Přejít na obsah

Jak jste se stali fandy světa hodinek?

svobod3

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 64
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Taky jsem dostal své dětské Primky, a pamatuju, že jsem je snad přetáhl a skončily v šuplíku. Pak jsem dlouho nenosil nic, až k osmnáctinám jsem od táty dostal ana-digi Meister Anker. Nosil jsem je asi dva roky, pak jsem je nechal na chmelové brigádě ve sprše a nějaká svině mi je šlohla. Ale to ještě nebyl chronobundus. Při práci v laboratoři jsem hodinky nenosil. Je to nepraktické a při mém zaměření by dostávaly pořádnou chemickou čočku.

Začalo to před osmi, devíti lety, kdy jsem z bílého pláště skočil do obleku. Jako úplné jelito jsem si koupil digitální stajlové Nixon (dodnes jsou doma a občas je nosí žena). Jenže pak se stalo to, že jsem zatoužil po ručičkových mechanikách, a bylo zle. Tedy zatím ne úplně zle, protože to vyřešil nákup tří Primek na aukru asi za za pětikilo. To tikání mi zalezlo pod kůži a někdy v té době jsem objevil chronomag a zaregistroval se. Zbytek příběhu je těch 5000 příspěvků. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vůbec netuším, kde se u mě posedlost hodinkama vzala, je prostě se mnou co pamatuju. Ještě ve školce, to mi mohlo bejt tak 5,  jsem doma prudil, že chci hodinky. Táta souhlasil, s podmínkou, že se ale musím naučit hodiny, což jsem se naučil snad během dvou dnů a tak rodičům nezbylo nic jinýho, než pořídit dětský Primky a od tý doby jsem měl vždy nějaký hodinky na ruce. Později na základce jsem děsně machroval s digi kessel s kalkulačkou, ve škole mi říkali časoměřič. Na gymplu návrat k mechanice, Prim Sport II. Pak následovalo delší období různejch pochybnejch kvarců, až jsem si někdy v roce 2001 koupil Omega Speedmaster day-date s představou, že mám hodinky na doživotí. To bych ale nesměl léta páně 2009 natrefit na chronomag...

Jsem si taky původně myslel, že Prim sport automat mi vydrží doživotně a že těch pár kousků na střídání moji hodinkovou promiskuitu uspokojí. To platilo tak ještě možná tři měsíce po registraci zde - shodou okolností stejný rok.

Odkaz ke komentáři

Jsem si taky původně myslel, že Prim sport automat mi vydrží doživotně a že těch pár kousků na střídání moji hodinkovou promiskuitu uspokojí. To platilo tak ještě možná tři měsíce po registraci zde - shodou okolností stejný rok.

Ty jo vůbec mi hned nedošlo, že už je to skoro 6 let...mazec..

Odkaz ke komentáři

Mně se hodinky líbily odjakživa a samozřejmě jsem začal u Primek na základce, pak nějaký digoše s rádiem (noname), a potom jsem to tak různě střídal, jak jsem vydyndal z rodičů peníze a šetřil (neúspěšně) z kapesnýho.

První drahý hodinky byly Casia a posléze PRIM 2000 (dodnes je mám doma), abych si nakonec v roce 2004 koupil Sinn 144 St za nehorázných 1000 EUR, tedy 36K korun. No a pak jsem někdy ve 2007 přišel sem (ještě pod jiným nickem) a začalo peklo, z kterého jsem se víceméně úspěšně vyléčil, a teď už jen občas prožívám mělká muka a držím jen 1-2 kousky :).

Ale hodinky mě baví pořád a dodnes jsem schopen před výlohou hodinářství strávit desítky minut.

Odkaz ke komentáři

Mně se hodinky líbily odjakživa

mna prave na sebe udivuje, ze to prislo tak nahle len 5 rokov dozadu ale o to intenzivnejsie, v podstate je to konicek v top3. Dovtedy ze nic, prazdna ruka a v kuse hladat mobil koli casu...

Odkaz ke komentáři

Mě k hodinkám přivedlo rozhodnutí dát dohromady hodinky po mé babičce. Jedná se o cca 120 let staré kapesky, které si nechala předělat na náramkové. Trvalo mi rok uvést je do "původního" stavu. Po tom všem mi bylo jasné, že obyč quartzky už nebudou můj šálek čaje. Vintážní Doxa následovala chvilku na to :-)

post-20230-0-71474400-1426023869_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

U mě to propuklo až s novou prací. Sice už dávno jsem přemýšlel o nějakých fešných hodinkách, ale buď nebyly peníze nebo vědomosti, abych nenaletěl. Až v nové práce jsem poznal jednoho kolegu a shodou okolností chronomagora, který mi pomohl se zorientovat a poradil, co a jak.

Díky němu jsem si koupil své první automaty a později ještě jedny quartzky na střídačku :-) A rozhodně to nejsou moje poslení hodinky.

Odkaz ke komentáři

hodinky mě fascinovaly od mala, moje první dětské prim jsem zlikvidoval za týden - prostě mě tak moc bavily natahovat  :frusty:  tátovy zeleno zlaté primky dopadly úplně stejně ( dodnes mu je dlužím zatím jsem na aukru na ně nenarazil) následně jsem jsem jen slintal u výloh za trest no ... pak jsem si koupil, už co by dospělec, casia s bílým cifrem - oblekovky a nosil do roztrhání těla .. mám je dodnes .... pak následovaly royal londony v titanu opět zužity do mrtě... taky je mám dodnes ( jsou teď ruce mého otce ).. ještě mě uhranuly diesel digi, ty byly krutopřísné  a taky jsou v šupleti... 20 výlohových návšťěv, záminky jak jít okolo a kochat se....  to byla předinternetová éra...pak nastal čas zámořských dovolenek a z té egyptské jsem si dovezl Bečka, prostě hodinky co se mi líbily a hned bylo jasné, že asi nebudou moc spolehlivé :death: po návratu do dom jsem začal tušit, že asi s těmá origo za 100 tis nebudou mít moc společného :eek: a šly do šuplete.... pak jsem to tak různě šudlil/mobiloval/šuplíkoval, až tu náhle se mi zachtělo pořádných automatů značky Calvaneo :lol2: ale poučen, jsem začal googlit, než vydám těch 800 !!! Kč .. tak nejsem blbej, na aukru jsou i levnější ne ? abych neutratil zbytečně moc... a hele chronomag.cz ....wtf ? oni tu píšou že tyhle ee, v prodejni sekce si tu klidně prodávají hodinky za 10 až 100vky tisíc WTF :eek:  pošli prachy nějakému týpkovi, jen tak !! a pak on ti pošle hodinky... a klidně i v opačném pořadí !!! A bylo vymalováno :giljotiini: :clap: díky kluci jsem tady moc rád a je mi tady ctí :notworthy:

Upraveno uživatelem farkyostrava
Odkaz ke komentáři

No je se k hodinkám dostal nasledovně: ráno jsme se vzbudil a řekl jsme si že chlap by měl nosit hodinky, tak jsme tak nejak pokukoval po hodinkách nabízených v běžných obchodech(v té době jsem o tom moc nic nevěděl) kde mě nějake zaujaly, ale ještě před koupí jsem se rozhodl to probrat s kamarádem, kdy se přišlo na to že je zdejší členem a tak mi bylo nasledně vysvětleno že napad dobrý dobrý, ale takhle NE.

Tak jsem se dostal k tomuto foru,kde jsem následně zakoupil první, sice starší,hodinky.

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

V době mého mládí nosili hodinky snad všichni a tudíž i já jsem měl už na základní škole modré čínské digitálky (ty se bohužel do dnešní doby nedochovaly).

Na Gymplu (prima, sekunda, tercie atd.) jsem pak dostal od rodičů quartz titanové Casio MTH-1024 a od dědy mechanické Prim kal. 64, 17 jewels.

Původní tah a řemínek nepřežily a navíc jsou na mě už moc malé. Nicméně je mám jako vzpomínku stále hezky uložené 😉

IMG20230727075521.jpg

Odkaz ke komentáři

Taky jsem začal s Primkama, které jsem po letech nošení včetně vojny nakonec zničil v práci, pak byly nějakou dobu digitálky a quartzky, pak mně jedny hodinky doporučila přítelkyně, spolu jsme je kupovali v prodejně Klenoty a pak po r. 1990 to začalo - koupě přes inzeráty, prodej v místním bazaru (hodinky od 1 000 až po 8 000 Kč (chrono Junghans). Nejvíc jsem jezdil do prodejen v Hradci Králové, jedny Tissot seastar jsem měl z Prioru v Pardubicích a pak i z Prahy. 
V r. 1995 kupování a prodej hodinek skončil, protož jsem se oženil .... ale o hodinkách jsem pořád snil a slintal u výloh prodejen. V r. 2009 jsem objevil Chronomag a posedlost hodinkami začala znovu narůstat. Díky Chronomagu jsem začal nakupovat první automaty za příznivé ceny až donedávna a už nikdy více... a tím bych to raději ukončil :D (protože nikdy neříkej nikdy !!!) :D .

Pár kousků na ukázku, co jsem nosil v období 1990 až 1994 (kromě Primek, které jsem koupil už na Chronomagu za ty svoje, které jsem zničil, jsou fotky hodinek použité z netu):

prim.JPG.968a4d3043d1bf8a8cd3558e9da821cc.JPGmojeprvn(3).jpg.20e3c2b4b603a9ea2827f7fa8a7f37c5.jpgs-l1600.jpg.eff4be45b6a7a196add4472a579d9e08.jpg

mojeprvn(4).jpg.fd553a221f1ef5276b7d328566f822dd.jpgjung1994(4).jpg.c440acc635d1d9ef76350b9a0fd71a70.jpgtissot-seastar-quartz-vintage-nos--3b124c48.jpg.c8d8f9f63e5a1b1e34cf5c6f16d9d63d.jpg

Odkaz ke komentáři

Já jsem dlouhé roky nosil G-Shocky (od prvního zaměstnání až do cca tři roky zpět). To jsem totiž jel s jedním kolegou (teď už bývalým) na služební cestu a on o tom dokázal vyprávět takovým způsobem, že jestli jsem do té doby o automatech pořád jenom uvažoval a četl, tak po návratu z cesty jsem hned běžel pořídit si moje první vlastní 😁

Tímto ho zdravím, bo on to tu beztak taky čte 😉

Odkaz ke komentáři

Už od mala jsem tak nějak potřeboval vědět, kolik je hodin. Ale o hodinkách to tehdy nebylo. Vím, ale, že tou dobou jsem tak 2x byl s mamkou extra pro nějaký hodinky. Tehdy mně dopřála velkej hit - Timex Indiglo - "světlo moderního času". Ana-digi s rovnoměrně krásně modře svítícím cifrem. To, že to byly plasťáky jsem ale objevil až nedávno, kdy jsem je odkudsi vyhrabal s ulomenou nožkou pouzdra. Někdy kolem roku 2000 jsem dostal brouka, že bych si koupil hodinky, ale mechanický. Sám nevím, co mě to popadlo. A to už jsem vybíral pečlivěji a tehdy to vyhrály Orienty s věčným kalendářem. Ty jsem v nevědomí nosil celých 10 let v kuse. Pak jsem často jezdíval s kolegou, kterej si hodinky taky plánoval pořídit a mně začlo v hlavě hlodat, že bych rád aspoň jedny švýcarský. On mně navedl na cenově dostupnou značku Epos, který jsem tehdy pořídil, ale on sám si koupil baterkáče od Tissotu (jednoduchý, bezúdržbový, přesný, elegantní, kvalitní). Mě ale značka Epos nějak dovedla i na tohle fórum a dál už to všichni místní znají...

Odkaz ke komentáři

Jako malý jsem nosil z dnešního pohledu fieldwatche s blasted pouzdrem od generické značky, ale dělaly mi radost. Po Pradědovi jsem zdědil Traktory, po dědovi Sporty 2, mezitím pořídil pár značek jejichž jméno zní v místních kruzích něco jako Woldemort, a s jejich prodejem zjistil, že nemají prakticky žádnou zůstatkovou hodnotu, pořídil na truc GA-100 v pískové barvě, doteď na ně rád vzpomínám, a postupně začalo období postupného prozření, následované drobnými zaškobrtnutími v podobě mikrobrandů, ale už v automatu, a pak první SwissMade, první Béčka, Tudory a už se to vezlo. Kvalita vytlačovala kvantitu... Takže všem díky, za postupné obohacování, a fóru za zdroj, čerpání cenných informací na cestě, která je vlastně pořád na začátku.

Upraveno uživatelem nizkotucnytvaroh
Odkaz ke komentáři

Hodinky som nosil takmer celý život. Vždy nejaké Casio. Pred 9 rokmi som dostal za úlohu vybrať bratovi hodinky ku 30. narodeninám, hľadaním na nete som sa dostal na Chronomag a už to nabralo spád. Samozrejme, že zo začiatku som narobil aj blbosti a nevhodné kúpy za ktoré cítim dodnes veľkú hanbu 😄 . Aj bratovi som nakoniec vybral kúsok, ktorý by som dnes už určite nekúpil (quartz chorno Swiss Military, ale mohlo to dopadnúť horšie). Smer však už bol daný, asi 3 mesiace po jeho narodeninách mi prišli prvé Seiko 5, potom ďalšie, potom Monstrá...a momentálne som na čísle 51 čo sa týka počtu vystriedaných kúskov a čísle 11, čo do počtu aktuálnych. :) A trochu som pobláznil aj spomínaného brata, ktorý sem síce nechodí, ale doma má nejaké Citizeny, Raymond Weil a Mondaine :)

Odkaz ke komentáři

Já jsem po zhlédnutí Amerického Snipera zjistil že nutně potřebuju DW-6600 a byly jenom jedny tady na fóru. Tak jsem se zaregistroval, koupil je a od tý doby je to v pr..😅😅😅 do tý doby jsem o hodinkách neměl vůbec šajn. Možná vlastně na základce nějaký digi z NSR

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, pciza napsal:

Já jsem po zhlédnutí Amerického Snipera zjistil že nutně potřebuju DW-6600 a byly jenom jedny tady na fóru. Tak jsem se zaregistroval, koupil je a od tý doby je to v pr..😅😅😅 do tý doby jsem o hodinkách neměl vůbec šajn. Možná vlastně na základce nějaký digi z NSR

A teď jsi vrchní panerista 🙂 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...