Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Třeba já, jako zákazník, tedy vlastník peněz, které se tím pádem stěhují jinam než do Eltonu :)

Bať, ale je to něčí problém? Z toho, co psal Prim, jsem pochopil, že oni jsou spokojeni tak jak jsou, respektive, že se jim to takhle líbí a říkají si "jen houšť a větší kapky" a nemají strach, že by to tak nemohlo být, no a Ty si taky vybereš jinde. Tak v čem je ten problém :-)

• Odpovědi 318
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Nezlob se, ale nebaví mě vést sémantické debaty. Popsal jsem, jak vidím současnou produkci Prim z hlediska vlastníka cca 15 kusů mechanických hodinek. A tedy zákazníka hodinářských firem. Tečka.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno
Nezlob se, ale nebaví mě vést sémantické debaty. Popsal jsem, jak vidím současnou produkci Prim z hlediska vlastníka cca 15 kusů mechanických hodinek. A tedy zákazníka hodinářských firem. Tečka.

Tak já se teda nezlobím :notworthy:

Odesláno
Ramone, ale stejně, jak to děláš člověče, kde bereš pořád tolik energie, že v tom okýnku furt takhle poskakuješ? :blink:
Typografe, moc dobře víš, jak se věci mají :D

Odesláno
Dobrý den pane Prokope,

děkuji za velmi dlouhé a podnětné vysvětlení Vaší strategie. Myslím že jste odpověděl na většinu otázek, které zde byly v průběhu posledních měsíců nadhozeny. Když se zpětně dívám na mé zamyšlení o Vaší strategii, tak jsem většinu bodů odvodil správně, v některých jsem se spletl. Každopádně přeji ať se Vám daří!

Ještě mě zajímá jedna otázka se kterou mám osobně určitý problém: Je snaha posunout výrobky Prim do kategorie luxusní zboží. Máte kvalitní pouzdra (i z drahých kovů, provádíte klenotnické práce), kvalitní řemínky, velmi dobrý individuální přístup k zákazníkovi...jen ty kalibry mi v tom trošku nesedí. Dávate do některých modelů / solitérů kalibry s chronometr certifikací (Eta)? Případně provádíte zdobení kalibrů tak, jak je dnes standardem ve třídě kolem 100k?

Co se týče kalibrů, tak máme následující strategii:

1) Jako základ naší nabídky používáme kvalitní leč konfekční kalibry ETA 2824-2, na kterém od začátku roku aplikujeme rotory vlastního designu i výroby. Právě design a provedení rotoru vypadá výrazně lépe, než původní originál. Navíc má ještě jednu výhodu, jakkoliv je i nadále přiznáno, že jde o modifikaci švýcarského základu, pro řadu lidí už jde o vizuálně originální strojek.

2) Zdobení strojků, stejně jako jejich galvanické pokovování, provádíme individuálně, dle přání zákazníka - jsme schopni aplikovat různé brusy včetně pro PRIM typického excentrického brusu. Dnes už máme v nabídce i kalené šroubky, takže vše závisí na vkusu zákazníka.

3) Pro luxusnější hodinky používáme většinou naše originální kalibry, jinak o jejich dekoracích platí to samé - plně závisí na volbě zákazníka. U hodinek okolo 100t už je většina takovýchto individualizací zahrnuta v ceně. Například model Pavouk má v ceně zahrnutou i ruční rytinu na rotoru. Jestli se zákazník rozhodne pro dvouocasého lva nebo svůj zdobný monogram je plně na vůli zákazníka.

4) Pro některé solitéry využíváme i některé další volně dostupné kalibry. Jejich potřeba je odvozena od nároků zákazníka na funkčnost. Jestliže si tedy zákazník přeje hodinky s big date, musím sehnat odpovídající strojek, okolo kterého pak vyrobíme hodinky. V kostce se dá říci, že nabízíme zákazníkům, že jim uděláme hodinky na jakémkoliv základě, který dokážeme sehnat.

5) Dále jsou v naší nabídce nově také hodinky se starými kalibry švýcarské produkce, kterých se nám podařilo koupit několik desítek. Jsou mezi nimi i strojky o průměru 40mm - tedy strojky z kapesních hodinek. I tyto strojky jsme připraveni dodatečně individualizovat brusy, galvanikou atd. Nutno ale upozornit, že takto dělané hodinky jsou naprosté unikáty a jejich cena tomu také odpovídá.

Co se týče certifikace, tak tu nevyužíváme. Máme-li na mysli C.O.S.C. certifikáty. Jinak se nám daří strojky seřizovat na střed intervalu 0-10s jako standard a přiznám se, že to považuji za plně vyhovující. S oblibou říkám, že kdo hledá maximální přesnost, měl by si koupit quartzky.:)

Odesláno
to Prim: Mám na ruce stowa se "stejnou" Eta jako je ve valné většině vaší produkce. Ve Stowa je ta ETA již v základu velmi, ale velmi "uhlazenější a vymazlenější"... Proč alespoň v základu tu pitomou ETU 2824 nemáte alespoň na stejné úrovni, když s cenou jste ve většině o trošičku výše než ta zmiňované Stowa?

Proč? Jejich strategie je jiná! My sázíme na to, že každý ze zákazníků má jiný vkus. Když v základu strojek odekorujeme, už na něm následně mnoho nezměníme. Naší prioritou je flexibilita vůči zákazníkovi.

Rozumím vašemu pohledu na věc, ale když už se pouštíme do srovnávání značky Stowa a PRIM (které ale jinak souměřitelné nejsou, protože každá z nich má úplně jinou obchodní strategii), tak mě překvapuje, jak málo lidem vadí skromný výběr pouzder, které Stowa povětšinou sdílí s Nomosem. Nijak to nekritizuji, jen se snažím poukázat na to, kde zase ušetřili naši kolegové z Německa. Krom toho je tam obrovský rozdíl v sériovosti jejich hodinek a našich, takže jde skutečně o dva, těžko srovnatelné případy.

Odesláno
Přesně tak, pokud se tedy chceme bavit o individuální výrobě hodinek, pak tedy CELÝCH, tak jako jiní nezávislí hodináři, kteří dělají kusovky, pak to bude luxus. Pokud je to jen výroba jejich obalu, se strojkem za 2,5k pak to luxus není, ale jen pozlátko.

Žádný problém, je to jen otázka peněz! Na druhou stranu si myslím, že i výroba číselníků, ruček a pouzder včetně všech jeho komponentů je daleko více, než kolik nabízí některé další renomované značky. Mám na mysli ty které nejsou kapitálově provázány s koncernem Swatch Group a Richemont.

Rozhodně bych tedy o této naší výrobní schopnosti nemluvil s despektem.

Nedávno jsem měl jednu zahraniční návštěvu a dotyčný pán, když jsem ho provázel firmou, žasl a neustále opakoval "Vy to fakticky vyrábíte!". A to sám vlastní firmu, která se prezentuje jako výrobce hodinek a má trojnásobně větší obrat než my. Nebyla to první návštěva tohoto druhu.

To nic nemění na tom, že na plném obnovení výroby vlastních strojků pracujeme. Není to otázka letošního roku, ale věřte mi, že ani na tuto část hodinařiny se u nás nezapomíná.

Odesláno

Budoucnost patří alluminiu :) Nadneseně se snažím sdělit, že by to chtělo trochu pročechrat vody zatuchlého rybníka v Novém Městě nad Metují, protože nevím jak individuelní provedení, ale sériová výroba má nezvykle lacině působící číselníky. Jak je možné, že i mnohem levnější hodinky konkurence mají vkusné plastické indexy, gilošování a nebo nějaké nápadité tvarování a Prim i na webem prezentovaných hodinkách Tycho de Brahe mají hnusný tampotisk? Neříkám, že je nutné jít stejnou cestou jako konkurence, ale když se podívám na svou ruku, jsou na ní Prim Incabloc ze šedesátých let a jejich čísla jsou plastická, vkusná a moderní i po 40 letech. Není to smutné? Já sám bych moc a moc chtěl nové hodinky českého výrobce, ale ač nejsem estét, mé srdce pláče. Chápu, že potisk byla jediná možnost v dobách vzniku prvních primek a proto i nové Spartaky jako reminiscence oné pohnuté doby mají hnusný placatý číselník, ale zbytek je chmurný. Máte podobný názor a nebo jsem se už úplně zbláznil?

Odesláno
Nenasel jsem nikde v nabidce jine nez kozene remeny. Uvazujete o vyvoji nejakeho tahu?

To budeme řešit až v okamžiku, kdy si to nějaký zákazník bude přát. Potřebné technologie i výrobní zkušennosti máme, protože od loňska vyrábíme vlastní celonerezový tah pro dámské hodinky Lorelei. Není tedy problém vyrobit i originální design tahu.

Naší prioritou jsou však luxusní kožené řemeny. Ty podle mého mínění lépe korelují se stylem našich hodinek.

Odesláno
Budoucnost patří alluminiu :) Nadneseně se snažím sdělit, že by to chtělo trochu pročechrat vody zatuchlého rybníka v Novém Městě nad Metují, protože nevím jak individuelní provedení, ale sériová výroba má nezvykle lacině působící číselníky. Jak je možné, že i mnohem levnější hodinky konkurence mají vkusné plastické indexy, gilošování a nebo nějaké nápadité tvarování a Prim i na webem prezentovaných hodinkách Tycho de Brahe mají hnusný tampotisk? Neříkám, že je nutné jít stejnou cestou jako konkurence, ale když se podívám na svou ruku, jsou na ní Prim Incabloc ze šedesátých let a jejich čísla jsou plastická, vkusná a moderní i po 40 letech. Není to smutné? Já sám bych moc a moc chtěl nové hodinky českého výrobce, ale ač nejsem estét, mé srdce pláče. Chápu, že potisk byla jediná možnost v dobách vzniku prvních primek a proto i nové Spartaky jako reminiscence oné pohnuté doby mají hnusný placatý číselník, ale zbytek je chmurný. Máte podobný názor a nebo jsem se už úplně zbláznil?

Myslim, ze jsi se nezblaznil, osobne mi taky chybi na primkach pekny ciselnik, na vsech hodinkach co mam, mam ciselniky plasticke, ktere pusobi mnohem zajimavejsim dojmema hlavne ta plasticita tomu ciselniku dodava onen treti rozmer ktery dela hodinky krasnymi..

Tudiz by me taky zajimalo, jestli se planuje/je pripraveno vyrabet hodinky s plastickymi ciselniky nebo zdali zustane pouze u "dvojrozmerneho" tisku.. ;)

Odesláno (upraveno)
Proč? Jejich strategie je jiná! My sázíme na to, že každý ze zákazníků má jiný vkus. Když v základu strojek odekorujeme, už na něm následně mnoho nezměníme. Naší prioritou je flexibilita vůči zákazníkovi.

Stejně na sklad neděláte tak můžete mít v nabídce , že : Takový strojek nabízíme ve standardu (ne takový jako teď, to znamená hezčí než dnes) a chcete jiný strojek? Tak OK, flexibilita je naším krédem" :thumbsdown_anim: prostě nabídnout ve standardu něco lepšího než je syrový strojek koupený u ETA a nečekat že si každý musí připlatit za tak dnes již běžnou věc jako je lehounce ozobená 2824

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno

Předně, v naší nabídce je i několik modelů s plastickým reliéfem a indexy.

všechny modely řady Pavouk 40 (nově i v průměru 34), Diplomat 34 (40 se chystá), Spartak s plastickými čísly už také spatřil světlo světa (fotku zde prezentoval jejich hrdý majitel).

Na druhou stranu je třeba říci, že tampónový tisk lze označit za hnusný jen tehdy, když se mi subjektivně nelíbí. I tampónový tisk má své kouzlo a různé druhy kvality. Ta naše už zaujala nejednoho zahraničního návštěvníka z braže. Dokážeme tisknout i písmenka, která pouhým okem nepřečtete, a to už něco o kvalitě tisku říká.

To proč nejsou naše levnější hodinky vybaveny plastickými číselníky je dáno třemi hlavními argumenty:

1) prvotní náklady na takový číselník jsou vysoké, takže rozkládat je do malého počtu hodinek jejich cenu velmi citelně prodraží

2) takový číselník už moc nezindividualizujete.

Například číselníky připravované série Diplomat budou vyrobeny také s 3D indexy - stejnou technologií jako v dobách minulých. Pro jiné hodinky tedy bude naprosto nevyužitelný.

3) číselníky s plastickými indexy mají skutečně všichni a nám se jeví jako docela dobrý nápad, že se profilujeme trošku jinak. Možná se dá říci z nouze ctnost a budete mít pravdu. Na druhou stranu to neznamená automaticky, že hodinky nejsou hezké. Například Spartaky jsou vysloveně hezké hodinky a nikdy mi tam 3D efekt nescházel.

Odesláno
Myslim, ze jsi se nezblaznil, osobne mi taky chybi na primkach pekny ciselnik, na vsech hodinkach co mam, mam ciselniky plasticke, ktere pusobi mnohem zajimavejsim dojmema hlavne ta plasticita tomu ciselniku dodava onen treti rozmer ktery dela hodinky krasnymi..

Tudiz by me taky zajimalo, jestli se planuje/je pripraveno vyrabet hodinky s plastickymi ciselniky nebo zdali zustane pouze u "dvojrozmerneho" tisku.. ;)

No možná jsou prioritou řemeny a průhled na strojek ;)

To je to co jsem dosud nepochopil. I krásná barokní skříň nebo oltář je vzadu s bídou lakovaný a hodinky, na které člověk hledí hlavně zepředu mají průhled na strojek a dekorovaný strojek a číselník hnus. Když budu chtít vidět krásný stroj, je pro mne dobrodružstvím už ta chvíle, kdy přemýšlím, jak by asi tak mohlo vypadat něco za těmi tajemnými dvířky, co způsobuje to drobné tikání a krása je pak v té jednoduchosti, jako třeba u strojků omega.

Tu krásu bych viděl třeba v jinde zmiňované dírce do osičky :)

Volám po krásných jednoduchých číselnících a pak si ty primky i koupím.

Odesláno

Ano, budeme i v tomto směru vycházet vstříc poptávce, a to i za cenu zdražení hodinek.

Momentálně připravujeme několik nových hodinek, které budou vybavené takovýmto číselníkem. Například Spartak 43 a další (zatím nechci zveřejňovat).

Krom toho jsme se vydali cestou individualizace číselníků pomocí aplikace drahých kamenů na pozice indexů.

Odesláno
Stejně na sklad neděláte tak můžete mít v nabídce , že : Takový strojek nabízíme ve standardu (ne takový jako teď, to znamená hezčí než dnes) a chcete jiný strojek? Tak OK, flexibilita je naším krédem" :thumbsdown_anim: prostě nabídnout ve standardu něco lepšího než je syrový strojek koupený u ETA a nečekat že si každý musí připlatit za tak dnes již běžnou věc jako je lehounce ozobená 2824

Ano i to je cesta. Na druhou stranu ne každý je připraven za takový standard připlatit. To máme potom dávat slevu, když tam bude chtít obyčejný strojek?

Na druhou stranu mi aplikace vlastního rotoru se specifickým designem nepříjde jako lehounké ozdobení. Ale je to samozřejmě věc názoru.

Odesláno

Dobrý den Prime,

Myslím si že hodinky v hodnotě 40 tis. a dále, by měli mít vychytanější řemínek i kožené pouzdro. Viděl jsem na živo, a byl jsem zaskočen..

Jde li převážně o zakázkové hodinky :) Také si myslím, že číselníky jsou slabinou... plastické indexy udělají moc :) a na co si uděláte přípravu, tak to vám zůstane

Jinak přeji hodně úspěchů

Odesláno (upraveno)

Obchodní současnost značky PRIM, v odkaze je dobré kliknout na Více informací o výrobci.

http://www.zlato-stribro-hodinky.cz/obchod/prim/

:worried_anim: :suicide_anim:

Číselníky s plastickým provedením indexů jsou taktéž k mání.

Takové jsou současné, hodinky PRIM ?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem BUBÁK
Odesláno (upraveno)
Dobrý den Prime,

Myslím si že hodinky v hodnotě 40 tis. a dále, by měli mít vychytanější řemínek i kožené pouzdro. Viděl jsem na živo, a byl jsem zaskočen..

Jde li převážně o zakázkové hodinky :) Také si myslím, že číselníky jsou slabinou... plastické indexy udělají moc :) a na co si uděláte přípravu, tak to vám zůstane

Jinak přeji hodně úspěchů

nebylo by krásné spojení zakázkových hodinek a zakázkových ručně šitých řemínků od Simona? Byla by to další drobnost, která by posunula pocit luxusu zase o kousek dál..tedy nejen vidět, jak se rodí hodinky, ale navštívit i ateliér kde krok po kroku vzniká skutečně jedinečný řemínek k hodinkám.....a na závěr nějaká podobná knížka co dostal pan Delon. Myslím, že by se tato knížka měla stát standardní součástí všech solitérů

Upraveno uživatelem ¨safi

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...