky ponorky na Antarktide, ztraceny civilizace, tajemný továrny v Číně a testy na lidech.......no proste hukot, magorka, zadna "hodnotná" literatůra   :lol2:  Uz se tesim na dalsi dil, dneska jdu do nej.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Bordel jako byznys - Alexander Gerhardinger, fakt supr kniha, nečekejte tam jaké techniky provádějí lehčí ženy, ale spíše o tom jaké je podnikat v této sféře.

• po 2 týdnech...
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Koupil sem si, ja pitomec, tu novou knizku vod Viewegha. Ale po prvni strance, nabity samozerskejma kecama, vubec nevim, jestli to zvladnu. To musi bejt hroznej debil, ten clovek.

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Milis online: Tak sem precet dalsich pet stranek a dal to nedam. 213,-Kc at si Mistr strci do klobouku, timto ho pozdravuju a ze to byly posledni prachy, ktery vode me videl.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno (upraveno)

Tak jsem za dva dny zhtl dalšího Murakamiho - Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování. Knížka podle mne patří k těm nejlepším od tohoto autora. Otevřený konec, ale ten se tady hodí více než kdy jindy. Doporučuju.

Upraveno uživatelem Ondrej71

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...