Přejít na obsah

Hodinky pro pana faráře

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 91
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pro tuto misi musí být hodinky dobře čitelné, nerozbitné, přesné, nezávislé na energii a musí mít základní funkce jako daydate, světlo, budík, druhou časovou zónu. Nesmí zároveň vypadat jakkoliv draze, či nějakým jiným způsobem pobuřovat. Jako ideální se mi zdá tento model  ;)

http://www.hodinky-ceske-sperky.cz/zbozi/panske-solarni-radiem-rizene-titanove-hodinky-casio-lcw-m170td-1aer/

post-364-0-96037900-1428264946_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neni v Hondurasu teplo a vlhko? SKX na tahu...

jak kde, je tam par kopecku, takze treba v tegucigalpe je to stejne jako v praglu... ale na pobrezi je fakt vedro a vlhko jaksvina...

http://www.mapsofworld.com/physical-map/maps/honduras-physical-map.jpg

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Patrně spíše off topic. Firma MIDO si udělala jméno v meziválečném období vývozem velkého množství hodinek do Jižní Ameriky, protože byla schopna jako jedna z mála vyrovnat se s vysokou vlhkostí díky tomu, že používala jako tesnění korunky korek. Tento ojedinělý systém nazvala Aquadura. Aquadura přežila dodnes v některých řadách. Jednou z nich je Commander. Aquadura zajišťuje vodotěsnost do 50 metrů.

Na snímku je model Commander I o průměru 37mm, vybavený strojkem ETA 2836-2 s certifikací COSC. Cenově budou zajisté převyšovat danou částku. Cena by se dala zjistit snadno v Drážďanech, kde jsou dva dealeři MIDO.

Edit - psal jsem z mobilu, který mi neumožňoval doplnit snímek hodinek. Proto edituji s desktopu. Omlouvám se.

Dealeři MIDO v Drážďanech

AIKA JUWELIERE GMBH
Bautzener Straße 6
01099 DRESDEN
GERMANY
Phone 0351-4262075
Fax: 0351-3209740
www.uhrenlounge.de
info@uhrenlounge.de

KARSTADT WARENHAUS GMBH
Prager Str. 12
1069 DRESDEN
GERMANY
Phone:0351-8612113
Fax:0351-8611303

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Mě se líbí ty, co navrhuje Afričan. Podle mne mají ale jednu vadu-jsou na tyto účely zbytečně drahé.

Já bych spíš doporučil tyto:

http://www.ebay.com/itm/NEW-CASIO-AQ-164W-1AVDF-AQ164W-DIGITAL-ANALOG-MENS-RESIN-QUARTZ-WATCH-MODERN-/271402550289?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f30da4411

Já vím, že jako dárek jsou ,,dost levné", ale mě se to vždycky příčí, používat drahé věci v tvrdých podmínkách a které navíc opravdu mohou provokovat ke kriminalitě.

Nakonec mi připomínají hodinky Otce Rastislava, který byl na misii několik let v Papui Nové Guinei.

V odkazu pro zajímavost přikládám odkaz na jeho přednášku o životě Papuánců. Pro nevěřící je to zajímavé do cca 35minuty, potom je to více náboženské.

Neberte to prosím tak, že Vám cpu nábož. přednášku, já jsem ujetý na cestopisy, a na Papuu úplně střelený..

post-9165-0-84513500-1428276258_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Marceli, moje rada nebude hodinková, ale všeobecná, můžeš jí otci při předání daru tlumočit: osvědčilo se mi při expedicích do zemí, kde je velká chudoba a místy i kriminalita, veškeré - i nov? koupené - součásti výzbroje i výstroje ošoupat, poškrábat, ušpinit a oblepit zasvin?nou leukoplastí tak, že zůstala zcela zachována jejich funkčnost a přitom vypadaly tak hnusně, že v nikom neprobudily ani závist, ani touhu. Když něco opravdu potřebuješ a ono to najednou zmizí, je to průšvih. A když tě kvůli pěkně nablýskané věci někdo sekne nebo střelí, je to ještě pitom?jší. Pamětníci si asi ještě pamatují, jakou nesmyslnou cenu jsme jako děti přikládali blýskavým bezcenným reklamním cetkám ze Západu a jak jsme po nich toužili. Podobn? to mají dospělí v některých chudých oblastech, pokud jde o zbraně, hodinky, svítilny či tábornické vybavení. Kamaráda že Skotska takhle zabili kvůli MSR nerezovému hrnci s pokličkou a vařiči ...

Osobně bych doporučil menší skromn?jší plastový model Géček, který bych na místě důstojného otce vzal ješt? z několika míst trochu jemným smirkem :) Kdyz si nebude moc svítit, tak pět let origo baterka v pohodě dá. Nebo mu k tomu pro jistotu kup ještě nějakou vodotěsnou baterku. Ne čelovku! Jinak bude mít večer v ksicht? půlku hmyzu z pralesa :D

Odkaz ke komentáři

To Martar - nedramatizuješ to trochu ?

Jasně že to dramatizuju, je to můj koníček :)

Nicméně za zamyšlení to stojí. V mém případě jsou to vlastní zkušenosti, žádná vyčtená moudra. Jižní a střední Ameriku moc neznám, zato mám nějaké zkušenosti z Afriky a Asie. Pokud bude kněz ve své farnosti nebo v areálu misie, kde ho budou mít lidé rádi a kde bude v relativním bezpečí, nemusí nic moc řešit. Pokud se ale bude věnovat i evangelizačnímu úsilí v terénu, nebo pokud bude v duchu současných trendů namísto pevné misie zakládat malé skupiny křesťanů a působit spíše v jejich domech nebo bytech v různých (i méně bezpečných) čtvrtích, a pokud bude řešit problémy svých farníků se světskými úřady, s policií i s gangy, mohly by hezčí hodinky na jeho ruce ve špatnou chvíli na špatném místě zbytečně vyostřit situaci.

Určitě je tu mezi členy dost lidí, kteří na podobných místech nějakou dobu žili (nemyslím tím v letovisku na pobřeží :) ), třeba k tomu něco řeknou. Sorry za OT.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové a dámy ,

dozvěděl jsem se,že náš otec,respektive pan farář odcestuje na zahraniční misii do Hondurasu,cirka na 5 roků.

Za jeho lidský i přátelský přístup nejenom ke mě,bych mu rád pořídil nějakou maličkost a tím jsou hodinky.

Nosí hodinky Secco na tahu,menší průměr.Řekl bych,že to jsou oblekovky.

Takže bych to tak viděl na průměr do 38mm a cena řekněme max.10 tis.

Děkuji Všem za pomoc

Sarb035 :)

37mm, WR100, safír, ruční nátah a s DPH se do 10tis vejdeš v pohodě:

http://www.ebay.com/itm/Seiko-Mechanical-SARB035-SARB-035-Automatic-Made-in-Japan-100-GENUINE-JAPAN-/291354697424?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43d617ded0

Odkaz ke komentáři

Jasně že to dramatizuju, je to můj koníček :)

Nicméně za zamyšlení to stojí. V mém případě jsou to vlastní zkušenosti, žádná vyčtená moudra. Jižní a střední Ameriku moc neznám, zato mám nějaké zkušenosti z Afriky a Asie. Pokud bude kněz ve své farnosti nebo v areálu misie, kde ho budou mít lidé rádi a kde bude v relativním bezpečí, nemusí nic moc řešit. Pokud se ale bude věnovat i evangelizačnímu úsilí v terénu, nebo pokud bude v duchu současných trendů namísto pevné misie zakládat malé skupiny křesťanů a působit spíše v jejich domech nebo bytech v různých (i méně bezpečných) čtvrtích, a pokud bude řešit problémy svých farníků se světskými úřady, s policií i s gangy, mohly by hezčí hodinky na jeho ruce ve špatnou chvíli na špatném místě zbytečně vyostřit situaci.

Určitě je tu mezi členy dost lidí, kteří na podobných místech nějakou dobu žili (nemyslím tím v letovisku na pobřeží :) ), třeba k tomu něco řeknou. Sorry za OT.

ty uz to radsi nehul  :lol2:

Odkaz ke komentáři

Panu faráři bych pořídil Seiko Titan Saphire SGG731P1.

Parametry slušný.

Vyzkoušeno v práci - tchán je nosí sponou na vrchní straně zápěstí!!!, při sportu - kolega pinčalista je sundává ztěží obrok.

Jinak panu faráři držím palce a přeji hodně štěstí.

edit: ještě různé varianty cifru

http://www.hodinky.cz/seiko-titan-saphire-sgg731p1.html?gclid=CKGjwNKp4cQCFSnLtAodBAoAzQ

http://www.hodinky.cz/seiko-titan-saphire-sgg731p1.html?gclid=CKGjwNKp4cQCFSnLtAodBAoAzQ

Upraveno uživatelem horal
Odkaz ke komentáři

Pánové, divím se některým narážkám na Martara. Zám jej osobně, považuji jej za přítele a s naprostou jistotou mohu říct a potvrdit, že byl na místech, kam se běžný člověk raději ani nevydá. Takže s hodnocením jeho zkušeností bych byl opatrnější :) . Navíc je to člověk, který nemá sebemenší potřebu cokoliv zveličovat.

A k tématu. Marceli, asi bych volil osvědčenou klasiku Seiko nebo Casio, případně ten Orient co postnul Vraby.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...