tmoris Odesláno 18. května 2015 Nahlásit Odesláno 18. května 2015 dnes jsem poridil polarizacni raybany a ridi se s tim bajecne
Anela Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 (upraveno) Má někdo sluneční brýle, co mu vydrží víc jak sezónu? Já se přiznám, že už značkový brejle (2x jsem měl Relaxy .-) ) léta nekupuju, bo stejně u mě vydrží pár měsíců max. Vetšinou mám tak 3-4 brejle na sezónu.RB fejky za 8EUR z pláže v Řecku (poté, co jsem za 10 dní zničil oboje s sebou dovezené brýle) mi vydržely asi 3M... ale design, to musím uznat, měly pěkný. Přitom dioptrický brejle mám vždy x let, než se ošoupou nebo je ztratím...ano, dioptrické brýle mi, ikdyž je nenosím pořád (takže často odkládám a přenáším v pouzdře), vydrží...sluneční, protože je přece jen používám na trochu jiné aktivity, trpí více, i na odřeniny a zlomeniny. hlavně při sportu. nakonec je buď někde zapomenu, nebo dolámu a odřu do nepoužitelného stavu. Upraveno 19. května 2015 uživatelem Anela
Roubass Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 Brňáci... Ve Fokus Optik 1+1 zdarma na sluneční brýle RayBan Sent from my iPhone using Tapatalk
Roubass Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 (upraveno) Edit: Hodilo mi to sem prispevek dvakrat... :/ Upraveno 19. května 2015 uživatelem Roubass
Ivan Lelák Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 Vloni jsem koupil přítelkyni nějaké titanové RayBeny, typické pilotky. Bez slunečních brýlí nevychází ani když je pod mrakem, má citlivé oči. Vždy měla brýle z marketu a ztrácela/ničila je několikrát za rok. RayBeny nesundá z očí, tvrdí že tak úžasné brýle nikdy neměla, nebolí ji oči, vidí ostře, kontrastně, všechny detaily... Já nosím na dálku dioptrické a slunce mi až na vyjímky nevadí. Na sněhu přes ně přetáhnu lyžařské, na motorce mám helmu s druhým slunečním štítem a na terase koukám na pár metrů, tak dioptry sundám a nasazuji Swiss Eye nebo jak se jmenují, také skvělé brýle! Ale chtěl bych poradit - pro létání s modely sháním sluneční štítek, který drží na hlavě gumovým popruhem, trochu jako čelovka. Vlastní štít není jako svářecí, má spíš tvar větších brýlí s vykrojením pro nos, je předsazený aby se pod nj vešly i normální brýle a je odklápěcí. Používají to mj. běžkaři, biathlonisti apod.. Gůglil jsem, ale nic moc nenašel, poradíte kde se to dá u nás sehnat, ideálně s výměnnými skly různého zabarvení?
Lunochod Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 Brňáci... Ve Fokus Optik 1+1 zdarma na sluneční brýle RayBan Sent from my iPhone using TapatalkTo je dobré, půjdu pro ně !
pebe Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 Vloni jsem koupil přítelkyni nějaké titanové RayBeny, typické pilotky. Bez slunečních brýlí nevychází ani když je pod mrakem, má citlivé oči. Vždy měla brýle z marketu a ztrácela/ničila je několikrát za rok. RayBeny nesundá z očí, tvrdí že tak úžasné brýle nikdy neměla, nebolí ji oči, vidí ostře, kontrastně, všechny detaily... Já nosím na dálku dioptrické a slunce mi až na vyjímky nevadí. Na sněhu přes ně přetáhnu lyžařské, na motorce mám helmu s druhým slunečním štítem a na terase koukám na pár metrů, tak dioptry sundám a nasazuji Swiss Eye nebo jak se jmenují, také skvělé brýle! Ale chtěl bych poradit - pro létání s modely sháním sluneční štítek, který drží na hlavě gumovým popruhem, trochu jako čelovka. Vlastní štít není jako svářecí, má spíš tvar větších brýlí s vykrojením pro nos, je předsazený aby se pod nj vešly i normální brýle a je odklápěcí. Používají to mj. běžkaři, biathlonisti apod.. Gůglil jsem, ale nic moc nenašel, poradíte kde se to dá u nás sehnat, ideálně s výměnnými skly různého zabarvení? biatlonisté používají Casco nebo One Way
Tomsn Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 Já jedu Oakley , jedny Ferrari Carbon Blade a potom Ferrari Fuel Cell. A pohoda něco aji vydrží po pádu skoro neviditelné poškození. Ale za tu akci rayban děkuji zajdu tam a jedny vemu přítelkyni. :-)
panedge Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 (upraveno) Ja jsem si koupil ctvrty Ray-Ban,model new wayfarer a zatim se mi nosej nejlip ze vsech Upraveno 19. května 2015 uživatelem panedge
Ivan Lelák Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 pebe - díky za odkazy, to je to co potřebuji.
wave ceptor Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 Já jedu Oakley , jedny Ferrari Carbon Blade a potom Ferrari Fuel Cell. A pohoda něco aji vydrží po pádu skoro neviditelné poškození. Ale za tu akci rayban děkuji zajdu tam a jedny vemu přítelkyni. :-) jestli ti spadly na koberec nebo do peřin tak souhlasím.
honzyk Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 Já nosím na dálku dioptrické a slunce mi až na vyjímky nevadí. .... Taky mám dipotrické na dálku, ale mám citlivější oči tak zvažuju, jestli si koupit dioptrické sluneční, nebo zkusit čočky a normální sluneční brýle. Použití hlavně do auta, na kolo, turistiku, v zimě na lyže... Ta první varianta asi bude rozumnější, jen nevím jestli jdou ty dioptrie do libovolnýho typu obrouček. Tak než půjdu očumovat do optiky tak tady se zeptám, jaký s tím máte zkušenosti. Líbilo by se mi něco na tento způsob. Díky
Jivl Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 Léta řeším totéž. Vždy vyhodím spoustu peněz za značkové sluneční, sklo jde do pr.....a připlácím za dioptrické.V zásadě je tam jediná podmínka. Čím je originální sklo méně zahlé/prohlé, tím spíše jsou obroučky použitelné.
Anela Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 Čím více zahnuté,tím dražší. Ptal jsem se na to dnes v optice, samoztmavovací, dioptrické, sportovní.ale je dnes možné vymyslet téměř vše
Ivan Lelák Odesláno 19. května 2015 Nahlásit Odesláno 19. května 2015 Já nechci čočky, citlivé oči nemám a zase tak blbě nevidím, když sedím na terase, stačí mi sluneční nedioptrické. V podstatě mi chybí sluneční brýle jen když jedu na/ve skůtru BMW C1 nebo když létám s multikoptérou nebo občas ultralajtem. A to snad vyřeší ty lyžařské odklápěcí brýle - pokud budou mít sklo vhodné na letní slunečné počasí.
pebe Odesláno 20. května 2015 Nahlásit Odesláno 20. května 2015 Taky mám dipotrické na dálku, ale mám citlivější oči tak zvažuju, jestli si koupit dioptrické sluneční, nebo zkusit čočky a normální sluneční brýle. Použití hlavně do auta, na kolo, turistiku, v zimě na lyže... Ta první varianta asi bude rozumnější, jen nevím jestli jdou ty dioptrie do libovolnýho typu obrouček. Tak než půjdu očumovat do optiky tak tady se zeptám, jaký s tím máte zkušenosti. Líbilo by se mi něco na tento způsob. Díky Jako cyklista jsem tohle řešil dlouho. Začal jsem s Rudy Project s vkládacím dioptrickým klipem, ale při horším počasí se to mlžilo. Potom jsem se plácnul přes kapsu a na kolo pořídil Oakley SPlit Jacket a nechal si dodělat dioptrická skla. To byla trochu rána, jedno sklo vyšlo na 4000Kč (větší zahnutí), ale zase jsem měl na 2 roky pokoj. Ale skla se časem poškrábala a bylo to spíš utrpení.Teď jsem se dokopal k čočkám a to je balzám na oči. Mám měsíční, nosím je vlastně pořád, na kolo přidám sluneční a je to super. Podotýkám, že mám -6 a -4,25dpt, takže bez brýlí ani ránu. Jen se hůř ostří na hodně krátké vzdálenosti.Já jsem po letech různých tmavých dioptrických brýlích nadšený, ostré celé zorné pole, v očích nevadí, super...
Ivan Lelák Odesláno 20. května 2015 Nahlásit Odesláno 20. května 2015 pebe - ještě mne nakonec ukecáš do čoček... "Měsíční" znamená, že je měsíc nemusíš vyndat z oka? To by se mi pak líbilo... K těm běžeckým brýlím - poslal jsem dotaz na odkaz, co jsi uvedl, One Way nedoporučují, protože tlačí na dioptrické brýle co jsou pod nimi. Doporučují Casco, ale zatím nevím, jaké zvolit, mají asi 5 typů. Ale 4000,- se mi za ně dávat nechce, tak bude výběr užší...
laurin Odesláno 20. května 2015 Nahlásit Odesláno 20. května 2015 Mesacne neznamena ze ich mas mesiac v oku to by som nedoporucoval. Ja mam 2-tyzdnove cize odporuca sa pouzivat ich 2 tyzdne tak ze ich na noc vyberies a vlozis do roztoku a rano nasadis. Je pri nich sice uvedene ze mozu byt v oku az 6 dni nonstop, to je ale velmi individualne a treba sa na to opytat lekara pri vysetreni. Ja som ich mal v oku 48 hodin a uz som sa tesil ked ich vyberiem, predsalen je to cudzie teleso v oku. A v roztoku sa aj dezinfikuju.
pebe Odesláno 20. května 2015 Nahlásit Odesláno 20. května 2015 pebe - ještě mne nakonec ukecáš do čoček... "Měsíční" znamená, že je měsíc nemusíš vyndat z oka? To by se mi pak líbilo... K těm běžeckým brýlím - poslal jsem dotaz na odkaz, co jsi uvedl, One Way nedoporučují, protože tlačí na dioptrické brýle co jsou pod nimi. Doporučují Casco, ale zatím nevím, jaké zvolit, mají asi 5 typů. Ale 4000,- se mi za ně dávat nechce, tak bude výběr užší... Měsíční znamená, že je po měsíci od vybalení vyhodíš. A je jedno jestli je nosíš každý den nebo jen občas. Zase jsou měkké, v oku nejsou téměř cítit. Na druhou stranu, moje oči po těch cca 20letech s brýlemi celkem zlenivěly, doostřovat se jim moc nechtělo s čočkama a ze začátku byly oči unavenější. Taky protože mám dioptrie akorát jak mám mít, tak když pozoruju detaily věcí zblízka (blíže než cca 10cm), tak se oči rchle unaví a bolí, pohodlná vzdálenost na zaostření je od cca 15cm. Ale ruce mám dlouhé, tak mi to nevadí, zase vidím krásně ostře i hodně do dálky.A jak jsem si nikdy na brýle nestěžoval, jen to vyzkoušení čoček za to stojí. Malá reklama, byl jsem v Čočkyshop.cz, optometristka příjemná, objednal se na Aplikaci pro prvonositele, ale protože mi to šlo nasadit dobře, tak jsem platil jen za reaplikaci, 540Kč, dostal čočky na měsíc a šel jsem. Domluvili jsme se na další schůzce, tam jsem vyfasoval další, jiný pár, nic neplatil a zase na měsíc dobrý. A takhle ještě jednou. Vyzkoušel jsem si tedy troje čočky, jedny torické na kompenzaci cylindru na levém oku, ale nakonec jsem vzal obyčejné, mám sice 1 cylindr, ale ta torická čočka mi v oku vadila. Obyč čočka se asi lépe přizpůsobuje, nemusím si ji při nasazování orientovat do osy. Jak jsem se tomu bránl, strkat si plast do oka, tak jsem rád, že jsem se k tomu odhodlal. Na operaci jít nechci z přesvědčení, tak tohle je další volba mít ostré celé zorné pole. A když si je večer vyndám, tak akorát závidím těm bez brýlí
Skopky-Sonny Odesláno 20. května 2015 Nahlásit Odesláno 20. května 2015 Ivan L: jsou i takovy, ktery nevyndavas z oci a muzes v nich klidne spat, ale osobne bych to delal jen vyjimecne. Jde o prudusnost, kdyz jsou cocky mene kvalitni, nedostava se jim tolik kysliku a muze to vest k problemum. Dnesni silikon-hydrogelovy cocky uz jsou na dobre urovni, ale porad se daji koupit levnejsi se zastaralejsi technologii a horsi propustnosti. Zkratim to, oci mame jenom jedny, nesetril bych na tom.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se