Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ještě mě teď napadla jedna taková zapeklitost ohledně čoček, a sice řidičský průkaz. Většina brejlounů má v něm harmonizační kód 01.01. Ten ale opravňuje řídit pouze s brýlemi. 01.02 zase pouze s kontaktníma čočkama a až 01.06 dovoluje brýle i kontaktní čočky. Tak trochu buzerace no. Sám mám 01.01 a řídím i s čočkama, časem si tam asi tu 01.06 nechám zapsat.

HARMONIZAČNÍ KÓDY

V řidičském průkazu podle § 1 odst. 5 bodu 12 a v řidičském průkazu vzoru Evropských společenství podle § 10 odst. 5 bodu 12 jsou uvedeny harmonizační kódy 01 až 99, které vyjadřují 

A) další podmínky pro řidiče 

01. Ochrana nebo korekce zraku

01.01 Brýle, 

01.02 Kontaktní čočky, 

01.03 Ochranné brýle, 

01.04 Sluneční brýle, 

01.05 Oční kryt, 

01.06 Brýle nebo kontaktní čočky.

Odesláno (upraveno)

ZA těch pár let co po lasiku brýle nenosím, mě policajti v autě stavěli minimálně 5x a nikdy se ani nepozastavili nad tím, že nemám na řízení brýle...

Upraveno uživatelem efreeti
Odesláno

Cocky nosim uz nejakych 15 let a krome par pripadu, kdy jsem nebyl "schopen" si je vecer vyndat, musi na spanek vzdycky z oka.. Kdyz si zvyknes na to, ze si je pred spanim vyndas a rano nandas, tak je to v pohode..

Kdyz si necham cocky v oku pres noc, tak nejenze rano je potreba radne zakapat zvlhcujicimi kapkami, ale i tak je to velmi nepohodlne a nepochybuji o tom, ze to ocim prilis neprospiva, at uz jsou cocky jakkoliv kvalitni

Odesláno

Hmm, takže čočky nebudou zatím to pravé pro mne. Brýle mi nevadí, nosím je od 18 let (tj.37 roků) a sluneční brýle pro situace, kdy potřebuji i dioptrické, jsem dnes vyřešil objednávkou sportovních odklápěcích Casco.

Odesláno

Sluneční brýle jsou pro mě nekončící příběh - vždy si nějaké koupím a mám je dokud je nerozsednu v autě.

Dneska zrovna jedny padly - raybany co jsem měl 3 roky a ted hledám nové. Má někdo další ještě zkušenosti s eshopem misteroptic.cz - poskytují slevu co tady někdo psal?

Odesláno

Ahoj, kdyžtak mrkněte na Ray Bany na e-shopu Mister Optic - dá se tam získat sleva 5 % při registraci do newsletteru, takže pak jsou ceny hned zajímavější :-)

Zdař, toto můžu potvrdit. Registroval jsem se u mistra optika loni před Vánocema a od té doby mi chodí newsletter  se slevama a eshop mají dobře vybavený.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Chtěl jsem si koupit pilotky od rayban ( ten styl se mi prostě líbí) bohužel nesedí mi velikost, potřeboval bych něco mezi těmi s 58mm a těmi 55, nemáte někdo tip na jinou značku ? 

Odesláno

3mm? to vazne je takovej rozdil? ja si kupuju mid size..

Uprimne ano, ty mensi mi sedi velikosti skrl jakz takz, ale uz mi nesedi nozky na hlavu a ty large uz jsou velke

Odesláno

No mi prijdou prave velke ty skla i prodavacka mi rikala, ze mi nesedi a ze doporucuje jiny styl...ovsem mel jsem nejake z ameriky znacku si nepamatuju a ty byly v pohode.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...