New X-Bob Odesláno 11. září 2007 Nahlásit Odesláno 11. září 2007 (upraveno) nebylo by zase lepší se vrátit k tématu? Upraveno 11. září 2007 uživatelem New X-Bob
Prokop Odesláno 11. září 2007 Nahlásit Odesláno 11. září 2007 monsieur napsal: Souhlas s Bubákem. V dnešní době už nejsou hodinky nezbytné a pokud je někdo koupí pro darování/zapůjčení tak za cenu 1000 nebo lépe 500 Kč, jinou u nadřízených neobhájí. Na druhé straně řadový zaměstnanec (nadšenec) půjde možná na 2000 Kč, ale ne víc (bavíme se o služebních hodinkách a větších počtech kusů). Ale děláme účet (vlákno) bez hostinského - Prim je asi nejpovolanější se k tomu přímo vyjádřit. Bohužel nijak nerozumím následujícímu sdělení (citace Prima z Lidovek): "Dnes se nám daří proto, že hovoříme se zákazníky, kteří s námi hovořit chtějí, a děláme tak, aby se noví zákazníci ozývali nám, ne naopak. Scházím se jen s lidmi, kteří mě o to požádají, a tam, kde o to mají zájem..." Připadá mi, že o to i tady stále je zájem (také vzhledem ke všem novým členům a hostům) - a na případné negativní názory (ev. výpady) jsou obvykle top manažeři školeni (a někdy i dost drsně ). K tomuto bych rád řekl svůj názor: Stále jsem ochoten komunikovat s každým, kdo o to projeví zájem! Mě se ale zdá, že tu zájem o reálnou komunikaci se mnou není. Popravdě soudím, že jestli se mě někdo chce na něco zeptat, může mi poslat zprávu nebo mi dokonce zavolat. Kdyby nic jiného, tak na webu je přímý kontakt na mne, takže se nikdo nemůže vymlouvat na to, že by nevěděl, jak mne oslovit. To co už rozhodně nechci, je ztrácení času s neustálým vysvětlováním věcí, které už byly mnohokrát vysvětleny a zvláště pak lidem, kteří mají dopředu jasný názor na naši firmu, obchodní strategii ale i na mě osobně. Já už jsem prostě vzdal svou snahu o to, zavděčit se všem. Je potřeba také dělat svou práci a soustředit se na lidi, kteří o mou pozornost skutečně stojí. Lhostejno jestli mají zájem o historii, hodinky za 10tis. nebo za milion. Pokud je to Váš případ, nebojte se mi zavolat!
monsieur Odesláno 12. září 2007 Nahlásit Odesláno 12. září 2007 PRIM napsal: K tomuto bych rád řekl svůj názor: Stále jsem ochoten komunikovat s každým, kdo o to projeví zájem! Mě se ale zdá, že tu zájem o reálnou komunikaci se mnou není. Popravdě soudím, že jestli se mě někdo chce na něco zeptat, může mi poslat zprávu nebo mi dokonce zavolat. Kdyby nic jiného, tak na webu je přímý kontakt na mne, takže se nikdo nemůže vymlouvat na to, že by nevěděl, jak mne oslovit. To co už rozhodně nechci, je ztrácení času s neustálým vysvětlováním věcí, které už byly mnohokrát vysvětleny a zvláště pak lidem, kteří mají dopředu jasný názor na naši firmu, obchodní strategii ale i na mě osobně. Já už jsem prostě vzdal svou snahu o to, zavděčit se všem. Je potřeba také dělat svou práci a soustředit se na lidi, kteří o mou pozornost skutečně stojí. Lhostejno jestli mají zájem o historii, hodinky za 10tis. nebo za milion. Pokud je to Váš případ, nebojte se mi zavolat! Díky za Vaši odpověď. Zavolat Vám se opravdu nebojím Víte, podle mého tu zas tak extra horká půda není. Každý, kdo se účastní diskusí nese riziko omylu, nepochopení atd. - a může být právem smeten "voxem populi" nebo neprávem "lidmi s dopředu jasným názorem". Navíc hodinařina je dokonalé propojení mechaniky s uměleckými směry a s nimi spojené emoce se občas objeví. Souhlasím, že zavděčit se všem nelze - ale to po Vás nikdo nechce! Ti, kteří o Vaši pozornost stojí, o ni budou stát stále i bez nabídky exkluzivity a pokud uhájíte strategii firmy, její výsledky a produkty, budou ještě víc a přibudou další. Krom toho oponovat úplným nesmyslům stačí jednou a jsou to lehce získané body. Nechci přeceňovat potenciál Chronomagu, ale je to nejširší české hodinářské diskusní fórum a Vy představujete de fakto nejsilnější českou hodinářskou firmu. A tak bych tu jen čekal určitou otevřenost a vyváženost získávaných a poskytovaných vědomostí - vždyť se to už projevilo zohledněním příslušných pozitivních i negativních názorů při vzniku několika zajímavých limitek.
Prokop Odesláno 13. září 2007 Nahlásit Odesláno 13. září 2007 monsieur napsal: Díky za Vaši odpověď. Zavolat Vám se opravdu nebojím Víte, podle mého tu zas tak extra horká půda není. Každý, kdo se účastní diskusí nese riziko omylu, nepochopení atd. - a může být právem smeten "voxem populi" nebo neprávem "lidmi s dopředu jasným názorem". Navíc hodinařina je dokonalé propojení mechaniky s uměleckými směry a s nimi spojené emoce se občas objeví. Souhlasím, že zavděčit se všem nelze - ale to po Vás nikdo nechce! Ti, kteří o Vaši pozornost stojí, o ni budou stát stále i bez nabídky exkluzivity a pokud uhájíte strategii firmy, její výsledky a produkty, budou ještě víc a přibudou další. Krom toho oponovat úplným nesmyslům stačí jednou a jsou to lehce získané body. Nechci přeceňovat potenciál Chronomagu, ale je to nejširší české hodinářské diskusní fórum a Vy představujete de fakto nejsilnější českou hodinářskou firmu. A tak bych tu jen čekal určitou otevřenost a vyváženost získávaných a poskytovaných vědomostí - vždyť se to už projevilo zohledněním příslušných pozitivních i negativních názorů při vzniku několika zajímavých limitek. Já se diskuzím na chronomagu nebráním. Konec konců, podíváteli se na množství mých příspěvků, těžko říci, že bych byl zrovna pasivní člen.:-) Ani nezpochybňuji, že názory některých diskutujících jsou pro mě zajímavé. Myslím, že leckterý nápad, který tu vznikl, už spatřil světlo světa v našich produktech. Posledním příkladem jsou hodinky z damascénské ocele. Tenhle nápad vznikl tady - na chronomagu. Dneska už si ani nepamatuji, kdo s tím přišel první, ale je fakt, že mě ta myšlenka zaujala. Dneska už umíme i modřit šroubky a pokusy už děláme i s modřením nerezových ruček vlastní výroby. To jsou také aktivity vyprovokované tímto diskuzním fórem. Takže lze říci, že si nejen vážím konstruktivní kritiky a podnětných názorů, ale také se je jako firma snažíme zreflektovat ve vlastní výrobě. V tomto ohledu je potenciál chronomagu nezpochybnitelný. Na druhou stranu si musíme přiznat, že mnoho lidí zde velice přeceňuje jeho obchodní potenciál. Vzhledem k našemu obratu jde o zlomkové realizace s vysokou pracností a velkými nároky na čas, který se těmto zakázkám musí věnovat. Na druhou stranu musím přiznat, že několik zdejších diskutujících se už stalo mými váženými obchodními partnery a některé snad můžu označit i za přátele, byť mezi námi asi vždy zůstane nějaká neviditelná hranice. Jenže tito lidé už se na chronomagu objevují už jen sporadicky. Myslím, že je to ze stejného důvodu, který už začal unavovat mě. Místo toho se i nadále scházím s každým, kdo projeví zájem o osobní schůzku. Takto jsem byl před časem i na setkání chronomagu v Žilině. Svou účast na chronomagu jsem nyní omezil na odpovídání na přímé dotazy určené mé osobě nebo firmě jako celku. Už ani nereaguji na spekulace o tom, co nás vlastně živí. Hodně lidí si tu nedokáže představit, že nás zakázková výroba exkluzivních hodinek dokáže velmi dobře uživit, a tak se šíří různé pesimistické scénáře. Tak například výroba pouzder pro zahraniční subjekty - tu jsme museli radikálně omezit, protože přednost má výroba pod vlastní značkou. Ta v posledních dvou letech výrazně narůstá, a tak zůstává čas jen pro fajnovou a lukrativní práci, kterou dělat chceme. Pokud někdo budete chtít, abych se k nějakému tématu vyjádřil, napište mi osobní zprávu, abych nemusel hledat konkrétní vlákno. Slibuji, že budu reagovat.
Lukáš Odesláno 13. září 2007 Nahlásit Odesláno 13. září 2007 PRIM napsal: Tak například výroba pouzder pro zahraniční subjekty - tu jsme museli radikálně omezit, protože přednost má výroba pod vlastní značkou. Ta v posledních dvou letech výrazně narůstá, a tak zůstává čas jen pro fajnovou a lukrativní práci, kterou dělat chceme. No vidíte, také jsem si myslel, že je to důležitá část Vaší výroby. Je jen dobře, že přednost mají vlastní výrobky
Časomíra Odesláno 13. září 2007 Nahlásit Odesláno 13. září 2007 Jsem rád že se ozval ten nejpovolanější Prim já chápu že se 37 zaměstnanci se žádné velké zázraky nedaj dělat a to ještě když neznám jejich strukturu a taky hospodářský výsledek by mi úsměv na tváři nepřidal (čerpáno z volně přístupných dat z obchodního rejstříku) Tím si myslím že by ze mněla firma Elton se snažit při uvádění nových modelů oslovit co nejvíce možných potencionálních zákazníků a také více se angažovat v boji proti pirátským kopiim hodinek vůbec vždyť nakonec i hodinky Prim jsou už v jejich zájmu a způsobuje značné stráty a ještě k soliterům(je to co dělá řemeslo řemeslem). tyto hodinky jsi kupují zpravidla fandové značky a hodinek vůbec ale i když obsahují strojek ETA i když vkusně nazdobený není to výrobkem firmy je to asi jako kdyby do svých aut Bugati montoval motory např. značky Ford tak by si třeba ucházejicí majitel bugatky třeba si řekl koupím si fordku a hodně ušetřím a něco podobného je to s hodinkami, proto by bylo na zvážení vybavovat solitéry výhradně strojky vlastní konstrukce popřípadě do velikostí XL navrhnout novou konstrukci o odpovídajícím průměru s jednoduchým vysvětlení taky si nekupuji boty o dvě čísla větší .
Prokop Odesláno 13. září 2007 Nahlásit Odesláno 13. září 2007 Souhlasím! Co se týče solitérů, je to z 90% otázka použití našich vlastních strojků, těch zbylých 10% tvoří zákazníkem vybrané kalibry s nějakými speciálními funkcemi. U běžné produkce je tomu přeci jen jinak. Sám jste uvedl příklad, který velmi názorně ukazuje, stav současného automobilového průmyslu, který je nejen koncentrován do velkých koncernů, ale dokonce i mezi nimi je patrná výrazná spolupráce. V běžné konfekční výrobě sdílí čím dál tím více výrobců shodné motory. Ford má společné dieslové motory s koncernem PSA, ta zase využívá spolupráce s BMW na malých benzínových motorech. PSA (koncern sdružující Peugeot a Citroen) dodává své dieslové motory také Mitsubishi ("výměnou za redesignovaný model Outlander). Ono v té Bugatce zvané Veyron také tepe srdce z dílen VW, stejně jako v Audi R8 naleznet motor z Lamborghini. Nechci tím nic obhajovat, jen chci říci, že není úplná ostuda, když se něco podobného děje i v hodinářském businessu. To by pak fanda hodinek musel zatratit hodně firem. Ale v zásadě máte pravdu! I my se snažíme vymanit z jakékoliv závislosti na cizích dodávkách strojků, ale pro běžnou kolekci by to zatím bylo mimo reálné možnosti cílové klientely. Pracujeme na tom a budeme v takovém úsilí i nadále pokračovat.
kubson Odesláno 13. září 2007 Nahlásit Odesláno 13. září 2007 Mohu mít dotaz ohledně strojků - proč prim nepoužívá Selitu - zkoušeli jste je? jak jsou na tom jejich klony ety v porovnání s originálem? co bude po roce 2010? na selitu asi budou muset přejít všichni, kdo nebudou mít zásoby, ne?
Prokop Odesláno 13. září 2007 Nahlásit Odesláno 13. září 2007 Se Sellitou jsme v kontaktu, jejich strojky se zatím liší pouze dekoracemi a cenami. Zatím je pro nás výhodnější odebírat strojky přímo od Ety. Jinak pánové se také snaží propracovat mezi nezávislé výrobce, ale i jim to jde tak ztuha, že nemají na nějaké vyskakování si ani náladu. Zkoušeli jsme s nimi na vývoji a výrobě spolupracovat, ale zřejmě v tom cítí takový business, že do toho již nikoho dalšího nechtějí pustit. Snad právě proto odebíráme strojky nadále od Ety a snažíme se dosáhnout takového stavu, že budeme nezávislí jak na Etě tak na Sellitě. Chceme se stát plně nezávislou manufakturou. Některé díly na strojky našich kalibrů ještě máme ve velkém množství skladem, některé nedostatkové momentálně vyvíjíme a některé díly už si dokážeme i vyrobit. V každém případě jsme schopni produkovat vlastní strojky - zatím možná kus po kuse, ale dokážeme. Pokud budeme po roce 2010 odkázáni pouze na vlastní produkci strojků, dá se očekávat posun cenové hladiny našich výrobků. Ne proto, že by nás to těšilo, ale protože to tak vzhledem k nákladům na vývoj a výrobu strojku výjde.
gandalf Odesláno 13. září 2007 Nahlásit Odesláno 13. září 2007 (upraveno) Prime ozval se mi ten známý keramik, že kontaktuje někoho, kdo dělá email. Pokud řekne, že by to uměl i na ciferník, HNED mu dám kontakt. S těmi knoflíkáři jsem to myslel tak, že je jedno, zda z toho terčíku /asi se to tak nejmenuje/ se udělá knoflík, nebo ciferník. Už někdo zkusil ciferníky brinýrovat? Je to matný, tmavý, dá se to tónovat, nebude to drahé a při brinýtování by se kovové destičky - terčíky, nekroutily. Stroj na to natiskne indexy, čísla, posadí se to tam, kam to patří a hurá do světa. Metalurgové to buď rozvinou, nebo řeknou, že jsem blb. To je život. Jo a ještě něco - v jistém úseku mého dlouhého života jsem se chodil dívat na nožíře / ne že by se mi líbil, na jeho výrobky/. Někteří pracovali s různě překládanou, plátovanou ocelí a výsledek byl damast. To by byla paráda z takto zpracované oceli udělat pouzdra na hodinky. Ani cigi by proti tomu nic neměl. Tedy za předpokladu, že by to byla česká ocel, a česky popsaná :-)). O damašku jsem začal asi já /viz výše/ Upraveno 13. září 2007 uživatelem gandalf
pavel23 Odesláno 20. září 2007 Nahlásit Odesláno 20. září 2007 Chtěl bych tady jenom podotknout profesionální přístup pracovníků Eltonu, po domluvě ke mě přijeli až domů a včas. Pro mě příjemně strávené hodiny i s ukázkou nových modelů. Musím vyzdvihnout nový model Taiger, který je v civilní verzi parádní a neřekl bych, že předražený i když se dá koupit obdobný model levněji.Pan Bouška mě moc potěšil protože mi dovezl po renovaci Prim Igen jsem nadšený hodím se foto. Neptejte se na cenu pošlete si je na kalkulaci a oni vám cenu sdělí.Jinak další můj favorit je trochu upravený Spartak hlavně modré ručičky. Ještě jednou děkuji p.Prokopovi a Bouškovi za přístup a příjemný pokec. Cigi: ty žluťásky jsou moc pěkný gratuluji a lituji, že byly mimo můj rozpočet.
CzechJoker Odesláno 1. března 2008 Nahlásit Odesláno 1. března 2008 (upraveno) X-Bob napsal: Navíc možná i v reklamě a prezentaci sází Prim na v této skupině zcela jistě fungující : od ucha k uchu", t.j. na sdělování si dojmů v tomto úzkém segmentu, který už v zásadě nepotřebuje lesklou reklamu na obálce in-časopisu, sponzoring nějaké akce s účastní velkých hvězd či lokál-hvězdiček, ale spíše preferuje tu jedinečnost a skutečně osobní přístup. Diskrétní, osobní, kvalitní. Myslím, že Primky se dají prodat za takovou cenu, kterou je ještě zákazník ochotný akceptovat, má-li to pro něj výměnou hodnotu. Pokud si manager pořídí Omegy nebo Rolexy, všichni kolem okamžitě ví, ŽE NA TO MÁ. Když bude mít na ruce dejme tomu červené IGENy, pěkné, ale je to PRIM (= lokální výrobce levných hodinek, pamatujeme je všichni). Ne že by byly špatné, ale je to jenom Prim. Tady je možná jeden z problémů, se kterým se musí v Eltonu poprat a který podle mě nezvádají na 100% - musí změnit smýšlení veřejnosti. Hodinky jsou pro mnoho lidí otázka image (a pro mnoho lidí jsou pouze "něčím na ruku") a poznávacím znamením určité vrstvy a proto mohou působit Primky za 60 papouchů pouze jako blbý vtip. Blbý proto, že nikdo nevysvětlil, proč stojí tolik peněz, co se za tím skrývá a co za to dostaneš. To je třeba i důvod, proč má Mercedes svůj Maybach - protože meďoura by si za ty peníze nikdo nekoupil. Padl tu nápad se služebními hodinkami. Domnívám se, že je to to značné míry záležitost doby, ve které byly kvalitní náramkové hodinky luxus. Dnes je to více prestižní záležitost a na to možná řada četníků slyšet nebude. (Já třeba ano...) Mimochodem, jako voják jsem taky používal Primky. Nedá se ale říct, že by jim služba u tankového vojska příliš prospěla. Četl jsem i reakce pana Prima a děkuji za ně. Můj subjektivní pohled je poznamenaný tím, že jednak opravdu pěkné Primky jsou mimo můj rozpočet (a ty na které bych měl se mi opravdu nelíbí) a druhak jsem z toho, co je uvedeno na webu opravdu nepochopil, co je záměrem Eltonu. Web by určitě chtělo předělat, doplnit fotografie a hlavně komunikovat se zákazníky. V dnešní době je možná trochu anachronismus čekat, že se potenciální zákazník bude aktivně domáhat získání informací. Upraveno 1. března 2008 uživatelem CzechJoker
Onisan Odesláno 2. března 2008 Nahlásit Odesláno 2. března 2008 CzechJoker napsal: Myslím, že Primky se dají prodat za takovou cenu, kterou je ještě zákazník ochotný akceptovat, má-li to pro něj výměnou hodnotu. Pokud si manager pořídí Omegy nebo Rolexy, všichni kolem okamžitě ví, ŽE NA TO MÁ. Když bude mít na ruce dejme tomu červené IGENy, pěkné, ale je to PRIM (= lokální výrobce levných hodinek, pamatujeme je všichni). Ne že by byly špatné, ale je to jenom Prim. Tady je možná jeden z problémů, se kterým se musí v Eltonu poprat a který podle mě nezvádají na 100% - musí změnit smýšlení veřejnosti. Hodinky jsou pro mnoho lidí otázka image (a pro mnoho lidí jsou pouze "něčím na ruku") a poznávacím znamením určité vrstvy a proto mohou působit Primky za 60 papouchů pouze jako blbý vtip. Blbý proto, že nikdo nevysvětlil, proč stojí tolik peněz, co se za tím skrývá a co za to dostaneš. To je třeba i důvod, proč má Mercedes svůj Maybach - protože meďoura by si za ty peníze nikdo nekoupil. Naprosto souhlasím. Mám jedny Primky které nosívám. Přišel jsem s nima na poradu a tam jedna moje kolegyně říká "Jé, to jsou pěkný hodinky" Já na to, že to jsou Primky... a ona "Fakt jo?, to neni možný" koukla na ně a její zájem komunikovat naprosto ochladl, protože to jsou v jejích očích "JENOM" Primky... a ona je přesně ten člověk který vnímá, že má někdo něco na ruce, je dostatečně v přehledu aby odlišila několik známých výrobců (stejně jako odliší Mercedes a Maybach) ale Prim NEZNÁ! Současný Prim absolutně nezná a pamatuje si jen to, co tady chlapy tahají z bazarů.... Koupit si za takový prachy a pak vidět ohrnutý nosích pohledné a nikterak hloupé kolegyně, to někoho může i na..at Mně je to jedno , můj solitér byl pořízen k specifické příležitosti, ale příště jiné kočce řeknu "Ty jsem si nechal vyrobit podle vlastního návrhu" Slovo PRIM zní většině národa (naprosté) jako .... A když už tedy Prim střílí hodinky b+žn+ za 60 000 a víc, tak by něco z toho měl střelit do celostránkových inzerátů a pohrát si s tím...
jacob Odesláno 2. března 2008 Nahlásit Odesláno 2. března 2008 Koukal jsem se na stránky Primu... například cena 6 950 KČ za Prim SPORT Q 41 ( quartz) mi nepříjde nijak strašná, za to má člověk bateriové Festiny ( nebo taky krásné Seika v automatu). Cena za Prim SPORT Q 41 v automatu je tuším, že 26 000KČ, to už mi příjde celkem strašná cena, EBAY Omega Seamaster automatic - cca 1400 Dollarů... Kdybych si měl kupovat hodinky z nynější produkce Primu, jednoznačně to budou bateriové Sporty, sice 7 tisíc není super cena, ale řekl bych, že tyto hodinky Prim vyrábí jako bežné lidové hodinky.
rorda Odesláno 2. března 2008 Nahlásit Odesláno 2. března 2008 Jenže to je právě ono, PRIM už nejsou běžný lidový hodinky ... Nechci, aby se to zase zvrtlo ve starou známou diskuzi, která tu byla už několikrát, ale PRIM se už prostě profiluje jinam ... Jakým způsobem, proč, s jakym výsledkem, to už ponechme stranou ...
New Milis Odesláno 2. března 2008 Nahlásit Odesláno 2. března 2008 (upraveno) rorda napsal: Jenže to je právě ono, PRIM už nejsou běžný lidový hodinky ... Nechci, aby se to zase zvrtlo ve starou známou diskuzi, která tu byla už několikrát, ale PRIM se už prostě profiluje jinam ... Jakým způsobem, proč, s jakym výsledkem, to už ponechme stranou ... No jasně, že se profiluje jinam. Kam se profiluje je jasný - ale jak se profiluje? Souhlasím s Onionem - bez budování image značky se nedostane v dohledné době nijak daleko. Tak buďto se chce v budoucnosti prestiží rovnat s významnými značkami nebo je to prostě jen relativně rychlej rejžák bez potřeby nákladnýho budování značky. To je to, co mě na tom točí - takhle se daj prodávat a vyrábět hodinky naprosto nezávisle na značce: může se to prodávat jako Prim, Elton Sport, Václav Pachta, Franta Vokurka, to je fuk. Hodinky dneska tvoří značka, pouzdro, kalibr - v pořadí podle osobních preferencí. Prim má vzduchoprázdno, pouzdro a šedesátosmičku. Ale už za stejný prachy. Mě tam něco chybí, vám ne? Upraveno 2. března 2008 uživatelem New Milis
jacob Odesláno 2. března 2008 Nahlásit Odesláno 2. března 2008 Je možné, že my nyní žijeme v době "transformace" značky Prim z lidových hodinek na luxusní zboží. Určitá část z nás teď bere Primky jako předražené, ale je možné že za 5- 10 let budeme Primky moci shlédnout u Dušáka atd. Už jenom kdyby teď ležely ve výloze mezi Omega, Breitiling České Primky, tak by to velice změnilo pohled široké veřejnosti na Prim. Někdo kdo se o hodinky příliš nezajímá si půjde koupit Omegy, ve výloze uvidí Prim ve stejných cenových relacích, nemusí si je nutně hned koupit, ale ten někdo bude vědět na jaké úrovni se Primky pohybují. ( Nemyslím teď, ale jak jsem psal, třeba za 5- 10 let).
New Milis Odesláno 2. března 2008 Nahlásit Odesláno 2. března 2008 jacob napsal: Je možné, že my nyní žijeme v době "transformace" značky Prim z lidových hodinek na luxusní zboží. Určitá část z nás teď bere Primky jako předražené, ale je možné že za 5- 10 let budeme Primky moci shlédnout u Dušáka atd. Už jenom kdyby teď ležely ve výloze mezi Omega, Breitiling České Primky, tak by to velice změnilo pohled široké veřejnosti na Prim. Někdo kdo se o hodinky příliš nezajímá si půjde koupit Omegy, ve výloze uvidí Prim ve stejných cenových relacích, nemusí si je nutně hned koupit, ale ten někdo bude vědět na jaké úrovni se Primky pohybují. ( Nemyslím teď, ale jak jsem psal, třeba za 5- 10 let). No přesně, ale proč už u toho Dušáka sakra neležej? Asi by se muselo s pravdou ven - výroba nestíhá, po bazárech docházej strojky a nový nejsou, cenová panika v produktovejch řadách... Ono se není zatím čemu u Dušáka na poličce moc rovnat, tak se raději lověj zákazníci zadarmo po různejch fórech...
jacob Odesláno 2. března 2008 Nahlásit Odesláno 2. března 2008 (upraveno) New Milis napsal: No přesně, ale proč už u toho Dušáka sakra neležej? Asi by se muselo s pravdou ven - výroba nestíhá, po bazárech docházej strojky a nový nejsou, cenová panika v produktovejch řadách... Ono se není zatím čemu u Dušáka na poličce moc rovnat, tak se raději lověj zákazníci zadarmo po různejch fórech... Scéna jako ze špatného filmu: Zákazník: Dobrý den, líbí se mi ten a ten model od Primu, je k dispozici?? Prodejce u Dušáka: Dobrý den, bohužel, nejsou strojky. Zákazník: kdy budete mít hodinky k dispozici?? Prodejce: přineste nám Primky po dědečkovi, my si z nich vezmeme strojek, je to ten samý EDIT: samozřejmě to není moc k smíchu, ale já osobně si myslím a asi i Primu přeji aby se k Dušákovi apod. dostal Upraveno 2. března 2008 uživatelem jacob
Kupa54 Odesláno 2. března 2008 Nahlásit Odesláno 2. března 2008 New Milis napsal: No přesně, ale proč už u toho Dušáka sakra neležej? Asi by se muselo s pravdou ven - výroba nestíhá, po bazárech docházej strojky a nový nejsou, cenová panika v produktovejch řadách... Ono se není zatím čemu u Dušáka na poličce moc rovnat, tak se raději lověj zákazníci zadarmo po různejch fórech... Mám stejný názor A ještě ke všemu je mi to líto. Mrzí mě ta unifikace světa, to jak se zoufale všichni snaží aby všechno všude bylo stejné. Vezměte například pivo - zkuste si dát někde v hospodě místní značku. Prosím, nemyslel jsem v Plzni nebo v Praze.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se