Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Až se sem bojím napsat. Před lety jsem hledal jednoduché automaty s arabskými číslicemi a ne čárkami nebo římskymi, světlým až bílím ciferníkem a snadno čitelným časem. Tohle je zhruba to co jsem hledal. Až na tu cenu. Jinak se mi líbí, i když si je nekoupím. Produkce Eltonu mi moc neříká, ale mají ještě jeden model, který mě oslovil. Je to taky model tady probíraný a osočovaný. Nekoukám na to jak a proč vznikli, ale jenom nato jestli se mi líbí. Je to Tobruk.

Odesláno

Až se sem bojím napsat. Před lety jsem hledal jednoduché automaty s arabskými číslicemi a ne čárkami nebo římskymi, světlým až bílím ciferníkem a snadno čitelným časem. Tohle je zhruba to co jsem hledal. Až na tu cenu. Jinak se mi líbí, i když si je nekoupím. Produkce Eltonu mi moc neříká, ale mají ještě jeden model, který mě oslovil. Je to taky model tady probíraný a osočovaný. Nekoukám na to jak a proč vznikli, ale jenom nato jestli se mi líbí. Je to Tobruk.

To co se tu neustále probírá, je výrazný nepoměr ceny/hodnoty a provedení/kvality . Za třetinovou cenu by ten poměr byl úplně jiný, hodinky by oslovily mnoho lidí a nikdo by to tady takto neřešil. Ostatně, tebe ten nepoměr od koupě odradil taky, takže tě neoslovily, jen zaujaly. Nemusíš se tedy bát psát, když jsi na tom stejně.

Odesláno

Tobruky už stejně nejsou

Odesláno

Jsem napsal já v souvislosti s dedikaci Sportů pilotům z druhý světový. Design igenu i dvojek je líbivý, proti němu nic. Co nedávám, je vzít hodinky na který se dával vlčák a věnovaly se za střílení do lidi a udělat z nich limitku pro piloty z druhý světový.

Cokoli jinýho, tohle ne

+1, super vyjádření, vidím to stejně, proto si cením té Davosy.  :notworthy: 

**

Odesláno

A proto je lepší, když poctu pro český letce vyrobí švýcarská fabrika, která navíc období druhé světové ve svojí historii taktně přeskakuje... nechte prosím vzájemnýho rýpání

Moje řeč :lol2:

Odesláno

Tak jsem se stavil v jedné záležitosti na prodejně Prim v Panské pasáži a překvapilo mne, že prim Hirošima neměli na krámě a ještě víc, že je tam neměli, protože ten jeden exemplář, co obdrželi, se hned prodal  :thumbsup_anim:  . To gratuluji ze srdce, skvělý úvod !!

• po 2 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno

Tak jsem měl tu čest na živo a potvrdilo se mi to, co jsem psal podle fotek - pro mne nesrozumitelné ukročení mimo, k tomu mohu připojit, že docela nezajjímavý kousek, takový mdlý a nešťavnatý mi přišly. Ty longíny jsou mnohem charizmatičtější.

• po 4 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno (upraveno)

Nevěrně k PRIMKÁM jsem otevřel prospekt firmy Seiko a upoutal mne tam obrázek povědomě vypadajících hodinek jako PRIM Hirošima L. E. (viz obrázky dole). Tak bych zde chtěl doplnit příspěvek #109 elogy o hodinkách Laurel z roku 1913, který tady myslím zapadl. Doplnil bych, že se jedná o první náramkové japonské hodinky a že podle Seiko prospektu jsou tyto hodinky v Japonsku vážené a font jejich číslic používají dodnes - což jsou myslím silné argumenty. Tak se pro mne zdá konečná v hodnocení ciferníku PRIM Hirošima L. E., že v Eltónu, na přání japonského partnera, jednoduše, vypočítavě, podbízivě hodně, hodně, hodně okopírovali ciferník i ručičky použité ve vážených prvních japonských náramkových hodinek Laurel - Seiko z roku 1913.

Poznámka: V prospektech k PRIM Hirošima se píše jaký je to český přínos pro Japonsko - skutečnost se mi zdá jiná.

Edit: Upřesnění textu.

post-19465-0-24519300-1465679987_thumb.jpg

post-19465-0-41032600-1465680005.jpg

post-19465-0-17837200-1465680030_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Mipa
  • po měsících...
Odesláno

Hezký počin od MPM. Tak trochu si z Primu dělají pr-el ...... Moc se těším jak se teď ten tajemný japonský partner (viz. píárové kecy několik stránek dozadu), který to celé designově vymyslel a Primu zadal, bude soudit s MPM o to, že mu vykradli unikátní nápad.

V každém případě díky členovi pohlodkej mám hned veselejší neděli :-)

Návštěvník admira
Odesláno

Hodinky PRIM HIROSHIMA jsou osazeny tenkým mechanickým strojkem s tradičním ručním nátahem, který je v Japonsku, přesyceném moderní technologií, velmi oblíben.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...