Přejít na obsah

PETROLHEAD - benzinovi sialenci

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Hm. Uvidim, kolik manik nabidne za tu moji zmrzlinarskou dodavku. D3 uz je na vzduchu a to nechci. V D2 v daleko horsim stavu a pouze se setihrnkem jsem ted jel do Osla a zpet, coz je nejakych 13 hodin cesty prevazne po okreskach a bylo to hodne dobre. Delalo to na me takovy hodne poctivy a bezpecny dojem. Zadne compy, takova stara skola, ale bylo to uklidnujici. Navic nahradni dily jsou na to uz za velmi nizke ceny, nebude se to krast. Nove to tu stalo 1,2 milionu NOK. Je to z poslednich mesicu vyroby, takze vsechno uz bylo vychytane, uz to ma ESP, Xenony, navi, airbagy vzadu a takove ty veci, ktere prvni rocniky nemely. Zadne turbo, zadny DPF. Je tu jeden se stejnym motorem predelany na LPG, docela velka nadrz v rezerve a financne jezdi za stejne prachy, jako ja s malym dieselem. Benzinu dlouhodobe si to vezme 11-12. Pry. A v zime v Beskydech by ta ctyrkolka nemusela byt k zahozeni. Tady je za ty prachy tak novy Fiat Panda.

http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=57375933

Cena vyssi cca. o 5.000 eur nez v Nemecku. Pokud ti k tomu tedy prihodi jeste ceckatou norku, tak proc ne e22cde26e945a04a3adfc180612d7783.jpg Upraveno uživatelem Pcho
Odesláno

Zní to trochu pohádkově, ale pokud je to pravda, tak bych neváhal.

Mně to jako pohádka nezní, ale třeba je to tím, že luxusní bazarové káry s velkým motorem jsem přestal kupovat před 15 lety, vždycky to byl finanční průšvih kvůli pózování za volantem něčeho, co jsem nepotřeboval. Auta mne nebavila (i když jsem si to myslel) a rozhodně jsem nebyl "Petrolhead - benzínový šílenec", prostě jsem asi chtěl jen VYPADAT, už nevím. Za pár měsíců mne to přestalo bavit a tak dokola. Vlastně ano, bylo to benzínové šílenství, ale ne takové, na které bych chtěl být hrdý. Vlastně poslední záchvěv jsem měl asi před 5 lety, kdy jsem měl youngtimera MB W126, S300, populární "Číňan", nádherná jachta v krásném stavu na víkendové plutí krajinou. A tak jsem se do Mercedesů zabouchnul, že jsem uvažoval o tom, pořídit si na denní ježdění jeho nástupce, kolos známý pod přezdívkou "Mamut". Naštěstí jsem se probral... Teď kupuju auta, která potřebuju, aktuálně kombi Mondeo, jsem spokojen a pro zábavu, radost a volné chvíle mám v garáži pár miláčků na 2-4 kolech, všechno srdeční záležitosti. Teprve na/v nich zmizí okolní svět, roztáhne se mi pusa a myslím, že teprve pak jsem Petrolhead.  

Ale je to jen můj postoj, každý to máme jinak a to je dobře. Tak staré auto bych si už ale asi opravdu nekoupil, ta, co jsem kupoval tehdy, bývala mladší, pravda, ne po 1. majiteli z Norska. Ale existují věrohodné informace, kolik peněz stojí roční údržba toho kterého auta, abychom ho udrželi v dobrém stavu. A ujeté km v tom hrály jen částečnou roli. A drahá auta = drahá údržba. Tedy pokud není cílem vybydlet a prodat, to by ale nebyl petrolhead...:-)    

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

ale v tomto pripade sa nebavime o starom vyjazdenom aute, rocnik od 2011 do cca 90.000 km su ceny celkom v pohode, ale zase to nie je ziadna lacna kakačka!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Cena vyssi cca. o 5.000 eur nez v Nemecku. Pokud ti k tomu tedy prihodi jeste ceckatou norku, tak proc ne

No, tak to si nejsem tak jist. Takovy kus jsem v Nemecku ani nenasel. Hledal jsem teda jen na mobile.de. Trochu drazsi by to asi bylo i kdyby tam takovy kus byl, je to holt Norsko a tady jsou ceny aut pomalu dvojnasobne. Byl by to proste priplatek za kvalitu, za auto ze severu Norska, tedy nesolene, neopravovane v polske garazi a nedobite na evropskych cestach.

No, nakonec jste mi to tady vsichni asi rozmluvili a dal budu trpet v Mercedesu.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Ty věrohodné informace by mě zajímaly, máš nějaký odkaz?

Bohužel nemám, jen se dost často u starších aut udávají průměrné roční náklady na údržbu a protože mi přišly poměrně vysoké, mluvil jsem o tom s jedním expertem přes youngtimery. Ten řekl, že to jsou poměrně přesná čísla vycházející ze zahraničních zdrojů, zahrnující běžné servisní úkony, náklady na odstraňování závad, které se u daného typu auta vyskytují a náklady na údržení auta ve 100% stavu. Předpokládán je značkový servis. Je pravda, že tato čísla jsou podstatná zejména tam, kde se jedná o auto, které se dostává do sběratelských let, jeho cena se odráží ode dna a lidé ho chtějí udržet ve 100% stavu. Nicméně, jsme tu petrolheadi a auta máme jistě rádi. Když jsem např. uvažoval o tom Mercedesu Mamut, náhodou jsem se dozvěděl, že rád "odchází" hlavní kabelový svazek a nezáleží ani tak na ujetých km, ale na stáří. Opravit se údajně nedá, pouze výměna. Vymačkává se ten a ten spínač, objevuje se nefunkčnost jistého senzoru, je známo, po kolika letech se kde objevuje koroze, vůle atd. a kolik to všechno stojí a tyhle věci se promítají do výše uvedené statistiky.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

Gabo, to sou reakce na tu 2001 A8 4,2Q...

chapem, ja tu navezujem na to, ze ako som sa ja rozhodol vyskusat jeden z tych Phaetonov, co som spominal a k tomu som daval ilustracne ceny - ze to nie je az tak velmi levne, ako ten kus v Britanii ako sem dal Montemar. Tie velke benzinaky su uz ozaj zadarmo - zavada na tych motoroch je takmer neriesitelna ( financne myslim) a aj u nas som nasiel zopar nepojazdnych. Ale pysny diesel este pomerne drzi ceny.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

a co tvuj, doveze ti ho, nebo je to hujda?

uz je niekde pri Plzni!

ale s tebou mam vazny problem - tak ty niekde skryvas pod postelou nenormalne Ecko Jagyho a ani ta nenapadne hodit aj sem nejake fotky????

Uplne nahodou som to teraz uvidel....

to ti nie je ani trochu kokotno pri srdci?

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

tak oprava - auto uz mam tu v Prahe!!!

Idu to poriesit na STK a ostatne papierovacky a vecer okolo 18 - 19 ho uvidim

ako som spominal, celkom zachovale vozitko,vsetko v ciernom, pekny kus ~ 2011 rok a 88.000 km

full vybava,

heheh... som zvedavy!

Odesláno

tak oprava - auto uz mam tu v Prahe!!!

Idu to poriesit na STK a ostatne papierovacky a vecer okolo 18 - 19 ho uvidim

ako som spominal, celkom zachovale vozitko,vsetko v ciernom, pekny kus ~ 2011 rok a 88.000 km

fullvybava,

heheh... som zvedavy!

Ty jsi teda rychlík, ale to mám rád, člověk se s tím nesmí tolik srá.t :) život je krátkej a bohužel ani nevíme, kdy skončí.

Odesláno (upraveno)

4Hasňa:

Michale, je otázka co od toho auta čekáš. Já nedokážu posoudit A8, ale měl jsem S8. Někde tu padnul názor, že v tom jezdí svoloč, já si tak nepřipadám, ale někde jsem zaregistroval, že jsi měl/máš Mercedes typu B, C - což je úplně jiné auto, respektive jinak vnímané a nenápadnější :D.

S8 bylo jedno z mých nejlepších aut, která jsem měl. Jezdil jsem s ní převážně v klidu a vychutnával si tu jízdu. Žádná jízda stylu brzda - plyn. Občas jsem se proletěl na dálnici, ale jinak jsem si užíval jízdu, jako takovou. Je to obrovské, na tu dobu špičkově vybavené auto, pohon Quatrro je super hlavně v zimě, nenechá Tě nikde ve štychu a sedí, jak přibité. Technika v mém kusu byla naprosto spolehlivá až na dvě věci - níže. Šel jsem do toho s obavami, ale nakonec se nebylo čeho bát, klasické servisní prohlídky po 10.000km, celkově udržovaný vůz.

Ale ...

Nevím, jak v Norsku, ale u nás je potřeba si dát velký pozor na kupovaný kus. Naše auta bývají většinou vylítaná a zpravidla po někom, kdo se jen vozil a neservisoval, protože se při nákupu přecenil, takže je tu dost připravených "pastí". Tohle je asi největší riziko nákupu, ale to je asi u všch "prémiovek". Mě odešly dvě věci - měnič převodovky a startér. Obě věci byly poměrně drahé, ale to je daň za tuhle třídu. Zbytek klasika spotřebák ... Další věcí je spotřeba, pneumatiky, brzdy a u takhle starého auta může odejít kdykoliv cokoliv. Na druhou stranu motor je hodně spolehlivý a celkově elektronika v mém kusu byla také spolehlivá. Je to kus od kusu.

Pokud bych to měl shrnout tak pokud víš, že jdeš do prémiovky a počítáš s náklady na provoz, pak to vřele doporučuji. Je to krásné designově čisté auto s velmi dobrým moterem a mnohdy opravdu dobrou výbavou. Osobně tuto generaci A/S8 považuji za jedno z nejlepších Audi. Můžu srovnat s novějšími A6 a A6 Allroad. Kdyby byl zájem, tak můj kus jsem prodal fandovi značky a je možné si po domluvě model prohlédnout, případně projet :) .

Upraveno uživatelem Sphinxx

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...